Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Acaba Dikkat Eksikliğimi?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Acaba Dikkat Eksikliğimi?

Merhabalar.18 yaşındayım.Sayısal derslerde hiç konsantre olamıyorum.Öğretmen ders anlatırken ben hep başka şeyler düşünüyorum.Gerçi bu sözel derslerde de öyle ama sözel alanda başarılı oldugumdan zararını görmüyorum.Bir kitabı okumaya başlasam hemen sıkılıyorum başka kitap okuyayım diyorum.Film izlerken açıyorum filmi 50 dakka sonra çok sıkıyor filmi izlerken bazen başka şeyler düşündüğümden sahneyi anlamayıp sürekli başa sardırdıgım oluyor.Filmi kapatıp ertesi günler tekrar devam ediyorum.Ders çalışacagım zaman çalışma masasında 30 dakka otursam kalkıp geziyorum.Hep hayaller kuruyorum.Ama aptalca hayaller..Yani biri bana gülse hemen bir mana çıkarmaya kalkıyorum yada bir olay olsa hayale dalıyorum..Mesela sevdiğim kız birşey dese hemen hayale dalıyorum..Üstümde çok baskı hissediyorum hani asi genç isyankar genç felan derler ya işte sanırım o bana çok uygun.Ne yapacagım

Mesela internette bir makale okuyorum.O makale de 1 dakka önce okudugum yeri diyorum bu neymiş google dan bakıyım 1 dakka geçince ya ben neyi arayacaktım diyorum tekrar makaleyi okuyorum ha tamam hatırladım buymuş diyorum..

Yorum

bu bana da oluyor aşırı derece de sıkılgan ve odaklanamayan bir insanım. hemen kafam dağılıyor. orda oluyorum ama olmuyorum. insanları dinleyemiyorum bile. hep başka şeylerle ilgileniyorum. kafam başka yerlerde oluyor. çoktan ruhen terketmiş oluyorum orayı. kendi kendime bişeyler düşünüyor konuşuyorum. ne konuştuğumun bile farkında olmuyorum. kendimi odaklamaya çalışıyorum başıma ağrılar giriyor. çok çabuk sıkılıyorum.

Yorum

merhaba
        bu durumun karakter özelliğinden mi dikkat eksilkiğinden mi kaynaklandığı ancak bir doktor (psikiyatr) kontrolundan sonra anlaşılır.
        Doktor belki bazı testler yapar, sonra seninle konuşurken göz kontağı var mı, elin ayağın yerinde duruyor mu vs gibi seni inceler ve teşhisini koyar. Eğer dikkat eksikliği ise ilaç tedavisi verir veya seni bir psikologa yönlendirir.
        herşeyin çaresi var lütfen ihmal etme.
        Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Odaklanamama ve yerinde duramama ciddi bir sorun olmakla beraber karakteriniz hipreaktiviteye yatkınsa da olabilir böyle,lakin bir doktordan randevu alarak danışmanız yardım almanız çok iyi olacaktır,çözülemeyecek bir problem değil o çağlarda doğal bunlar,geçmiş olsun..
          "Every man dies - Not every man really lives"

Yorum

hiperaktivite ilaçları ve teşhisleri hakkında görüşelim.

Yorum

dikkat denen şey bende kesinlike yok. konuşma esnasında insanların suratlarına bakar dalıp gidiyorum adamın ne dediği umrumda olmuyor

Yorum

bende de var sickness napıcaz söyler misin? sen doktora söyledin mi ne dedi?

Yorum

Aynı sorun bende de var. Hatta yazdığınız yazının yarısına kadar okuyabildim Benim durumum daha kötü .

Yorum

İşleniyor...
                  X