Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Matematik ...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • #16
    yurt dışındaki programları üreten ve ülkelere sunan bir şirket var. o projeleri alıp burada yürütmekte herkesin harcı değil adam bunu gayet güzel başardı. insanları inançları ve desteklediği siyasi düşünceyle tartan kişilerin zekası ne kadardır ve başkasına çamur atar orasıda muamma...
    Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

    Yorum


    • #17
      Konumuz ile pek alakası yok ama madem konu açıldı ben de yazayım. Acun sıradan bir muhabir iken bu kadar başarılı olması eğer biraz olsun zeka pırıltısı yoksa pek te olabilecek birşey değil.

      Yorum


      • #18
        Bir programın izlenmesi ile onun sunan kişinin zekası arasında ilişkiyi anlamadım.:RpS_huh:
        Bir kanal, tamamen 24 saat porno filmler yayınlasın, bakalım reytingler tavan yapıyor mu yapmıyor mu..Acun o reytinglerin yanına bile yaklaşamaz. O zaman porno film yayınlar en zeki insanlar. İnternet dünyasında porno rakipsiz.Tv lerde öyle olur. Kimbilir ne zeki insanlardır o filmleri çekenler ve yayınlayanlar. Bu kadar ilgi gördüklerine göre
        Gelin-kaynana tartışmaları gibi abudik programların bile reytinglerde üst sıralarda yer aldığı bir ülkede, kimse reytinglere göre program yapanların zekasından bahsetmesin.Fırsatçılık ayrı, zeka ayrı.

        Hele acun gibi sistem budalası, kim güçlü ise ondan yana tavır alan, fırsatçı insanlarında o böyyyyükk zekalarını tartışamayacak ise, vahhh benim memleketime.
        İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
        Malcolm X

        Yorum


        • #19
          Piyasadaki trendleri görüp fırsatları değerlendirmek de bir zeka örneğidir bana göre.

          Yorum


          • #20
            acun bu kadar konuşmaya değmez ama yaptığı proğramlara bakınca kutunu aç yeteneksizsin !! bunları izleyip bu mantığa sahip zihniyete anlatmak zor işte? Bu adamın proğramına katılıp ve parasını alamayan bir sürü yarışmacızede var hadi o başka konu ama şuan hükümette mevcut yönetim değil de başka bir parti olsa ona yalakanır. Şu son olaylarda bile dik duramadı siz hala zekadan bahsediyosun..
            ........

            Yorum


            • #21
              Einstein ın IQ seviyesi 160-180 arasında kabul ediliyordu. IQ su 180 den yüksek olan üstelik bilimle uğraşan nice insan var. Ama hiçbirisi Einstein olamadı.Zeka farklı, kullanabilmek farklı.Marilyn vos savant, en yüksek IQ ye sahip kişi şu anda. (220 civarıydı sanırım). Zeki bir kadın ve matematik, fizik gibi bilimlerle uğraşıyor.Ama Einstein ın yaptığının yüzde birini bile yapamadı. Hiçbir buluşu yok.

              Bilimsel çalışmalarda başarılı olmak bile zeka ile doğru orantılı değil.

              Bana da herkes zekisin der ama kaç defa IQ testi yaptıysam, her defasında da sonuç aynı çıktı. NORMAL...
              Halbuki, 4 tane yabancı dil biliyorum, uzun yıllar tercümanlık yaptım, ayrıca Türkiyenin tepe üniversitelerinden iki tanesinin lisansını bitirdim.Birinde iktisadi ve idari bilimlerde okudum, diğerinde mühendislik fakültesinde elektrik- elektronik müh. okudum.
              Ama bunları okumadan önce de, okuduktan sonra zeka seviyem hep NORMAL çıktı.Herkes bana zeki demesine rağmen, zeki olmadığımı biliyorum. sadece disiplinli çalışan birisiyim o kadar.


              İnsanımız, zekanın ne demek olduğunu öğrenmeli. Her önüne gelene zeki demekten ne zevk alırlar bilmem.
              İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
              Malcolm X

              Yorum


              • #22
                her işi yaparım ama hiçbir işi tam olarak yapamam

                Yorum


                • #23
                  Ben bir örnek verdim neden biirleri hemen atlayıp acuna sallamaya kalktı anlayamadım. beğenirsiniz yada beğenmezsiniz zeki bulursunuz yada bulmazsınız.
                  bir arkadaşında belirttiği gibi normal bir muhabirken bunca programın yapımcısı olup en tepeye çıkması tamamiyle zekasıyla ilintili. benim örnek verip izlemenizi tavsiye ederim dediğim hikayesindede zaten adam bilgiyle zekanın aynı kavramlar olmadığını aktarıyor kii bende aynı kanıdayım bilgiye herkes çalışarak sahip olabilir ama zeka doğuştan gelen bir yetenektir. çalışmakla çabalakmakla oluşmaz. beyefendinin birisi kalkmış şu kadar dil biliyorum şu üniversiteleri okudum diye kasılıyor ama nice üniversiteleri okuyup nice dilleri ezbere bilenlerin zeka seviyesinide biliyoruz o nedenle bunları nimet sayıp zeki olduğunuzu sanmayın. sizinkiler bilgi birikimi sonucu oluşan temeller. zekayla bilgiyi ayırt edemeyecek yapıdaysanız ben zaten sizle bunların yarışına girmem.
                  Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

                  Yorum


                  • #24
                    Yazdığımı okusaydın başarı ile zekanın aynı şey olmadığından bahsettiğimi görürdün.
                    Şu ACUN hep sizin gibiler sayesinde kazanıyor.

                    Okuduğunu bile anlayamayan, yanlış yorumlayan, analitik düşünme yeteneği olmayan insanlar sayesinde kazanıyor.
                    Zeka nedir, desek, onun bile ayaküstü tanımını yapamaz, kopyala yapıştırla tanım bulmaya çalışırsınız.

                    Acun çok şanslı. Memleket sizin gibi, analitik düşünme yeteneği olmayan ve daha okuduğu basit bir yazıdaki ana fikri bile anlayamayanlarla dolu.
                    Okuduğu metinleri anlayamayanlar, kalmış zekadan bahsediyor.
                    Zeki olmadığı kesin de, çok şanslı şu Acun. Sizin gibilerle dolu ülkede doğduğu için.
                    İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                    Malcolm X

                    Yorum


                    • #25
                      Hayatim boyunca matematikle aram kotu oldu,okul hayatimda matematik derslerinde sira altlarinda kitap okudum gizli gizli.Eziyetini cektim mi hemde cok...Yabanci dil ogrenmemde beynimin sag bolumunu kullanmamin acisini hala cekiyorum.Herseyde oldugu gibi beyinde de denge unsuru onemli.Her iki lobuda zamaninda dogru ve dengeli kullanmak lazim saglik acisindan.Biyolojimiz bunu gerektiriyor maalesef Matematik sart degil ama santranc oynamak bile olsa mutlaka beynimizin sag ve sol loblarinin islevselligini yitirmemek lazim kanaatimce.
                      :25:Melekler uçabilirler.Çünkü onlar kendilerini hafife alırlar.
                      Meleklerin kanatlarını ağırlaştırmayın.

                      Yorum


                      • #26
                        Şuan YGS-LYS'ye hazırlanıyorum ve sıkılmadan sürekli çalışabildiğim tek ders matematik. O kadar çok seviyorum ki gerçekten anlatmak imkansız. Herzaman edebiyata da çok ilgim olmuştur ama matematiğe bi başladım ver gerisi hep geldi. Diğer tüm derslere çalışırken sıkılıyorum, yoruluyorum ama matematikte bu imkansız gibi bir şey. Çok mu iyi yapıyorum, çok mu başarılıyım hayır Ama bıkmadan çalışıyorum hep ve zamanla karşılığını da aldığımı görüyorum. Bir anda Türkçede tarihte olduğu gibi konuyu öğren ve tüm soruları çöz diye bir şey yok ve bu hep zorlaştırıyor ama yıldırmamalı. Çoğumuz yıldığımızdan kaybediyoruz. Matematiği yapamıyorum diyen kim varsa çevremde trigonometri anlattığımda dahi inanmıyorum bu kadar kolay mıydı diyor biraz ilgi ve sevgi istiyor matematik. Hepsi bu.



                        Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                        Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                        birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                        Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

                        Yorum


                        • #27
                          Güzel örnekler verilmiş. Matematiği sevmen ve ilgi çekici bulman gerekli arkadaşların dediği gibi. Matematik öğretmenini sevmen onla sık sık konuşman güzel olur motivasyonun artar. Başka biriyle beraber çalış, birine bilmediği birşeyi anlatmak senin o şeyi daha iyi ve daha kalıcı öğrenmene yarar.

                          Yorum


                          • #28
                            Bundan 12 yıl önce mega hafıza seti isimli setler almıştım. Hızlı okuma seti , bio ritmik largo mozartın seçme eserleriyle yapılan bir çalışma,mozartın bazı eserlerini dinleyince iq artıyormuş, fotografik hafıza seti beyin nasıl çalışır her iki lobu aynı anda çalıştırma teknikleri ve alıştırmaları, matematik işlemlerini zihinsel yapabilmek için bir set. Melik safi duyarın reklamları çıkıyordu kanallarda.

                            Bu setlerde bol bol bundan bahsediyor; "dertli birinin" dediği gibi bazıları sol bazıları sağ lobu daha fazla kullanır. ideal olansa her iki lobu kullanmak. Bu zekamızı 2 katına çıkarmaz hayal bile edemeyeceğimiz düzeye çıkarırmış. Sayı 8 miydi hatırlamıyorum ama müzik ve sporla alakalı da zeka türleri olduğundan bahsediyordu. Galiba set işe yaramamış sadece 2 tane hatırlıyorum bu arada.

                            Beyinin öğrenme alışkanlığını bu teknikleri kullanarak değiştirmek sonra otomatikleştirmekmiş amaç. Ancak ben bu setlerle uğraşırken psikotik depresyondan çıkıp hastanede son bulan ilk manik atağımı geçirdim.

                            Yorum


                            • #29
                              Yeri burası değil bu konunun. Mutluluğunu matematiğe endekslemene sebep olan zayıf ve eksik yanlarını yazarsan yorum yapılabilir.
                              Orjinal yazı sahibi: HipHop-59 View Post
                              Arkadaşlar benim derslerim iyi fakat şu matematikte daima takılırım.Bütün derslerimin 5 olupta matematiğimin bir geldiği zamanlar var.Ne kadar test yapsamda öğretmen ne kadar anlatsada anlamıyorum şu x leri sinir oluyorum.Zeka geriliğim mi var acaba benim ?

                              Yorum


                              • #30
                                hiç sevmedim bu dersi..
                                I Wish...

                                Yorum

                                İşleniyor...
                                X