Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kendine Güvensizlik...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Kendine Güvensizlik...

Arkadaşlar siteyi bu ve benzeri sorunlarımın artması dolayısı ile arama motorlarından buldum ve içeriğe bir göz atınca yarcımcı olabileceğine karar verip üye oldum. Yazışarak insanların birbirlerine duygularını açabilmesi nasıl daha kolay oluyorsa dertlerini paylaşabilmeside yazışarak daha kolay bence. Sorunumun daha iyi yorumlanabilmesi için kendimden açık ve öz şekilde bahsedeceğim. Şans eseri de olsa genel ortalamanın çok üstünde düzgün bir görüntüm var. 85 doğumluyum. İnsanları sevmek öğretildi bana ve kimse için kötülük düşünmeyecek kadar safım.Hatta birisi benim sinirimi bozacak birşey(sözlü saldırı veya tartışma vb...)söylerse ''ha-hu diyerek geçiştir'' denilerek büyütüldüm (halbuki en etkili yöntemde o değilmiş).Kendimi seven ve kendiyle barışık bir insandım normalde ki bu da dolaylı yoldan kendine güven demektir. Çok konuşkan birisi değilim ki bence konuşkan olmamak büyük bir dezavantaj(mı acaba?). Genellikle gerekmedikçe konuşmayı sevmeyen, bana çok dır dır edildiğinde sıkılabilen biriyim. Çoğu insan tarafından sevilirim ve hatta çok karizmatik olduğum söylenir. Fazla aşırı sosyal değilim ama asosyalda olduğumu düşünmüyorum, sadece kendi kendime vakit geçirmesini seviyorum yani herkesin sevmediği bişeyi seviyorum. Kendime göre özel ilgi alanlarım varki genelde insanların ilgi alanlarının dışında olan şeyler. 18 yaşıma kadar kendimde farkettiğim, eşyaların yerlerini düzeltme, kendime has kıstasları olan bir temizlik takıntısı, sürekli el yıkamak ve kusursuzcu/ayrıntıcı bir kişiliğim vardı. Bunlar kimi zaman bana eğlencelide gelirdi, çünkü kendimle dalga geçmesini bilebilen bir insandım. Bu saydığım ilk 3 takıntıdan artık çok eser kalmadı, kendiliğinden kayboldular. Kusursuzculuğumun benim davranışlarıma olan yansıması ise şöyle; hayatımı ortada bir yerde sürdüremiyorum bütün yapmam gereken işler ya tam ve en iyisi olmalı yada hiç yapılmamalı daha iyi diyorum. Keyif verdiği ve beni olağanüstü değişik düşüncelere sürüklediği için esrar sevdiğimi söylemeliyim. Kendimle ilgili bölümü şimdilik bu kadar tutuyorum(bunları sadece sorunuma yanıt almam kolaylaşsın diye anlattım). Şu anki problemim olarak kendimde ileri düzeyde bir paranoya hissediyorum. Paranoya beni rahatsız eden şeylerin yelpazesinide genişletiyor. Bunun yanında konuşkan olmamamdan dolayı insanların benimleyken iyi vakit geçirmediği gibi fikirler beynimi bulandırmaya başladı hadsafhada. Halbuki kimi zaman çok eğlendirici bi kişiliğiede bürünüyordum ruh halime göre.Oysaki son 1 aydır insanlarla olduğumda ya onlarla hiç bişey konuşasım gelmiyor yada insanların sohbet konularını kafamda tarayıp çoğu kişinin sohbet konusunun ya başkasının malı mülkü(ağırlıklı erkekler) yada dedikodu(ağırlıklı kadınlar) olduğunu görüyorum devamındada ‘’ya benim bu insanla ne ortak noktam var’’ deyip geliyorlar bana. Ergenlikte çok dengeli olan ruh hallerimi şimdi çok uç noktalarda yaşamaya başladım ve işin kötüsü ne zamandır hep alçak moraldeyim. Kısacası kendime güvenim kalmadı. Şimdilik bu kadar yeter diye düşünüyorum umarım beni anlamayabilen birileri çıkar. Herkese şimdiden teşekkürler
    0
    a:2:{i:96;a:5:{s:12:"polloptionid";i:96;s:6:"nodeid";s:6:"521950";s:5:"title";s:8:"Kısmen..";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:97;a:5:{s:12:"polloptionid";i:97;s:6:"nodeid";s:6:"521950";s:5:"title";s:19:"Tam bir bataktasın.";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}}
    0%
    0

Merhaba bilincalti, Kanada'da yaşıyorsun sanırım. Öncelikle güzel Türkçenden dolayı seni kutlarım. Ayrıca kendini tanımlama şeklin ve özeleştirilerin yaşına göre takdire şayan gerçekten. Esrar ve benzeri maddeler kullanıldığında paranoya görüldüğünü duymuştum. Bu tür bağımlılık yaratan maddelerden uzak durmanı tavsiye ederim. En önemli organımız olan beynimizi mahvediyorlar. Başkaları ile iletişimde sorunlar yaşasak da, kendimize olan güvenimiz beyinde başlar ve beyinde biter.
    En son esrarı ne zaman aldın? Cevap bekliyorum...

Yorum

hayat ne kadar uzun olsada paylasilacak kadar kisa bir period ve bir omru vefa ederken bu dunya dedigimiz kumede hangi alt kumelerin elemani olmusuz bilinmez ama yinede acilara ragmen surdurdurdugumuz ve yasamanin intaharin ta kendisi oldugunu bildigimiz halde yasiyoruz cunku hep bir yonde yasamak agir bastigindan bir ruyadan ibaret omrumde hangi gercegim kalmiski sevmeler yalan ciktigin heryolda isyan ama unutmamak gerekiyorki insan her zaman nisyan(unutan)...ben dogdum buyudum olmemde olmem diyenlerdenim her yeni baslangiclar benim sonumdu ama nedir bu hayati bana boylesinesevdiren sey...insanlar miydi,hayir dunya nimetleri mi,hayir...sahip oldularim hic degil...herhalde tek sevgi olgusu umut etmeye bagliydi.Salt bicimde,cikarsiz.hep bir gun ii olacak diye yasiyordum hayati ama hicte ii olmuyordu hep ii olacak dediklerim....ama hayallerde yildizlar gibiydi belki onlara hic ulasamayacaktim ama ulasmak icin caba harcamam gerekti... niyemi el ulvi seyin yani yasamanin agir bastigindan hemde hic kimse beni buna zorlamamisken...hani nazim babanin daveti gibi bir seydir YASAMAK Dörtnala gelip Uzak Asya'dan
      Akdenize bir kisrak basi gibi uzanan
      Bu memleket bizim!
      Bilekler kan içinde, disler kenetli
      ayaklar çiplak
      Ve ipek bir haliya benzeyen toprak
      Bu cehennem, bu cennet bizim!
      Kapansin el kapilari bir daha açilmasin
      yok edin insanin insana kullugunu
      Bu davet bizim!
      Yasamak bir agaç gibi tek ve hür
      Ve bir orman gibi kardesçesine
      Bu hasret bizim! VE HANI BIZ BU ULKEDE YASIYORUZ YA VE EN SEVDIGIMIZ SEYDE BUYUK ACI CEKMEKTIR YA BIZIM GELIN YALANDA OLSA MUTLU OLALIM BU BIZE YETSIN...BU YAZIYI TESADUFEN OKUYANLARADA SESLENIYORUM YARIN SAFAKLA YENI BIR GUN OLSUN VE OGUN ICINDE GORDUGUNUZ INSANLARA GULUMSEYIN INANIN INSANLARIN BUNA O KADAR COK IHTIYACI VARKI...
      keske deme hayatta hic bir seye

Yorum

Merhaba iyimser. Neredeyse kimse bana yazdığımı oturupta okumayacak sanmaya başlamıştım Belki orda belirtmedim ama hayattaki baş prensiplerimden birisi ''azı karar çoğu zarar'' sözüdür. En son esrarı kullanalı 10 günü geçiyor olması lazım yani tam hatırlayamıyorum. Ama buraya geldikten sonra o şeyi içmeyi bir ara fazla abartmış olmam belkide büyük bir tetikleyici oldu. Ek olarak belirtmek isterimki derdimi buraya yazdıktan sonra kısmende olsa rahatlamış hissettim kendimi..

Yorum

mustafaatesoglu bey yanlış anlamayın ama yazdığınız şey bana yanıt olarakmı yazıldı?

Yorum

Esrar ve benzeri maddelerin kalıntıları 6 ay kalıyor ve senin sorunun bundan kaynaklanıyor diye düşünüyorum.
            Buraya yazdıktan sonra rahatlamış olman, derdini paylaşmış olmandan dolayıdır. Zira dertler paylaşılarak azalırmış.
            Lütfen hayatını mahvetme, kendine dikkat et, yazık etme...

Yorum

Teşekkür ederim iyiser. Esrarı bıraktım sayılır ve herşey rayına birazdaha oturdu.

Yorum

İşleniyor...
              X