Duyuru

Collapse
No announcement yet.

çocuğumun arkadaşı olmak istiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• çocuğumun arkadaşı olmak istiyorum

benim iki çocuğum var.birisi 10 diğeri 6 yaşında ve büyüğü ile çok zor iletişim kuruyorum her şeyini kendi kafasında yaşıyor. okuldan geliyo diyorum yavrum okul nasıl geçti? iyi .bugün neler yaptın? bilmiyom.okulda sınav oluyo bi önceki günün akşamına öğreniyoruz.sınav nasıl geçti? bilmiyom.
    yani bu genelde böyle hiç birşeyini bana doğru düzgün anlatmıyo ağzından keltepenle laf alıyorum.bu duruma çok üzülüyorum onlara karşı kendimi suçlu hissediyorum doğru düzgün ebeveyn olamadık diye.
    bu konuda yardım ve yorumlarınıza ihtiyacım var.lüüüütfen....
    şimdiden teşekkürler...:RpS_unsure:

bahattin ordamısın yorumunu çok merak ediyorum.inşaallah yardımı olur.

Yorum

Bence en doğrusu aile piskoloğu tutun kendinize.Gelişmiş ülkelerde nerdeyse her ailenin piskoloğu var.Piskoloğa anlatın bunları.Tabi değerli üyelerden yorumlarıda almayı unutmayın
      Hepimiz birer kuklayız Hayatta.Rol yapıyoruz Boyuna...
      Hepimiz birer kuklayız.İplerimiz,birbirimizin elinde.
      Aldatıyor,aldanıyoruz
      Üç öğün de...

Yorum

ben 17 yaşındayım benim annem ve babamda okuldan gelirim nasıl gitti , sınav var mı ? , dersin var mı ? hep hep böyle iletişime geçmek istiyolar işte Günün nasıl Geçti ? genelde çocuklar böyle sorulardan sıkılırlar İşte okul ders Sıkıcı gelir konusunu konuşmak Bile Belki böyle bir şey olabilir Bende öyleydim çünkü uuf puuf iyi anne tamam anne. Zaman zaman sonra Annemin Verdiği Öğütlerle Nasihatlerle Aklım başıma Geldi Bence alın karşınıza Güzelce Konuşun eminim O da sizi anlayacaktır
        Sadece insanlık.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Tuğbaa View Post
          ben 17 yaşındayım benim annem ve babamda okuldan gelirim nasıl gitti , sınav var mı ? , dersin var mı ? hep hep böyle iletişime geçmek istiyolar işte Günün nasıl Geçti ? genelde çocuklar böyle sorulardan sıkılırlar İşte okul ders Sıkıcı gelir konusunu konuşmak Bile Belki böyle bir şey olabilir Bende öyleydim çünkü uuf puuf iyi anne tamam anne. Zaman zaman sonra Annemin Verdiği Öğütlerle Nasihatlerle Aklım başıma Geldi Bence alın karşınıza Güzelce Konuşun eminim O da sizi anlayacaktır
          zaten onunla hep konuşuyorum .ama o benimle çok zor konuşuyor .zaten sorun burda.

Yorum

Hmm yapacak bişi yok o zaman bi aile psikoloğuna götürün söyleyin derdinizi mutlaka bi çözümü vardır her çocuk öyledir benim bildiğim O yaşlarda hep kendiyle takılır Ailesiyle iletişimi Kötüdür Sonradan sonradan düzeliyo ama siz yinede bi psikoloğa göstern o size en doğru yolu söyleyecktir
            Sadece insanlık.

Yorum

Okuldan geldiği zaman çocuklar önce bir üstlerini değiştirsinler, ellerini yıkasınlar, sevdiği yiyecekler verip onları bir rahatlatın onlarla oyun oynayın, sorgulamadan sohbet edin. Onlara sık sık sevdiğinizi onlar okulda iken ne kadar özlediğinizi söyleyin.
              Eğer sohbet esnasında okulla ilgili birşey anlatırsa yargılamadan dinleyin. Hımm, evet, eee, sonra gibi geri bildirimlerle dinleyip yorum yapmayın.
              Büyük oğlan çok konuşmayı anlatmayı sevmeyen biri olabilir, bu onun yapısı ise değiştiremezsin.
              Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

facebook ta bi hesap aç çocucuğunu bul ekle. bu zamanda facebooktan olunuyo arkadaşlık başka türlü zor. kuşak farkı var aranızda.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ayşeur View Post
                  benim iki çocuğum var.birisi 10 diğeri 6 yaşında ve büyüğü ile çok zor iletişim kuruyorum her şeyini kendi kafasında yaşıyor. okuldan geliyo diyorum yavrum okul nasıl geçti? iyi .bugün neler yaptın? bilmiyom.okulda sınav oluyo bi önceki günün akşamına öğreniyoruz.sınav nasıl geçti? bilmiyom.
                  yani bu genelde böyle hiç birşeyini bana doğru düzgün anlatmıyo ağzından keltepenle laf alıyorum.bu duruma çok üzülüyorum onlara karşı kendimi suçlu hissediyorum doğru düzgün ebeveyn olamadık diye.
                  bu konuda yardım ve yorumlarınıza ihtiyacım var.lüüüütfen....
                  şimdiden teşekkürler...:RpS_unsure:
                  yanlış sorular yanlış seçimler bence
                  oğlum okulda ne yaptın
                  sınavın nasıl geçti
                  klasik anne soruları
                  Never Back Down

Yorum

Sizin bilmediğiniz şeyler yaşıyor olabilir mi? Öğretmeniyle konuşmanız tavsiye ederim, eğer sınıfta da içine kapanıksa kendi dünyasındadır. İşini gerçekten iyi yapan bir psikologa götürürseniz kendisine gelir kısa zamanda, düşüncesindeyim. Onun dışında gerçekten anne babanın çook küçük de olsa tartışması o dönemdeki bir erkek çocuğunu aşırı derecede etkiliyor. Mesela ben 10 yaşlarımdayken babamla annem tartıştıklarında annem mutfağa gidermiş, ben de gider anneme bakarmışım ağlıyor mu, diye. Yani birçok etken olabilir içine kapanık olmasına sebep olan. Aslında en doğrusu bunu bir psikologa danışmanız.

Yorum

herkesin ilgisini çekecek farklı konular vardır, çocuğunuzunkini
                      tespit etmeye çalışsanız belki işe yarar..ne biliim, severek
                      izlediği bir çizgi filmden falan muhabbet açsanız, veya buna
                      benzer bişey..hazır çocuk muhabbeti açılmışken, bir 10 sene
                      daha geçtikten sonra 'aşık oldum' muhabbeti olabiliyor arkadaşların,
                      o zaman 'yine mi?' dememenizi tavsiye ederim, çocuk bozulabiliyo..
                      tecrübeyle sabittir..=)
                      ne giderim peşlerinden..ne ardımda devam olsun..ne uyarım,ne hükmeder..kalanlara selam olsun..

Yorum

Bence böylesi daha iyi ben anneme bağımlı gibiyim.16 yaşındayım ve hiç gizlim saklım yok.anne olunca sürekli eleştiri sürekli yorum bazen insan sadece anlatmak istiyo ama illa yorum yapar moralimi bozar benimki ben olsam çocuğumun bu haline üzülmem.ayrıca okulda ilginç bişi de olmuyo ve o sadece 10 yaşında bunu unutmayın...bir de eğer oğlansa hiç uğraşmayın öyle komşunun kızı gibi sarmaş dolaş olamazsınız oğlunun büyümesini uzaktan seyredeceksin annecik.kendine iyi bak...
                        Sevilmeyi bu kadar mı hak etmiyor yüreğim..

Yorum

Ahahaha babam ile aramda ki durumu hatırladım.
                          Neymiş efendim arkadaş gibi konuşabilirmişiz.
                          Yav bas git, en deli yıllarım ne konuşucam... töbe töbe

Aradan bir dünya zaman geçti. Eğer çocuğum olursa uzaktan kollamayı tercih ederim. Derdini falan anlatsın ama fazlası zarar

Yorum

Okulda guzel kizlar olup olmadigini sorarsan eminim ilgisini cekmis olursun
                            I've found a reason for me to change who I used to be.

Yorum

hepinize çok teşekkür ederim sizlerin yorumundan sonra kendimde birçok hata olduğunu gördüm galiba ben oğluma gereğinden fazla müdahele yapıyorum istiyorumki herşey benim kontrolümde olsun(sadece çocuklarım) herşeyi benimle yapmak istesin galiba sorunda bu.
                              yaaaa ben onları eşimden bile kıskanıyorum onların herşeyleri olmak istiyorum

Yorum

İşleniyor...
                              X