Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Hayata yeniden başlamak istiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Hayata yeniden başlamak istiyorum

Öncelikle herkese merhaba
    Bu siteyi tesadufen gördüm ve iyiki de görmüşüm..Hayata yeniden başlamak istiyorum ama bunu nasıl yapacağımı nereden başlayacağımı bilmiyorum

Defalarca aldatılmama, psikolojik şiddete maruz kalmama rağmen maddi imkansızlıklar, çocuklarım, aileler derken ayrılamadım.Eşim çalışmama izin vermiyor, evimiz arabamız var, maddi imkanı çok iyi ama elime para vermiyor, ihtiyaçlarımı kendisi karşılıyor, bir çoğunu söyleyemiyorum çekiniyorum, bende evde gizli gizli ufak tefek işler yaparak çok az da olsa harclığımı çıkarıyorum.Ama artık yaşım 30a geliyor ve bir daha bu dunyaya gelmeyeceğimin fakındayım.Kendimi ona hizmet etmek için doğmuş besleme gibi hissediyorum.Bu durumdan artık kurtulup kendi ayaklarımın üzerinde çocuklarımla mutlu bir hayatım olmasını istiyorum.Bir çok insanın söylediği şey " herkesin istediği ama elde edemediği yerdesin" Nankörlükmü yapıyorum?

Yapmıyorsunuz bence,sonuçta istemediginiz bir yerde bulunmanız başkalarını haklı çıkarmaz.. dediginiz gibi bu hayata bir defa geliyorsunuz o nedenle yaptıklarınızı iyi tartmanız gerekiyor..önce şunu bilmek daha iyi olur,siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ? yani yeni bir hayat derken,sizin düşündükleriniz ne ? ..ve düşündükleriniz neyse bir şekilde eşinize söyleyin..söyleyebilin..

Yorum

Evlisin çocuğun var, maddi durum yerinde, aç değilsin ama eşin biraz gaddar.Hayata çok da uygun aslında bu durum.Çünkü hayatta hep birşeyler eksik kalıyor.Harçlıklı yada çalışan ama kısır bir bayan da olabilirdin.Yada çalışan, çocuklu ama yoksul biri de....Hep birşeyler eksik kalacak.

Yorum

Tek basıma olsaydım aç olup özgür olmayı tercih ederdim

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Palyaco View Post
          Yapmıyorsunuz bence,sonuçta istemediginiz bir yerde bulunmanız başkalarını haklı çıkarmaz.. dediginiz gibi bu hayata bir defa geliyorsunuz o nedenle yaptıklarınızı iyi tartmanız gerekiyor..önce şunu bilmek daha iyi olur,siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ? yani yeni bir hayat derken,sizin düşündükleriniz ne ? ..ve düşündükleriniz neyse bir şekilde eşinize söyleyin..söyleyebilin..
          Alkol bagımlısı, arkadas ortamına duskunlugunden dolayı evini otel gibi kullanan birisi.Gerek ailesi tarafından gerekse onun tarafından bir çok kötü şey yaşadım ama aldatmalar oldugunda ayrılalım diyebildim.her seferinde bir daha olmayacak dediği halde uzun zamandır farklı kişiler hayatına girip çıktı ben hep oldugum yerde kaldım ayrılamadım, hiç bir şey yokmuş gibi hissettirmeden yaşamaya çalıştım ama olmuyor artık, ayrılıp çalışmak istiyorum 16 yasında evlendim ve evlendiğimden beri hiç çalışmadım, ne iş yapabilirim bunu bile bilmiyorum

Yorum

durumun zor..is bulup calismak kolay degil..zor sartlarda is bulursun yani..ama su anda icinde bulundugun durumda da yasanmaz..bence bosanmalisin..ama bosandiktan sonra da her sey zor olacak..isin zor..yerinde olmak istemezdim..rab sana bir cikis kapisi acar umarim..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: schrödingerinkedisi View Post
              durumun zor..is bulup calismak kolay degil..zor sartlarda is bulursun yani..ama su anda icinde bulundugun durumda da yasanmaz..bence bosanmalisin..ama bosandiktan sonra da her sey zor olacak..isin zor..yerinde olmak istemezdim..rab sana bir cikis kapisi acar umarim..
              Aslında bir donem bir atölyeye bağlı olarak yaglıboya tablolar yapıyordum, bir kaç kere sergim oldu resimlerim begenilip satılmaya başlayınca eşim atölyeye gitmemi yasakladı evden resime devam etmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor, internet üzerinden satışıda çok zor oluyor, eşime hediye yapıyorum diyorum, çok sık yapmadığım içinde göze batmıyor bu yuzden resimlerimi başka türlü satma imkanım yok.Evden çıkmama izin vermediği için evde internet konusunda da kendimi geliştirdim resim haricinde web sitesi tasarımıda yapıyorum bir tane kadın portalı yapmıştım, ünlü bir site olup tanınınca eşim öğrendi onuda sattırıp parasını aldı.şimdi binde bir ticari siteler çıkıyor çıktıkça yapmaya çalışıyorum, bunların dışında Allahıma şükür sağlıklı ikiz büyüttüm, çocuk bakımında ev-yemek işlerinde iyiyim, bir çok işi yapabilirim ama referansım yok.Bir yere başvuru yapsam ne diye nasıl başvuru yapabilirim, hangi iş üstünde şansım fazla bilmiyorum

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fatossca View Post
                Aslında bir donem bir atölyeye bağlı olarak yaglıboya tablolar yapıyordum, bir kaç kere sergim oldu resimlerim begenilip satılmaya başlayınca eşim atölyeye gitmemi yasakladı evden resime devam etmeye çalışıyorum ama çok zor oluyor, internet üzerinden satışıda çok zor oluyor, eşime hediye yapıyorum diyorum, çok sık yapmadığım içinde göze batmıyor bu yuzden resimlerimi başka türlü satma imkanım yok.Evden çıkmama izin vermediği için evde internet konusunda da kendimi geliştirdim resim haricinde web sitesi tasarımıda yapıyorum bir tane kadın portalı yapmıştım, ünlü bir site olup tanınınca eşim öğrendi onuda sattırıp parasını aldı.şimdi binde bir ticari siteler çıkıyor çıktıkça yapmaya çalışıyorum, bunların dışında Allahıma şükür sağlıklı ikiz büyüttüm, çocuk bakımında ev-yemek işlerinde iyiyim, bir çok işi yapabilirim ama referansım yok.Bir yere başvuru yapsam ne diye nasıl başvuru yapabilirim, hangi iş üstünde şansım fazla bilmiyorum
                dostum boyle hayat yasanmaz..bosanabiliyorsan bosan bence..bosandiktan sonra bi sekilde isler yoluna girer..boyle kisitlanmis bir hayat yasanmaz..bosanmana da engel olur esin..ailen falan yok mu..bir sekilde bosan..ozgurluk olmadiktan sonra gerisi bos..

Yorum

ne güzel seçeneklerin varmış aslında. internet işlerine ve resim yapmaya devam ederek para kazanabilirsin bence, ama ilk zamanlar için biraz maddi güvencen olmalı, bu miktarı sağlamaya çalış biraz. ya da ailen destek olacaksa o da olur.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: schrödingerinkedisi View Post
                    dostum boyle hayat yasanmaz..bosanabiliyorsan bosan bence..bosandiktan sonra bi sekilde isler yoluna girer..boyle kisitlanmis bir hayat yasanmaz..bosanmana da engel olur esin..ailen falan yok mu..bir sekilde bosan..ozgurluk olmadiktan sonra gerisi bos..
                    Ayrılalım dediğimde her seferinde ilk tamam diyor, destekliyor gibi görünüyor sözde bana ev bakıyor ciddi olduğumu anladığında önce ayılıp bayılıyor sonra çocuklarımla tehdit ediyor, dejavu gibi, bir kaç ay her şey güzel sonra yine başa sarıyor, surekli tekrar yasıyorum bu olayları.aramızda 10 yaş var ama benim yapmam gereken hareketleri o yapıyor kısaca..küçük yaşta anne baba imzası ile evlendim ailemden destek alamam

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
                      ne güzel seçeneklerin varmış aslında. internet işlerine ve resim yapmaya devam ederek para kazanabilirsin bence, ama ilk zamanlar için biraz maddi güvencen olmalı, bu miktarı sağlamaya çalış biraz. ya da ailen destek olacaksa o da olur.
                      Dışardan bakıldığı gibi değil, beğendiğiniz herhangi bir resmin birebir kopyasını yapabildiğim halde iş satmaya gelince internetten satabiliyorum, sergide satılmayıncada doğru düzgün kazanc olmuyor.mesela geçen gün 1 hafta uğraştığım tabloyu 40tl ye satabildim.web sitelerine gelince artık çocuklar bile blog kurup site yapıyorum diyor, benim yaptıklarım çok daha profesyonel olmasına rağmen insanlar basit ama ucuz olsun diyor blog tarzı siteler kurduruyor.e, bende öyle yapiyim kazanıyım desem o ancak ek gelir olur ayda en fazla 200-300tl kazanc olur

Yorum

Dışardan bakıldığı gibi değil, beğendiğiniz herhangi bir resmin birebir kopyasını yapabildiğim halde iş satmaya gelince internetten satabiliyorum, sergide satılmayıncada doğru düzgün kazanc olmuyor.mesela geçen gün 1 hafta uğraştığım tabloyu 40tl ye satabildim.web sitelerine gelince artık çocuklar bile blog kurup site yapıyorum diyor, benim yaptıklarım çok daha profesyonel olmasına rağmen insanlar basit ama ucuz olsun diyor blog tarzı siteler kurduruyor.e, bende öyle yapiyim kazanıyım desem o ancak ek gelir olur ayda en fazla 200-300tl kazanc olur
                        sipariş üzerine değil de daha önceki gibi tutacak bir site kursan o da büyüse bu sefer eşine kaptırmasan diye düşündüm zor tabi, ama hep evde olduğun için çok seçeneğin de yok gibi.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
                          sipariş üzerine değil de daha önceki gibi tutacak bir site kursan o da büyüse bu sefer eşine kaptırmasan diye düşündüm zor tabi, ama hep evde olduğun için çok seçeneğin de yok gibi.
                          o siteyi 3yılda oraya getirmiştim 3 yıl daha bekleyemem.düzenli bir iş bulmalıyım

Yorum

Başlıkta da yazdığın gibi, hayata yeniden başla. Yeni umutların olsun, yeni hedeflerin. Değerli olduğunu bil. Hayat gerçekten yaşamaya değer, yeterki doğru insanlar olsun etrafında. Güçlü ol, gerekirse evi boşla ama para biriktir. Çevrende seni gerçekten kollayıp gözetecek akraban olsun, en azından destek olurlar bu zor zamanlarda.

Mutsuzsan ve ileride dönüp bu günlerine üzüleceksen yeni bir yol tercih etmek inan bana en mantıklısıdır.

Çocuklar varsa ve aile yoksa çok zor ama sen ne kadar güçlüsün, ne yapabilirsin? Otur, al eline kalemi kağıdı ve yaz. Boşanınca çevrende kimler kalacak, birikimin ne kadar, çocuklar kimde kalacak, evi nerde tutacaksın, evin aylık sabit giderleri tahmini ne kadar tutar, bunu karşılayabilirmisin?, iş konusunda sana yardımcı olacak birileri varmı, onlarla bağlantı kurabilirmisin?,
                            ve her şeyden önce sen bu boşanma sürecinde ne kadar güçlü durabileceksin? Zordur hayatta her güzel şey...

Ama değer yaşamaya..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Ben Böyle Değildim View Post
                              Başlıkta da yazdığın gibi, hayata yeniden başla. Yeni umutların olsun, yeni hedeflerin. Değerli olduğunu bil. Hayat gerçekten yaşamaya değer, yeterki doğru insanlar olsun etrafında. Güçlü ol, gerekirse evi boşla ama para biriktir. Çevrende seni gerçekten kollayıp gözetecek akraban olsun, en azından destek olurlar bu zor zamanlarda.

Mutsuzsan ve ileride dönüp bu günlerine üzüleceksen yeni bir yol tercih etmek inan bana en mantıklısıdır.

Çocuklar varsa ve aile yoksa çok zor ama sen ne kadar güçlüsün, ne yapabilirsin? Otur, al eline kalemi kağıdı ve yaz. Boşanınca çevrende kimler kalacak, birikimin ne kadar, çocuklar kimde kalacak, evi nerde tutacaksın, evin aylık sabit giderleri tahmini ne kadar tutar, bunu karşılayabilirmisin?, iş konusunda sana yardımcı olacak birileri varmı, onlarla bağlantı kurabilirmisin?,
                              ve her şeyden önce sen bu boşanma sürecinde ne kadar güçlü durabileceksin? Zordur hayatta her güzel şey...

Ama değer yaşamaya..
                              Çok güzeş anlatmışsınız da, en başında da söylediğim gibi evin ihtiyaçlarını evli olduğum kişi kendisi karşılıyor, günlük ekmek getirirse yiyoruz getirmezse bekliyoruz, önceden bu kadar değildi ama git gide kısıtladı herşeyi, bileziklerimi ihtiyacı olmadığı halde kenarda param olmaması için bozdurdu, gizli gizli yaptığım ufak tefek işlerden gelen kazanc birikim yapılamayacak kadar az.Çevremde beni kollayabilecek akrabam yok çünkü etrafıma sülaleme karşı çok iyi, iş imkanları da sunuyor bu yüzden bana karşı davranışını görmezden geliyorlar ve o hep haklı.Bu zamana kadar ayrılmamamdaki en büyük etkenlerden biri de bu ama artık kendim ve çocuklarım için yaşamak istiyorum.

Çocuklarımı asla veremem, küçük değiller zaten çalışınca tek başlarına belirli süre evde kalabilirler, iş konusunda yardımcı olabilecek insan da yok çünkü arkadaşım, sosyal hayatım yok, anneme 15dk mesafede oturmama rağmen 2-3 ayda bir görebiliyorum, arkadaşlarımın hepsi onun arkadaşlarının eşleri, onlarlada ancak eşlerle birlikte görüşebiliyoruz.

Güçlülükten kasıt duygusal anlamda ise, uzun zamandır kalbimde sadece çocuklarım var.

Yorum

İşleniyor...
                              X