Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Boşanmanın ardından durum değerlendirmesi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: yalnizyengec View Post
    Nedenleri okuduysanız hepsinden bahsettim. eşimin benden şikayetlerini de birebir yazdım. Ekonomik sıkıntı tuzbiberdi. O da belki bizim bahtsızlığımızdı. Ama ne olursa olsun eş dediğin sadece iyi günde değil kötü günde de yanında olmalı! Ben boşandığım için pişman değilim kesinlikle, çünkü yürümezdi. Ama insanın kalbi ayrı çalışıyor. Keşke şöyle olsaydı, keşke şu hareketleri yapmasaydı, keşke ben öyle yapmasaydım dedim ama bunlar bizim gerçeklerimizi değiştirmeyecek. Yaşamlarımızı etkilememek için artık görüşmüyoruz.Çünkü biliyoruz ki o da bende aslında birbirimizi seviyoruz. Sevmenin yetmediğini gördüm ama saygı konusuna katılıyorum. Saygı kalmadı mı gerisi çorap söküğü gibi geliyor. Onun için diyorumki evliliğe karar verirken karşınızdakinin eksi yönlerini iyi bilin ki bu eksi yönler sizin saygınızı bozmanıza neden olmasın yada evliliğe hiç girişmeyin
    güzel giden evliliklerde var ,13 yıl oldu..gerçi biraz önce okudum nil burağı kocası bir mektupla terk etmiş 20 yıl üzerine.bellide olmaz.

Yorum

Evlilik zor bir kurum. İki farklı kişiliğin aynı evi, aynı hayatı paylaşması. İnsan birbirini aynı eve girmeden tanıyamıyor. Yeri gelmiş, siz eşinizi tanıyamamış, yeri gelmiş o sizi. Eşinizin sizden şikayeti sevgimi belli etmemem demişsiniz.Kadınlar duygusaldır, en ufak bir sert çıkışmada, azarlanmada, kötü davranmada sevilmediği hissine katılırlar.Heleki arada saygı olmazsa o zaman daha kötü sonuçlar olabiliyor.Sizde olduğu gibi.(karakolluk)
      Birde işin içine aileler girince, maddi sıkıntılar derken malesef sizi bu konuma getirmiş. Şu saatten sonra yapılacak bişey varmı bilemiyorum, bu ayrılık süresinde belki bişeyler aklına gelebilir, belki değerinizi anlar, anlamazsada geçmişi boşverin derim ben..
      Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Sonbaharr,
        Evlilik konusunda yapılacak bişey kalmadı artık. herkes koluna sepetini aldı ve kendi yoluna gitti. Ben sevginin bir tartışmayla, fikir ayrılığı ile biteceğini veya yok olduğunu düşünmüyorum. Bayanlar bu noktada yanlış düşünüyorlar genelde. On tane güzel hareket yaparsın sonra bir hareketin yanlış olur , yanlış yaptığın için doğrularını da yanlış algılamaya başlar. ben de öyle oldu. Mutlu günlerde süper kocasın, bir şey hediye alınca romantiksin..vb ama bir konu üzerinde kavga edince ne bencilliğin kalıyor ne de sevgi göstermediğim. Ben bir erkek olarak eşimden tek beklentim, hayat şartları ne olursa olsun, tartışmamız ne olursa olsun beni samimi olarak desteklemesi, cefakarlığını göstermesi idi. Sefa varken yanımda olmuş ne yazar. Ben ki maddiyatımı düzelttikten sonra eşimin en iyi şekilde giyinmesini, her aktiviteye katılmasını, kendini geliştirmesini isteyen biriyim. Aklıma bir tartışmamız geldi şimdi ; Ben işler yoluna girince aracımı değiştirmeyi düşündüğümü söyledim. Dedim ki nasipse 60-70binliralık x markanın şu modelini alacağım. Bana ne alırsın diye sordu. Bende dedimki önce paramız olsun ondan sonra sana da y markasının 30-35bin liralık modelini bayan aracı olarak gördüğümden alırım dedim. Sonra bir kavga gürültü. Neymiş efendim onun değeri okadarmışmı?? Kendin 70bin liralık araca biniyorsunda bana bunumu reva gördün...vb kavga başka boyutlara, sevgi meselesine kadar gitti. Allahım deli olurdum ozamanlar ya. Yani kadın farklı bir yaratık. Anlamak mümkün değil. Ne kadar düşünceli ol seni gafil avlayacak zayıf noktanı buluyorlar.

Yorum

Eşiniz maddiyata çok önem veriyormuştu, herşeyi para ile ölçüyormuştu. Hoş değil elbet. Eminim değerinizi anlayacaktır ama iş işten geçmiş olacaktır..
          Evli ve mutlu,çocuklu....sigpic

Yorum

Benim sorunum maddiyatımın kısıtlı olduğu zamalarda cimri görünmem, harcamalara dikkat edilmesini istemem ama olduğu zamanda verdiğimin hesabını yapmamam. Hatta son işimi kurduğumda eşime dedimki; hayatım, sen iş bulamadın, şu zamana kadar da seni rahat ettirecek bir harçlık veremedim sana ama bundan sonra sana asgari ücret düzeyinde parayı her aybaşı vereceğim. İster gez , ister giyim al, ister biriktir.. dedim. İyi niyetimi belli ettim. Ama işlerim ters gitti, batma noktasına geldi. Sigara parasını dahi veremedim.Bana şimdi cimri biri diyebilirmi? Ortada niyet var ama şartlar ters gitti.

Ama şuna inandım artık. Aile kültürüne ve ilişkilerine bakılacak. Kişiliği rafine olmuş(sonradan görme değil) eş seçilecek. Maddi olarak erkek güçlü olacak. Herkes sınırlarını bilecek. Benim gibi aklından geçeni dürüstçe değil karısını iyi hissetirmek için kimi zaman yalan söyleyerek pohpohlayacak.(içerde eşine canım cicim hayatım yaparken, dışarda otellerde başka hatunlarla kırıştıranları çok gördüm.) . Hiç bir zaman karınzın zayıf noktalarınızı kullanmasına müsaade edilmeyecek, zayıf olunmayacak!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: yalnizyengec View Post
              Benim sorunum maddiyatımın kısıtlı olduğu zamalarda cimri görünmem, harcamalara dikkat edilmesini istemem ama olduğu zamanda verdiğimin hesabını yapmamam. Hatta son işimi kurduğumda eşime dedimki; hayatım, sen iş bulamadın, şu zamana kadar da seni rahat ettirecek bir harçlık veremedim sana ama bundan sonra sana asgari ücret düzeyinde parayı her aybaşı vereceğim. İster gez , ister giyim al, ister biriktir.. dedim. İyi niyetimi belli ettim. Ama işlerim ters gitti, batma noktasına geldi. Sigara parasını dahi veremedim.Bana şimdi cimri biri diyebilirmi? Ortada niyet var ama şartlar ters gitti.

Ama şuna inandım artık. Aile kültürüne ve ilişkilerine bakılacak. Kişiliği rafine olmuş(sonradan görme değil) eş seçilecek. Maddi olarak erkek güçlü olacak. Herkes sınırlarını bilecek. Benim gibi aklından geçeni dürüstçe değil karısını iyi hissetirmek için kimi zaman yalan söyleyerek pohpohlayacak.(içerde eşine canım cicim hayatım yaparken, dışarda otellerde başka hatunlarla kırıştıranları çok gördüm.) . Hiç bir zaman karınzın zayıf noktalarınızı kullanmasına müsaade edilmeyecek, zayıf olunmayacak!
              yanlızyengec zor bir durum Allah kimsenin başına vermesin. senin eşin zengin koca arayan tiplerdenmiş. dediklerinde haklısın zor gününde yanında olmayanın iyi günde ne işi var, dışarıda bu tipler milyoncu da satılan eşyalar gibi yığılı. dediğin gibi en büyük şansın çocuğunuzun olmaması. çocuk olsaydı o zaman işler çıkmaza girerdi.işe olumlu taraflarından bak, şuan gençsin ya 45-50 yaşlarında olsaydın acizleşmeye başlasaydın, inancını kendine olan özgüvenini yitirseydin yada 2002 yılındaki gibi bir kriz maduru olsaydın vs vs. durumun bence çok daha iyi. işin içinden çıkmak istiyorsan olumlu yanlarını görmeye çalış. kendini suçlama, belki söylemesi çok zor ama hatalarını sevmeye çalış. inan hatalar insanlara çok şey öğretiyorlar bedelleri çok ağır olsa da. hayat çok ilginç. birgün uyanıyorsun hayatın değişiyor, ummadığın yerlerden ummadığın haberler alıyorsun. ya bana uğramaz deme inan uğramasa bana uğramazdı ama uğruyor işte. sonuç itibariyle inançlı bir insansın. hakkımda böylesi hayırlıymış de. müslüman demek teslim olan demek. Allaha teslim ol. amentüde diyoruz ya kazaya ve kadere hayır ve şerrin Allahtan geldiğine inandım diye. hayır ve şerlerle imtihan olduğumuzu unutma. demiş ya adamın biri "hoştur bana senden gelen, ya gonca gül, yahut diken, ya hıl’at-u, yahut kefen,lütfun da hoş, kahrın da."

Yorum

kesinlikle birbirinize uygun değilmişsiniz...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
                  tüm bunların sebebi iletişimsizlik...keşke bi evlilik terapistine falan gitseydiniz...bende 27 aylık evliyim ve bizimde sorunlarımız var..ve bizde boşanmayı düşünüyoruz...tamamen iletişimsizlik ve birbirmizi anlamak için uğraşmamak
                  çok geçmiş olsun..
                  forte sende çocuk yapmayı düşünüyordun.şimdi boşanma düşüncesinde olman beni üzdü.
                  umarım düzelir herşey...

Yorum

yalnızyengeç
                    bence seviyorum unutamadım falan deme..
                    başka birini bulana kadar az sabırlı ol bak herşey çok güzel olacaktır...

Yorum

Sağolun arkadaşlar,

Herşeyin takdiri Alllah'tan. Hem işimi hem eşimi kaybettim. Çok zor zamanar geçirdim. Hep yanımda ailem vardı. Çok şükür ki asaletli, sahiplenici bir aileye sahibim. Jundarc arkadaşın dediği gibi kesinlikle birbirimize uygun değildik. Allaha çok şükür ki çocuk olmadan bu iş bitti. Hazarfen arkadışımızn dediği gibi herşeyde bir hayır var diye düşünüyorum. ben ekonomik inişi şu yaşımda yaşadım, ya ileride bir zamanda bu tecrübeyi yaşamayı Allah nasip etseydi. Bak ozaman çökerdim herhalde. >Ben büyük bir sınavdan geçtim ve eşim bu sınavda elendi diye düşünüyorum. Şimdi hatalarımı biliyorum. Kriterlerimi, neye dikkat edeceğimi biliyorum. Allah hayırlısını versin herkese

Yorum

kesinlikle katılıyorum..kimse vazgeçilmez değil..
                        Ben de katılıyorum. Kimse vazgeçilmez değil. Ama bu da bir süreç. ben o süreci geçiriyorum. Güçlüyüm ve bunu da atlatırım.

Yorum

güzel bir tecrübe ettin..bundan sonraki hayatın umarım daha güzel olur..
                          Teşekkür ederim dileğin için. Umarım herkes mutluluğu olabildiğince çok yakalar. Benim hayatım kökten değişti. Şuan imkanlarım zorda olsa da ileride çok iyi olacağını, fırsatlar yakalayacağımı düşünüyorum. Önce ekonomik güç sonra mutlu bir yuva

Yorum

insan ne hayallerle evleniyor, evliliklerde doğru kişiyi bulabilmek hiçte kolay olmuyor bulduğunda da o mutluluğu korumak içinde çabalamak gerekiyor. sevdiğin, bir ömür geçireceğini düşündüğün kişi bir bakıyorsun ki bambaşka biri haline geliyor. herşey beğenmek sevmekle de bitmiyor ,anlaşabilmek çok önemli herkes evlenebiliyor ama kaç kişi bunu taşıyabilliyor ki, evlendiğin kişiye hayat arkadaşı diyoruz, iyi zamanda kötü zamanda sonuna kadar sevdiğinin yanında durabilmek bunu başarabilmek, apayrı kişiliklerde olan insanların birlikte bir ömür boyu omuz omuza durabilmesi hiçte azımsanabilecek bir durumda değil.
                            yalnızyengeç ,siz bu zorlukları yaşamış biri olarak evliliğe ve hayata karşı daha sağlam duracaksınızdır ki buna olan inancınız ve güveniniz tam; bundan sonraki yaşamınızda mutluluklar dilerim, yolunuz açık olsun.

Yorum

Hira_01, teşekkür ederim dileklerin için.

Yorum

kadınlar çok farklı bir varlık ....
                                böyle demişsiniz ya..hepsi sizin eşiniz kadar maddiyatçı değil..
                                bir arkadaşım yeni yeni ark..olduğum birisi..1 yıllık evli..kendisi çalışıyor eşi de devlet memuru.Ailelerin durumu da iyi değilmiş.ikisininde..5000 lira ile evlendim ben dedi.eşinin bekar eşyaları üzerine gittim..mobilya fiatlarına bakıp hesap yaparken 30.000lira tutuyordu yeni almak ,bunu vereceğimize bir yerlerden de borç harç para bulur kendimize ev alırız demiş.ve evlenmiş yani..O kadar takdir ettimki.Çevremde çok az olan bir örnekti bu kız.ve isim vermeden heryerde de anlatıyorum helal olsun çünkü..
                                gerçektende şimdi kredi çekip ev aldı büyük.bir kısmını kendine işyeri olarak kullanıyor.

Siizinki şanssızlık biraz.Kaderinizde bunları yaşamak varmış..Allah sağlık versin herşeyin başı ..giden herşey yerine gelir.ama sağlığınızı kaybederseniz ,yerine gelmesi çok zaman alıyor.tecrübeyle sabittir.. Bu nedenle dirayetli olun ..tevekkül edip hayata sıkı sıkı sarılmaya çalışmak en iyisi..Tabiki hayat yalnız yaşanmaz, allah denginiz olan birini çıkarsın karşınıza..hepimize ..

Yorum

İşleniyor...
                                X