Duyuru

Collapse
No announcement yet.

eski eşle evlilik

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• eski eşle evlilik

merhabalar,
    17 yıldır evliyim 2 yıl da öncesi var.eşimle son 7 yılda birkaç kez boşanmanın eşiğine geldik.iki oğlumuz var.işler kötüye gidince birbirimizi çok kırdık uzaklaştık sonunda aldatıldım. Hiç bir zaman ondan duymadım bunu bazı kanıtlar bulsam da inkar etti.ama aldatıldım ben biliyorum. sonunda geçen yıl neredeyse mahkemeye kadar gidiyorduk ki ben iş ciddiye binince sadece öfke ve kırgınlık nedeniyle boşanmak istediğimi anladım. onu çok seviyorum ve boşanmak istemedim. hatta yalvardım birkez daha denemek için.O daha mantıklı bakıyor ben daha duygusal.sonunda bu yıl yine güvensizlikler nedeniyle kendisine aldatılma ihtimalinin bile beni çok kırdığını onurumla oynamamasını söyledim. düşün ve boşanmak istiyorsan da boşanalım artık yalvarmıyorum olmuyorsa olmuyordur dedim.10 gün sonra boşanma davası açtı.çok detaylı konuştuk ben hala bir söz vermesini sadık kalmasını ve çocuklarımın babayla büyümesini istediğimi söyleim.olgun davranıp eski hatalarını yapmasın istedim. ama boşanıcam sadece çocuklar için yürümüyor dedi.ben de beni istemeyen biriyle devam edemeyeceğimi söyleyip içim kan ağlasa da kabul ettim.bana beni aldattığını itiraf etti vicadanının onu çok rahatsız ettiğini bu şekilde devam edemeyecepğini söyledi. Hiç kavga gürültü olmadı bana bir gün tekrar onunla evlenir miyim diye de sordu. Hatta mahkemeye giderken vazgeçelim dedi.O kadar kararlıydı ki boşanma konusunda vazgeçersek ertesi sabah pişman olacağını düşündüm. hakimin karşısına çıktık.Ben gözlerimde yaşlarla boşanmayı kabul ettiğimi söyledim. Davayı o açtığı için ona hiç bir şey sormadılar.mahkemeden kolkola çıktık.işte bitmişti ne kadar da basitti tam 3 gün içinde bitti. Sonra ben biraz yalnız kalmak istedim ayrıldık 1 saat sonra beni buldu kolumdan tuttuğu gibi mahkemeye götürdü. Boşanmayı iptal etmek istediğini beni sevdiğini hata olduğunu söyledi avukatlar hakim ben hepimiz ne yapacağımızı şaşırdık. anlaşmalı boşanma olduğu için anında boşanmışız. geri alınamadı işlem. bir de adalet sistemi yavaş diyorlar...tekrar nikah yapmak gerekiyormuş. şimdi bana benimle devam etmek istiyormusun hala dedi ve ben başından beri bir çözüm aradığımı olgun davranıp hatalarımızı tekrarlamadan çocuklarımızı büyütmemizi hep söylediğimi yineledim.boşanmayla onun vicdanı benim onurum temizlendi mi? Sizce evlenirsek gerçekten birbirimizin değerini bilip sonsuza kadar mutlu olur muyuz. yoksa hayatımın hatasını mı yapmış olurum.sanki boşanmak onun için erişilmez bir şeydi ve boşanınca hiç mutlu olmadı. 2 gün geçti henüz kimse bilmiyor ayrıldığımızı tabii aynı evdeyiz. hiç olmadığımız kadar iyiyiz.nikah planları yapıyor. ben çok korkuyorum ona inanmak güvenmek istiyorum. Hep birbirimize ait olduğumuzu düşündüm ayrılığı hiç yakıştıramadım bize.çocukalr çok mutlu, bir de bilseler ayrıldığımızı. offfff.onunla yaşlanmak istiyorum beni artık üzmeyeceğine inanmak istiyorum ama ya çok kötü olursa. şeytana uyarsa yine? bir süre evlenmeyip bu şekilde denemek en güzeli belki ama daha fazla gizli tutamayız. evleneceksek evlenmeliyiz yoksa yakında her şeyi herkes öğrenecek en basitinden ben eski soyadımı kullanmak zorundayım.anlaşmalı boşanmada en ufak bir sorun yaşamadık her şey benim istediğim gibi oldu hatta boşanmaya gitmedden önce saatlerce oturup gelecek hakkında konuştuk hep planlarımız da ortak .Nasıl bir sınav bu?kimseye anlatamıyorum çok çaresizim yıllarca boşanmanın eşiğine gelmişiz sonunda boşanmışız işte daha ne istiyorum belamı mı?o olmadan hayat nasıl olacak?

Ne denebilir ki bu konuda ?
    Ne kadar düşünsem de birşey bulamıyorum...

Güvensizlik bir yanda, çocuklarınız ve sevginiz bir yanda. Alışkanlıklarınız da var tabii.
    Bence bu yazdıklarınızı eşinize verin. Oturup konuşun...

Yorum

aileni korumak çok önemli .
      Cocuklarınızda çok mutlu. Boşanma cocuk ruhunu çok kotu etkiliyor bunu unutmayın...
      Bence ayrılmayın... Bır bırınıze daha çok dikkat gosterın. sız uzerınıze düşeni iyi şekılde yapmaya çalışın. Ve dua edin
      Eşinizde eskısı gıbı olmaz diye düşünüyorum .... Pişman olubsa İnşAllah tekrar ihanet etmez size.

Allah yardımcınız olsun...
      Vefa, vefa…Ey vefalıların en vefalısı!
      Vefayı veren Sen’sin.Vefalı da Sen…
      Ya bizde vefa…

Ne gelen vardı, ne giden. Rıhtımlar tenhaydı. Hiç mi kalmadık anlaşılamamanın yalnızlığında? Ah, sabırla bekleyebilseydik gönül! Her zaman hazır bulacaktık kıyıdaki yelkenliyi. Görememişsek körlüğümüzdendir...

Yorum

film tadında ne güzel bir aşk bu

Yorum

çok uzun diye okuyamadım ama bence şununla aynı hissiyat..eskiden çok sevdiğin bi eşyanı kaybedip yıllar sonra ummadığın bi yerden zırt diye bulman.. mutluluklar
          "Every man dies - Not every man really lives"

Yorum

mesajlarınız beni cesaretlendiriyor, korkuyorum...aldatılmak çok acı, bunca yıllık evliliği yok etmek zor, sanki benim bir parçam.. Belki boşanma psikolojisidir acaba bir süre sonra yalnız da mutlu olur muyum yoksa her zaman yüzümde bir burukluk olacak mı?eşim bende bir takıntı mı? başkası olsa ben eminim çoktan ayrılırdı, bana anlatsalar ben yaşamamış olsam hemen boşanırım derdim büyük ihtimalle...zor bir hafta beni bekliyor...aslında en korktuğum an hakimin karşısına çıkacağımız andı. geldi geçti işte bitti. üstünden günler bile geçti.. Ama çocuklara ve dostlarımıza söylemediğimiz için boşanmış gibi değiliz. acaba ilerde madem aldatıldın nasıl devam ettin anne dermi çocuklar?kendim için olduğu kadar onlar için de devam etmiş olacak bir de beni suçlarlar mı ileride? biz mi dedik sana devam et diye derler mi?

Yorum

Bu sefer evlenmeden once kapsamli bir evlilik anlasmasi hazirlatin avukatiniza ve kocanizin size gecmiste yasattigi durumlarin tekrari halinde cok ciddi yaptirimlara muhatap kalacagini net olarak anlamasini saglayin imzalatin. Soz ucar yazi kallir.

Yorum

Evlenin. Ama siz gerçekten ona tekrar sevgiyle bakabilecekseniz.Aldatmasına rağmen ...

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

ona tekrar sevgiyle bakabilecek miyim? Bu sorunun cevabını ben de hiç bilmiyorum...

Yorum

yanıtlayan dostlara teşekkür ederim.Eğer uzmanlar varsa aramızda onların da görüşlerini Bir de erkek arkadaşların düşüncesini öğrenmek istiyorum.ben ne yapmalıyım?1 haftadır boşanmamış gibi yaşıyoruz konu hiç açılmıyor ne evden ayrılma ne de tekrar evlenme.bu haftanın 4 günü de zaten iş nedeniyle şehir dışındaydı.hayatımız normal akışında devam ediyor. bir ortamda boş bulunup ağzımdan kaçırmaktan uyurken sayıklamaktan filan korkuyorum, annesiyle annemle hiç bir şey olmamış gibi konuşuyoruz off çıkıp bağırmak istiyorum sokaklarda yeter diye...

Yorum

ben de çok sıkıntıdayım

Yorum

çocuklar için devam etmek isterseniz diyecek bi şey yok; ama bence sizi yine üzecek.

Yorum

tonihuxley, nasıl? benzer mi sorunlarımız?fincan bence de beni üzecek.bunca üzüntüler çektim, hep sorumlu o ...bu hafta sonu tekrar evlenmek istemediğimi söylemeyi düşünüyorum. ben onun yaptıklarını yapmış olsaydım çoktan kapının önünde bulurdum herhalde kendimi....galiba benim sorunum yaşadığım bu olayı kabullenememek ya da kendime yakıştıramamak bir de küçük oğlumun babasına olan düşkünlüğü...Ayrılığa verecekleri tepki beni korkutuyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: nesli73 View Post
                            ona tekrar sevgiyle bakabilecek miyim? Bu sorunun cevabını ben de hiç bilmiyorum...
                            Bu sorunun cevabı onun gözlerinde. Gözlerine baktığınız zaman hissettiklerinizde...

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                            Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                            birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                            Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

Ben su an sadece erkek olarak sunu söyliye bilirim. Her insan hata yapabilir. Kendimi Örnek olarak veriyorum tabiki her insan ayni deyildir. Insan bisey kaybetdigi zaman degerini anliyor ve gercekdende degisebiliyor. Huylu huyundan vazgecmez diye bisey yok. Charakter meselesidir bu. Bence evlenin O sayfayi kapadib unutun gecmisdekilerini. Mutlu olun. Ileriye bakin geriye degil. Ikiniz icinde gecerli bu söz. Yep yeni bi sayfa acin, gecmisde gecmise kalsin. Icinizdeki seytanin bacagni kirin. Benim digcem bunlar.

Yukadarki @fatos bayan arkadasimiz dogru söyliyor kaybedecen hic bisey yok bidaha denemekle, sadece kazanmak var. Kesin atin o gecmidekini.

Yorum

İşleniyor...
                              X