Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Oğlumla vuslatım ve ayrılığım (YAŞADIĞIM BİR DURUM)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

  • Oğlumla vuslatım ve ayrılığım (YAŞADIĞIM BİR DURUM)

    Sabırsızlıkla ameliyat odasından çıkışını bekliyordum. İçimde tarifi zor bir heyecan. Bütün yeisin üzerine güneş gibi doğacak, karanlık günlerimi aydınlatacak, müjdelerle gelecekti.

    Kapı açıldı. Doktor, mütebessüm bir yüzle bana baktı. "Bebeği getiriyoruz" dedi. Ellerim titremeye başladı. Sevdiğini görecek meftun gibiydim. Korku, heyecan, sevinç birbirine karışmış ve henüz adı konmamış bir duygu oluvermişti bende. İyice ameliyat odasına yaklaştım. Doktor beyaz kundakta sarılı sevgilimi ebeye uzattı. Henüz ışığa aşina olmayan kapalı gözlerinin beni gördüğüne inanıyordum.
    -Merhaba oğlum.
    -Merhaba baba.

    Ebe asansöre bindi, ben de. Arkamızdan kayınvalidem . Paylaşması zor bir cevherin peşine düşmüştük. Göz göze gelmeden, sanki birbirimize 'O benim' diyorduk. Harareti olmayan bir savaş vardı aramızda.

    Güneşimi dezenfekte edilmiş bir odaya aldılar. Koridora geçip odanın penceresinden bakmak istedim fakat panjur vardı. Ebeden rica ettim açması için. Sanki oğlumu çok az göreceğimi biliyormuş gibi kırmadı beni. Kuvözde debelenen, etrafına gelişigüzel bakan oğlum, acaba pencerenin arkasındaki babasını hissediyor muydu?

    Bir süre sonra eşim ameliyathaneden çıktı. Uyanmıştı ama henüz şuuru yerinde değildi. Ona karşı da hislerim tükenmiş değildi. Sedyeden tutup onun rahat bir şekilde odasına alınmasına yardımcı oldum. Yatağına uzandıktan sonra yavrumuzu getirdi görevli ebe. Beşikvari bir aletin üzerine yatırdılar. İlk dünyalıkları üzerindeydi. Krem bir bebek takımı, krem battaniye, krem kundak...

    Annesi sevgi dolu bir sesle 'Oğlum' dedi. 'Oğlum' dedi kalbim yırtılırcasına. Annesinin tenine dokundu körpe bedeni. Huzur ordaydı. Sevgisi dünyalıkların arasından annesine akıverdi.

    Oğlum ağlamıyordu. Belki de babasına vermişti gözyaşlarını. Vuslatın ve hicranın sınırındaki babası biliyordu ayrılığın yakın olduğunu. 'Babalar ağlamaz' diyor muydu acaba oğlum? Ellerine dokunamıyordum. Sıkıca sarıp, kalbimin derinliklerine gömemiyordum. Yanağına bir hoşgeldin busesi konduramıyordum. Narin bedeni bütün bu arzularım için henüz hazır değildi.

    Beni en güzel duyacağı lisanla seslendim ona. Fatiha okudum, Felak, Nas okudum. Rüzgarımı üfledim yüzüne.

    İlerleyen saatlerde isminin ne olacağı mevzuuna geldik. Ben 'Musab' olsun istiyordum. Annesi 'Yusuf Erdem'. Biliyordum yine onun dediği olacaktı. Koridora çıktıklarında, fırsattan istifade edip ezan okudum kulağına oğlumun. 'Musab' diye seslendim.

    Hani Mekke'nin yakışıklısı Musab. Hani o ailesinin inadına Efendimiz (S.A.V)'in divanına çöken Musab. Hani o Medine'ye gidip efendisinin elçisi olan Musab...Bende istedim ki gidip anlatsın ahvalimi hal bilmezlere. Elçim olsun yuvamızın selameti için.

    Zaman çok hızlı geçiyordu. Oysa oracıkta donmasını, yavrumuzun yüzüne doya doya bakabilmeyi, günahsız bedenini sarmayı çok istiyordum. Alıp uzaklara gitmek, zulmün olmadığı bir diyara iltica etmek istiyordum. Lakin o henüz doymamıştı annesine. Küçük bedeni süt bekliyordu. Kalbi annesinin kalbine yaklaşmak istiyordu.

    Akşam üzeri gözlerini açtı oğlum. İki parmağımla elinden tuttum. Konuşmaya başladık:

    -Sen benim oğlumsun.
    -Sen benim babamsın.
    -Sen benim serverimsin.
    -Sen benim halaskarımsın.
    -Sen benim hicranımsın.
    -Sen benim hicranımsın.
    -Sen benim gözyaşımsın.
    -Sen benim gözyaşımasın.
    -Gücüm yetmiyor kavuşmaya.
    -Dilim dönmüyor anlatmaya.
    -Yanında olamayacağım kızma.
    -Yanında olamayacağım unutma.
    -Sevgim kapında her dem el pençe. Korkma, canım bedende oldukça dünya yükünü ben taşıyacağım.
    -Uzakta da olsan babamsın. Bilirim ağıdımı duyacağını.
    -Beni unutma oğlum.
    -Beni unutma baba.

    Kayınvalidemin sesi böldü konuşmamızı. Annelik duygusuyla kızının ameliyat yarasına dokunuyor, sevgiyle saçlarını okşuyordu. Onun incinmesi bile kalbini parçalıyordu. Başına pervane gibi dönüyor, her arzusunu anında yerine getiriyordu.

    Ben gariptim. Annem yoktu sızlayan kalbime elini uzatacak. Saçlarımı okşayıp, 'Ben yanarım yavruma, yavrum yanar yavrusuna' diyecek annem yoktu. Annem yoktu torununun kundağını saracak.

    Sabah oldu. Son kontrolden sonra eşimin taburcu olacağını söyledi doktor. Hazırlıklar başladı. Ben hep yavaş davranıyor, o anın olabildiğince uzamasını diliyordum. Fakat zaman aculdu. Yokuşa yokuşa çıkan zaman şimdi yokuş aşağı gidiyordu sanki.

    Son kez kucağıma aldım yavrumu. Narin bedeni tenimi kavurdu o an. Hastaneden çıktı. Ayrılık vaktiydi.

    -Hoşcakal baba.
    -Güle güle oğlum.
    -Neden benimle gelmiyorsun baba?
    -Gelemiyorum oğlum. Annen istemiyor, ninen istemiyor.
    -Seni özlersem gelir misin?
    -Gelemem oğlum, o kapıdan giremem.
    -Yürüsem çıksam dışarı gelir misin? Omzuna al beni baba.
    -Canım senindir oğlum.
    -Boşanmasanız olmaz mı baba? Babasız büyümesem olmaz mı? Herkesin babası olacak. Onlar baba diyecekler, ben ne diyeceğim baba?
    -.......
    -Beni bir kez daha kucağına al baba.
    -Alamam oğlum.
    -Beni bir kez öp baba.
    -Öpemem oğlum.
    -Beni bırakma baba...
    -......
    -Baba...baba...baba..ba....
    -Oğlum...Oğlum...oğlum...

  • #2
    kullandığın temiz ve güzel türkçe için sana teşekkür ediyorum ...

    bebeğin için ısrarcı ol sen iyi bir babasın o senin de bir parçan... kimse tek taraflı hak iddia edemez. hakkınızda hayırlısı olsun.

    KuzuZade
    Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
    BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
    Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

    Yorum


    • #3
      Orjinal yazı sahibi: BeyZade View Post
      kullandığın temiz ve güzel türkçe için sana teşekkür ediyorum ...

      bebeğin için ısrarcı ol sen iyi bir babasın o senin de bir parçan... kimse tek taraflı hak iddia edemez. hakkınızda hayırlısı olsun.
      Teşekkür ederim. Uzakta olsa dualar makbuldür arkadaşım. Zulme ya zulümle karşılık vereceksin -ki insani değil- ya da Allah'ın yardımını bekleyeceğiz.

      Yorum


      • #4
        hala bir gelisme yok sanirim.umudunu yitirme.allah hep iyilerin yanindadir.sen kalbini ferah tut icin temiz olsun yeter.hak yerini bulacaktir.ogluna kavusman dilegiyle.her gecen gun ona biraz daha yaklasiyorsun unutma.
        Gözlerinin icine baska hayal girmesin:105:

        Yorum


        • #5
          Orjinal yazı sahibi: zöhre yıldızı View Post
          hala bir gelisme yok sanirim.umudunu yitirme.allah hep iyilerin yanindadir.sen kalbini ferah tut icin temiz olsun yeter.hak yerini bulacaktir.ogluna kavusman dilegiyle.her gecen gun ona biraz daha yaklasiyorsun unutma.
          Teşekkür ederim iyi dileklerin için. İnşallah senin dediğin gibi olur ve ona her gün biraz daha yaklaşırım. Doğmadan önce çok fazla hissetmiyordum ama onu görünce gerçekten içimde volkanlar patladı. Başka bir duyguymuş bu. Ne güzel diyorsun. İnşallah inşallah öyle olur...

          Yorum


          • #6
            siz su an bosanma asamasindamisiniz.ailesiyle konustunuzmu.size bebegi gostermiyorlar ama buyuk yuk aliyorlar.allah onlara cok cektirecektir
            Gözlerinin icine baska hayal girmesin:105:

            Yorum


            • #7
              Orjinal yazı sahibi: zöhre yıldızı View Post
              siz su an bosanma asamasindamisiniz.ailesiyle konustunuzmu.size bebegi gostermiyorlar ama buyuk yuk aliyorlar.allah onlara cok cektirecektir
              Yaklaşık 5 aydır ayrıyız. O baba evinde. Bugüne kadar boşanma davası açmadı ama her konuştuğumuzda 'bu iş bitti' diyor. 5 gün önce bebeğimiz oldu. Yanındaydım 2 gün boyunca. dün bebeği ve eşimi kontrole götürdüm. Dönüşte biraz konuşalım dedim. Konuştuk. Ben bebeği nasıl göreceğimi sordum. O da 'babalık görevini yap yeter' diyor. Bu ne demekse. Tartıştık. Dünden beri arayıp en azından bebeğin durumunu konuşmak istiyorum. Nasıl göreceğimi sormak istiyorum ama telefonu bile açmıyor. Gidip kapısına dayanmak istiyorum ama biliyorum ki kötü şeyler olacak. Sabrediyorum. İyi bi işim var. Bi çevrem var. Olumsuz bir şey yaşansın istemiyorum. Ama gerçekten artık ne yaparsa yapsın önemli değil. Sadece bebeğimi özlüyorum...

              Yorum


              • #8
                yazının tamamını pek okumadım ama çok duygulanadım ....
                sanırım ilk çocuğunuz ve eşinizle sorunlarınız var.
                allah yardımcınız olsun inşallah düzelir aranız.
                ama anlamadığım nokta insanın daha ilk çocuğu doğmadan nasıl boşanma aşamasına gelir ?
                allah yardımcınız olsun ...

                Yorum


                • #9
                  Ortada mahkeme kararı yok bir şey yok, sen niye kendini ezdiriyorsun dayan kapılarına karını evine getir. Bu tür olaylarda genelde ezilen kadın olur sen sessiz olunca iş terse binmiş istedikleri gibi at koşturuyorlar. Tabi yanlış bir şey yapma kavga gürültü falan ama kesinlikle sessiz kalma.
                  Her şey güzel olacak...

                  Yorum


                  • #10
                    Orjinal yazı sahibi: poet19 View Post
                    Yaklaşık 5 aydır ayrıyız. O baba evinde. Bugüne kadar boşanma davası açmadı ama her konuştuğumuzda 'bu iş bitti' diyor. 5 gün önce bebeğimiz oldu. Yanındaydım 2 gün boyunca. dün bebeği ve eşimi kontrole götürdüm. Dönüşte biraz konuşalım dedim. Konuştuk. Ben bebeği nasıl göreceğimi sordum. O da 'babalık görevini yap yeter' diyor. Bu ne demekse. Tartıştık. Dünden beri arayıp en azından bebeğin durumunu konuşmak istiyorum. Nasıl göreceğimi sormak istiyorum ama telefonu bile açmıyor. Gidip kapısına dayanmak istiyorum ama biliyorum ki kötü şeyler olacak. Sabrediyorum. İyi bi işim var. Bi çevrem var. Olumsuz bir şey yaşansın istemiyorum. Ama gerçekten artık ne yaparsa yapsın önemli değil. Sadece bebeğimi özlüyorum...
                    benden yasca buyuksunuz size akıl vermek haddim degil.ama kulak asarsaniz en azindan derdinize ortak olabilirim.dinlerim.bu bile rahatlatir diye dusunuyorum.oncelikle sabirli olun.esiniz kotu bir donem yasiyor.farkinda degil ama bu sekilde oglunuza zarar veriyor.amaci sizden para koparmak.babalik diye adlandirdigi sey bu.sakın bu isin pesini birakmayin ama gidp kapıya bacaya da dayanmayin.bu onlarin eline koz vermek olacagi gibi onlari daha da hırcınlastiracaktir.bence eger maddi imkaniniz varsa bir psikologa gidin.durumu anlatin.ona sorun ne yapmaniz gerektigini.sakın polisle avukatla kapısına dayanmayın kadinin.sizin zararınıza olur.hem diyelim ki simdi gittiniz bebegi aldınız .su an bakabilecek durumda degilsiniz.o daha minicik su an ilk olarak annesine ihtiyaci var.istemeden siz de esiniz gibi davranip bebeginize zarar vermeyin.bir tarafin sakin makul davranmasi gerekir.o taraf siz olmalisiniz.ailenize durumu anlattiniz mi.size yol gosteriyorlarmi.
                    Gözlerinin icine baska hayal girmesin:105:

                    Yorum


                    • #11
                      Orjinal yazı sahibi: nikola_tesla View Post
                      yazının tamamını pek okumadım ama çok duygulanadım ....
                      sanırım ilk çocuğunuz ve eşinizle sorunlarınız var.
                      allah yardımcınız olsun inşallah düzelir aranız.
                      ama anlamadığım nokta insanın daha ilk çocuğu doğmadan nasıl boşanma aşamasına gelir ?
                      allah yardımcınız olsun ...
                      Allah razı olsun. Bilmiyorum ki işlediğim bir günahın bedeli belki. Ama en çok pişmanlığım 'senden ayrılırsam ölürüm' demesine inanmam. Hergün sebepsiz kavga edersen ayrılık aşamasına geliyosun işte. Allah hepimize yardım etsin inş. Başka da bi dayanağımız yok zaten.

                      Yorum


                      • #12
                        Orjinal yazı sahibi: zöhre yıldızı View Post
                        benden yasca buyuksunuz size akıl vermek haddim degil.ama kulak asarsaniz en azindan derdinize ortak olabilirim.dinlerim.bu bile rahatlatir diye dusunuyorum.oncelikle sabirli olun.esiniz kotu bir donem yasiyor.farkinda degil ama bu sekilde oglunuza zarar veriyor.amaci sizden para koparmak.babalik diye adlandirdigi sey bu.sakın bu isin pesini birakmayin ama gidp kapıya bacaya da dayanmayin.bu onlarin eline koz vermek olacagi gibi onlari daha da hırcınlastiracaktir.bence eger maddi imkaniniz varsa bir psikologa gidin.durumu anlatin.ona sorun ne yapmaniz gerektigini.sakın polisle avukatla kapısına dayanmayın kadinin.sizin zararınıza olur.hem diyelim ki simdi gittiniz bebegi aldınız .su an bakabilecek durumda degilsiniz.o daha minicik su an ilk olarak annesine ihtiyaci var.istemeden siz de esiniz gibi davranip bebeginize zarar vermeyin.bir tarafin sakin makul davranmasi gerekir.o taraf siz olmalisiniz.ailenize durumu anlattiniz mi.size yol gosteriyorlarmi.
                        Ailemin çok fazla diyeceği bi şey yok. Ellerinden gelen bi şey yok öncelikle. Tabiki hepsi benim yanımda maddi manevi ama ne yapabilirler ki? Ailesi ile konuştular ama onlar kızlarının dediğinin dışına çıkmıyor Öyle ki annesi ona toz bile kondurmuyor. Allah'a şükür iyi maaşım var. Öyle malım mülküm yok ama psikolog vs. halledebilirim. Ya inanın artık sadece bebeğimi düşünüyorum. Elbetteki onun zarar görmesini istemem ama özlüyorum işte. O olmasa zaten hiç bir şey beklemezdim. Bütün yolları denemek istiyorum. Manevi bir sorunu olduğunu çok iyi biliyorum ama ailesi buna inanmak niyetinde değil. Biliyorum ki yarın bu karekteri ile hiç bir yerde tutunamayacak. İyi kötü günlerimiz oldu. Bu ihtimali düşününce ona bile kıyamıyorum.

                        Yorum


                        • #13
                          madem her yolu denemeye hazirsiniz oturup ne yapsam diye dusunmeyin.bir yerden baslayin.yakin arkadaslarinizla paylasin ve onlardan fikir alin.ortak bir arkadasiniz varsa onunla konusmasini saglayabilirsiniz.belki bir faydasi olur.psikologu mutlaka deneyin
                          Gözlerinin icine baska hayal girmesin:105:

                          Yorum


                          • #14
                            Orjinal yazı sahibi: zöhre yıldızı View Post
                            madem her yolu denemeye hazirsiniz oturup ne yapsam diye dusunmeyin.bir yerden baslayin.yakin arkadaslarinizla paylasin ve onlardan fikir alin.ortak bir arkadasiniz varsa onunla konusmasini saglayabilirsiniz.belki bir faydasi olur.psikologu mutlaka deneyin
                            Onun kendisinden başka dinleyeceği kimse yok. Sadece bi psikoloğa gitmeye razı olsa yeter. Ama bi şeye hayır dedi mi onu bundan döndürmek ölüm gibi. Dua edin. Uzak, tanımadığınız bir arkadaşınız olarak dua edin. Rabbim niyetleri görür ve muhatabını bilir...

                            Yorum


                            • #15
                              Orjinal yazı sahibi: poet19 View Post
                              Onun kendisinden başka dinleyeceği kimse yok. Sadece bi psikoloğa gitmeye razı olsa yeter. Ama bi şeye hayır dedi mi onu bundan döndürmek ölüm gibi. Dua edin. Uzak, tanımadığınız bir arkadaşınız olarak dua edin. Rabbim niyetleri görür ve muhatabını bilir...
                              bu gece sen ve oglun icin dua edecegim.allah yardimcin olsun.gelismeleri bizimle paylas lutfen.melekler oglunu korusun...
                              Gözlerinin icine baska hayal girmesin:105:

                              Yorum

                              İşleniyor...
                              X