Duyuru

Collapse
No announcement yet.

değişmek istiyorum ki değiştireyim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

neden değişmek istediğimi biliyorum aslında sorun neden çabucak bırakıyorum. neden kendimin kontrolünü sağlayamıyorum. bunu nasıl başarırım?

Yorum

bunu yapman öyle bir anda olmaz.. öncelikle seni dağıtan kontrolü kaybettiren nedeni bulup yüzleşmen gerekli (bu yüzleşme psikolojik olarak acı vericidir) sonra farkında olduğun o duygu azala azala yok olacaktır sende kontrolü sağlarsın...

kontrol neden kayboluyor örn:vazgeçme eğiliminde.. neden vazgeçersin inancını yitirdiğinde.. meral neden inancını yitirir hayır cevabı aldığında yada bir tepkiyle karşılaştığında.. tepkiyi ilk kimden almıştır annesinden.. annesi ile ilişkisi nasıldır.. vsvsvs diye gider.. ama bu arada geçen tüm süreçler hafta hafta yaşanır..

biz buna bilişsel terapi diyoruz.. kökten çözüm budur.. gündelik çözümlerde ilaçlardır..
      Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

Bana çok masumca geldi değiştirmek istediğiniz istekleriniz..! Bir kadının evini temizlemek için istek duyması, kocasına daha anlayışlı olmak istemesi.. vs..!! Ben böyle hataların gözünü seveyim arkadaş Benim karım varsın bana söylensin güler geçerim, temizlemesin evi sorun değil veririm parasını kadın tutar temizletirim..!! Derim ya ben hep niyete bakarım. Niyet temizse gerisi hikaye Elime alır toz bezini gerekirse ben silerim..!!
        Siz bu niyetleri taze tutun ve isterseniz her şey düzelir belki zaman alır ama yeter ki niyetler güzel olsun.
        ........

Yorum

Orjinal yazı sahibi: meral mavi View Post
          ben düzenli beş vakit namazını kılan biriyim. özensiz kıldığımda bana etki etmiyor. ancak özenli huşulu kıldığımda beni tamamen değiştiriyor.

birincisi; namazlarımı özenli kılmayı istiyorum. bunu alışkanlık haline getirmek istiyorm

ikincisi; hergün belli saat kitap okumak. buda çok farklı bir insan yapıyor beni. aslında hergün kitap okuyan biriyim ama. bir düzene nezaman girsem bir hafta sonra bırakııoruyrom. bunu düzenli yaptığımda başka bir insan oluyorum adeta. bunu başarmak istiyorum.

üçüncüsü; uyku. benim uyku ile sorunun bitmek bilmiyor. eşimde bende bir türlü düzene sokamıyoruz. uykumuzu. geç kalktığımız için erken uyuyamıyoruz. ama erken kalkıp güne erken başladığımda gün içinde gereksiz şeyler yapmıyor, vaktimin kıymetini biliyorum. böyle olunca da çalışıyor faydalı şeyler yapıyorum. bu da benim mutlu ediyor. inş uykumu düzenleyeceğim.

dördüncüsü; belli bir süre eşimle hiçbir sorun konuşmamak, onu değiştirmeye çalışmamak, tamamen kendime odaklanmak, alttan almak, hoşlanmadığım şeyleri söylememek istiyroum. yani dondurmak istiyorum onula ilgili olumsuz herşeyi. bunu bir süre başarmak istiyorum.

daha önce de çok başlayıp bıraktım. ama bu foruma yazacağım hergün gelişmeleri belki beni motive eder. zihnime kazınır.

cevaplarınız için de teşekkür ederim.
          Yeni bir hayata başlamak istiyorsan sana önerilerim;
          1- Okuduğun kitaplar psikoloji ağırlıklı olsun. Mesela, iyi hisset ve mutluluk avantajı kitapları muhakak edin ve oku(eğer okumadı isen)İkisinin de yazarları alanlarında dünyanın en iyileri arasında.
          2- Uyku için kendinizi kasmayın. Doktora giderek çözebilirsiniz. Uyku getiren yiyecek ve içecekler(ayran gibi) tüketin.
          3- Düzenli spor yap. Hem spor yapınca mutluluk hormonu salgılanır,psikolojikmen sizi mutlu eder, hem de sağlıklı olursunu.SporuöÖzellikle akşam yaparsan, vücut yorgunluğu uyumana neden olur.
          İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
          Malcolm X

Yorum

Öncelikle kendinle barışık olmayı öneriyorm sana. Kendini sev.. kusurlarını bil ama onlara suçluluk hissiyle yaklaşma..
            yapabilenler nasıl yapıyor diye düşündün mü ? Sende eksik olan birşeyler mi var ? Tabiki de Hayır.. cümlelerin bile ele veriyor tertibe nasıl yatkın biri olduğunu..
            Eşini şöyle yap böyle ol diyerek değiştiremezsin.. insanın doğasında söylenenin zıttını uygulama iç güdüleri var.. kendinde bir takım olumlu değişikleri başararak eşinin değişmesini düşünmen mantıksal açıdan çok uygun..

Kendini geliştirmenin vereceği enerjiyi ve huzuru düşün o doğrultuda ilerle.. başlamak sahiden de bitirmenin yarısıdır..
            sadece istikrarlı ol. Pes ettiğin yerde dahi kalk tekrar dene.. eminim etkisini göreceksin.
            Last edited by Efsun; 18-06-2014, 11:13 AM.

Yorum

Bence bır psıkologla goruşursen herşey cok daha kolay olur

Yorum

teşekkür ederim ama bence psikolığa gitmek kendi psikoloğun olmaktan daha zor günümüzde. her bakımdan yani...
                kendimizi gerçekleştirmeyi öğrenmeliyiz sanırım, psikoloğa gitmeden...

Yorum

İşleniyor...
                X