Duyuru

Collapse
No announcement yet.

eşimin ailesi

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• eşimin ailesi

Öncelikle herkese merhaba,
    aylarca çocuğum olsun diye direnmiş, hayaller kurmuş ve nihayetinde hamile kalmıştım. Zorlu bir ameliyat sonrasında ise nihayet bebeğimi kollarıma alabilmiştim. Ancak, bir takım sorunlarla karşılaştım. Eşimin ailesi rahatsız edecek kadar baskın ve bebeğime düşkünler. Onlarla olduğumuz zaman çıldıracak gibi oluyorum. Kızım henüz 2 aylık... korunmasız, savunmasız ve mikroba açık bir dönemde... ancak eşimin ailesi cümbür cemaat toplanıp -grip de olsalar- kızıma çullanıyorlar. Yani anlamıyorum- tamam bebektir sevilir, torundur övülür, özlenir- ama bunlar abartıyorlar artık.. yok kokusunu özledik, yok mıncıklayalım yok bizde kalın...ve inanın gittiğim ilk dakikadan son dakikaya kadar hep kızımla ilgili sohbetler... ha bir de kocamın bitmek bilmeyen ve sürekli tekrar edilen bebeklik anıları...özel hayatım kalmadı artık, eskiden işim var ya da dışarı çıkacağım diyebiliyordum. Şimdi ise "bebeği görmeye geldim" diyen dalıyor içeriye. Nefes almaya fırsat yok anlayacağınız. Eşim de ailesine çok düşkün, bu konuda ağzımı açtırmıyor. Aksine, telefon geldiğinde bana sormadan" tabi buyrun gelin" diyor herkese. Artık evde etkisiz elemanım... Bir de farklı korkularım var, eşimin ailesinin görüş ve yaşayışını tasvip etmiyorum ve kızımın da onlara benzemesinden korkuyorum, çok baskın bir aile kızıma da içlerine alacaklar bana da çaresizce ağlamak düşecek gibime geliyor. Benim ailem de çok pısırık, onların tersi. Annem eşimin yanında konuşmaya çekinir, abim ve ablem ise kırk defa "müsait misiniz" derler... yapayalnızım.. bana yardım ederseniz sevinirim
    Last edited by deryadevrim; 25-10-2009, 10:49 PM.
    Ben ölürsem akşam üstü ölürüm.....

Genelde bu gibi şeyler ilk torunlarda oluyor ama önüne gecmek gercekten zor yanlış anlıyolar küsüyolar eşinle beraber bunu asgariye indirmeye calışmak gerekiyor kırmadan dökmeden allah kolaylık versin
    BİN KERE MAZLUM OLSANDA BİR KERE ZALİM OLMA

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
      senin ailen en doğrusunu yapıyor..bende habersiz misafirden nefret ederim ve müsaitmisiniz die sorarım...

biraz benim hayatıma benzettim seninkini...bende çocuk yapmaya korkuyorum vallahi...üstüne çok düşecekler...hemen ben bakıcam diyor kayınvalidem ortada hol yok yumurta yokken....eltimin bir oğlu var 2 yaşında anlatamam sana kıza bıkkınlık getirdiler....özel diye birşey kalmıyor....bende çocuk yapmaktan inan korkuyorum..

korkulmayacak gibi değil ki canım... hele lohusalık günlerimi bir anlatsam kitap olur.. herkes benden daha lohusaydı)

spinal anestezi sonucunca geçici felçlik yaşadım ve kayınvalidem tutturdu hastanede ben kalacam diye... ezik annem dominant valide karşısında çaresiz kaldı... Allahım kabus gibiydi 1 hafta..üstümü annemin yanında bile değişemezken, göstermedik yerim kalmadı dominant valideye... kızımın yatağını hemşire yanıma yaklaştırıyor kayınvalidem uzaklaştırıyordu...kızımı benden kıskandı...içim gidiyordu yatakta kızıma bakarken..ağlıyordu yavrum anne koynunu kokusunu istiyordu çaresizce.. kayınvalidem ise: yok gazı var, yok uykusu diye habire dır dır dır.....

ayağa kalktığım ilk gün kızımın altını değiştiriyorlardı cümbür cemaat...meğer ne meraklılarmış (afedersiniz) bok görmeye...kızıma hasret ve günlerin kiniyle çekilin kenara diyivermişim.. kaynanam küstü ertesi gün gelmedi.. ohh ben de rahat ettim) sonra yine geldi tabi..

sürekli başımı ütülüyorlar...bir de nedense herkes babasına olmadı halasına o da olmadı dıdısının dıdısına benzetiyor...ben de analık oluyorum galiba bu durumda

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozturan21 View Post
        Genelde bu gibi şeyler ilk torunlarda oluyor ama önüne gecmek gercekten zor yanlış anlıyolar küsüyolar eşinle beraber bunu asgariye indirmeye calışmak gerekiyor kırmadan dökmeden allah kolaylık versin

sabredecez bakalım nereye kadar ya ona değil de kızıma stresli yaklaştığım için üzülüyorum..bir de sütüm kesilecek diye korkuyorum...

Yorum

derya benim gelecekte yaşayacaklarımı anlatmışsın. Yakında doğum olacak benimde.
          eşimin ailesinin telaşı sardı. Bizden daha hevesliler. Bunun beni bunaltacağını biliyorum.
          Daha şimdiden bana sorulmadan alınan kararlar. Aynı senin gibi sürekli eşimin bebekliğinden söz etmeler...
          Ama ben ne olursa olsun bugüne kadar kırılmasınlar diye kendi isteklerimi söylemesemde şimdi söyleyeceğim. Kayınvalidemle konuşacağım. sana da tavsiye ederim. Ama kırıcı olmadan. Onlar annelik duygusunu yaşadılar şimdi babanne olmada sıra. Düşe kalkada olsa tecrüben olmasada sende öğreneceksin. Allah sana kullanım talimatını otomatik veriyor.
          Kırmadan açık konuşmakta fayda var..Ben bugüne kadar insanların ince düşünmemeleri nedeniyle kendimi yedim. Artık bunu kendi sağlığım için yapmıyorum.
          Evet kötü niyetle yapmıyorlar. Yavrularımızı dünyada bizden sonra en çok seven onlar ama bazen iyi niyetin fazlası lazım. İnce düşünce. Belli yaşa gelmiş insanlara bunu anlatmak çok zor. kırılıyorlar..Ama şimdi kırılmak ve sonra senin-benim kötü amaçla bu şekilde davranmadığımızı görmek daha sonra biriken duygusal patlamaları önler..

buarada senin durum bebeği sürekli kendi taraflarına benzetmeleri iyiymiş. Benimkisini gene daha doğmadan benzetiyorlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilksen
            Deryadevrim,stresi bedeninden uzaklaştırmaya çalış, özellikle sinirliysen, stresliysen bebeğinin altını değiştirme, sakın sakın değiştirme....bununla beraber, çocuğun altına genelde sadece 1-2 el değmesi uygun görülür..önüne gelen bebeğin altını değiştirmesin.. bu dönem ilerideki psikolojisi adına çok önemli...kişiliğinin tam olarak oturacağı dönem olan fallik döneme hazırlıktır ilk aylar..
            çocuğun sürekli gürültülü, tedirgin ortamda bulunması onu gergin ve sinirli yapar..
            tüm bunları göz önünde bulundur lütfen..
            Allaha emenat olsun ama korkunç bir salgın var etrafta, çocuğunun sağlığı onun bunun kırılmasından çok daha öenmli.. Aile bireylerine grip salgını nedeniyle, bebeğe yaklaşım konusunda bir süre kısıtlayıcı olmak durumunda kaldığını söyleyebilirsin.. hatta odasından çıkarma, ilgilenmen gerektiğinde bebeği kalabalığa getirmek yerine sen bebeğinin yanına git..ona dokunmadan önce de ellerini sabunlu suyla iyice yıkamayı ihmal etme.. şu an hayata karşı çok savunmasızlar ama bu grip salgınını lehine kullanabilirsin..

bebek ona benzermiş, buna benzermiş.. hiç duyma diyeceğim ama ilk zamanlar sinirini bozuyor insanların.. bir süre sonra bu konudaki hassasiyetin kaybolacaktır...
            bebeğini sağlıkla sıhhatle büyüt canım.. İnşallah her zaman gurur kaynağınız olur, mutluluk vesileniz olur..
            anne olmanın güzelliğinin tadını çıkar ve bu tadı kimsenin bozmasına izin verme ..

Sevgili İlksen;
            Öncelikle beni çok iyi anladığın ve çok güzel bilgiler verdiğin için çok sağol. Dediklerini alimden geldiğince yapmaya çalışacağım. İnsanlarla uğraşmak hele de kraldan çok kralcı olunan bu toplumda bir şeyler anlatmak o kadar zor ki... zaten çok zor bir dönem geçiriyorum..uykusuzluk, yeni düzene alışma vs.. o kadar isterdim ki bu süreçte benim ya da eşimin ailesi bana destek olsun, öğüt vermek yerine tavsiyelerde bulunsun... gel de anlat şimdi tuvalaet eğitimi filan...

Bu arada seni yormayacaksam eğer bana tuvalet konusunda daha açıklayıcı bilgi verebilir misin? neden sadece 1-2 kişi? neden stres faktörü özellikle de alt değişiminde etkili???

Yorum

Orjinal yazı sahibi: suri View Post
              derya benim gelecekte yaşayacaklarımı anlatmışsın. Yakında doğum olacak benimde.
              eşimin ailesinin telaşı sardı. Bizden daha hevesliler. Bunun beni bunaltacağını biliyorum.
              Daha şimdiden bana sorulmadan alınan kararlar. Aynı senin gibi sürekli eşimin bebekliğinden söz etmeler...
              Ama ben ne olursa olsun bugüne kadar kırılmasınlar diye kendi isteklerimi söylemesemde şimdi söyleyeceğim. Kayınvalidemle konuşacağım. sana da tavsiye ederim. Ama kırıcı olmadan. Onlar annelik duygusunu yaşadılar şimdi babanne olmada sıra. Düşe kalkada olsa tecrüben olmasada sende öğreneceksin. Allah sana kullanım talimatını otomatik veriyor.
              Kırmadan açık konuşmakta fayda var..Ben bugüne kadar insanların ince düşünmemeleri nedeniyle kendimi yedim. Artık bunu kendi sağlığım için yapmıyorum.
              Evet kötü niyetle yapmıyorlar. Yavrularımızı dünyada bizden sonra en çok seven onlar ama bazen iyi niyetin fazlası lazım. İnce düşünce. Belli yaşa gelmiş insanlara bunu anlatmak çok zor. kırılıyorlar..Ama şimdi kırılmak ve sonra senin-benim kötü amaçla bu şekilde davranmadığımızı görmek daha sonra biriken duygusal patlamaları önler..

buarada senin durum bebeği sürekli kendi taraflarına benzetmeleri iyiymiş. Benimkisini gene daha doğmadan benzetiyorlar

canım benim hayırlı doğumlar olsun inşallah... zordur hamilelik Allah yardımcın olsun... Mükemmel bir duygu tarifi imkansız bir tanım annelik... ben çok çekiyorum bu "hayır" diyememe durumumdan.. lütfen sen dediğin gibi konuş.. inşallah ben de zamanla bu güce kavuşacağım.. şu an çok bitkinim...

bu arada dua et de görümcem bir an evvel evlensin.. bak o zaman ilgi bölünür ve ben de nefes alırım)

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
                canım o kadar stres yapma...tepkini belli et kırmadan kimseyi...sessiz kalma derim ezilirsin valla...ilk torun muydu

evet canım ilk torun... eşim ailenin en büyüğü ve kayınvalidem daha çok genç.. hatta anneannesi benim annemle yaşıt.. yani 2 kaynanam var denilebilir

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilksen
                  tabi anlatırım canım...
                  bebeğin şimdi oral dönemde..hayatı tanıdığı, insanlarla iletişim kurduğu fakat kişisel gelişiminin ilk tohumlarının atıldığı dönem..İnsanın kişiliğini belirleyen temel 0-2 yaş arasında aldıklarıyla şekillenir.. çok ama çok önemli bir dönemdir bu..hatta kişiliğinin neredeyse yarısı bu dönemde oturur..
                  bebeğin bu sırada fiziksel olarak 2 temel ihtiyacı vardır.. doyurulmak, temizlenmek..
                  emzirme konusunda bir planın olması gerektiğini sanırım doktorun sana anlatmıştır..ileride "doyumsuz, açgözlü ve mutlu olmak nedir bilmeyen" diye adlandırılan karakter yapısının temeli, 0-3 yaşlarında(oral ve anal gelişim dönemleri) sürekli ağzına bir şeyler tıkıştırılan, yada öfkeyle, sinirle emzirilen, yemek yedirilen çocuklarda şekillerdir..Alkol, madde bağımlılığı, saplantılı kişilik özellikleri..vs bu dönemdeki olumsuzlukalra şekillenir..
                  alt değişimi, bu da en az beslenme kadar önemlidir.. bebekler hisseder.. altı değiştirilirken sinirli, öfkeli, sert hareketler yapan, bıdır bıdır söylenen ebevyeni bilinçaltı kaydeder.. bebek bu öfkenin kendisine olduğunu sanır..ve bedeniyle barışık olmayan, dahası cinsel kimliğiyle barışık olamayan bir kişiliğin temeli bu şekilde atılır...
                  bebek bezini değiştirip, bedenini temizleyen eli algılar.. kişiyi algılar.. bu kişinin sayısı ne kadar az olursa bebek , kendini güvende hisseder, özel algılar. Hatta, altını kalabalık olmayan, sakin gürültüsüz ortamda değiştirmek isabet olacaktır..
                  yalnız bu dönem, bir sonraki anal dönemle (tuvalet eğitimi )yakından ilişkilidir..
                  freud un teorisine göre; cinsel yaşamındaki seciciliğinin temelleri bu sıralarda atılır..Bedeninin, cinsel bölgesinin ne kadar özel olduğunu hissederse, ileriki yıllarda da o oranda secici hareket edecektir..

herhangi bir sorun, aklına takılan bir şey olursa lütfen sor.. elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım..

çok teşekkür ederim gerçekten..

Konu başlığından uzaklaştık ama bir şey daha soracağım. Oral dönemde fazla ya da az emmenin oral karakterler ortaya çıkardığını okudum az önce sitede. kızım aşırı emiyor beni, emerek uyumak istiyor ve sancısı olduğunda yine saatlerce emiyor. Bu konuda doktorumuz istediği zaman emebilir dedi ben de çelişkide kaldım... bu konuda bana önerin olabilir mi?

Yorum

bu sebepler yuzunden bazen bende cocuk dogurmasammı dıye dusunmuyor degılım allah yardımcın olsun
                    dusunmeden konusmanın cezası, konustuktan sonra dusunmeye mahkum olmaktır..

Yorum

Dogurun kardeşim Başbakanın sözünü dinleyin 1 2 3 .......

Yorum

Sağol ilksenciğim çok yardımcı oldun...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: buttonnn View Post
                          bu sebepler yuzunden bazen bende cocuk dogurmasammı dıye dusunmuyor degılım allah yardımcın olsun

Allah güç veriyor kardeşim, değilse kafayı yerdim şimdiye kadar

Yorum

Deryadevrim umarım bebek sağlıklı bir şekilde büyüyordur, arasıra bizi haberdar et lütfen.
                            Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Aramıza hoş geldin filiz hanım

Yorum

İşleniyor...
                              X