Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bir kez mi aşık olunur?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bir kez mi aşık olunur?

sizce gerçek aşk bir insanı kaç kere bulabilir? çok sevebilirsiniz, gerçekten ÇOK sevebilirsiniz ama benim dediğim aşk. yaşayanlar bilirler aradaki farkı... onun dışındakiler hem anlayamazlar hem de bilemezler bu durumu. çok aşık olmak diye de bir şey yoktur. ya aşıksındır ya değilsindir aşkın azı çoğu olmaz. bu tanımlamalarıma göre düşünürsek sizce aşk insanın hayatında 1 kere mi olur? yoksa tekrar aşık olmak mümkün müdür?

Giamia kaç yaşindasin?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Luiss View Post
      Giamia kaç yaşindasin?
      burada kimliğimi belli etmek istesem profilimi doldurur nick yerinde de gerçek adımı yazardım. konuyla ilgili konuşmayacaksanız yorum yapmanızın manasız olduğu kanaatindeyim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: giamia View Post
        burada kimliğimi belli etmek istesem profilimi doldurur nick yerinde de gerçek adımı yazardım. konuyla ilgili konuşmayacaksanız yorum yapmanızın manasız olduğu kanaatindeyim.
        bu kadar gergin olma bu konudaki düşüncelerde yaş önemli oluyor

bir kez aşık olunur diye bir kural yok; belki hiç olmazsın, belki bir kez olursun, belki birden fazla. kesin olan şey bunun önceden bilinemeyeceği. bu yüzden "bir daha kimseye aşık olamam" ya da "daha yaşım genç yine aşık olurum" diye yargılarda bulunmamak lazım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
          bu kadar gergin olma bu konudaki düşüncelerde yaş önemli oluyor

bir kez aşık olunur diye bir kural yok; belki hiç olmazsın, belki bir kez olursun, belki birden fazla. kesin olan şey bunun önceden bilinemeyeceği. bu yüzden "bir daha kimseye aşık olamam" ya da "daha yaşım genç yine aşık olurum" diye yargılarda bulunmamak lazım.
          hiç olmayan da vardır kesinlikle.. ancak bu olayın 0 ya da 1 dışında bir rakamı var mı işte onu merak ediyorum

Yorum

eh başka konulardaki arkadaşlar gerginlik coşkusunu verdi ortalığa herkes gergin korkar oldu yorum yaparken...
            Sahte kalabalıkların olacağına, kaliteli bir yalnızlığın olsun..

Yorum

hiç olmayan da vardır kesinlikle.. ancak bu olayın 0 ya da 1 dışında bir rakamı var mı işte onu merak ediyorum
              var var ama olasılık olarak düşük tabi, biri bile zorken

Yorum

önyargı sorun değil.

Yorum

önyargı sorun değil.
                  sert çıktıysam kusura bakmayın. sanal ortamda da olsa insan tanımadığı kişilere karşı önyargılı olup duvarlarını yukarıda tutuyor.

Yorum

@giamia ben sert çıkmanıza şaşırmadım da yaşla özel bilgiyi örtüştüremedim. kimlik numarası değil ki yaş

Yorum

Yaniliyorsunuz bu sizin eksikliğiniz ve sizin kendi icinizde yarattiğiniz senaryodan kaynaklandi.herkes duvar örmez. Bu bence bir sorun olarak görüp üstünde durmaniz tavsiyem olunur.yani ben size aman ergenliktendir diyen tarz biri değilim. Neyse est.önemli deik iyi forumlar

Yorum

Orjinal yazı sahibi: phatalogyst View Post
                        @giamia ben sert çıkmanıza şaşırmadım da yaşla özel bilgiyi örtüştüremedim. kimlik numarası değil ki yaş
                        bana göre yaş da özel diyelim o zaman. çünkü birey hakkında bilgi sahibi olmak -bu ister yaşı olsun ister cinsiyeti ya da medeni durumu vs- onun hakkında zihinde bir profil oluşturmaya neden olur. bense burada sadece düşüncelerimi paylaşmaya ve başkalarının düşüncelerine ulaşmaya çalışıyorum ancak burada birey olarak değil salt düşünceler kümesi olarak bulunmak istiyorum. bu nedenle hem insanların zihninde bir profil oluşturmak istemiyorum -çünkü yorumları bu profile göre şekilleniyor kendilerine göre değil karşıdakilerine göre öznelleşiyor- hem de burada bir birey, insan olarak görünmek istemiyorum. sadece düşüncelerden oluşuyorum. düşüncemin yaşı sorulursa cevap veririm ancak benim burada birey olarak bana yöneltilen bir soru cevaplandırabileceğim bir şey değil ve tüm sebeplerden ötürü rahatsızlık uyandırıcı. agresifliğim de buna dayanıyor kısaca.

Yorum

Yaniliyorsunuz bu sizin eksikliğiniz ve sizin kendi icinizde yarattiğiniz senaryodan kaynaklandi.herkes duvar örmez. Bu bence bir sorun olarak görüp üstünde durmaniz tavsiyem olunur.yani ben size aman ergenliktendir diyen tarz biri değilim. Neyse est.önemli deik iyi forumlar
                          sanırım bir önceki cevabım sizin için de açıklayıcı olur. beni rahatsız eden bir diğer nokta ise bana direk doğrultulan bir sorudaki hitap şeklinizin "siz" yerine "sen" olmasıydı bu sebeplerden ötürü de keyfinizi kaçırdıysam tekrardan özür dilerim iyi forumlar

Yorum

bana göre yaş da özel diyelim o zaman. çünkü birey hakkında bilgi sahibi olmak -bu ister yaşı olsun ister cinsiyeti ya da medeni durumu vs- onun hakkında zihinde bir profil oluşturmaya neden olur. bense burada sadece düşüncelerimi paylaşmaya ve başkalarının düşüncelerine ulaşmaya çalışıyorum ancak burada birey olarak değil salt düşünceler kümesi olarak bulunmak istiyorum. bu nedenle hem insanların zihninde bir profil oluşturmak istemiyorum -çünkü yorumları bu profile göre şekilleniyor kendilerine göre değil karşıdakilerine göre öznelleşiyor- hem de burada bir birey, insan olarak görünmek istemiyorum. sadece düşüncelerden oluşuyorum. düşüncemin yaşı sorulursa cevap veririm ancak benim burada birey olarak bana yöneltilen bir soru cevaplandırabileceğim bir şey değil ve tüm sebeplerden ötürü rahatsızlık uyandırıcı. agresifliğim de buna dayanıyor kısaca.
                            peki ozaman bu düşüncene karşı bir soru sormak istiyorum?

burada dertleri ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz. bir insanın aşka cinselliğe ve hayata bakış açısı 16 ve 30 yaşlarında aynı mıdır? Ergenlik ve olgunlaşma diye bir kavram var. açıkcası ben 16 yaşındaki bir çocuğa aşkın farklı hallerini anlatsam tavsiyeler versem okızın elinden tutup gezmeyi hayal edecektir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: phatalogyst View Post
                              peki ozaman bu düşüncene karşı bir soru sormak istiyorum?

burada dertleri ve düşüncelerimizi paylaşıyoruz. bir insanın aşka cinselliğe ve hayata bakış açısı 16 ve 30 yaşlarında aynı mıdır? Ergenlik ve olgunlaşma diye bir kavram var. açıkcası ben 16 yaşındaki bir çocuğa aşkın farklı hallerini anlatsam tavsiyeler versem okızın elinden tutup gezmeyi hayal edecektir.
                              tabiki de farklıdır, çünkü insanlar farkılıdır. yani şu 2 şekilde:
                              1. aynı insan 16sında ve 30unda farklıdır.
                              2. aynı yaşta olan farklı insanlar birbirlerinden çok çok farklı olabilirler. olgunlukları farklıdır, hayata bakışları farklıdır, tecrübeleri farklıdır.
                              yani her iki durumda da sağlıklı bir değerlendirme yapılamaz çünkü birey karşı taraf tarafından tanınmıyordur. bu nedenle yaşın uzakta tutulması okuyucular için daha objektif bir bakış açısı sağlar görüşündeyim. tabii bunlar tamamen benim kişisel düşüncelerim ve tercihlerim. başka üyeler farklı şekilde düşünüp yorum yapabilirler, ki forumun da amacı bu zaten...

Yorum

İşleniyor...
                              X