keşke herkesin fırsatı olabilse de aynı ewin içinde yaşayıp birbirlerini tanıdıktan sonra düşünebilseler evliliği ama malesef toplumumuzun bakış açısı henüz bukadar geniş değil ..ben aynı ewin içinde yaşayıp sonra evlenilip evlenilmemesi gerektiğini düşünüyorum aynı sofradan yemek yemedikçe bi insan tanınmazmış üle derler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Birlikte yaşayarak tanımak mı evlenmek mi?
Collapse
X
-
bir.. bi insanı tanımak için aynı evde yaşamama gerek yok. ya ben bu konuda kendime çok güveniyorum ya da "tanıma" kelimesi çok güzel bi bahane. modernlik hep daha fazla tüketmeyi zorunlu kılıyor bu da çağımızın problemi.
iki..çok dalgın bi anıma gelmediği ve bahsi geçen kişi scarlett johannson olmadığı sürece direkt evlilik filan da yapmam.
ben üçüncü şıkkı seçiyorum o zaman.
Yorum
-
Sanırım erkelerin çok büyük bir çoğunluğu başka erkeklerle birlikte yaşamış aynı evi paylaşmış bir bayanla evlenmeyi tercih etmeyeceklerdir. Bunun bayanlar açısından sosyal yükü ağırdır. Bir erkek tabiki beraber yaşayalım evlilik düşünmeyelim olayını tercih etmek ister, ama kadınlar için bu büyük sorundur.
Yorum
-
Evlilik iki insanin evi paylasmasiyla birlikte ayni yatagi paylasmaktir.
Ama ne kadarda ülkemizde yanlis olarak görülürse, ciddi iliski icersinde olan, sevgilerini saygilarini bir ömürleri boyunca ayni insana vereceginden "emin" olarak ileride evliligi düsünen bir cift beraber ayni evi paylasabilir ama ayni yatagi degil. Daha sonra bu "deneyimle" karsinidaki insani daha iyi taniyip o zaman kendinden emin olduktan sonra evlilik yapilmasi taraftarindayim.
Yani flört edip evlenen ciftlerde ayni cati altinda olunca bir cok degisiyor, cogu zaman erkeklerde olan sahiplenme ve atilan bir imza ile aldiklari kirmizi cüzdani kadinin tapusu olarak görüyorlar.
Gercekten nikah bir iliskide bir cok seyi öldürüyor.
Bekarlikta ama "sözlü" veya "nisanli" olarak ayni evi paylasmak karsindakini daha iyi tanima firsati olusturuyor. (tabii yatak olayi olmadan).
Belki o zaman bu kadar bosanmalar olmaz.
Yorum
Yorum