Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Site vBulletin formatına geçtiğinde Avatarım gözükmüyordu. Yedeği bilgisayarımda olduğundan o zaman Profilime ilave edebilmiş ve mesajlarımda gözükmeğe başlamıştı. Aradan 1-2 ay geçtikten sonra mesajlarımda gözükmekte olan avatar gözükmez oldu. Profilime girdiğimde avatar istemiyorum seçiminde olduğunu gördüm.

Eskiden yaptığım gibi avatar istiyorumu seçip tekrar bigisayarımdaki yedek avatarı yüklemeğe çalıştım. Her seferinde "Geçersiz Dosya Tipi" hata mesajı almaktayım. Geçerli dosya tipi ne olmalıdır?

Dikkat ettim 1000 in üzerinde mesajları olanların anavatarları gözükmekte. Benim mesaj adetim ise 450 civarı. Acaba mesaj adetimin azlığı yüzündenmi sistem avatarımı kabul etmiyor?

Benim kullandığım avatar resmim 75x75 büyüklüğünde, toplam 3kB civarında ve JPEG formatında.
    Çaresizseniz Çare sizsiniz. U34

Maalesef sorunlar devam ediyor, böyle giderse forumu bırakacağım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: herifin1i
      Hiç olmaz sevgili MaviYeşil..

Burası sensiz hiç olmaz..

Biliyorum, bıktırıyor ama.. az daha sabır..
      abi nereye kadar sabır ya ...

yaz yaz silinsin ....

--------------
      bu arada umut sizi görmek inan beni çok memnun etti...
      merak da etmiştim...

h1i abicim ...
      ne olur artık bu siteye bir çare bulalım ya ..
      herkesi çok özledim ..eski günleri yani...
      bulutlar ağlamazsa yeşillikler nasıl güler ....

Yorum

Avatar problemi ve vBulletin board formatından memnuniyetsizlik

Herifin1i ve Maviyeşil kardeşlerim,

Avatar problemime gönderdiğiniz yorumlarınıza ve siz Sayın Ranil hakkımda gösterdiğiniz ilgiye çok teşekkür ederim.

Bu gün avatarı yüklemeğe çalıştım gene olmadı. Ayrıca bu konuya “Herin1”i ve maviyeşilin gönderdiği yorumlarda eskiden varken şimdi onlarında mesajları anavatarsız oldu. Heri1i ve maviyeşil acaba siz mesajlarınızda avatarlarınızı görmektemisiniz? Bildirirseniz memnun olurum. Çok enterasan sizlerin ve biraz önce cevap gönderen iyimserin anavatarlarınızı siteye giriş yapmadığım zaman görmekte, siteye giriş yaptığımda görmemekteyim.

Ayrıca bu günkü çabalarımdanda netice alamamam beni üzdü. Durumu Sezai Kalafat beye bir yoldan bildirmeyi düşünmekteyim. İnşallah kendisi bu problemime bir çare bulur.

Not: Üye Profil panelinde, Profil resmi için öngörülen resim ebatı 100x100 pixel ve 64KB, ve Avatar için öngörülen resim ebatı 100x100 pixel ve 19,5 KB denilmekte. Hangi dosya tipi olacağı belirtilmemekte.

Yukardaki değerleri azami değerler olacağını düşünmekteyim. Avatar ve profil resimlerini 100x100 ebada getirmek mümkün fakat tam tam tamamına 19,5 ve 64KB’a getirmek mümkün değil.

Sevgili Maviyeşil, Ranilin dediği gibi burası sensiz olmaz. Sakın üyeliğini sildirme, çok üzülürüz. Bakarsın bir mucize olup Sezai bey siteyi eski haline getirir. vBulletin board formatlı halinden bir çoklarımız gibi bende memnun değilim.

Eski hali serveri çok yüklemekte ise bunun nedeni 2 yıldır faal olmıyan üyelerin mesajlarının sitede bulunması. Mesela bir yolunu bulup son 2 yıl içinde foruma mesaj göndermiyen üyelerin mesajları otamatikman silinebilirse serverin yükü azaltılmış olabilirdi diye düşünmekteyim.

Hepinize selam ve Sevgiler, U34
        Last edited by Umut34; 08-12-2009, 12:36 PM. Reason: Diğer üyelerin avatarlarını sadece siteye giriş yaptığımda görememekteyim

Yorum

Merhaba Umut34,

Profil resmini yükleme konusunda geçenlerde başka bir üyemiz de sorun yaşamıştı.
          Örneğin benim şu anda kullandığım resim 2,7 Kb.
          Acaba Avatarımı değiştir menüsünde ;

avatar kullanmak istemiyorum işaretli olmayacak
          avatarımı göster seçeneği işaretli olacak

bunları yapmış mıydın?
          Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Sevgili İyimser,

Çok teşekkür. Dediklerinizi yapmaktaydım. Enteresan bir durum var siteye giriş yaptıktan sonra siz dahil kimsenin anavatarlarını göremiyorum. Giriş yapmassam benimki hariç görebilmekteyim. Hayret bu mesajımı yazarken anavatarlarınızı görmekteyim.
            Last edited by Umut34; 08-12-2009, 12:45 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selamsız
              Bu resmi bilgisayarıma kopyaladım, 3,54 kb gösteriyor ve JEPG formatında. Yani istesem kendi resmim yaparım. Sende 23 Kb gösteriyorsa tekrar bu forumdan kopyala bak bakalım kaç kb?

Benim resmim de JEPG formatında demek ki sistem bu tipi kabul ediyor.

Seçenekleri Düzenle bölümünde herifin1i nin söylediklerini yaptınız mı?
              Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

Sistemden kaynaklanan bir sorun var . İç yapıda bir sorun var ve dış yapıdan gelen resim yükleme isteklerini kabul etmiyor.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: selamsız
                  Bu yazıyı okuyunca, ben de avatar yüklemeyi denedim. Ama "Geçersiz DosyaTipi" diyor. İşte avatarın özellikleri:
                  ppav.jpg JPEG 100x100 100x100+0+0 DirectClass 8-bit 3.53906kb
                  Bu da yüklemeye çalıştığım avatar:

Zaten sorun, avatarların görüntülenmemesi değil, yüklenememesi. Ne URL verip başka bir sunucudan, ne de kendi bilgisayarımdan yukarıdaki avatarı yükleyebiliyorum.
                  Selamsız,
                  Bende sizden avatar yüklemeyi denemenizi rica edecektim. Bendeki gibi sizdede "Geçersiz DosyaTipi" mesajı almanız beni sevindirdi. Bu demek oluyorki problem bilgisayarımdan kaynaklanmıyor. vBulletin Board'un ayarlarının admin tarafından değiştirilmiş olmasından kaynaklanıyor.
                  Internette bulduğum aşağıdaki Linkten erişilen bilgilere göre adminimiz; bilhassa
                  22 ve 25 nolu cevaplara göre işlem yaparsa belkide bu problemi çözmüş olur zannındayım.
                  Link(İngilizce):
                  http://www.vbulletin.com/forum/showt...&postid=267407

Bu Linkteki 22 ve 25 nolu cevaplarda şöyle denilmekte: Zannederim basit template değiştirilmesi bu problemi çözecektir (Not sure when it was introduced, but I believe it was probably inadvertant. It's a simple template change though.).
                  modifyavatar_custom daki "formname.avatarid[1].checked=true" u
                  "formname.customavatarcheck.checked=true" ile değiştir.

(Replace formname.avatarid[1].checked=true; with
                  formname.customavatarcheck.checked=true; in modifyavatar_custom and you're set.)

Yorum

bende avatarımı yükleyemedim istedikleri formatta.. dediğinizi uygulıycam umarım olur
                    Bahar geldiğinde mi ben böyle olurum,yoksa böyle olduğumda mı gelir bahar???

Yorum

Avatar problemim hala devam ediyor.

Arkadaşlar,

8 Aralıktan bu yana Psikoloji Portalı’na avatar yükleyememe problemim hala devam etmekte. Ne yapsam ne etsem hep "Geçersiz DosyaTipi" mesajı almam, bozuk olan sinirlerimi büsbütün bozuyor. Aranızda 8 Aralıktan bu yana avatar yükleyebileniz varsa nasıl yüklediğini lütfen bildirsin, memnun olurum.

Yorum

Şu an resim yüklenemiyor umut34 , sanırım 2010 yılbaşını bekleyeceksin. Patlamış mısır eşliğinde forum patlayacak

Yorum

Merhaba,
                          Avatar ekleme problemi çözülmüştür
                          yeni taşındığımız serverdan kaynaklanan nedenden dolayı avatar eklenemediğini keşfettik
                          yapılan yazışmalar sonucu serverdaki yapılan ayarlamalar neticesinde sorun halledilmiştir
                          artık özgürce avatar ekleyebilirsiniz
                          güzel ve faydalı paylaşımlar
                          Site Yönetimi

Yorum

Anavatar problemini düzeltmenizi tebrik ederim

Anavatar problemimizi gideren Sayın Admin ve diğer emeği geçen arkadaşlarıma,
                            Elinize sağlık çok teşekkür ederim.

2005 yılında siteye üye oluğumda şimdi gördüğünüz anavatarı seçmiştim. Tekrar kavuşdurduğunuz için çok mutluyum. Emeğiniz sayesinde kendimi sanki bu site içinde yeniden hayata dönmüş gibi hissetmekteyim.

Sevgiyle kalın, U34

Yorum

avatarımı hala göremiyorum dosya hatası diyor
                              ayrıca şu ingilizceleri bi kaldırsak yanımızda sözlükmü gezdirelim yani neyin ne olduğunu anlayamıyorum site bu haliyle daha iyi olmuş şu küçük aksaklıklar da giderilse çok iyi olacak
                              testinin içinde ne varsa dışınada o sızar

Yorum

İşleniyor...
                              X