Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
ama benimki olan bişey bazen cidden gurulduyor seninki gerçtekten boğazına kaçmamış ki
Orjinal yazı sahibi: hale46
Anladım çok zor biliyorum ama üstüne gitmelisin . Yavaş yavaş yüzleşip kendini bu duruma duyarsız hale getirmelisin . Yani çıkışlar bulmalısın kendi iç sesinle . Acele etmeden olmayınca kendine kızmadan . Bak bende yutma fobisi vardı . Yemek yiyorum ama işkence gibi boğazıma kaçtı kaçacak diye ölüyordum anksiyeteden . Birgün cidden öyle kötü oldum ki öl ve bitsin dedim zor tuttum kendimi intihar etmemek için . Hastanede ne kadar göğüs doktoru varsa hepsini tek tek gezdim . Akciğer röntgenleri istiyorum doktorlardan diyorum kaçtı ve ciğerimde yediğim şey . Yani buna öyle inandım ki doktor ne dese rahatlayamıyorum . Bu şekilde 1 ay yaşadım hergün hastanedeyim sonra doktorun biri beni farketti tabi dedi ki sen bütün doktorları dolaşıyorsun derdin ne ? Bende anlattım yediğim şeyin boğazıma kaçtığını ordan da ciğerime yerleştiğini düşünüyorum ve bunun böyle olmadığının ispatını istiyorum sizden başka türlü rahatlayamayacağım dedim . O da bana sesini biraz yükselterek o halde sana bronoskopi yapacağım ve ciğerlerine bakacağım geç şöyle dedi ve o gün bugündür ne doktora gittim bir daha ne de kafaya taktım . Çünkü bronoskopi panik atak hastası için zor bir işlemdi bu benim takıntım için caydırıcı oldu aynı zamanda doktorun sinirli tavrı da bıçak gibi kesti doktora gidişlerimi hala bazen takıyorum ama o boyutta değil . Kendimi mecburen durdurdum . Bir de yaşamak için yemek yemek zorunda oluşum da yararlı oldu . Yani bundan kaçışım yoktu yüzleştim ve bitti . Yedim yedim yedim ve sonra alıştım şimdi başkalarının yanında yine oluyor bazen ama bastırıyorum elimden geldiğince .
ben bu konuda cevap veremem çok hasssas olduğum için olabilir y ada ayıp gördüğüm için olabilir elimde değil
Orjinal yazı sahibi: hale46
Bende yerken gerçekten panik atak geçiriyorum ama yemeye devam ediyorum . Yani sende gerçekten guruldasa bile sınava girmelisin . Sosyal ortamlardan kaçınmamalısın . Bu sende sf ve diğer fobik durumları ilerletebilir ve durum daha da zorlaşır . Guruldarsa guruldasın bırak insanlar dalga geçtiğinde de ver cevabını boz insanları . Yapıştır sende cevabı çekinme . Mide rahatsızlığım var çok mu komik falan de ne bileyim işte ama bir şekilde üstesinden gelmeye çalış .
bi kere denemiştim savunmayı hatta yardım için hocaya da şikayet ettim sonra ne oldu tüm sınıf birden üstüme geldi daha kötü oldu
Orjinal yazı sahibi: tilki
hiç denemedin ki. hiç denemeden sürekli yargılara varıyorsun. ben de yıllarca hakaretlere maruz kaldım, kendimi savunamazdım, sonra kendimi zorlaya zorlaya kimseye laf ettirmiyorum ki bende sf hastasıydım. ama sen üzerine gitmek istemiyorsun. hastayım deyip ağlıyorsun sadece.
aklıma cvp da gelmiyor şu net ortamında bile kavga ederken gene altta kalıyorum hep eğer kavga edersem bana daha çok takarlar
hiç denemedin ki. hiç denemeden sürekli yargılara varıyorsun. ben de yıllarca hakaretlere maruz kaldım, kendimi savunamazdım, sonra kendimi zorlaya zorlaya kimseye laf ettirmiyorum ki bende sf hastasıydım. ama sen üzerine gitmek istemiyorsun. hastayım deyip ağlıyorsun sadece.
hadi cevap vermeyi bi nebze yapabilirim gibi lakin ben okb yim genetik olaraak da okb ve kaygılı olmak benim kişiliğimin parçası nasıl takıntıyı engelleyebilirim?
direncin başka türlü gelişmez ki. kendini hayata atıp mücadele etmen gerekiyor. yoksa pısırık şekilde hep geride durursun. bir savaşı kazanmak için belli kayıpları göze almak gerekir. bence önce sen kendinle dalga geçmeyi öğren. ayna karşısına dur kendinle dalga geç. buna alıştır kendini. yani ortaokuldan sonra aşıyor insanlar bunu. o inanlar da aşamamış sen de aşamamışsın. ergenlik problemi bu. doktoruna da bu sorunu çözmek istiyorum diceksin, gurultuyu değil. git sor kendimi korumayı öğret, nasıl etkilenmem onu öğret de doktoruna. biri birşey dedi mi, evet öyleyim battı mı sana deyip önüne döneceksin. ayrıca sen taktığın için sadece gelir senle uğraşırlar, yani ne kadar çok takarsan o kadar çok uğraşılırsın. bu da böyle yani.
hem ben senin gibi iletişimci değilim ki lafları çatır çatır sıralayım
sen birini hele bir hallet. sfye anksiyeteye odaklan. herşey aynı anda çözülmez. birinden başlamak gerekiyor. sen de diğer insanların düşüncelerini aşırı önemsiyorsun. oradan başlayacaksın. diğer insanların dediklerini takmak okb değil sosyal fobidir. fobini rahatlatırsan ona bağlı takıntıların bir kısmı gider.
Tilkinin yazdıklarına yüzdeyüz katılıyorum. Çok çok doğru tespitleri altını çizerek söylüyorum. Arayada girmek istemiyorum aslında ama...
Konuşma yeteneği zamanla kazanılan bir yetenek. Bence önce kendini biraz sakinleştirebilmen lazım. Bu aşırı kaygılı halden çıkabilmen lazım. Sana kaygı yaratan psikolojiden çıkabileceğin bir duruma geçebilmen lazım. Belki ortam değişikliği, belki sık sık dolaşmak gibi...
Onun dışında ben iç çocuğu ciddi manada örselenmiş biri görüyorum. Yani konuşmakta zorluk çekmen belki de ondan. İçimizdeki Çocuk (Doğan Cüceloğlu) kitabı belki faydalı olabilir. Eski dönemlerde sakinleşmemde bana faydası olmuştu bir nebze olsun
ben bu takıntı yüzünden okulu bitiremiycem ya da atılcam sanırım babam da beni dövüyor zaten yıllar boyu laf sokacak bana herkese rezil olacam halim harap benim
Yorum