Duyuru

Collapse
No announcement yet.

laf sokan insanlarla nasıl basa çıkılır

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

elimde olmadan daha ağır bir cevap veriyorum böyle durumlarda
    damarıma basarsa affetmem,kırarsa kırarım
    niyeti beni üzmekse hele..
    cümlelerimi istediğim kadar sivriltebiliyorum istediğim zaman
    son zamanlarda sabretmeyi de öğrendim ama sinirlendirmesin yeter,kim olursa..
    Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
    Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
    Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…

<Şems-i Tebrizi>

Yorum

bende öyleydim eskidenn..ama bu bende o kdr çok nefret ve hırs oluşturdu ki artık birisi birşey dediğinde direkt cevabını yapıştırıyorum..yapıştıramadığım zamanlar da olmuyo değil...ama o şaşkınlık anı oluyor..fırsat kalmıyo olabiliyor,yada sonradan aklıma gelip keşke şöyle şöyle deseydim dediğim ve üzüldüğüm zamanlar da oluyor..ama geçiyor bi süre sonra..eskiden hiçbirşey diyemiyordum ve senin gibi üzülüp duruyordum,mutsuzdumm.....

ama şimdi düşünüyorum da,ne kdr zor zamanlarımmış..kendimi ne kdr da aptal yerine koymuşum KENDİM.kendim,kendimi aptal yerine koymuşum..suç benimmiş..sorun ve suç bendeymiş kendimi ezdirmişim..kimsenin suçu yok..sorun benim savunma kalkanımı giymememmiş..herkes savunma kalkanını giyerken ve birbirine taş fırlatırken,ben hiçbir önlem almadan o savaş alanlarına giriyormuşum..yara bere doluormuşum..diğerleri de aynı savaş alanında olmasına rağmen yaralanmadan mutluyken,ben o taşların arasında bir o tarafa bir bu tarafa savruluyormuşum ve hala daha ne olduğunu anlayamıyormuşum,yaralanıp mutsuz olduğum halde..o kadar saydammışım ki,herkesin kendim gibi olduğunu zannediyormuşum küçücük dünyamda..ben mi safmışım,yoksa diğerleri mi?? ben mi yanlıştım herkesi kendim gibi gördüğüm için,yoksa diğerleri miydi savunma kalkanım olmadığını bile bile bana taş atan..yanlış olan bendim tabi ki..insanoğlu bu,savunma kalkanı takmayanı taşla yağmalıyor işte..mecbursun o kalkanı takmaya..ve ben artık o kalkanı üzerimden çıkarmıyorum..haa birilerine durup dururken taş atıyormyum? hyr.sadece kendimi koruyorum hepsi bu..iyilerin de yapması gereken sdc bu..o kalkanı takmak kötü olmak değildir,sadece o savaş alanlarında birbiriyle savaşan insanların attıkları taşlardan kendini koruyacaksın..insanoğlu hem kalkanını giyiyor,hem taş atıyor..hem yara almıyor,hem taşlıyor..

sana taş atan insanlar HİÇBİRZAMAN HİÇBİRYERDE bitmeyecektir..hep böyle üzülecekmisin..yani böyle insanlar bitmez..hayat çok zor..herkes farklı yaşantılardan geliyor,herkes değişik..çeşitli kompleksler edinmişler yaşantılar sonucu..herkes yaşıyor laf sokma olaylarını..bitek sen değilsin..insanları da değiştiremessin..üzüntünü azaltman için kendine bişeyler yapmalısınki ya engellemelisin,yada durdurmalısın onları..sen sadece savunma kalkanını tak yeterli..o zmn üzülmeyeceksin..
      insanları değiştiremezsin,onların sana olan davranışlarını değiştirebilirsin,bu da sadece senin elinde..

Yorum

[LEFT]Herkese selamlar. bu konu yıllar önce tartışılmmış belki ama ben de yazamadan edemedim. sonra bana laf sokmayın üsküdarda sabah oldu diye
        yazacaklarımın aydınlatıcı olacağına inandığım için düşündüm...

Ben zamanın da bu türlü insanlarla çok karşılaştım. Çok savaştım. Aynı sizin gibi pisikolojik sıkıntılara bile girdim. İçinden çıkılmaz bir hal aldım ve çok üzüldüm...
        Arkadaşlar inanın aslında bu vaka bu kadar teajedik olmaması gerekiyor. Dünya hayatında maalesef böyle insanlarla ya karşılaşıyoruz ya da mecburi aynı ortamda bulunuyoruz. Aslında hiiiç sıkıntı yapmaya gerek yok. Ben bu konuyu çok araştırdım fakat bir elle tutulur cevap bulamadım neden böyle oluyor diye. Çözümü kendim buldum ve ürettim; sonunda da başarılı olduğuma inanıyorum ve işe de yarıyor.
        Şimdi önce bu türlü sana karşıt ve savaş halinde olan insanın önce pisikolojisini ve içinde bulunduğu hali keşfetmek gerek. İşte ondan sonra taktik geliştirebiliriz.
        Bu insanın 3 çeşidi var;

1.Gerçekten sana antipati duyan ve sana olan kıskançlığıdan dolayı hep laf sokan(nerde ne zaman olduğu farketmiyor)
        2.Art niyetli olarak senin üstünden pirim yaparak ortamda bütün dikkatlerin kendi üstünde olma çabası içinde olan ezik, gerçekten eksik ve gereksiz egolu insan(heryerde herzaman herkesin önünde)
        3.Sadece gır gır olsun diye gerçekten sevdiği için, senin alıngan ve çabuk sinirlenen birisi olduğunu bildiği için bilerek laf sokan insan(sadece senin kendi arkadaş ortamında)
        *3. türü boşverin onun bir önemi yok. art niyetli değil sonuçta. ve kendi aranızda olur ve orda da kalır.

1. ve 2. ye çok dikkat edin. mümkünse önce o ortamdan uzak durun; şayet aynı ortamda bulnmak zorundaysanız o zaman savaş başlamıştır.

Bu savaş nasıl olmalı? şimdi sen tabiki gayet ince, kırılgan alıngan ve pasif bir kişisin. Bu bir karakterdir. Senin yapındır bunu kimse değiştiremez ve değişmeye de hiç gerek yok; ama yine de bil ki senin üstüne gelecek ve seni zorluyacak.

*Önce kişiyi çözün. Özellikle pisikolojisni iyi çözün zaaf yönünü tespit edin. Gerisi kolay...

Bu tür kişiler çoğunlukla eksik, kompleksli zamanında ağır darbeler sonucu pisikolojik vakalar yaşamış zavallı insanlardır. Eğer bu kişi senin üstünden pirim yapma uğruna dikkat çekmeye çalışıyorsa ona kullandığı kelimelerden yeni ağır laflar türeterek tekrar ona döndürün. Buradaki en önemli ve basit taktik kullandığı kelimelerden sizi yeni bir kelime türetmenizdir. ---Basit örnek; kişi sürekli cinsel kelimelerle laf sokuyorsa siz de ona: - çok seviyorsun y....ğı galiba ağzından hiç düşmüyorsun zenci ister misin kesmiyorsa eğer?, diye bir cvp verebilirsin bu ona gerçekten ağır gelecektir. tabi boş durmayacak o da birşeyler demeye çalışacak. Fakaaaaaaaatt...! sizin türettiğiniz kelimeler kesinlikle açık vermeden türettiğiniz kelimeler olsun. sonra o da kıvrak zekalı ise yenisini türetip tekrar size döndürür. Buradaki en önemli strateji açık vermemek. Çok laf sokan kişiler aslında çok açık veren kişilerdir bunu asla unutmayın.!
        Demiştim ya bu kişiyi iyi çözün diye. her insanın zaaf bir noktası vardır. İşte senin de zaaf noktan kırılgan ve alıngan olmandır. Onlar bunu tespit ettiği için bunu koz olarak kullanırlar.

Sen de onun zaafını çöz. Mesela o kişi böcekten ödü yarılıyorsa ona eşşek şakası yap. parmağını çok hafif ensesine dokundur huylandır herkesin içinde ayar olsun. bunu hep yap hatta tetenek olsun millete de eğlence olsun üstüne birşey at elinde böcek varmış gibi delirsin stres yapsın al sana taktik hatta p...lik
        Mimikler ve aşşağılama cümleleri: Kişi sürekli konuşur her yerde her gördüğünde laf sokmaya çalışır. Şunu herkesin içinde söylemen ona yeterli olacak; 2 dakka sus da motorun soğusun. mahalle karısı gibi ağızın... sonra da aşalıyıcı bir bakış. (pufff ne bu yaa abi mahalle karısı gibi. bunun kapatma tuşu yok mu acaba ?)bu kadar derdin ben olduysam demekki rüyalarına bile taciz etmişim, desen de yine gayet başarılı olacaktır.

Her söylediğine cvp vermeye çalışmayın. Dinleyin ve tek nokta tek atış yapın. Göreceksiniz ki o daha da çok üsteleyip çaba içine girecek. Sakin bir şekilde izleyin ve bir çok kelimeden sonra aşalayıcı bir gülümseme ile ona yeni türettiğiniz bir laf varsa direk çakın sonra seyredin gülümseyerek. Bu süre zarfında daha zkice ve yaratıcı olursunuz. Panik yapmazsınız heyecanınızı dizginlemiş olursunuz. Sesiniz ise asla yüksek değil ve heyecanlı olmamalı

Dedim ya tek nokta tek atış diye. ertesi gün geldi ve kaldığı yerden başladı size.. direk şunu diyebilirsin; ulan sakız gibi yapışan kaşarlar gibisin doymuyorsun arsızlığından. ama hoşuma gidiyor bu halin egom kabarıyor sayende. bakın orgazm oluyorum dersen o da sana, koyyum da daha da orgazım ol diyebilir. Dedim ya açık verme sakın. ego kelimesi yeterli

Bir taktik daha, karşında ki bir laf sokmaya çalıştı: -ne bi dakka duyamadım?, o da cümleyi ya da kelimeyi tekrarladı, sen yine ona -abi ne dediğin tam olarak net gelmed bi daha söyle duyamadım .... o da sana zaten son olarak, sen sağar mısın salak mısın anlamıyorsun diye ikinci bir laf sokmaya çalışacaktır ama nafile. başta zaten adamı ekarte ettiniz 2-3 kez mal gibi tekrarlatarak. salak yerine konulduğunu sonradan anlayacaktır ama çok geç işte o anda siz de yine kahkaha atarak onu aptal yerine koyduğunuzu acı bir şekilde ima etmiş olursunuz ve bu harbi güzel oluyor. Bizzat denedim

Bu kişilere karşı sürekli aşalayıcı olun. Egonuz yüksek görünün. Şımarık görünün. Arsızmış gibi durun. Kendinizden emin ve güçlü olduğunuzu zamanla kabul edicektir
        Tabiiii savaş hızla devam ediyor. Kolay pes etmiyecektir hırsla devam edicektir. Bilinki bu kişiler aslında kaybetmiş kişilerdir. Küçüktürler. Eksiktirler. Hep iddacıdırlar. Herşeyi biliyor görünür ve atarlar. Yalan söylerler. Siz ise gayet mülaim olgun, saygılı ve iyi niyetlisinizdir. Unutmayınki herkes kimin ne mal olduğunu aslında çok iyi biliyor. Boşuna sakın kompleks yapmayın. sizi bilen biliyor onun da ne mal olduğunu iyi biliyorlar.

Söylediği laflara sakın kırıldığınızı veya sinirlendiğinizi başında asla belli etmeyin burası çok önemli. Bilinki siz de ona ağır cevaplar verdikçe içerliyecektir ama asla çaktırmayacaktır; şayet akıllı birisi ise. Belki o da sizin gibi size gülecektir. O da size kendinden çok emin görünerek aşalayıcı bakışlar yapacaktır. Unutmayın Taktikten taktik ve kelimeden kelimeler türetin. Savaş teknolojisi nasıl gelişiyor? teknolojiye teknoloji ile karşılık geliştirerek ve türeterek.

Pisikolojik olarak moralini bozun. mesela ciddi birşey anlatıyor herkesin içinde...tam zamanı işte. bütün kartları açık. Muhalefet olun. "Amma biliyorsun haaa. atma ziyaaaa" diye söylen. Bikere anlattığı konu p....ç oldu muhabbeti mahvettiniz gıcıklık değil mi işte sinrilendirdiniz uyuz oldu size başladı söylenmeye bağrınmaya laf sokmaya kahkahalarla gülün ve "salağa bak nasıl zoruna gidiyo" diye söyleyin işlem tamadır moralman çöktürdünüz adamı Hee mesela o size haklı olarak şunu diye bilir ne boş adamsın boş boş konuşuyorsun gelip ... sen de deyiver hemen "senin yanında dura dura biz de senin gibi boşboğaz olduk. senden bulaştı sonunda"

Materyaller bulun alay etmek için. Mesela o kişi size göre neye benziyor ya da anımsatıyor? Ben böyle benmle uğraşan kişiyi hep Şirek filmindeki şirek kahramanına benzetiyordum. biraz iri ve şişmanımsıydı. sonra telefonuma indirdim bu şirek resmini. telefon rehberinde onun fotoğrafını şirek yaptım. o beni aradğında direk şirek resmi çıkıyordu. ismi de görünce herkes gülmekten ölüyordu. yani adamı bildiğiniz alay konusu yaptım o tabi bunu örenince çaktırmadı amaaaa feci şekilde ayar oldu

Kısaca özetlersek:
        Bu kişilerden korkmayın. Bu tür insanlar hep eksik ve problemli kişiliklerdir. Aklı başında gerçekten ağızı iyi laf yapan ve normal olan insanlar durduk yere laf sokmaz uğraşmazlar. Böyle kişilere de rastladım. Çok zeki,aklı başına ve ağzı çok iyi laf yapıyor. Fakat kimseye bulaşmazlar. Mümkünse yukarıda bahsettiğim kişilere karşı her zaman tetikte ve hazırlıklı olun. Bilinki harbiden sülük gibi yapışır ve laf sokmadan duramazlar. kaşınırlar. Siz de kaşıyın. Sakın ola sinir yapmayın. Gayet sakin ve relax olun zaaf noktanızı asla belli etmeyin. Kullandığınız cümlelerde açık vermeyin. Kelimeden ve taktikten taktik türetin. Eve gidince asla kendinize kızıp neden ben cvp veremiyorum demeyin. Kendinizi sakın küçümsemeyin. Herkes seni biliyor komplekse gerek yok zamanla antreman yaptıkça gelişecek ve öğreneceksiniz. sabır edin. İnanın ben de çok pasif ve alıngan biriydim. özellikle benimle çok fazla uğraşırlardı. zamanla öğrendim, denedim ve yaratıcı olmaya çalıştım. meyvesini yiyorum şimdi. Karşımdaki kişiyi iyi analiz ediyorum. Niyeti nedir? şayet en ufak şekilde laf sokmaya yeltenirse ondan önce davranıp ben çakıyorum bir tane. Böylece erken teşhis sonucu benden idrek uzak durmaya karar veriyor.

Bana kızdınız amma yazdın diye ama bazı arkadaşlara faydalı olacağına inanıyorum. çünkü bunu ben de yaşadım başkaları takmasın boşu boşuna bu meseleyi.. son olarak.......
        BU KİŞİLERE KARŞI ACIMASIZ OLUN. ama genelde diğer kişilere EFENDİ VE EDEP SAHİBİ olun...herkese saygılar sevgiler.

Yorum

Hiçbir insan zeki olmadığını kabul etmez. Zeka, kendisi ile, kendisini gördüğümüz bir kavram olduğundan; pet şişeyi de doldurur, varili de. Herneyse; esasında bu alınganlık hali bende de var. Zira insanlarla ilişkilerimde oldukça resmi, sınırları belli olan, fazla güvenmeyen, saygılı ve net biriyim. ama elbette onlara davrandığım gibi davranmıyor insanlar bana. Taviz veren, gösterdiği saygıyı göremeyen, alınan ve krıılmak durumunda kalan ben oluyorum. İnsanlar kalın kabuklu, hassasiyetleri bir değil, bencil, saygısız, küstah çoğunlukla. Saygılı insanları yoruyor bu hayat. Bence daha esnek olmalısın. Ben öfkemi koşarak, kendimi delicesine yorarak atmaya çalışıyorum. Bu kendimi sıfırlamama yarıyor.

Yorum

Önceden bana laf sokanlara hemen alınıyordum ya da takıyordum.Hatta ağır cevaplara karşı ağlıyordum.Cevap veremiyordum bu yüzden.Zamanla bu azaldı.Şimdi bana laf sokana bende hafiften laf sokabillyorum.Tabi sabırımda taşarsa affetmem,kalbinide kırarım o zaman.Haliyle insanın sabrı da bir yere kadar..

Yorum

bak laf sokan insanların genelde amaçsız yere laf sokuyorsa kompleksi vardır, sana zayıf noktayı verdim kapatmak istediği bi kötü yönü mutlaka vardır ve bunu insanlara laf sokarak kapattığını düşünür. X adında bi akrabam bana sürekli laf sokar, benim okuduğum bölüm mükemmel değil ama kızından daha iyi bölüm kazandım. erkek çocuğu olmaması durumunu yediremiyor. Rüşvetçinin önde gideni bi insan. Ben o bana laf sokunca direk onun zayıf noktasına atış yapıyorum, ve laf atarken çekiniyo .
              en son bize geldiğinde bana hiiiiç laf sokamadı çünkü konunun geleceği yerleri kendisi daha iyi biliyo artık .

bu tür insanlara yapmaman gereken 1 hata söylüyorum çok önemli burası : ASLA ALTTAN ALMA, LAFINI DA ESİRGEME.

Yorum

Pozisyonum gereği bir yönetici olarak gerek diğer yöneticiler ile gerek kendi çalışanlarım ile bir çok kere ağız dalaşına polemiğe giriyorum ama bunu kendi taktiklerim ve kıvrak zekam ile hemen lehime çeviriyorum sizlere tavsiyem bol bol kitap okuyun ;-)

Yorum

Eskiden kendimi çok zeki görürdüm. Çünkü herkesin eksik yanlarını detaylı inceler, biriktirir, birisinin bana laf atması durumunda hemen karşı saldırıya geçerdim. Öyle ki, Rusya-ABD arasındaki soğuk savaş misali, birçok kişiyle aramda sözlü olmayan bir anlaşma vardı; 'sen bana saldırırsan, gör bak bende seninle ilgili neler var!'.

Bu tür bir yaşamın zeki olmakla uzaktan yakından alakası yok. Başkalarını küçümsemek aslında kendimizi küçümsemenin görülür hali. Ben bir insanın bana laf soktuğunu anlayabiliyorsam, demek ki ben aslında bu konuda berbat biriyim. Burada altın nokta 'anlayabilmek'. Ben sevgiyi, paylaşmayı, fedakarlığı anlayamazken kafam laf sokanların zekalarını çözecek şekilde çalışıyorsa, önce nasıl olur da bu insanları anlayamaz hale gelmem gerektiğini sorgularım. Laf sokanları anlıyorum, çünkü bu ortamlarda 'rahat ve mutlu' oluyorum, bu ortamlar benim sevdiğim ortamlar; mesela 'sevgi dolu' bir ortamda huzursuz oluyorum çünkü bunu anlayamıyorum. İyi bir hırsız bir bakışta her insanın ne derece hırsız olduğunu kolayca anlar. Hırsızlık yapmayan bir insan bunu anlayamaz.

Birinin beni kötülemesi veya laf sokmasının iki yansıması var bende; birincisi, bu davranışının doğruluk veya yanlışlığının derecesi, diğeri de benim duygularıma nasıl etki ettiği. Tabii bu konu uzun. Oraya girmesem de olur.

Yorum

işte böyle http://www.birazoku.com/tongue-fu-sozlu-dovus-sanati

Yorum

laf sokmak zeka işidir, eğer o yoksa, ancak ezberlediğiniz kelimelerle bir yere kadar gidersiniz...
                      İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
                      Malcolm X

Yorum

İşleniyor...
                      X