Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Ders Çalışamıyorum ve Sınav Yaklaşıyor !

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Ders Çalışamıyorum ve Sınav Yaklaşıyor !

Herkese merhaba,
    Siteye daha yeni üye oldum ve hemen aklımdaki şeyi sormak istiyorum. Umarım yanlış yerde değildir konu.

Şimdi arkadaşlar;

Aslında lisede böyle değildim ben. Lise bittikten sonra başladı herşey. Lisede böyle değildim ben.

Mesela şimdi, özellikle de bu sene, ders çalışmaya oturunca, ders ÇALIŞAMAMAKtAN ziyade, "nasıl ders çalışmalıyım?" diye düşünmekten ders çalışamıyorum. Yani elime alıyorum kitabı; "Bunu yazarak mı sadece okuyarak mı?" çalışsam diye düşünüyorum. Elimle yazmak uuzn zaman aldığı için, bilgisayarda yazmaya başlıyorum. Ama bir süre sonra, yaptığım iş boş iş gibi geliyor ve bilgisayara da yazmayı bırakıyorum. Sadece okuyarak çalışayım diyorum ama ya ben okuyarak çalışmayı bilmiyorum ya da çok verimsiz bir yöntem.

Şimdi işin içinde bir de MÜKEMMELLİYETÇİLİK olunca, işler içinden daha da çıkılmaz bir hal alıyor.

Arkadaşlarım, abilerim, ablalarım. Üniversite sınavı yaklaşıyor ve ben ders çalışamamktan değil, nasıl çalışsam diye düşünmekten ders çalışamıyorum. Bu konuda bana ne önerirsiniz?

istediğim bölüm, Fizik mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliği ile çift anadal.

Hadi yazarak çalışayım diyicem, ama hayatım boyunca herşeyi yazarak mı çalışıcam ben? Yoksa yazmak bir süre sonra hafızama vurup, herşeyi aklımda tutmayı sağlar mı?

Bir de herşeyi bir sınıflandırma isteğim var. Yazmayı yoksa bu nedenden dolayı mı istiyorum?

yazarak calıs aklında daha ıyı kalır
    GİDENE DUR DEMEM ....

Yorum

@haywire;
      Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Yarın bir deneyeyim bakalım, işe yarayacak mı?

@KATTRE;
      Peki bilgisayarda mı yazarak çalışmak yoksa, defter kalem mi ve neden?

@ sosyalhobik24;
      Aslında konstantre olamamaktan çok farklı birşey. Bir hangi yöntemle çalışacağıma karar verip, kendimi buna inandırabilsem, akşamlara kadar ders çalışıcam da işte, masaya oturup, "Yok şöyle çalışayım, yok şöyle" demekten başka birşey yapamıyorum.

Yorum

sana yazarak çalış veya okuyarak çalış diye tavsiyede bulunmak mantıksız.Nasıl daha iyi anlayabiliyosan onu yapman gerekir.Nasıl çalıssam öyle mi yapsam böyle mi yapsam diye düşünmeni anlıyorum bende 2 sene önce üni sınavına hazırlanıyodum.Öncelikle odanda bir düzen kurman lazım bu düzen masanı temiz tutman bile olabilir.Ve biyerlerden çalışmaya başlaman lazım anlamaya başladıkça işin daha da kolaylaşıcaktır.internetten de çalışabilceğin siteler var ben ekolhoca ve körfezvideo.com dan çalışırdım faydasınıda gördüm.açıp kitaptan okumak çok sıkıcı gelirdi konu çalışırken bende bu sitelerden konu dinler konuyu birazda olsa kavrar geri kalanı konu anlatımları ve test çözerek kitaptan hallederdim.

Yorum

saka mi bu. kimse sana boyle calismak daha iyi diyemez. nasil calisman gerekecegini ancak sen bilirsin. yok soyle mi calisayim yok boyle mi calisayim diye bir soru sacma. sana en iyi gelen calisma yontemini sen kendin bilirsin zaten.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalhobik24

ilk defa sana katılıyorum,, doğaçlama ile olurbu, zaman içinde kendi yöntemini belirlersin,, yada alıştığın şekilde ders çalışırın..

ve ders çalışmak istemiyorsan, beyin 1 milyan tane bahane uydurabilir..
            tskr ederim bana katildigin icin.
            aslinda ben dusunerek yazsam cok mantikli seyler yaziyorum ama iste dusunmek yorucu))

konuya gelirsek inslh sinavi kazanirsin falan.

Yorum

yazarak çalış aklında daha iyi kalır diye yazdım ya neden ikinci kez soruyorsun ?
              GİDENE DUR DEMEM ....

Yorum

mesela ben hic yazarak calismadim ama sinavda cok cok yuksek puan aldim. bu isler belli olmaz.

Yorum

Arkadaşlar benim ders çalışmamak için bahane ürettiğim yok.
                  Elle yazıyorum çok zaman gidiyor diye hemen vazgeçiyorum. Okuyarak çalışmaya başlıyorum, yine bundan da vazgeçiyorum. inanın, belki sizler için gerçekten saçma geliyor ama, işin içinden çıkamıyorum.

@KATTRE;
                  İnanın o soruyu laf olsun diye gerçekten sormadım. Benim için o sorunun cevabı önemliydi.

İleri seviyede mükemmelliyetçilik varsa, ne demek istediğimi belki anlarsınız.
                  Konu saçma geldiyse, kapatılabilir. Sorun yok.

Yorum

Mesela, sizlere göre bu kadar basit birşey de bile, en doğru, en başarıya götürebilecek olan çalışma şeklini aroyorum. Bakın siz hemen karar verdiniz. Ama ben onu beni başarıya götürecek mi götürmeyecek mi önce onu düşünüyorum.

Belki okumak daha başarıya götürecek ve ben bu özelliği -ben de yoksa- kazanmak için uğraşıcam. yani böyle.

Yorum

@sosyalhobik24;

Yok alınmadım.
                      Zaman kısıtlamam yok, tabi sınava kadar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ThePerfectionist View Post
                        Herkese merhaba,
                        Siteye daha yeni üye oldum ve hemen aklımdaki şeyi sormak istiyorum. Umarım yanlış yerde değildir konu.

Şimdi arkadaşlar;

Aslında lisede böyle değildim ben. Lise bittikten sonra başladı herşey. Lisede böyle değildim ben.

Mesela şimdi, özellikle de bu sene, ders çalışmaya oturunca, ders ÇALIŞAMAMAKtAN ziyade, "nasıl ders çalışmalıyım?" diye düşünmekten ders çalışamıyorum. Yani elime alıyorum kitabı; "Bunu yazarak mı sadece okuyarak mı?" çalışsam diye düşünüyorum. Elimle yazmak uuzn zaman aldığı için, bilgisayarda yazmaya başlıyorum. Ama bir süre sonra, yaptığım iş boş iş gibi geliyor ve bilgisayara da yazmayı bırakıyorum. Sadece okuyarak çalışayım diyorum ama ya ben okuyarak çalışmayı bilmiyorum ya da çok verimsiz bir yöntem.

Şimdi işin içinde bir de MÜKEMMELLİYETÇİLİK olunca, işler içinden daha da çıkılmaz bir hal alıyor.

Arkadaşlarım, abilerim, ablalarım. Üniversite sınavı yaklaşıyor ve ben ders çalışamamktan değil, nasıl çalışsam diye düşünmekten ders çalışamıyorum. Bu konuda bana ne önerirsiniz?

istediğim bölüm, Fizik mühendisliği ve elektrik-elektronik mühendisliği ile çift anadal.

Hadi yazarak çalışayım diyicem, ama hayatım boyunca herşeyi yazarak mı çalışıcam ben? Yoksa yazmak bir süre sonra hafızama vurup, herşeyi aklımda tutmayı sağlar mı?

Bir de herşeyi bir sınıflandırma isteğim var. Yazmayı yoksa bu nedenden dolayı mı istiyorum?
                        seninki karasızlık, ya da okb. ya da ikisi birden karasız biriysen, bir yöntemi seç ve direk uygulamaya başla, diyelim yazarak çalışıyorsun 1 hafta çalış, eğer çok vakit kaybettiğini, okuyarak daha iyi olabileceğini düşünüyorsan ona geç, ya da memnunsan devam et. eğer okb varsa psikiyatriste git. hangisi olduğunu bilmiyorsan yine psikiyatriste git, o söylesin
                        bu arada ben işe yaramayacak bilgi öğrenmeyi sevmem, bu yüzden özet çıkararak çalışırdım sonra o özetlerden tekrar ederdim. gerçi bunu üni'de yapıyordum çok ezber olduğu için, lisede gerek yok bence. ama sen bileceksin tabi sana hangisinin en uygun olduğunu.

Yorum

Çalışma yöntemini iyi geliştir bence... İlk önce oku sonra yaz mesela... Yaptığın iş sana saçma geldiği anda masadan kalk, dolaş, dışarı çık veya o günkü günlük çalışmanı bitir... Ertesi gün yeniden otur...

Şu anda bu durumun sadece stresinden kaynaklı... Düzenli çalışırsan ve stresinin başladığı anda ,mesela "saçma" gelmesi bir başlangıçtır, kendini yatıştırma yöntemleri bulman gerekiyor...
                          Last edited by audio; 23-11-2012, 10:37 PM.
                          hayat, sen planlar yaparken başına gelenlerdir...

Yorum

Öss ye hazırlandıgım dönemlerde bende ders çalışmaya başladıktan 20 dk sonra dikkatim dagılmaya başlar sıkılırdım.Dahada ders çalışmaya konsantre olamazdım o gün.Bence ders çalışmanın en iyi yöntemlerinden biri grup halinde takılmaktır.Ben o dönemlerde öss hedefi olan 3-4 arkadaşımla biraraya gelir birlikte çalışırdık vede çok faydalı olmuştur.Aynı yöntemi erkek kardeşimde uyguladı birkaç arkadaşı ile bekar evi tuttular ve 1 sene bu şekilde hep birlikte çalıştılar.Birbirlerini teşvik ettiler,takıldıkları konuda birbirlerine yardımcı oldular.Ve grup halinde çalışan o gençlerin hepside öss de istedikleri bölümü kazandılar...
                            Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...

Yorum

İşleniyor...
                            X