Çalıştığım yerde çay servisi yapan ve asgari ücretli bir bayan var. Fitre niyetine kendisine ufak bir erzak yardımı yaptım. Eşim öğrenirse kızar diyerek geri çevirdi. Biraz bozulsam da belli etmedim Sonra yaz tatiline çıktım Dönerken de bazı mesai arkadaşlarıma ufak hediyeler (küllük vs.) aldım. Bu bahsettiğim kişi bizim odaya gelmiş hediyelerimi görmüş. Sonra bana dedi; bize yok mu ? diye Ben de eşin kızar diye almadım dedim. Bu lafıma bozuldu Eşim hediyeye kızmaz dedi. Ben de hiçbir şey demedim. Herkese hakettiği kadar iyilik yapacaksın.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Bazılarına iyilik yaramıyor !
Collapse
X
-
Hocam evli bir kadına ne demeye erzak yardımında bulunuyorsun?? Kadının kocası çıksa gelse senmisin onun kocası benmiyim, ben karıma bakamıyormuyum sen erzak yardımı yapıyorsun dese ne diyeceksin?(biraz ince düşünmek gerek) Ayrıca mesajında belirtiğin gibi biri yardım diğeri hediye ikisi farklı şeyler
Sen yine insanlara iyilik yapmaya devam et kaybedeceğin bir şey olmaz emin ol buna.
Yorum
-
Arkadaşım gözüne gözüne sokarsan almaz tabi , o insanın yerine koyabiliyormusun kendini..
bak osmanlı zamanında sadaka havuzları kurulurmuş çarşı içinde oraya zengin fitrelerini felan atarlar ihtiyacı olanlarda tenha bir zamanda ihtiyacı kadarını alırmış alanla veran böylece birbirini görmezmiş, kimsede ihtiyacından 1 kurus fazla almaz hatta ordaki paranın aylarca hiç eksilmediği olurmuş.. osmanlı ve şeriat ahlakı ne güzel ahlakmış.. şimdi 1 liranı düşürsen kapıp kaçarlar.. veya hayır yapmak isteyen illa ihtiyacı olanı bilmeden incitir.. hissetirmeden yapabilirdin ihtiyacını tespit edip ona hediye gibi alabilirdin.. ama sen bilirdin ki bu benim hayrımdır.. allah bilse kafi kula bak sana para veriyorum sevindiysen takla at demene gerek yok.. insanları incitmeki hayrının bir kıymeti olsun..
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: 'ahenk' View PostGaliba hediye almak insanin gururunu yükseltiyor. Erzak yardımı ise gururunu alçaltmis. Cok ego sahibi o kadın. Cay servisi yapması kendini sizinle aynı kefede görmesini engellemiyor.
Yanlış kişi secmişsin yardim yapmak için.Üstelik çaycı/odacı olduğu içinde aşağılanıyor
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: 'ahenk' View PostGaliba hediye almak insanin gururunu yükseltiyor. Erzak yardımı ise gururunu alçaltmis. Cok ego sahibi o kadın. Cay servisi yapması kendini sizinle aynı kefede görmesini engellemiyor.
Yanlış kişi secmişsin yardim yapmak için.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: schrödingerinkedisi View Postsaka mısın sen. cay servisi yapıyor diye kendini daha asagı mı gorecek.
Ama, o hareketlere maruz kalan eğitimli,okumuş bir bayan olsaydı bu şekilde trip atarmıydı arkadaşımız çok merak ediyorum (:? Gerçi ülkemizde okumuş eşek mi yok dersen var tabiki orası ayrı
Yorum
-
Ben bugün kimseyi üsteme çekip gereksiz polemiğe girmemek için yazdım sonra sildim.. Burda arkadaş tamamen iyi niyetle bir yardımda bulunmak istiyor , kalbinde zerre kötülük yok , kadın kendince haklı olabilir ama ne kadar haklı olsanızda kurduğunuz cümleler falsoluysa sizi haksız duruma düşürür.. Asgari ücretle seni çalıştıran kocan madem gurur yapıyor erzağı kabul etmiyor , bir erkeğin eve gönderdiği hediyeyi de kabul etmeyecek orda duracaksın... Şapkanı al önüne düşün , evet iyilik yaparken gece gibi olunacak ama niyeti bozuk sözcüklerden de kaçınacaksın o halde.. Neyse arkadaşa yüklenmenin anlamı yok o zaten kendi adına çıkarmış dersini...
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: schrödingerinkedisi View Postisin ilginci cay servisi yapan birini asagı gormeleri gerektiginin igrenc bir yanlıs oldugunun farkında degiller. oyle icsellestirmisler yani....Bu forumdakilerin yarısı Lord ve Konteslerden oluşuyor yaa çoğu robert, saint josef mezunu insanlar
Abi bizim neslimiz küçük emrahın filmlerinde bakkal amcanın eve erzak poşeti ile girip emrahın babası olarak çıkmasını gördü
Bizim milletimizin bilinç altında yardım mantığı biraz farklı şekilleriniyor haliyle kadıncaz korkmuşta olabilir ama bu aşağılama neden (:?
Yorum
-
empati yetiniz yok mu sizin.....erzak yardımı almayı bazı insanlar kabullenemez......gururlarına yedirmezler....
muhtemelen kadının kocası da oyle dusunuyordur......hediye insanları mutlu etmek icin alınan bir seydir....hediye ile erzak yardımının hiçbir benzer ortak yonu yoktur aynı evrende bile bulunmazlar birbirlerine sonsuz uzaklıktadırlar............
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: govinda View PostBen bugün kimseyi üsteme çekip gereksiz polemiğe girmemek için yazdım sonra sildim.. Burda arkadaş tamamen iyi niyetle bir yardımda bulunmak istiyor , kalbinde zerre kötülük yok , kadın kendince haklı olabilir ama ne kadar haklı olsanızda kurduğunuz cümleler falsoluysa sizi haksız duruma düşürür.. Asgari ücretle seni çalıştıran kocan madem gurur yapıyor erzağı kabul etmiyor , bir erkeğin eve gönderdiği hediyeyi de kabul etmeyecek orda duracaksın... Şapkanı al önüne düşün , evet iyilik yaparken gece gibi olunacak ama niyeti bozuk sözcüklerden de kaçınacaksın o halde.. Neyse arkadaşa yüklenmenin anlamı yok o zaten kendi adına çıkarmış dersini...
Ayrıca bu konuya daha önce yazmamışsınız yazmış olsanız silme imkanınız olmaz yanlışmıyım?? Bu konuda aykırı görüş belirten 2 nickli tek kişi olabilirmisiniz acaba??
Yorum
Yorum