Merhaba arkadaslar.Bu aralar kafama takılan bi soru bu.Sizce insanın belli bi sınırı,üst potansiyeli var mıdır ? Bunla alakalı sürekli farklı şeyler duyabiliyoruz.Örneğin bazıları diyoki hedeflerin her zaman büyük olsun ne yapabileceğini bi tek sen bilebilirsin.Ama bazıları da tam tersi.Biraz gerçekçi ol derler.Haddini bil derler.Mesela sıradan bi üniversitede işletme okuyan ve sıradan bi başarıyla bitiren birisi ben Samsung şirketinin (Genel Baz Anlamında) genel müdür olucam derse biraz gerçekçi ol derler insana.Ama insanın eğer bi üst sınırı varsa ve bu söylenmezse (mesela ben hala bi sınır var mı bilmiyorum) kurdugu "imkansız" tarzı hayaller planlar gerçekleşmediği zaman mutsuz olur.Yani dediğim gibi Samsung genel müdürü olmayı hedefleyen biri sıradan bi üniversiteden mezun olduktan sonra ufak şirketlerde baslayıp ne kadar çalısırsa basarılı olursa olsun oraya gelmesi çok zor ve belkide gelemez o konuma ve hedefine ulaşamadıgı için mutsuz olur.Ama tam tersi olursa üst sınırı oldugunu bilirse ve ona göre bi hedef belirlerse,örneğin sadece Türkiye şubesinde genel müdür olucam derse belki oraya erişebilme imkanı vardır ve ona göre çalışır.Yani daha gerçekçi bi hedef bu.Ben sizin bu konudaki düşüncelerinizi bilmek istiyorum.İnsan istediği her yere ulaşabilir mi sizce yoksa bi üst sınırı vardır ve bunu ne yaparsa yapsın aşamaz mı ?
İnsallah ne demek istediğimi anlarsınız gece bu saatte biraz uykusuz olarak yazdım.Eğer anlamazsanız bikaç örnek daha verebilirim bu konuyla alakalı.
İnsallah ne demek istediğimi anlarsınız gece bu saatte biraz uykusuz olarak yazdım.Eğer anlamazsanız bikaç örnek daha verebilirim bu konuyla alakalı.

hic gercekci hayqlim yok . konun gayet anlamlı .

Yorum