Eğer yeteri kadar cesaret yetenek kapasite ve en önemlisi sınırsız inanç varsa en yükseği hedeflenmeli, sınır yok... Örnek, Walt Disney başta karnını doyuracak parayı bile zor bulan biriydi
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
İnsanın Sınırları Var Mıdır ?
Collapse
X
-
o dediğin filmi izlemiştim ve çok etkilenmiştim hakkaten öyle birşey olsa dünya ne hale gelirdi acabaOrjinal yazı sahibi: dreamer8 View PostAbi bana hiç üniversiteden yada bölümden bahsetme. En iyi okulların en iyi bölümlerini okuyan gözlüklü zombiler gördüm, insanlıktan çıkmış. Sınırları olmasa, kafadan dört hane çalışsa, sekiz diploma olsa ne işe yarar; üç lira versen bakkaldan ton balığı alamayan tipler bunlar. Herneyse serzenişimi yaptıktan sonra gelelim sualinin cevabına. İnsan zihninin elbette sınırları yok. Dedenin bebekliğini, bir de komşunun bebeğinin bebekliğini hatırla. Hangisi daha zeki. Deden mi? Hiç sanmam. Zamanla, yaşam tarzıyla, fiziksel aktiviteden zihinsel aktiviteye yönelik kentsel ve kozmopolit yaşamın etkisiyle GDO lu mısır gibi veletler doğdu. Matematiği basacan, hapı basacan, biraz yabancı dil, biraz yüzme yükleyecen....Zihninin sınırlarını zorlamak risktri bence. Delirmesen de anormalleşebilirsin. Bu filmi dün izledim ve çok beğendim. Konuyla alakalı, mutlaka izleyin arkadaşlar. " LIMITLESS"
Arsız Ayaklar Altında Alın Teri...
Yorum
-
korkularındır seni geri bırakan yoksa ne hayal etmenin nede onu gerçekleştirmenin sınırı yok.
KuzuZadeDerdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZadeBEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !
Yorum
-
aslında sınırdan ziyade kader vardır tedbirle takdirin önüne geçemessin . steve jobs tanımıyorum ama ne zeginler ne çok başarılı insanlar gördüm bu zekayla bu bilgiyile bu karakterle buralara nasıl gelmiş dersin yani sınırları ALLAH belirlemiş sadece biz çüzzi deyişiklikler yapabiliyoruz yani dünyayı kurtarmak alnımıza yazılmışsa her durumdaki insan bunu yapar ALLAH istesin yeterki.
Kaderi bi insan olarak tasvir edersek adamın elindede 10 metre bi ip var diyelim ipin ucundada bi köpek o adamın rotası bellidir adam giderken köpekte 10 metrelik alanda özgürdür işte o köpek biziz ve sınırımız budur
tabir bıraz abartılı oldu ama yani böle anlaşılır , yani bence böledir heralde
Yorum
-
Ben bugüne kadar koydugum hedefler büyükte olsa basamak basamak yaptım ve basardım.Hala üstüne oldugum şeylerde var basamakta olduklarım.Cogu kişi bana güldü ama yanımda bi tek ailem vardı ve ben başardım.Ama artık ben büyüdüm üniversitedeyim ve hedeflerimde büyüdü.Eskiden bana deseydinki işte 2000-2500 liralik maaş al sıradan bi yerde işte yapmasan mis gibi para otur.Eyvallah deyip atlardım işe ama artık öyle değil.Mesleğimi yapmak isterim ben mühendis olmak..Suan öyle bi potansitelim varki 2000-3000 liraya eyvallah demem.Ve bunu görenler de dogal olarak biraz gerçekçi ol demeye basladılar.Örneğin mekatronik müh. okuyorum ben İngilizce eğitim alıyorum ve Avrupa'da Almanca eğitim veren bi yere geçmek istedim ama ailem dahil herkes tepki verdi.Çünkü hiç Almancam yok bölüm de zaten zor oldugu için başaramıyacağımı düşündüler.Ailem de yine inanç var belki ama bu sefer ilk defa basarısız olmamdan onlarda korkuyorlar çünkü maddi durum bozuldu ve basarısız olmam durumunda eğitim hayatım biticek ve tekrar sıfırdan baslama gibi bir olayım olmıcak.Eskiden sadece bi İngilizcem olsun yeter derdim ama suan Almanca'da istiyorum.Daha bunlar gibi çogu kişinin imkansıza yakın dediği hedeflerim var.Dediğin gibi aslında biraz da kısmet meselesi bu işler.Ne zaman ne olacağını kimse bilmiyor.Orjinal yazı sahibi: Negatif View Posttamam haklısın arkadaşım gerçekçi hedef koymak lazım hani gidipte yav ben steve jobs gibi gidip yeni bir telefon pc icat edicem ve onu bütün dünyaya satacam dersen şimdi afedersin sana bir yerleriyle güler insanlar herşeyin zamanı var çıtayı her zaman yüksek tutmak önemlidir tabi ee ben çıtamı hep düşük tutayım dersen bu sefer hep küçük düşünürsün küçük yaşarsın ve seni bence sıkıntıya sokar insanlar daha ne kadar rahat yaşarım diye hedefleri yüksek tutuyorlar şimdi aç gözlülük ondan kaynaklanıyor bence şu anda kimse keyfine göre çıtayı yüksek tutmuyor işte daha iyi rahat bir işte çalışmak daha yüksek maaş olmak için herkes yarışıyor şu anda.He birde bu işler kısmet meselesi mesela benim abim aöf işletme mezunu kim derdiki ona sen işte türkiyenin sayılı holdinglerinin birisine girip orda muhasebe sorumlusu olacaksın maaşında epey yüksek olacak diye abim çıtasını çok mu yüksek tuttu hayır ama çabalamak önemli abim çalışkan birisidir aynı benim gibi ve kısmet geldi onu bu şekilde buldu asla umudunuzu yitiripte bu iş bana yeter demeyin daima çaba gösterin bende mesela bi işim var ve satınalmaya bakıyorum yarın öbür gün satınalma müdürü olmak için çabalıcam mesela bu önüme koyduğum gerçek bir hedeftir he olmazsa üzülmem ama olursada istediğimi elde etmiş olacağım...
Filmi 4-5 defa izledim.Çok güzel konusu var.Herneyse senin dediğin adamlar torpille,yalakalıkla bi yere gelebilirler.Zaten o tarz insanlar benim dediğim yerlerde tutunamazlar.Ben gidipte sıradan bi şirketten bahsetmiyorum.Ben gidipte dünyanın en büyük şirketinde genel müdür ya da mühendis olmaktan bahsediyorum ve buralarda o tarz insanlar girse bile barınmazlar.Orjinal yazı sahibi: dreamer8 View PostAbi bana hiç üniversiteden yada bölümden bahsetme. En iyi okulların en iyi bölümlerini okuyan gözlüklü zombiler gördüm, insanlıktan çıkmış. Sınırları olmasa, kafadan dört hane çalışsa, sekiz diploma olsa ne işe yarar; üç lira versen bakkaldan ton balığı alamayan tipler bunlar. Herneyse serzenişimi yaptıktan sonra gelelim sualinin cevabına. İnsan zihninin elbette sınırları yok. Dedenin bebekliğini, bir de komşunun bebeğinin bebekliğini hatırla. Hangisi daha zeki. Deden mi? Hiç sanmam. Zamanla, yaşam tarzıyla, fiziksel aktiviteden zihinsel aktiviteye yönelik kentsel ve kozmopolit yaşamın etkisiyle GDO lu mısır gibi veletler doğdu. Matematiği basacan, hapı basacan, biraz yabancı dil, biraz yüzme yükleyecen....Zihninin sınırlarını zorlamak risktri bence. Delirmesen de anormalleşebilirsin. Bu filmi dün izledim ve çok beğendim. Konuyla alakalı, mutlaka izleyin arkadaşlar. " LIMITLESS"
Orjinal yazı sahibi: BurcuAydoğdu View PostEğer yeteri kadar cesaret yetenek kapasite ve en önemlisi sınırsız inanç varsa en yükseği hedeflenmeli, sınır yok... Örnek, Walt Disney başta karnını doyuracak parayı bile zor bulan biriydi
Çok güzel söyledin ama işte insan kendi kapasitesinin farkında olamıyor her zaman.Çünkü biz belli bir çevrede yaşıyoruz.Diğer insanları bilmiyoruz.Örneğin Anadolu'da bi köyde yaşayan çok zeki olan bi genç ben bu dünyanın en zekisiyim en başarılısıyım diyebilir ama daha görmediği milyarlarca insan var.Yani bi bakıma egosuna yenilebilir.Egosu onu dünyanın en iyisi gibi hissettirir.Bazılarıda vardır.Ben yaparım,ben ederim derler hiç bi haltı beceremezler.Sorun bence burda zaten herkes kapasitesini bilse bilgilerini bilse tamam ama bilmemekten kaynaklanıyor zaten bu durum.
Hatta kendimden bi örnek veriyim.Lisede arkadaslarla robot yarısmasına katıldık.Baya bi çalıstık ettik arastırdık.Ama hep kendimize..Yani diğer rakiplere hiç bakmadık bile neler yapabileceğini düşünmedik.Robot bitti yazılım herşeyi süper çalışıyor ve sıradan bi robottan daha hızlı.150 kişi falan katılıyor galba bu yarısmaya.Biz diyoruz kesin ilk 3 teyiz ya ihtimal vermiyoruz dısında olmamıza.Bi gittik salona zaten bu Japon ünlü bi robot var o falan da gelmiş.Herneyse robotları biz bi gördük.Hepimiz 5 dakika konusamadık.Hatta rakipleri görmeden ilk 3 diyen biz rakipleri gördükten sonra rezil olmamk için yarıstan çekilmeyi bile düşündük.Yarısmada çogu kişi aksilik yasadı Allah'tan biz yasamadık 70. falan olduk..Aslında anlatmak istediğim tam olarak da bu.Last edited by NicholaiHel; 07-08-2013, 01:24 PM.
Yorum

Yorum