Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yalnızlıkla ilgili..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Yalnızlıkla ilgili..

İyi geceler arkadaslar.Kafama uzun süredir takılan bi soru vardı ve bu gece iyice yalnız oldugum için kafamı kemirmeye başladı.İnsan yalnız mutlu olabilir mi ? Yani hiç kimseye ihtiyacı olmadan bütün hayatı boyunca ? Mesela bazen duyarız "benim kimseye ihtiyacım yok kendi kendime yeterim ben" diye cümleler..Gerçekten böyle midir ? İnsan mutlu olmak için,başarılı olmak için,yaşamak için birilerine ihtiyacı var mıdır ? Yoksa cümledeki gibi gerçekten kendi kendime yetebilir mi ?

Bu arada belirtmek istiyorum burdaki belirtmek istediğim yalnızlık magaraya çekil kimse olmadan yaşa değil.Birilerine baglanmaktan,sevmekten,arkadas yada dost olmaktan bahsediyorum.Kimseyle samimi olmadan,kimseye baglı olmadan,sadece işi gereği (yada vb şeylerde) başka birileriyle iletişimde olmak..

Selam NicholaiHel

Ben introvert bir karaktere sahibim, yani evet kimseyi aramam, yalnız olmaktan oldukça hoşlanırım. insan demek sorun demek, kendi derdim bana yeter bir de başkalarının derdini çekemem. otururum evde tv izlerim, bilgisayarda oyun oynarım, vakit geçer. insan tek başına gayet mutlu olabilir. Allah'dan dileğim bu huyumu değiştirmemesi. umarım hayatımın sonuna kadar kimseye ihtiyaç duymam.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Keep Your Distance View Post
      Selam NicholaiHel

Ben introvert bir karaktere sahibim, yani evet kimseyi aramam, yalnız olmaktan oldukça hoşlanırım. insan demek sorun demek, kendi derdim bana yeter bir de başkalarının derdini çekemem. otururum evde tv izlerim, bilgisayarda oyun oynarım, vakit geçer. insan tek başına gayet mutlu olabilir. Allah'dan dileğim bu huyumu değiştirmemesi. umarım hayatımın sonuna kadar kimseye ihtiyaç duymam.
      Selamlar..Benim merak ettiğim şey işte sürekli böyle devam edebilecek mi ? Bende mesela hep derim evlenmicem falan filan..Ama belli bi yaşa geldikten sonra yalnız yapabildiğin şeyleri belki sağlık problemleri belki başka sebeplerden yapamıcaz.Peki bu durumda da kimseye ihtiyac olmıcak mı ? Mesela suan yasım 21 yalnız olsamda pek bi sorun olmaz yapabileceğim binlerce şey var tek başıma.Ama yaşlanınca bunlar olmıcak..Hani derlerya hep insan yanında birini arıyor diye..Mesela bi yaşlıyı ziyarete gittiğin zaman ne kadar huysuz olsada gözünde bi parıldı olur..

Yorum

Bunun için hep; 30 yaşına basmadan ölmek için dua ediyorum Allah'a. ileride yaşlandığında mutlaka birilerine ihtiyaç duyuyorsun. elden ayaktan düştüğünde, yanında biri yoksa işin zor. bu yüzden erkenden evlenmek çok iyi bişey. eğer anlaşabileceğim bir kız çıkarsa karşıma flört falan etmeden evlenmeyi düşünüyorum ama nasip. bakalım kaderimizde olan ne... ancak Allah bilir.

Yorum

Bir kaç yıl önce Özgürlük Yolu filmini izlediğimde çok etkilenmiştim. Benimle aynı yıl doğmuş, başarılı bir eğitim hayatı olan amerikalı bir gencin 1990 yılında aniden her şeyi arkasında bırakarak otostop yoluyla Alaska'ya yolculuğunu film yapmışlardı. Filmi izlememiş olanlar için gerisini anlatmayayım. Aslında bu genç mutluluğun insanlarla paylaşıldıkça mı var olduğunu yoksa tek başına mı mutlu olunacağını sorguluyordu. Sosyal yönden lider özellikte, her gittiği yerde dostluklar kurabilen sevimli biri olmasına karşın özellikle tek başına yaşayacağı Alaska'ya gidiyordu. Ama orada bu mutluluğu bulamadığını yazmıştı günlüğüne.

MBA eğitiminde bir doktorun şu sözleri dikkatimi çekmişti: İki farklı yapıda insan var (her ne kadar dereceleri iç içe geçenleri olsa da ayrılabilir nitelikte); İçe Dönük ve Dışa Dönük. Ben içe dönük insanların bir sorunu olduğunu örneğin utangaç olduklarını ileri sürdüğümde bu konuda yanıldığımı anladım. İçe dönük veya dışa dönük olmak bir hastalık belirtisi değil. Utangaçlıkla içe dönük olmak arasında bir bağlantı yok, hatta dışa dönük olup utangaç insanlar da var. Neyse bu kısmı çok fazla uzatmayayım. İçe dönük insanlar mutluluğu kendi içlerinde yaşama eğilimindeler; dışa dönük olanlar ise paylaştıkça mutlu olabiliyorlar. Evet tartışmaya fazlasıyla açık bir konu. Belki neden insanların yalnızlık konusuna farklı farklı baktıklarını açıklayabilir.

Yorum

Tabikide yalnız mutlu olunur bu sana kalmış bir şey ama insan yalnız yaşayamaz her zaman birilerine ihtiyaç duymalı dost arkadaş sevmek-sevilmek güzel şeyler bunları yaşamakda senin elinde. istersen dost arkadaş sevgilin olabilir ama yok böyle iyiyim diyorsan ne demek boş, kendimden örnek vereyim bende isterim güzel bi sevgilim olsun iyi arkadaşlarım olsun dostum olsun ama günümüze baktığımızda şıp diye böyle kişileri bulmamız çok zor yol yakınken arkadaş ortamlarına gir
            ....

Yorum

İşleniyor...
            X