Duyuru

Collapse
No announcement yet.

köylülerle ilgili birşey buldum alın okuyun ..........

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: indigo View Post
    yanlış yere yazmışsın galiba bu bakınıza tıklanmıyor
    Genellikle tepki olarak verilmiş olan bakınızlar link verilse bile bir yere ulaşmaz. Dolayısıyla linke gerek duymadım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: YerGökHayat View Post
      Hamilton. Bu siteye girdim gireli 2 satirdan fazla yazi yazdigini gormedim.hep 3. Satirinin ne olacagini merakla bekledim.

Artík neden 3 satir yazmaman gerektigini anladim.
      sen yine 2 takil bence
      .

yergök sıkılıyorum ben artık yorum yazarken eskiden yazmıslıgım vardır ama burda

Yorum

Orjinal yazı sahibi: hamilton10 View Post
        yergök sıkılıyorum ben artık yorum yazarken eskiden yazmıslıgım vardır ama burda
        sanírím benim sonum da boyle olacak.
        ben de uzun uzun yazmaktan sıkilmaya basladim.ózet geciyorum..

Hayat kúcúk seylerden olusur.
        Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

Bu arada esprili bi cocuksun
          Bu yúzden yazdıklarını takip ediyorum..

Yorum

sanírím benim sonum da boyle olacak.
            ben de uzun uzun yazmaktan sıkilmaya basladim.ózet geciyorum..

herkesin kendi yolculugu farklı herkes görerek yasayarak öğrenir yoksa kelime yaparak kimse kimseye birşey öğretemez

Yorum

Bu arada esprili bi cocuksun
              Bu yúzden yazdıklarını takip ediyorum..
              tşk yergök sizde çok kültürlü birisiniz ayrıca espiritüel yaratıcı bir çocugum hayatın ta kendisiyim ama ankisiyeteden dolayı biraz geri vites yapıyoruz.......

Yorum

tşk yergök sizde çok kültürlü birisiniz ayrıca espiritüel yaratıcı bir çocugum hayatın ta kendisiyim ama ankisiyeteden dolayı biraz geri vites yapıyoruz.......
                bence yasadiklarin seni belirli bi seviyede olgunluga tasimis.yeri geldiginde kendinle ilgili espri bile yapabilecek kadar olgunsun.bi yorgunluk da var.kabullenme biraz da bu kadar oluyor iste diye pes etme var belki.yine de kendine ózgú bi tarzin var.cok yara aldigin belli ama benligini korumayi basarmissin.bu yüzden daha fazlasini da basarabilecegini dusunuyorum.
                Saglicakla kal

Yorum

herkesin kendi yolculugu farklı herkes görerek yasayarak öğrenir yoksa kelime yaparak kimse kimseye birşey öğretemez
                  Ama bir güzel kelime yazarsin bakarsin orada cicekler acmis

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Budur. View Post
                    Genellikle tepki olarak verilmiş olan bakınızlar link verilse bile bir yere ulaşmaz. Dolayısıyla linke gerek duymadım.
                    eksisozlükte ulaşılıyor

Yorum

Orjinal yazı sahibi: indigo View Post
                      eksisozlükte ulaşılıyor
                      Tepki niteliği taşıyanlar genellikle "böyle bir şey yok. ama olabilir de" yazılı sayfaya ulaşıyor. Ekşi sözlüğü bir daha incelemenizi öneririm.

Yorum

ben bu şiiri daha önce niye görmemişim yaa işte dertlerimin dermanı ! Şükrü Erbaş ! çok severim.kendimi buluyorum şiirlerinde.kendim de şiir yazarım ve şiir okumayı da dinlemeyi de çok severim.ki bu şiir tam benlik tam benim düşüncelerimi yansıtıyor ve çok haklı.ironi değil gerçek bunlar her gün şahit olduklarım ve tiksindiğim ve bıktığım ve iğrendiğim köylü yaratıklar ıııyyyy ! nefret ediyorum köylü cahillerden ! elime bir fırsat geçse hepsini öldürürüm hepsini ! tüm acımasız bencil duyarsız vurdumduymaz cahil köylüleri toptan yok etmeli ; ) köylülere ölüüüüüüümmmmm : )))

Orjinal yazı sahibi: science teacher View Post
                        Normal bi kafadan çikmiş bi yazı değil bu... Anca hasta bi kafadan çıkabilir!
                        Tamda olması gereken gayet normal kafadan çıkmış bir yazı.Biz buradakiler çok mu sağlamız, biz de hasta kafaya sahip değil miyiz ? Hem şairlerin çoğu hasta kafalıdır zaten : ) Sadece anlamak istemeyenler, tek bir yönden bakanlar ve ön yargılı olanlar anlayamaz bunu.

Orjinal yazı sahibi: Alanis View Post
                        Bugün zaten sinirliydim, bu başlıkta uzun uzun yazarak kendimi bu konu üstünden bahaneyle rahatlatacağım izninizle. Yazmak hep iyi gelir.

Böyle şeyler yazanların genellemelerinden ve bu iğrenç üsluplarından bıktık artık. Köylü şöyle, köylü böyle, köylü insan değil ve düşünemez gibi davranışlar... Bunu yazan kendini dünyaya faydalı biri sanıyordur ya işte o da tam bir komedi. Bunlara egoist de denemez sanırım, başka bir tür, kendi istedikleri gibi insanlar olmalı her yerde, diğerleri ölmeli. Al sana bir sürü Hitler daha! Ellerinden gelse onlara asla oy veya konuşma hakkı tanımaz, çoğu yere girmelerine izin vermez, aralarına asla almaz, sadece köle gibi tarlaları ektirip, biçtirir ve onlara sadece erzaklarını bırakarak, gerisini kendilerine alırlar.

Özellikle şu eşlerini dövme olayını da köylülere vermiş ya, ne akademisyenler, ne okumuşlar, sosyal statüsü yüksek, yolda görsek adam sayacağımız kişiler evde bambaşka olabiliyor. İçip karısını, çocuklarını dövenler, evdeki insana değer vermeyenler, istediği gibi biri değilse, istediği yolda gitmiyorsa çocuğuna harçlık bile vermeyen, onun yolunu desteklemek şöyle dursun köpek çeken insanlar var.

Yok erken yatarmış da, sadece ekinini, bahçesini düşünürmüş de. Düşünmeseydi, erken yatıp, erken kalkarak o fiziki gücü harcayıp, toprağı ekmeseydi sen ne yiyor olurdun acaba. Sanki gökten zembille iniyor her şey de, millete bir tek düşünmek, sanatla, bilimle ilgilenmek, hayatın zevklerinden faydalanmak kalıyormuş gibi. Sanki şehirdeki sabah 8 akşam 9 çalışan insanların çoğu eve gelip TV karşısında bayılmıyormuş gibi, sanırım bunu yazan kişi bu dünyada yaşamıyor. Doktorlar deriz, onları daha okumuş sayarız mesela, hayat kurtarma gibi güzel bir iş yaptıkları için saygı duyarız ama çoğunun ne kitap okuyacak fırsatı vardır ne de çok fazla gezip, tozacak hatta haberleri bile belki daha az takip ediyor ama bu onun bir ismi var diye hiç önemli değil, köylü olsa linç edebilirdik tabi çünkü o hayati önem taşıyan ne yapıyor ki canım. Keza diğer ağır mesleklerdeki insanların çoğu da böyle sonuçta, yani hayat bunu veriyor, zaman yok, olsa herkes çok şey yapardı.
                        Hergün şiirler yazıp, sanatsal faaliyetlere katılıyor herkes zaten. Geceleri her gün yıldızlara bakıp ( bu şehir ışıkları altında görürse bir iki tane ) sonra hayallere dalıyor, güzel şeyler düşünüyor, herkes bunu yapıyor!!! Bir tek bizim köylü amca hiç bakmıyor, o müzik dinlemiyor çünkü türkü falan müzik değilse demek, o sanattan ne anlar, o kilimler ve üstündeki motifler havadan geliyor, dans etmiyor halbuki halk dansları diye bir şey var ki o bizim salon dansı dediklerimiz de başka ülkelerin halk danslarıydı, daha süslü olabilir ama temelde böyle sonuçta. Bayram ve düğün hariç birbirlerine gitmezlermiş, buna çok güldüm zaten.

Düşünmüyor, gazete bile okumuyor diyor ki kesinlikle gazete okuyorlar ve haberleri takip etmeyen köylü görmek daha zordur. Sanırım twitter'a falan girmiyorsa o batmış olabilir arkadaşa. Ha kendini tamamen izole etmek isteyen ve belli bir yaşam biçiminden gelen, kadına her şeyi yükleyerek yaşayanlar da var mı evet var ama bu köylü olduğu için değil, kişiliği öyle diye. Öyle yetişmiş, öylesi işine geliyor, öylesinden zevk alıyor diye yani o adam bilmiyor değil, uygulamıyor çünkü diğer türlüsü ona göre değil. Bunu da değiştirmek biraz zor ki yavaş da olsa değişebiliyor.

Ayrıca bu köylü dediğinin çocukları olmuyor sanki sonsuza kadar kendisi o şekilde yaşıyormuş gibi gösteriliyor, artık çocukların çoğu okuyor, sonra ister köyünde kalmaya devam ediyor isterse de şehirde kendine başka bir hayat kuruyor. Onları izole ve hiç değişim göstermeyen bir fanusun içinde gibi nasıl gösterebiliyorlar. Etiketlemek ne kolay ne boş bir şey. Onlar da bu dünyada varlar, seversin veya sevmezsin ama onların hakları iyi ki bu tip kişilerin vereceği kararlara bağlı değil. Ayrıca bunu yazan adam lüttfen yiyip, içmesin çünkü hepsi köylü ürünü, nesine lazım kıyısından köşesinden üstüne köylülük siner falan sonra intihar eder, çok yazık olur!!!!
                        Böyle şeyler yazanların bu genellemelerinden ve bu iğrenç üslupların hepsinin bir nedeni var ki bence bu üslup çoğu köylünün kendisinden çok da iğrenç değil.Biz de cahil kaba köylülerden ve onları savunanlardan bıktık artık ! Evet maalesef ne yazık ki köylülerin çoğu insan değil ve düşünemez ! Bunu yazan dünyaya köylülerin çoğundan daha faydalı biri evet hiç şüphen olmasın. Egoistlik böyle olmaz önce onu bi öğren de gel.Asıl köylülerin çoğu bi egoist bi egoist ki sormayın : ) Evet köylüler başka bir tür doğru burda bingo.Herkes etrafta kendi istedikleri gibi insanlar olmasını ister yanlış mı ? Diğerleri ölmeli diyen kim ? Yaşasınlar ama diğer insanlara karşı da saygılı olsunlar.Bu Hitler lik değil tam tersi bu özgür düşünce. Evet bazıları oy kullanmasa veya konuşma çok daha iyi olur.Evet bazıları çoğu yere girmese mesela daha iyi olur.Onları aralarına alacak olanlar belli almayacak olanlar belli.Tarla ekip biçmek ne zamandan beri kölelik oldu da bizim haberimiz yok ?

Yaşadığım mahallede mesela şehrin pis köylüklerinden gelip apartmanlara yerleşen öyle çok kişi var ki hiç biri de bu yerleri hak etmiyorlar.Adamlar kadınlar teyzeler amcalar her ne iseler işte daha doğrusu garip yaratıklar.Bu şahıslar ne verdiğiniz selamı alılar, ne komşuluk yaparlar,ne hal hatır sorarlar, ne iki hoş beş ederler sanki hepsi birer yabani ! Görseniz hepsinin suratı bi karış meymenetsiz kara kuru tepkisiz türler.Gözlerinin feri sönmüş adeta.Zaten anlamaları da kıt.İnsan gibi konuşmaya bile gelmiyorlar.İnsana yanaşmıyorlar hem oldukça da pisler.Hitapları bi kere düzgün değil.Ne yeşillikten anlıyorlar,ne ağaçtan ne çiçekten,ne hayvandan ! Bomboş yaşayan, sadece yiyip içip yatan, nefes alıp veren, kendinden başka kimseyi görmeyen, dapdar bir dünyaya sıkışıp kalmış, kalp gözü kapanmış, nasipsiz ruhsuz şuursuz yaratıklar bunlar ! Bizzat kendim şahidim biiiir sürü olaya ve aksini söyleyen olursa da alnını karışlarım !

Orjinal yazı sahibi: Budur. View Post
                        (bkz. böyle ironi olmaz olsun)
                        böyle ironiye can kurban : )

Orjinal yazı sahibi: ErJi_YAS
                        kendisi aydın olarak görülen gazetelerde yazıları, tv programları olan bir "aydın" bir itirafta bulunmuştu yaşadıgı çevrenin 5 km2 çapında oldugunu bunun dışında bir yere gitmedigini söylemişti bunu yazan adamın çapı bu kadar bile yoktur sanırım fil dişi kulelerinde sadece duymak istediklerini dinleyen görmek istediklerini gören..
                        herkesin çapı belli herkes anlamak istediği yerden anlamış

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
                        Şair, burada çok ince bir ironi yapmış.
                        Son mısrası: köylüleri söyleyin nasıl, nasıl kurtaralım? gibi bir şeydi.

Bu şiirde köylüler şahıs olarak değil, köylülüktür tartışılan. Köylülüğü aşağılayanlarla, dalga geçer aslında.
                        Aslında köylüleri aşağılamak falan değil asıl mesele köylü de olsa kentli de olsa insanların davranışları.

Orjinal yazı sahibi: losstar View Post
                        ne biliyim bana bayağı hakaret gibi geldi yani şu hale bi baksanıza bunlara da şair diyolarsa...
                        hakaret değil ya bence tamda gerçekler

Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Post
                        İyi bir şair aslında(Şükrü Erbaş)

Diğer şiirleri çok etkileyicidir. Ama burada ironiyi biraz belli etseydi daha iyi olurdu, çünkü zamanında Süleyman Demirel bile bu ironiyi anlamamış ve şairi tehdit etmiş
                        al işte çoban sülü ne anlar şiirden anca tehdit eder kaba herif :P

Orjinal yazı sahibi: iyimser View Post
                        Her kıtanın ilk mısrası köylüleri niçin öldürmeliyiz ile başlıyor bu çok kötü ve itici geldi.

Onun dışında yazanlar için şu yorumu yapabilirim: onların bu hale gelmesine sebep olan gelişmelerini engelleyen köy ağalarına, ağaları kayıran yönetimlere ve alınan kararlara yazıklar olsun.

Zamanında köylerden ilkokul mezunu zeki çocuklar alınır köy enstitülerinde yetiştirilir sonra yeniden köylere giderek köy halkını eğitir ve bilinçlendirirdi.
                        Sonra maalesef o köy enstitüleri kapattırılmış ve köylülerin cahil kalması sağlanmıştır

Atatürk "köylü milletin efendisidir" demişti. Köylü olmadan kentli var olmaz.
                        Her kıtanın ilk mısrası köylüleri niçin öldürmeliyiz ile başlıyor bana da bu çok iyi ve çekici geldi.

Bence saçma.Hiçbir köy ağası insanların gelişmelerini engelleyemez.Engellese bile bir yere kadar.İnsan istedikten sonra her şeyi yapar.Tabi gerçek cesareti ve azmi de varsa. Bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp der atalarımız.Öğrenmemekte ve aynı kıt kafalılıkta ısrar ediyorsa bir insan buna engellenmiş denmez olsa olsa yobaz denir.

Köy enstitülerinin de gerçek yüzünü bi keşfedin öyle konuşun derim.Hiç bir şey sizin anlattığınız kadar basit değil.Köy enstitülerinde komünist manifesto yapılıyordu ve anarşist yetiştiriliyordu.Tam tersine asıl o köy enstitüleri kapatılmasaydı cahil halka birlikte daha büyük felaketlere yol açacaklardı.

Şu yaşadığımız devirde ne yazık ki tam tersi köylü milletin efendisi değil kölesi olmaktan öteye gidememiştir.Köylü olmadan da kentli var olur.Neden olmasın ?

Yorum

Hangi ruh hali böyle bir şey yazdırır düşünesim geldi..desen ki aristokrat yapıda biri olsa bu kadar aşağılayıcı bir yazı kaleme almaz halkın içinden biri olsa hiç almaz..bu yazının sahibi yumurtadan çıkıp kabuğunu beğenmeyen cinsten birisi..çünkü o kadar nefret o kadar yabancılaşma isteği ile dolu ki aynı filmlerde gördüğümüz fakir ailenin kızının zengin görünme çabası ile şekilden şekile girmesi gibi birşey!

KuzuZade
                          Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                          BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                          Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

buyrun bi de bu var okuyun içiniz soğusun bari biraz : )

Köylüleri nasıl öldürmeliyiz şiirine diss: volume 2

Beyaz Türkleri Niçin Öldürmeliyiz?

Çünkü onlar atik adamlardır
                            Değişen bir dünyaya karşı
                            Kredi kartları gibi esnek
                            Devedikenleri gibi arsız
                            Kayıtsızca boşvererek yaşarlar.
                            Aptal, kibar ve kurnazdırlar.
                            İnanarak ve kolayca yalan söylerler.
                            Paraları yoksa da
                            Zengin görünmek gibi bir hünerleri vardır.
                            Hiçbir şeyi ciddiye almaz ve herkese gülümserler.
                            Yağmuru, rüzgarı ve güneşi
                            Birgün olsun Alaçatı akıllarına gelmeden
                            Düşünmezler…
                            Ve birbirlerinin kuyusunu kazarak
                            Servetlerini büyütmeye çalışırlar.

Beyaz Türkleri niçin öldürmeliyiz ?

Çünkü onlar astlarını ezerler
                            Seslerinin tonu yumuşaktır ama
                            Dışarda ezildikçe içerde zulüm kesilirler.
                            Renkli gazete okur ve haksızlığa
                            Kendileri uğrarsa bile karşı çıkmazlar.
                            Adım başı ucuzlukçu olsa da şehirlerinde
                            Hep marka giyinir ve her zaman
                            Sinekkaydı traşla gezerler.
                            Çocuklarını iyi yetiştiremezler
                            Evlerinde, kitap, müzik ve resim göstermeliktir.
                            Her gün dişlerini fırçalar
                            Ve lenslerini ancak yatarken çıkarırlar.

Çünkü onlar köpekleri boğuşunca bile kavga etmezler.
                            Birbirlerinin evlerine ancak
                            Partilerde ve davetlerde giderler.
                            Şarkı söylemekten utanmaz, kederlenmekten utanırlar
                            gülmek şart eğlenmek amentüdür
                            Ancak rakı içtiklerinde duygulanır ve ağlarlar.
                            Sonradan görmeliğin kabuğu altında
                            Yürekleri bir gaz lambası kadar kalmıştır.
                            Aldanmak korkusu içinde
                            Sürekli birbirlerini aldatırlar.
                            Bir yere birlikte gitmeleri gerekirse
                            Astlarından bir adım önde yürürler
                            Ve bir erkeklik işareti olarak
                            Onları herkesin ortasında azarlarlar.

Çünkü onlar yanlış partilere oy verirler
                            Kendilerinden olmayanlarla alay edip
                            Tuhaf bir şekilde başkalarına inanırlar.
                            Devlet; doğumhane, evlendirme dairesi ve mezarlıktır
                            Devleti sevmez, en çok da ona hile yaparlar.
                            Yiğittirler askerde er paylayacak kadar
                            Ama bir müdür karşısında -bu da tuhaftır-
                            Ezim ezim ezilirler.
                            Enflasyon denince frapuccino ve otomobil fiyatlarını bilirler
                            Plaza, AVM ya da boğaza nazır cafede oturup
                            Oniki ay ilgi beklerler gelen geçenden.
                            Dindar değildirler, ahret korkusu bâki
                            Ama bir kadının türbanından
                            Siyasi analiz yapacak kadar bıçkındırlar
                            Primlerini aldıktan sonra yılda bir kez
                            Avrupa’ya giderler!..

Çünkü onlar uçaklarda güneş gözlüklerini çıkarmaz
                            Parfüm ve krem kokuları içinde kurulup koltuklara
                            Herkesi bunalta bunalta, yüksek perdeden
                            Neler aldıklarını ve daha neler alacaklarını anlatırlar.
                            Para içinde yüzdükleri halde, nankörlükle
                            Kendilerinden daha zenginlere özenirler.
                            Ve önemsiz bir şeyden söz eder gibi, her fırsatta
                            Gizli bir övünçle, başka bir ülkedeki
                            Kökenlerinden ve akrabalarından söz ederler.
                            Kabadırlar trafikte sövmeyi bilecek kadar
                            Ama sitelerine girer girmez kendilerine gelir
                            Herkese gülümserler…
                            Ve sonra şaşarak pisliğine ve düzensizliğine
                            Amele dolu şehrin müptezelliğinden konuşurlar.

Çünkü onlar ilk akşamdan uyurlar.
                            Yarı gecelerde yıldızlara bakarak
                            Başka dünyaları düşünmek gibi tutkuları yoktur.
                            Gökyüzünü, kış tatilinde kar yağarsa
                            Ve yaz güneşi derilerini bronzlaştırırsa severler.
                            Hayal güçleri kıttır, ama her türlü yeniliğe
                            -Bu işlerine yaramayacak bir app bile olsa-
                            Sonuçlarına bakmadan inanırlar.
                            Dünyanın gelişimine bir katkıları yoktur.
                            Mülk düşkünüdürler amansız derecede
                            Bir ülkenin geleceği
                            Küçücük beyinlerinin ipoteği altındadır.
                            Ve birer kaya parçası gibi dururlar su geçirmeden
                            Zamanın derin ırmakları önünde…

BEYAZ TÜRKLERİ, SÖYLEYİN NASIL NASIL KURTARALIM?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ErJi_YAS
                              Sevgili #AND
                              ne içtiysen bize de ikram et be hocam
                              hahahah katılıyorum ayrıca şu beyaz türk tabirini hiç sevmem .
                              ego sum qui sum ...

Yorum

Tesekkurler AND
                                aksam aksam iyi guldum

Biri de su bonzaileri toplasin artik..

Yorum

İşleniyor...
                                X