Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ölüm hep nefessiz kalarak mı ölür?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ölüm hep nefessiz kalarak mı ölür?

her ölen boğulma hissi yaşar mı? yoksa bogulma hissi yaşamadan da uykuya dalar gibi ölünür mü?sakince uykuya dalar gibi ölen birini gördünüz mü hiç

Orjinal yazı sahibi: indigo View Post
    her ölen boğulma hissi yaşar mı? yoksa bogulma hissi yaşamadan da uykuya dalar gibi ölünür mü?sakince uykuya dalar gibi ölen birini gördünüz mü hiç
    Oturdugu yerde can veren ve yanindakilerin bile sonradan fark ettigi ólúmlerin oldugunu duydum.oturdugu yerde uyuya kaldigi sanilmis mesela.hic ólmedigim icin bogulma hissi hakkinda bi bilgim yok. ólúmú bu kadar kılı kırk yararak dúsúnmek zarardan baska bir sey vermez sana..

Hayat kúcúk seylerden olusur.
    Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

eğer bunu yasiycaksam bunu nasıl dusunmeden durabilirim.daha önce nefessiz kaldım ölüyordum nerdeyse son anda kurtuldum

Yorum

eğer bunu nasıl dusunmeden durabilirim.daha önce nefessiz kaldım ölüyordum nerdeyse son anda kurtuldum
        Ólúm varsa hepimize var.sana ózel degil. milyarlarca insan bunu bilerek ve dúsunmeyerek yasayabiliyor.insanin bu sekilde ólúmú súrekli anmasi insan dogasina aykiri.normalde beyninin bu dúsuncelere fazla yer vermenesi gerek.yani senin sorunun takinti
        Yani aci cekecegini bilsen ne olacak bilmesen ne olacak.bir ónlem alma sansin olmadigina góre.zaten bu dúsuncelerle her gún ólúp ólúp diriliyorsundur.normalde dúsunmeden durabilmen gerekiyor.o yúzden bunun takinti oldugunu dúsunuyorum.eger farkindalik kazanmazsan takintiya mantik islemez.

Yapacak bir sey yok.her canli ólúmú tadacaktir

Hayat kúcúk seylerden olusur.
        Sen seversen búyúk olurlar..

Yorum

Sanırım her ölen bu hissi yaşıyor olsa gerek. Tüm ölümler oksijen yetersizliği ile gerçekleşir. İSter ihtiyarlık, ister bıçak, kurşun, zehirlenme olsun. Ölüm, solunumun durması şeklinde olur. Tuhafsın indigo. Herkes o boğulmayı yaşayacak, bir tek sen kafana takıyorsun ama. Bir kere yaşayacaksın, kurtuluş yok. Düşünme boşa, kaçamazsın.

Yorum

Boşuna korkma ölümden geçenlerde bir yerlede okumuştum her 20 kişiden 19 'u ölmeden önce ölümünü algılamayacak kadar kötü durumda oluyormuş. Yani ne olduğunu bile algılayamayacağız herşey öylece bitecek. Sonuçta dreamer arkadaşın dediği gibi ölüm dolaşım veya solunumun durması sonucu vucuttaki hücrelerin oksijen yetersizliği tarafından meydana geliyor. Ölürken can cekişme denen bir olay var kaslarda kasılma nefes alırken iç çekişme gibi bunlar olmadan önce bilinç zaten olmuyor yani film çoktan bitmiş oluyor.

Yorum

Can verme olayında boğulma hissi varsayalım olsa bile, o anda yani hastalık anında "biri yüzüme bir yastık bastırsada ölsem kurtulsam"bile dersin ve boğulma hissi çölde bir vaha gibi görünür gibi geliyor.korkma o yüzden

Yorum

bunu yaşayan anlayabilir ancak.beynim aynı şeyi yaşamamak için tedbir almaya çalışıyor ama çare bulamıyor.

Yorum

ahenk ,beni esas ölmek değil nefessiz kalıpta ölmek.ölüm de korkutucu ama birinci sırada değil

Yorum

indigo boş ver kardeşim ölümü mölümü. Ne yapıcan o konuları. O konulara kazaya mazaya maruz kalmadan yaşarsak 65-70 yaşlarında bakarız , oturur konuşuruz.

Bir yandan kendi geçimimizi sağlarken , bizler insanlığa faydalı icatlar bulabilirmiyiz onlara bakalım. Bir yandan işimize gücümüze bakalım , bir yandan kitaplar okuyalım , araştırmalar yapalım..

Bu sitede çok zeki ve akıllı arkadaşlar var. Hep beraber biraz zorlasak Japonları , Amerikalıları geride bırakırız

Yorum

Ölüm aklıma geldiğinde ölüme giderken bile inançları uğruna dik duran insanlar aklıma gelir. Mesela Deniz Gezmiş. Ne için yaşadığım önemli bana göre, öylesine yaşıyor olmak değil. İlkeleri için işkenceleri göze alan insanları unutma. Ancak biz istersek acı çekeriz, başkaları bize acı veremez.

Yorum

Bu sizde bir takıntı halini almış. Aslında bütün ölümler boğularak yaşanmaz..En azından bilimsel verilere bakarsak...Yani boğulma olur ama sen onu hissetmezsin uykuya dalma gibi..Narkoz hiç aldın mı? uyku hali yaşıyorsun ve o an kalbin dursa hissetmezsin.tek bildiğin ilk narkoz alışın...Daha sonraki hiç bir işlemi hissetmezsin...o yüzden bana en mantıklı ölümlerden ameliyat masasında ölmek geliyor.Ama normal yollarla donarak ölmek en acısız ölümmüş diye de duydum.
                        "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

hayatta en kötü ölüm şekli boğularak ve yanarak ölmektir... bir keresinde havuzda boğulma tehlikesi atlattım o an anladm işte boğulmanın ne kadar kötü bişey olduğunu ...

Yorum

Kimsenin öldükten sonra nasıl öldüğü umrunda olmayacaktır diye sanıyorum. Ölümden sonrası daha dikkat çekici olsa gerek

Yorum

İndigo dostum seni ben çok iyi anliyorum çünkü ayni sorunu 8 yasindan beri cekiyorum.baskasinin buna bakisi cok yüzeysel belki de bizim de öyle olmamuz gerekiyor.bu da bi çeşit takunti aslında.
                              Beni ölümden cok olum ani korkutuyor ve imam gazalinin kutabunu okuduktan sonra çok daha kotu oldum.kkeşke okumasaydim.ben de boğulma hisleri geçirdim nwfessizligin ne kadar kotu bisey olduğunu biliyorum.keşke 70 yil yasayp da bi kere bile olumu düşünmeyen insanlardan olsam diyorum bazen.biz Asuri derecede hassaslastik bu konu uzerinde.duyarsizlasmamuz lazim.normal insanlar gibi dusunmemuz lazim.

Yorum

İşleniyor...
                              X