Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Nefreti aşmanın tek yolu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Nefreti aşmanın tek yolu

zaman zaman hepimiz bişeylerden nefret etmişizdir. işte bunu aşmanın tek yolu affetmek!bu bir insansa eğer bir şans daha verin onun için olmasa bile kendiniz için çünkü Başkalarını affettiğimizde biz özgürlesiriz. salt kötülükleri görmek sadece bize zarar veriyor ve işte sonuç depresyon,okb,anksiyete vs vs....hayattan mı nefret ediyorsun sence tek suçlu o mu? bizde hata yok mu biraz olumlu düşünelim ...herneyse nefret ettiğin !!!!!!!!!!!!!!!!!

Affetmek kolay değildir. Fakat özgürleşmek için gereklidir. Çoğu
    insan affetmenin nefret ettiği kişiyi suçsuz ya da haklı bulduğu
    anlamına geleceğini sanır. Oysa affetmek geçmişteki anıların boyunduruğundan kurtulmak
    yaşamımızı kontrol altında tutmasına son vermek demektir. affetmek!acıya son vermek demektir!BİR GÜL KENDİN İÇİN

Çok güzel şeyler yazmışsın butucum..tamamen bütün yorumuna katılıyorum..

Ben insanlardan kolay kolay nefret edemem..mutlaka kötü bir davranış gördüğümde anlık ya da günlük nefretlerim olabilir ama birkaç gün içinde bu nefretimden hiçbir eser kalmaz.Ve ben bu yönümü çok seviyorum..

Aylar ve hatta yıllar süren nefretlerimde oldu..nefret yerine kırgınlık..affedememek desek daha doğru olur sanırım.Fakat yıllar süren öfkelerimin bile şu an azaldığını hissediyorum.Ve bu başlığı yorumlarken farkına vardım..

Yorum

nefret duygusunu insanı içten yok eder

affetmek doğru..

bu kavramı uzun uzun tartışmıştım zamanında kendi yakınlarımla..

affetmek olumsuz duygunu ve kaynagını üzerinden atman,onu kendı halıne bırakman..

nasıl derler seni allaha havale edıyorum ya da ne halın varsa gor deyıp gitmek bu türklerin kültüründen anlaşılması için soyledıgım acık iki örnek..

derin arınmada bu düşmanca duygu,insanın zihnini ve ruhunu alttan dinamitlediği;kinin ve öfkenin aşılamayacak duruma gelmesine sebep oluyor

üzerindeki yükleri atıp olduğu yerde bırakmak,bunu yapamazsan ne rüyaların aydınlığa çıkar,ne karakterin kendini toparlayabilir ne de dış dünyaya ya da hayatına içten gelen neşeyle sarılamazsın..niye çünkü nefret duygusu var içinde .kuduz olmuş köpek gibi her an bir atağa geçecek seni yiyecek :roll: sonunda kendini ellerinle zehirliyorsun..

nasıl derler:

boş ver gitsin

Yorum

Nefret, bir olayın veya bir şahsın etkisinin büyümesine ve devam etmesine yol açacağından sağlıklı bir tavır değildir.

Nefretin en büyük zararı, nefret besleyenedir, nefret beslenen kişi veya olayın çoğu zaman bundan haberi bile olmaz...

Herkese nefretsiz, sağlıklı günler dilerim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
          HER YAPILAN AFFEDİLMEZ,,HER AFFEDİLENİNDE YAPTIĞI HATAYI TEKRARLAMA OLASIĞI HAYLİ FAZLA...KİMİNE KİN BESLEMEK MÜSTEHAKTIR...
          tekrarlayamaması için hayatından çıkarırsın oldu bitti

olduğu yerde bırak görsün kalakaldığı yerde kendi gibilerle uğraşsın

Yorum

neden peki yanlışı , hatayı yapan kişi bir özürü bile çok görürken mağdur olan kişi affedecek???
            aynada gördüğünden başkasına inanma

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tarabka
              neden peki yanlışı , hatayı yapan kişi bir özürü bile çok görürken mağdur olan kişi affedecek???
              Kendi için affedecek..kendi sağlığı için affedecek.Benim çok yakın bir dostum vardı..20 sene sırtımda taşıdığım biri (hiç abartmıyorum) fakat bu kişiden hiç beklemediğim bir davranış gördüm ve ben bu davranışı bir türlü içime sindiremedim.Ve sonucunda her gece Onu rüyalarımda görmeye başladım.Tam 2 sene boyunca her gece ama her gece arkadaşımı rüyamda gördüm.Sürekli kavga ediyordum Onunla rüyamda ve Ona hakkımı helal etmediğimi sürekli bağırarak söylüyorum.Gördüğüm rüyalar tüm günümü etkiliyordu, kalktığımda çok yoğun olumsuz duygular içinde oluyordum.

Ve biz bu sene 1-2 kez buluştuk.Daha doğrusu evime beni ziyarete geldi..eskisine göre çok daha sıcaktı, sanki birşeylerin farkına varmış ve olgunlaşmıştı.Ve çok şükür ben artık Onu rüyamda görmüyorum.

Evet sanırım ben O arkadaşımı artık affediyorum..fakat Onun için değil kendi ruh sağlığım için arkadaşımı affediyorum.

Orjinal yazı sahibi: forte-donna
              HER YAPILAN AFFEDİLMEZ,,HER AFFEDİLENİNDE YAPTIĞI HATAYI TEKRARLAMA OLASIĞI HAYLİ FAZLA...KİMİNE KİN BESLEMEK MÜSTEHAKTIR...
              Evet..nefret edilmeyi hak eden insanlar var hayatta..Fakat dediğim gibi biz kendi sağlığımız için Onlara kin beslemeyi bırakacağız.Fakat bu Onları affedip tekrar görüşeceğimiz anlamına gelmiyor.Sadece bütün yaşanılanları hayatımızdan silip olayları tamamen Allah a havale etmeyi başarmalıyız.Çok kolay olmadığını biliyorum..ama tüm gücümle bunu yapmaya çalışıyorum..

Bakın akşam nette gezinirken tesadüfen bu yazıya rastladım..

Kim affediyorsa o daha iyi yaşıyor! İlginç olan, sadece ''birisini affetmeyi tasavvur etme''nin bile yeterli olması. Araştırmayı yürüten Doçent Luskin'e göre affetmek, bütün baş ve mide ağrılarından yorgunluk ve dengesizliğe varan stress belirtilerini azaltıyor. Sonuçta kan basıncı düşüyor ve kas gerilimleri azalıyor. Bundan dolayıdır ki, affeden insanlar, kin besleyenlere oranla daha az sağlık sorunu yaşıyor.

Luskin ve arkadaşları, 260'tan fazla insan üzerinde affetme konusunda şimdiye kadarki en büyük araştırmayı yürüttüler. Denekler, birbuçuk ay boyunca haftalık 90'ar dakikalık affetme dersleri aldılar. Bunun üzerine katılımcıların sadece ruhsal durumları değil, fiziki halleri de kalıcı biçimde iyileşme gösterdi: Affetme kursundan aylarca sonra bile katılımcılar daha canlı ve iyimser bir ruh hali içindeydiler.

Bu yazı çok şey anlatıyor zaten değil mi..

Yorum

Re: Nefreti aşmanın tek yolu

Orjinal yazı sahibi: BUTU
                zaman zaman hepimiz bişeylerden nefret etmişizdir. işte bunu aşmanın tek yolu affetmek!bu bir insansa eğer bir şans daha verin onun için olmasa bile kendiniz için çünkü Başkalarını affettiğimizde biz özgürlesiriz. salt kötülükleri görmek sadece bize zarar veriyor ve işte sonuç depresyon,okb,anksiyete vs vs....hayattan mı nefret ediyorsun sence tek suçlu o mu? bizde hata yok mu biraz olumlu düşünelim ...herneyse nefret ettiğin !!!!!!!!!!!!!!!!!

Affetmek kolay değildir. Fakat özgürleşmek için gereklidir. Çoğu
                insan affetmenin nefret ettiği kişiyi suçsuz ya da haklı bulduğu
                anlamına geleceğini sanır. Oysa affetmek geçmişteki anıların boyunduruğundan kurtulmak
                yaşamımızı kontrol altında tutmasına son vermek demektir. affetmek!acıya son vermek demektir!BİR GÜL KENDİN İÇİN
                Affetmek güzeldir . İnsanı sarsan nefret duygusundan uzaklaştırır.

Aslında en doğrusu; sinirlenmemeyi öğrenmek. Dikkat edilirse sinirlenmemek dedim sinirlerine hakim olmak demedim. İkisi arasında fark var . Son zamanlarda bu konu üzerinde okuyorum.

Yorum

sırtındaki çuvalı yere bırakmak gibidir
                  hayaller karlı dağlar umutlar kızak

Yorum

affedin derken arkadaşlar affettiğiniz bir şahıssa canciğer olun demiyorum sadece üzerinizedeki yükü atıp nefret duygusunu aşıp kendinize bi güzellik yapmanızı istiyorum

Yorum

[quote="Gülben..."]
                      Orjinal yazı sahibi: tarabka
                      [color=indigo][b]Kendi için affedecek..kendi sağlığı için affedecek.Benim çok yakın bir dostum vardı..20 sene sırtımda taşıdığım biri (hiç abartmıyorum) fakat bu kişiden hiç beklemediğim bir davranış gördüm ve ben bu davranışı bir türlü içime sindiremedim.Ve sonucunda her gece Onu rüyalarımda görmeye başladım.Tam 2 sene boyunca her gece ama her gece arkadaşımı rüyamda gördüm.Sürekli kavga ediyordum Onunla rüyamda ve Ona hakkımı helal etmediğimi sürekli bağırarak söylüyorum.Gördüğüm rüyalar tüm günümü etkiliyordu, kalktığımda çok yoğun olumsuz duygular içinde oluyordum.

Ve biz bu sene 1-2 kez buluştuk.Daha doğrusu evime beni ziyarete geldi..eskisine göre çok daha sıcaktı, sanki birşeylerin farkına varmış ve olgunlaşmıştı.Ve çok şükür ben artık Onu rüyamda görmüyorum.

Evet sanırım ben O arkadaşımı artık affediyorum..fakat Onun için değil kendi ruh sağlığım için arkadaşımı affediyorum.

bak ne güzel diyorsun, senin arkadaşın hatasının farkına varmış evine gelmiş ve eskisinden daha sıcak davranmış, hatalı olan ilk adımı atmış ama kafayı taktığım aynı senin gibi rüyalarımda gördüğüm haklkı helal etmediğimi söylediğim insanlar yaptıkları yetmiyomuş gibi bide kendileri tiribe giriyolar, bende böyle olmasını istemiyorum ama olaylar böyle gelişiyor işte ve ne yazık ki o pisliklerin kafamda yarattığı sonucun acısını eşim ve çocuğuma yansıtıyorum keşke bende vurdumduymaz amannn boşverci olabilseydim
                      aynada gördüğünden başkasına inanma

Yorum

Nefret çözüm değildir.
                        Problemin geometrik olarak katlanması demektir.
                        Onun için unutup affetmek büyüklüğünü göstermek,
                        kişinin sağlığı açısından da çok önemlidir...

Yorum

Nefret edilen şeyin ortadan kaldırılmasıdır...
                          Happiness is a way of travelling,not a destination

Yorum

evet affetmek mümkün. yargıladığın için nefret oluşuyor... yargılamadan da olamayız tabiii... ama biraz zaman geçince falan yapılan yanlışa göre bazılarını affetmek mümkün olabilir. beni aldatan eski kız arkadaşımla şimdi çok iyi arkadaşız, onu affettim mesela. onu karım da seviyor. üzerinden yıllar geçmiş gitmiş sonuçta.

Yorum

birine karşı duygularım kolay kolay nefret boyutuna gelmez. eğer o boyuta geldiyse, yaptıkları gerçekten affedilesi değil demektir zaten. belki çok katı olacak ama, azınlıkta da olsa (neyse ki!) bazı insanların nefreti ve affedilmemeyi hakettiğine inanıyorum.

Yorum

İşleniyor...
                              X