Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hiçbirimiz iyileşemiycez bu hastalıklara alışın

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: hale46
    Orjinal yazı sahibi: enyax
    İyi olacağına inanmayan bir insanın iyileşmesini beklemek zaten bir saçmalık
    felç inmiş birini sırf birgün yürüyeceğine inandığı için yürüdüğünü gördünüz mü hiç?bu durum psikolojik demeyin.çünkü bu daha imkansız birşey aslında tamda psikolojik birşey olduğu için..beyniniz yanlış çalıştığı için iyileşeceğinize inanmıyorsunuz..çünkü dep te olduğunuz için otomatik düşünceler sizi olumlu düşünmekten alıkoyuyor..zaten bu yüzden hasta oluyorsunuz..bence hastalığı olumsuz düşünmek olan birine olumlu düşünerek iyileşeceğini vadetmek saçmalık..iyileşmesi için hastaya; tedavi,çevre desteği ve doğru ilaç takviyesi yapmazsanız iyileşemez..hiçbir hasta mucize yaratamaz..hayat torpil geçmediği sürece..
    Felç inmesi psikolojik bir sorun mu ki psikolojik durumdan dolayı düzelsin veya daha kötü olsun.Benim bahsettiğim fizyolojik değil psikolojik problemler.
    psikolojik hastalıklar hastalık değil diyorsun :lol: :lol: bu tür hastalıkları kendimiz iyileştirebiliriz çünkü aslında hasta değiliz :lol: :lol: tamam değiliz..biz delirdik o zaman da bu kadar yıl bu işin doçluğunu profluğunu yapan adamlarda mı deli :lol: aslında hasta olmayan insanları iyileştirmek için mi ömürlerinin yarısını üni de geçiriryorlar :lol: ok toptan deliyiz biz :lol: :lol: aslında iyileşebiliriz ama doçlar işsiz kalmasın diye hasta numarası yapıyoruz maksat kurulu sistem bozulmasın
    hale46,

Keşke demek istediğimi doğru anlasan da ben de yorulmasam.

Yani ne hastalığı ne hastalık değildiri,kim söyledi bunları,kendi kendine yorumlayıp bir celalle yazmışın alakasız şeyler. :lol:

Herneyse bu kalsın burda böyle.

Ben yorumumu yapmıştım zaten anlayan anlar, yani no problem 8)
    öldü bu kız ; kesik boğazı bir vazo artık , geç gönderilmiş azap çiçeklerine...

Yorum

Re: hiçbirimiz iyileşemiycez bu hastalıklara alışın

Orjinal yazı sahibi: destiny89
      bu çok doğru yıllardır çekiyorum bi değişiklik yok! ancak ilaçlar kontrol altına alıyo tedavi etmiyo sizler de öyle portalda görüyorum herkes ilaç içiyo ama hala aynı ayrıca ilacı bırakınca da başa dönüyoruz ömrümüzün sonuna kadar çekcez böle yarı deli yarı manyak yaşıycaz !!! :cry:
      İlaç %30 oranında iyileşme sağlıyor, %70 iyileşmek bizlerin elinde ben 1 yıl depresyon tedavisi gördüm ilacı bırakınca geçti sandım ama yine girdim sanırım, bunca acı çeken derdi olan insan varken böyle olmak büyük haksızlık ama insanın içinden gelmiyorsa mutlu olmak elindekileri görse bile karamsarlıktan umutsuzluktan sıyrılamıyor bir türlü sanırım benim ki manik şeklinde olanından inişli çıkışlı ruh halleri içine giriyorum, bugün öyle bir yemek yedim ki olmaz böyle bir şey çok sinirliydim sıcaktan bunalmıştım iyi değilim bugün

Yorum

Orjinal yazı sahibi: destiny89
        Orjinal yazı sahibi: do
        değişmeyen tek şey değişimdir .. bunu hepimiz biliyoruz .. ve birgün özgür olacağız arkadaşlar .. ama değişimler uzun zamanlar gerektiriyor .. tıpkı suların vadiler açması gibi ..
        artıl 50 yıl sonra falan olur heralde
        bi ömür gidecek böyle diosun giderse gitsin naapalım daha .. elden gelecek herşei yaptıktan sonra .. hayat tuhaf birşey ya ..

Yorum

Bu hastalıkların en kötü tarafı gençliği alıp götürmesi. Genellikle 20 li yaşlarda başlıyor ve 40 lı yaşlara kadar devam ediyor. İyileştikten sonra ise hep keşkelerle geçiyor hayatın. Giden gençliğine üzülüyorsun...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Vilmorin
            Bu hastalıkların en kötü tarafı gençliği alıp götürmesi. Genellikle 20 li yaşlarda başlıyor ve 40 lı yaşlara kadar devam ediyor. İyileştikten sonra ise hep keşkelerle geçiyor hayatın. Giden gençliğine üzülüyorsun...
            ben 20yim ama kendimi bildim bileli var ilaca ise 15 te başladım..aralıklı bıraktım içtim bıraktım içtim

Yorum

...............
              Last edited by hale46; 04-07-2015, 06:55 AM.

Yorum

ben de iyileşeceğimi düşünmüyorum ömrüm sürünmekle geçecek.
                Her şey güzel olacak...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: masum528
                  Niye bu kadar umutsuzsun
                  Tek dönümsün ömrüm...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anadoluyakasi
                    Niye bu kadar umutsuzsun
                    Bendeki dikkat eksikliğinin genetik olduğunu düşünüyorum. Babaannemde, babamda, halamda, onun çocuklarında ve bende var. Genetik, yani kişilik özelliği bu yüzden umutsuzum. Tek ümidim ilerde genlerle oynanıp kişiliğin değiştirilebilmesi malesef trajikomik bir durumdayım.
                    Her şey güzel olacak...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anadoluyakasi
                      Niye bu kadar umutsuzsun
                      Bendeki dikkat eksikliğinin genetik olduğunu düşünüyorum. Babaannemde, babamda, halamda, onun çocuklarında ve bende var. Genetik, yani kişilik özelliği bu yüzden umutsuzum. Tek ümidim ilerde genlerle oynanıp kişiliğin değiştirilebilmesi malesef trajikomik bir durumdayım.
                      asıl okb genetik her yerde söylüyolar ve annem okb li kardeşim öle ve ben :cry:

Yorum

:cry:

Yorum

ya bende öyle düşünüyorum nereye kadar bu düşüncelerle başedeblrim bilmiyorum :cry:

Yorum

ama alışmak sevmekten daha zor geliyor

Yorum

İyi olacağına inanmayan bir insanın iyileşmesini beklemek zaten bir saçmalık
                              felç inmiş birini sırf birgün yürüyeceğine inandığı için yürüdüğünü gördünüz mü hiç?bu durum psikolojik demeyin.çünkü bu daha imkansız birşey aslında tamda psikolojik birşey olduğu için..beyniniz yanlış çalıştığı için iyileşeceğinize inanmıyorsunuz..çünkü dep te olduğunuz için otomatik düşünceler sizi olumlu düşünmekten alıkoyuyor..zaten bu yüzden hasta oluyorsunuz..bence hastalığı olumsuz düşünmek olan birine olumlu düşünerek iyileşeceğini vadetmek saçmalık..iyileşmesi için hastaya; tedavi,çevre desteği ve doğru ilaç takviyesi yapmazsanız iyileşemez..hiçbir hasta mucize yaratamaz..hayat torpil geçmediği sürece..
                              Felç inmesi psikolojik bir sorun mu ki psikolojik durumdan dolayı düzelsin veya daha kötü olsun.Benim bahsettiğim fizyolojik değil psikolojik problemler.
                              psikolojik hastalıklar hastalık değil diyorsun :lol: :lol: bu tür hastalıkları kendimiz iyileştirebiliriz çünkü aslında hasta değiliz :lol: :lol: tamam değiliz..biz delirdik o zaman da bu kadar yıl bu işin doçluğunu profluğunu yapan adamlarda mı deli :lol: aslında hasta olmayan insanları iyileştirmek için mi ömürlerinin yarısını üni de geçiriryorlar :lol: ok toptan deliyiz biz :lol: :lol: aslında iyileşebiliriz ama doçlar işsiz kalmasın diye hasta numarası yapıyoruz maksat kurulu sistem bozulmasın
                              hale46,

Keşke demek istediğimi doğru anlasan da ben de yorulmasam.

Yani ne hastalığı ne hastalık değildiri,kim söyledi bunları,kendi kendine yorumlayıp bir celalle yazmışın alakasız şeyler. :lol:

Herneyse bu kalsın burda böyle.

Ben yorumumu yapmıştım zaten anlayan anlar, yani no problem 8)
                              sen demişsin ki inanmayan birinden iyileşmesi beklenmez zaten..bende diyorum ki hastalığı zaten olumlu düşünememek olan biri nden iyileşeceğine inanması nasıl beklenir ve bunun için üstüne bir de suçlanır..kendi kendine iyileşemeyeceğine göre doktorların ailelerin çevrenin üstüne düşeni yapması gerekir..şimdi bunlar eksik olunca o hastaya ''sen zaten inanmıyorsun bu yüzden iyileşmiyorsun''deme gibi bir hakkı olabilir mi 3.şahısların..bence asla olamaz..bence problem 8) 8) yazmaya devam ediyorum çünkü her zaman ki gibi bu yazıyı birçok hasta yakının ya da doktorun okuduğunu düşünerek..hani bir silkelensinler babında..biz üstümüze düşeni hakkıyla yapıyor muyuz desinler diye..birileri bir yerlerde acı çekmekten kurtulur diye..
                              Hastalığının olumlu düşünememek olmasıyla iyileşmek istemesi ve bunun için çaba göstermesi bence apayrı şeyler.İş sadece doktorun ve ailenin elinden geleni yapmasıyla bitmiyo işte.Herşeyi doktora ve aileye bırakmak bunun üstüne de ben asla iyileşemicem diyip içinde kendi mücadelesini vermemek sadece tembelliktir ve zaman kaybıdır.Böyle insanlar işine geldiğinde hastalığını sever(tabi bunu kimseye çaktırmaz) işne gelmediğinde de şikayetlenir,üvey evladı gbi.Hastalıklarını üvey evlatlıktan çıkarmadığı sürece de o insanlar iyi olamaz. :!:

Gerçekler acıdır kusura bakmayın...
                              öldü bu kız ; kesik boğazı bir vazo artık , geç gönderilmiş azap çiçeklerine...

Yorum

Suçu genetiğe atmak çocukça.Sizin geninizde vahşette var ama sinirlendiğinizde herkesi öldürmiyorsunuz,onu kontrol ediyorsunuz.

Hastalığı kontrol etmek için birkaç cephede birden savaşmanız gerekicek;
                                -Psikoterapi denilen,ama bence doktordan ziyade kişinin kendi kendine düşünmesi,geçmiş yaşamında "garip"likleri bulması ve düzeltmesi
                                -Sizi mutlu edicek aktivitelere katılması,bulunması
                                -Hastalıklı düşünceyle savaşmak yerine,kısmen barışık olmalı

3'üde ağır ve zor cepheler.Tek ipucum; "sizi mutlu edicek" şeyleri hastasınız diye hep ertelemekten vazgeçin,siz hastalığım geçsin,mutlu olucam seratonin salgılıcam diye düşünürseniz yanılırsınız.İçiniz huzursuzda olsa gidin taksimde gezin bu gece,sonra eve gelin sorunlarınızı düşünün,hem korktuklarınızı,hemde geçmiş yaşamdaki garipliklerinizi,onlarla savaşmadan;hatanızı kabul ederek.Ertesi gün yine gidin gezin,cinemaya gidin.Devam edin döngüye.

Bol şanslar

Yorum

İşleniyor...
                                X