Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ne kadar surede bir psikologa/psikiyatriste gidiyorsunuz?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• ne kadar surede bir psikologa/psikiyatriste gidiyorsunuz?

ne kadar surede bir psikologa/psikiyatriste gidiyorsunuz? bu iki seans arasindaki sureye siz mi terapistiniz mi karar veriyor?
    ve ozel muayeneye gidiyorsaniz her gittiginizde ucret oduyor musunuz?

Artık kendi doktorum olduk kafan bozuksa lustral al Kendini çok dinleme her şeyi oluruna bırak
    BİN KERE MAZLUM OLSANDA BİR KERE ZALİM OLMA

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ozturan21 View Post
      Artık kendi doktorum olduk kafan bozuksa lustral al Kendini çok dinleme her şeyi oluruna bırak
      ilac almiyorum.
      psikologa gidiyorum ben psikiyatrist' e degil..
      kendi kendime yardim edemedigim icin psikologa gidiyorum zaten..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: stresgergin View Post
        ne kadar surede bir psikologa/psikiyatriste gidiyorsunuz? bu iki seans arasindaki sureye siz mi terapistiniz mi karar veriyor?
        2 ya da 3 ayda bir özel hastanedeki psikiyatriste gidiyorum.2 seans arasındaki süreyi doktor belirliyor.Ücretini de anlaşmalı olduğumuz banka ödüyor.Bence en iyisi muayenehaneye gitmek.Hastanede fazla ilgilenmiyorlar.10-15 dk. dinleyip ilaç yazıyorlar

Yorum

İki farklı kişiye gittim. Dahada gitmem. Üstüne para verirse olabilir bak. Malûm, ilaçlar verip beni alt-üst etmişti.
          Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

Sevgili forumdaşlar ''kendi dr. oldum'' ya da buna benzer görüşlerinize katılmıyorum ve böyle düşünenlere anlam veremiyorum.Bu işin dersini görmüş ,uzmanlığını almış ,doktorasını yapmış profesyonellere haksızlık ediyorsunuz.Özellikle bir psikiyatrın nasıl ve ne kadar süre ile bir eğitim aldığını biliyormusunuz ?6 sene tıp fakültesi okuyup bitiren, akabinde 5 sene ruh sağlığının korunması ve hastalıklarının teşhis ve tedavisi yönünde eğitim almış toplamda hayatından 11 yıl gibi bir zamanı sırf insan sağlığını korumak adına eğitim alarak geçirmiş olan bu bilim insanlarına karşı yazdıklarınıza karşı olduğumu belirtmek isterim.

Kendimizi kandırmayalım arkadaşlar ,'yeri geldiğinde uzman bir psikiyatr'ın bile tedavi olmak için bir başka uzmandan yardım aldığını unutmayalım ' kimse kendisinin doktoru filan olamaz..bu ütopik bir yaklaşımdan ötesi değildir.

Sevgiler.
            Düşlemek bilmekten daha önemlidir.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sonkartal View Post
              Sevgili forumdaşlar ''kendi dr. oldum'' ya da buna benzer görüşlerinize katılmıyorum ve böyle düşünenlere anlam veremiyorum.Bu işin dersini görmüş ,uzmanlığını almış ,doktorasını yapmış profesyonellere haksızlık ediyorsunuz.Özellikle bir psikiyatrın nasıl ve ne kadar süre ile bir eğitim aldığını biliyormusunuz ?6 sene tıp fakültesi okuyup bitiren, akabinde 5 sene ruh sağlığının korunması ve hastalıklarının teşhis ve tedavisi yönünde eğitim almış toplamda hayatından 11 yıl gibi bir zamanı sırf insan sağlığını korumak adına eğitim alarak geçirmiş olan bu bilim insanlarına karşı yazdıklarınıza karşı olduğumu belirtmek isterim.

Kendimizi kandırmayalım arkadaşlar ,'yeri geldiğinde uzman bir psikiyatr'ın bile tedavi olmak için bir başka uzmandan yardım aldığını unutmayalım ' kimse kendisinin doktoru filan olamaz..bu ütopik bir yaklaşımdan ötesi değildir.

Sevgiler.
              Klavyene sağlık .

Yorum

Orjinal yazı sahibi: stresgergin View Post
                valla olağanüstü bir gelişme yoksa hayatımda genelde bana bırakıyor pskiyatrım ; raydan çıkınca ban geliyorsun zaten diyor

SONKARTAL VE MAVIYESIL'E SON DERECE KATILIYORUM
                "Geceleri karanlık diye Günü suçlama, kötülükler var diye hayata kan kusma" :: just be -----

Yorum

Teşekkürler maviyeşil bir işi erbabına bırakırsak en iyi ve en sağlıklı sonuçu ancak böyle alabiliriz diye düşünüyorum.

Yorum

ben ayda bir gidiyorum ama çok fazla bir yarar göremiyorum malesef sorun ya bende ya onda...
                    insan önce kendisinin doktoru olmalı diyorlar ama benim kendi başıma çözemeyeceğim şeyler var yinede uğraşıyorum herkesde ne halde olursa olsun daha kötülerininde olduğunu çözülmeyecek dertlerin olmadığını bilmesi lazım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilksen
                      Bana da teşekkür et lütfen sonkartal, ben de katılıyorum sana.. (genelde pek katılımcı bir yapım yoktur, sonra vazgeçebilme hakkım saklı kalsın istiyorum )
                      Öyle yok ..önce katıl sonra vazgeç..sen katılmazsan , o katılmazsa , bu katılmazsa ne olur bu konuların hali..ben derimki arkadaşlar hepimiz elele verip katılalım...hatta daha ileri gidip bir grup kuralım ,hatta miting yapalım Çağlayan'da BÜYÜK KATILIM MİTİNGİ ve hepimiz katılalım

İlksen'e de teşekkür edelim ki bundan sonraki paylaşımlarımıza katılsın

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ilksen
                        ne demek efendim.. siz yeterki böyle isabetli saptamalar yapın, aklımızın yettince katılırız ...
                        Lütuf buyursunuz.Varlığınız yeter ilksen hanım ,

Saygılar.

Yorum

Her hafta
                          öldü bu kız ; kesik boğazı bir vazo artık , geç gönderilmiş azap çiçeklerine...

Yorum

Sevgiler.
                            Psikiyatr, kişiye nasıl yardım eder?

kimse kendisinin doktoru filan olamaz..bu ütopik bir yaklaşımdan ötesi değildir.
                            Neden?
                            Cevizin kabuğunu kırıp ozune inmeyen, cevizin hepsini kabuk zanneder.(Gazali)

Yorum

Psikiyatr, sizi dinler, hastalığınız varsa teşhis eder ve tanıyı koyduktan sonra eğer gerekiyorsa ilaç tedavisine başlar. Psikiyatrik ilaçlar herkeste aynı etkiyi göstermez o yüzden bir ilacı verir ve bir müddet sonra eğer sorunu çözmediyse ilacı değiştirir. Doğru ilaç tedavisi bulunduktan sonra dozların ayarı gerekir. Zaman zaman dozlarda değişiklik gerekebilir çünkü. İyi bir psikiyatr terapi de verebilir ama istenir veya gerekli görülürse psikologa da gidilir.
                              Arrslancım neden kendinin doktoru olamazsın şu yukardaki açıklamaları bir insanın kendisinin karar verip uygulamasına imkan yok sonkartal'ın da dediği gibi. Başka hastalıklarda, örneğin annemin kalp ve diabet sorunlarında yıllardır doktordan öğrendiklerimi bazen uyguluyorum ama sıkışınca doğruca doktora gidiyoruz. Örneğin kalp yetmezliğinde vücutta biriken sıvıyı Lasix le atıyorsun ama bunu hergün içersen kan değerleri bozuluyor az içersen sıvı birikiyor ben annemin bu ilacı kullanmasını ayarladım 3 gün veriyor 1 gün vermiyorum. Coumadin adlı ilaç ise kanın pıhtılaşmasını önlüyor onu da ayarladım hatta doktor bana bravo diyor fakat bazen benim ayarlamalarım yetmiyor işte o noktada doktora gidiyoruz. Yani ne kadar kendinin doktoru olsam da yetmiyor.
                              Doktorlar olmasa biz ne yapardık bilmem. Allah hem doktora gitmeye mecbur bırakmasın hem de doktorsuz bırakmasın.
                              Tabii doktorların da ilgilenmeyeni, paragöz olanı, işi ticarete dökeni var. Özellikle devlet hastanelerinde muayene süresi çok az ve doktor hastasını doğru dürüst tanıyamıyor. Oralarda kaliteli hizmet sunulamıyor. Özel doktora gittiğinde ilgileniyor, takip ediyor, telefon açabiliyorsun, seni hemen hatırlıyor, cevap veriyor.
                              Yani işin sonu hep paraya bakıyor, maalesef...

Konuyu açan arkadaşımız stersgerginin sorusuna gelince de psikiyatr ve psikologa ne sıklıkla gidileceği aslında uzmanların size önerdiği sıklıkla olmalıdır. Bu sıklık zamanla değişebilir, bazen haftada bir iken düzelmeler başlayınca bu ara 15 te bire, ayda bire çıkartılır. Gerekirse daha da ara verilebilir. Özel doktora gidildiğinde her gidişinizde tabii ki para ödeniyor.
                              Last edited by iyimser; 17-11-2009, 06:56 PM.
                              Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)

Yorum

İşleniyor...
                              X