kadını anlamak istiyorsan ilk once kendini tanımakla yola cık ve kendini acıkla. biz erkekler hep kadınların anlasılmaz oldugunu one sureriz fakat asıl anlasılmaz yaratıklar bizlerizdir cünkü anlatmadan anlasılmak isteriz kadın da biz kendimizi anlatmadıgımız icin kendi kafasında olusturdugu profilleri biz zanneder ve ona gore davranır. sonra da kadının bencilliginden bizi anlamamasından anlamak istememesinden sızlanırız. kadının anlasılmaz olmasını yaratan aslında bizleriz. kadınların anlasılma talepleri var fakat bizim boyle bir cabamız yok hep gizli saklı kalmak istiyoruz bu yüzden de karsıyı anlamıyoruz. suraya baglayacagım once kendini tanı sonra ona tanıt bunu yaparken de onu tanımaya calıs isin pratik boyutu bu. Kuramsal manada kadının tarihsel degisim sürecleri üzerine ve kadın psikolojisi kitapları okuman yararlı olacaktır. bu arada benim de sizlere sorum var acaba erkek kendini tanıtmadan kadını tanıyabileceğini düşünen biri var mı varsa nasıl?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Kadın Psikolojisinden anlamak!
Collapse
X
-
Etrafımızda hemen hemen herşeyde psikoloji var. Dolayısıyla karşı cinsle olan ilişkilerimizde bir sorun varsa burda paylaşabiliriz. Burda yapılan yanlış bence şudur ; sosyal fobim vb var deyip yardım istemekle , kadın psikolojisinden anlamak deyip yardım istemek bizi iki farklı noktaya götürür. Birinin içeriğine kız tavlama sanatı , diğerinin içine bilimsel yaklaşımlar dahil olur , konu şeffaf olduğu için bu ikisini ayırmak güç oluyorOrjinal yazı sahibi: adagio View PostBaşlık kadın psk anlamak olmasa da ''kız tavlayamıyorum lütfen acil yardım'' olsa daha iyi olurdu bence.Ben bu portalda yaşadığı ya da kendine yaşattığı sıkıntılardan dolayı gerçekten zor günler geçiren insanlar yazıyor diye düşünüyordum.Sanki bu tarz meraklar için arkadaşlık siteleri daha uygun olur gibime geliyor.Kimseyi kırmak istemem ama doğru düşünmüyormuyum ne dersiniz?
Demek istediğinizi anladım ve size katılıyorum. Fakat psikoloji böyle şeffaf birşey işte pek ayıramıyoruz birbirinden , herkesin sıkıntısı ayrı , yardım etmeliyiz

ι ωαηт тσ яє¢ση¢ιlє тнє νισlєη¢є ιη уσυя нєαят ؟
ι ωαηт тσ яє¢σgηιzє уσυя вєαυту ιѕ ησт נυѕт α мαѕк ؟
ι ωαηт тσ ѕαтιѕƒу тнє υη∂ιѕ¢lσѕє∂ ∂єѕιяєѕ ιη уσυя нєαят ؟
уσυ мαу вє α ѕιηηєя вυт уσυя ιηησ¢єη¢є ιѕ мιηє !
Yorum
-
konu isterse kız tavlamak olsun, bir kızı tavlamak içinde yine empati gerekecek kadın psikolojisinden anlamak gerekecek, kadını öğrenmek ve ona göre yanlış yapmamak iyi hamleler yapmak gerekecek, konunun içinde neler konuşulduğundan ziyade konuyu açana nasıl yardım edebiliriz asıl sorunun ne olduğunu nasıl anlayabiliriz'in peşinde olmalıyız diye düşünüyorum.
kadın psikolojisinden anlamak için empati kurulması gerektiğine inanıyorum gözlem yapmak lazım nerde neyi nasıl düşünürler nelere nasıl tepki gösterirler, belki ondan sonra bir strateji geliştirip hangi konuda bir kadına yaklaşılacaksa (bu tavlamakda olabilir, derdini anlatmak da, yardım istemek de) o şekilde yaklaşmak gerekir.ÖMÜR, UMUTTAN ÖNCE BİTMELİ...
Yorum
-
yastık süpermiş
ben de istiyorummmm
Bir şey yap, güzel olsun.. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle.. Dilin mi dönmüyor?
Öyleyse güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz.. Beceremez misin? O zaman güzel bir şeye başla..
Ama hep güzel şeyler olsun.. Çünkü; her insan ölecek yaşta…
<Şems-i Tebrizi>
Yorum

Yorum