arkadaslar sizce psikiyatri hastaları,ilaç kullanmalarına,terapi almalarına rağmen eğitim alırlarsa başarılı bir psikolog olabilirler mi?
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
çok merak ediyorum?
Collapse
X
-
Hiç bir hastalığı olmayan sağlam bir insanın bile psikolojik rahatsızlıkları olan insanlarla uğraşması sonucunda moralleri düşüyor ve etkileniyorlar.
Bana kalırsa başka meslek seçmeleri daha uygun olur.Şuna inanmak lazımdır ki, Dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir (Mustafa Kemal Atatürk)
-
-
Aynı sorunları yaşadığı için hastayı daha iyi anlayabilir, daha kolay empati kurabilir bence... bu yüzden meslek seçimini o yönde yapması sağlıklı gibi görünüyor... hatta çok farklı değerlendirmelerde bile bulunaması mümkün... çünkü başka hastalarda gözlemleyip tecrübe edinmek ile bunu yaşamak arasında fark vardır.Orjinal yazı sahibi: ceydaa View Postarkadaslar sizce psikiyatri hastaları,ilaç kullanmalarına,terapi almalarına rağmen eğitim alırlarsa başarılı bir psikolog olabilirler mi?Sen bu dünyanın sırlarına eremezsin;
Erenlerin dilini de söktüremezsin;
İyisi mi iç şarabı, cennet et bu dünyayı:
Öbür cennette ya girer, ya giremezsin.
Yorum
-
teşekkür ederim..bende böyle düşünmeye çalışıyorum..sonuçta yaşayarak hastalık hakkında zaten bilgi sahibi olmak,bununlada karşı tarafı anlayıp yardım etmeye çalışmak..güsel gerçekten..ama iyimserede katılmadan edemiyorum..sağlıklı insanların bile dengeleri bozuluyorken,nasıl iyi bir performans beklenenbilir?bunu anlayamıyorum..Orjinal yazı sahibi: ZeroCool View PostAynı sorunları yaşadığı için hastayı daha iyi anlayabilir, daha kolay empati kurabilir bence... bu yüzden meslek seçimini o yönde yapması sağlıklı gibi görünüyor... hatta çok farklı değerlendirmelerde bile bulunaması mümkün... çünkü başka hastalarda gözlemleyip tecrübe edinmek ile bunu yaşamak arasında fark vardır.
Yorum
-
-
Bende psikoloji bölümüne çok sıcak bakıyorum bende bir sosyal fobiliym ama psikiyatriste devam ediyorum söylediğine göre büyük ilerleme kaydetmişm bnde hafiften hissediyrm açıkçsı psikolog bna hem idealist geliyor hemde ilgili olduğum için güzel geliyor bence istiyorsan yapmalısın hayat beklemez!!!
Yorum
-
teşekkür ederim concealed..bende bu konuyu psikiyatristimle görüştüm..oda artık daha iyi olduğumu ve herkes kadar bu işte şansımın olduğunu söyledi..galiba haklısın,hayat beklemiyor...Orjinal yazı sahibi: concealed View PostBende psikoloji bölümüne çok sıcak bakıyorum bende bir sosyal fobiliym ama psikiyatriste devam ediyorum söylediğine göre büyük ilerleme kaydetmişm bnde hafiften hissediyrm açıkçsı psikolog bna hem idealist geliyor hemde ilgili olduğum için güzel geliyor bence istiyorsan yapmalısın hayat beklemez!!!
Yorum
-
dış ticaret okuyorum..bi kaç dersim kaldı,sadece sınavlarına girip bitirmeyi planlıyorum..yani orası çok zamanımı almıycak..işte bu arada iyi bir dersane araştırıyorum...2 ay sonra maraton başlıycak ve ben daha dersane seçemedimOrjinal yazı sahibi: concealed View Postkesinlikle hayallerine umarım ulaşırsın yalnız şuanda üniversitye devammı ediyorsan o bölüm ne ve bitirecekmisin?
iyi dileklerin için teşekkür ederim...sende okuyor musun?ya da sınava girmek gibi bir düşüncen var mı?
Yorum
-

teşekkürler..
Yorum