Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bir Gün Sunum Yaparken Ölecem Sanırım

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Bir Gün Sunum Yaparken Ölecem Sanırım

Allah'ım böyle bir eziyet olamaz. Sanki kurbanlık koyun misali kesileceğimi bekleyen bir ruh halindeyim.

Sunum yapacam birazdan.. ve nefesim kesiliyor resmen. Kendimi bunu düşünmekten alıkoyamıyorum. Bildiğim şeyler anlatacaklarım ve de bilgi amaçlı sunum yapıyorum yani karşımda beni zorlayacak kişilerin bulunduğu bir sunum tarzı değil.

Nasıl aşılır bu? Belli ki ben önümdeki tüm iş hayatım boyunca sunum yapacam insanlara.. Bunu yenmen, sunumdan hiç korkmamam, bu endişeli durumu yaşamamam gerekiyor!

Yardımcı olur musunuz?

Zamanla aşarsın..yani sunum yaptıkça..

topluluğa hitap ederken mi heyecan yaparsın yoksa ,bu sunuma özel bir durum var mı ? katılımcılar konu vs..

belki önceden alıştırma yapmakta fayda eder.birkaç arkadaşını karşına alıp prova yapabilirsin

Yorum

Aynı kişilerle başka bir ortamda konuşuyor olsam hiç heyecan yapmaksızın konuşabilirim, hatta sunum yapacağım konuyu telaşsız anlatabilirim. Ama o sunum ortamı adamı geriyor ve resmen öldürüyor.

Şimdiye kadar yaptığım sunumlarda hep böyle olmuştur. Hatta katılımcıların arkadaşlarımın olduğu bir ortama sunum yaparken bile, nispeten az, geriliyorum. Ama şu andaki bu halim stres dolu.. Kanımda sanki birşey dolaşıyor gerginlik dolu: hissediyorum..

Daha demin iş arkadaşım kendisinin sunum öncesi ilaç içtiğini söyledi. İlaç adı vermeksizin; bu tarz bir yöntemin etkili olup olmadığını söyleyebilir misiniz?

Yorum

ne ilacı içiyorki..iyice sakinleştirip idrak gücünü zayıflatmasın.
        düşüncelerini başka şeylere yönlendirerek biraz rahatlamayı denesen..
        telkinler yap kendine..

Yorum

sunum yapmayı bende hiç sevmem..toplantılarda rahatlıkla konuşur fikirlerimi anlatırım ama sunum ııhhh..allahtan pek böyle birşeyle karşılaşmıyorum yada başkalrına paslıyorum..bilgisayar projeksiyon vs böyle teknik konular sıkıntı yapar bende de.

Yorum

Sunumu yaptım ve hâlâ yaşıyorum. Sunum anında o stresli durum azalıyor ama gelgelelim yine de insanı kendisinden alıyor sunum anı: sanki gözüme perde iniyor ve ben ağzımdan ne çıktığını bilmediğim şeyler anlatıyorum. Ama sanırım başarılı anlattım ki üst kademedeki bir dinleyici bu projenin dergilerde yayınlanıp herkese ulaştırılması gerek diye fikrini beyan etti.

jenedoe dediklerin haklı konular. Uygulamaya çalışacam. Ama teorik davranış yönlendirmelerinin dışında pratik uygulama en zoru olan. Haftaya bir daha sunumum var bulunduğum birime. Şimdiden heyecanlılık durumu başladı yine.. Bunların hepsi hadi kolay. Konferanslarda sunum yapacam: kesin bayılırım o zaman ..

aze.. ilacı tam olarak bilmiyorum ama arkadaşımın söylediği kadarı ile sakinleştiriyormuş seni ilaç.. Uykulu bir durumda olursam kesin birşey yapamam.

Gerçi garip bir durum yaşamıştım sunum yapmaya dair. Kısa süreli yaz okulunda eğitim gördükten sonra son gün yaptığımız projenin sunumu istenmişti. Bir gün önce de kursu bitirdiğimiz için parti vardı ve içki fazla kaçtı. Sunum anında geceden kalmaydım yani.. Ve heyecan yoktu çünkü kendimde değildim. Ama anlatmak istediklerimi tam anlatamadım bazı yerleri unuttum. Demek ki doğru bir yöntem değil.

Yorum

İşleniyor...
            X