Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Eski İnsanlar Nerde?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Eski İnsanlar Nerde?

Şarkılar bir toplumu en iyi anlatan eserlerdir. Şimdi Youtube'dan 1960'lı yıllarda çok ünlü olan şarkıları dinledim. Öylesine hoşuma gitti ki... Sözleri çok masum, çok anlamlı... 1991 doğumlu biri olarak acıdım kendime. O zamanların insanları eğlenmeyi biliyorlarmış, hep bir aradalarmış, yine paraları yokmuş ama mutlularmış. Şimdi ne değişti? Nereye gitti o eski günler? Kartal Tibet olmak istiyorum ben

Eski günler ne güzeldi. Çizgi filmler bile daha bi anlamlıydı. Susam Sokağı vardı. Edi ile Büdü çıkacak diye TRT'yi kapattırmazdım. Jetgiller, Şirinler, Kaptan Mağara Adamı, Taş Devri... Hey gidi hey... Şimdiki çocuklar çok şansız... Seyredebildikleri tek şey Ben10!

Zararsız bir serseri olsam. Bir iyi aile kızı sevsem. Uzaktan uzağa bakışsak. Sonra evlensek ve turşu suyundan kavga çıkarsak Aç kalsak, kirayı sabun tozundan çıkarsak

Bir şeylerin doğal kaldığı bir yer var mıdır hala?

Aslında o dediklerini internetten yine bulabilirsin. Eski tadı vermeyebilir, tüketme çılgınlığı öyle bir çoşmuşken içimizde 450 bölümlük çizgi filmi (her bölüm 20'er dk) 2 hafta da seyrettim.İzlemesi zevkliydi ama bitti.

Sadece tv programları olarak düşünürsek eskiden az vardı, öz yapılıyodu, beklediğine değiyordu. Şimdi herşey yarışa döndü, kimse özenmiyor, boyuyorlar koyuyorlar filmleri , çizgi filmleri, konu yok, hareket var.

İnsan ürettiği ile uyum içide olamayacak kadar hızlı gelişiyor. Bende özlüyorum eskiyi ama yapıcak bişey yok, kendimiz ve çevremiz için teknoloji çağına geçiş sürecini nasıl zararsız atlatırız onu düşünmek lazım. Bu dönemin insanın içinde kabarttığı açlık duygusu azalmaya başlayınca, yine doğal ve güzel şeylere teknolojiden de vazgeçmeden kavuşacağımızı umut etmekteyim.

Yorum

benım gıbı 79 lular napsın :P

http://elifnazmmislina.blogcu.com/

Yorum

İşleniyor...
      X