Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sizlere danışmak istedim...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• sizlere danışmak istedim...

Merhabalar

Merak etmeyin konum ne aşk ne hastalık ne de evlilik tarzında konular...zaten yeterince bu tarzdan konular war bir de ben ağrıtmayayım başınızı...

Belki epk fazla bilginiz yoktur ama kpss başvuruları hakkında sizden bilgi almak istiyorum...internetten araştırdım ama pek sonuç elde edemedim...dersanede falan da yardımcı olmuyorlar baya sövdüm onlara da zaten..

Ben üniversite sınawlarına hazırlanıyorum...lise mezunları için kpss olduğunu duydum ve bu yıl sınawa girdim...hiç çalışmamıştım...hiç beklendtim de yoktu aslında puanım 83 geldi,bilmiyorum ne kadar iyi ne kadar kötü...sıralamam da 45 bin civarında...acaba atanabilir miyim bilmiyorum...

hem başvuruların nasıl yapılacağını falan da bilmiyorum...internetten tercih yapacağım ama çok karışık hiç bir şey anlamadım...

yani normalde hedefim üniversite ama bir yandan da memurluk yapmak istiyorum bu mümkün sanırım...

artık kimseye muhtaç olmak istemiyorum...üniversitede rahat bir hayatım olsun istiyorum...rahat rahat harcama yapmak istiyorum...

yani bir de torpil olayı falan war sanırım onu da ne yapcam bilmyorum...tanıdık bir milletvekili war ona da tüm sülale gitti walla babamı dayımı falan hep o işe soktu...ben de çekiniyorum yanına gitmeye adam bıkmıştır bizden artık...

tercihler hakkında ve kpss hakkında bilgisi olan arkadaşlar warsa lütfen yardımcı olsunlar

83 iyi bir puandır dostum, tercihlerini yap. Bakarsın güzel bir yer gelir de atanırsın...

Tercihler internet üzerinden yapılıyor. Aşağıdaki bağlantıya tıklarsan, tercih için gereken bilgiler ve boş kadroların bulunduğu sayfaya gidersin:

http://www.osym.gov.tr/belge/1-12300...dro-ve-p-.html

Bu da tercih yapacağın sayfanın bağlantısı:

http://ais.osym.gov.tr/

Yorum

dostum yardımın için sağol da ben buralara yeterince girdim ve baktım...

nitelik kodu falan filan diyor...ben hangi koddakileri yazabilirim? düz lise mezunuyum..

hem bir de 6500 memur alınacakmış diye duydum ve bunlardan sadece 1500 ü falan lise mezunu olacakmış...şansım çok az sanki:S

Yorum

83 iyi bir puan..

ama hem üniversite, hem memurluk nasıl yürür bilmem..vakit açısında..

Lise mezunlarına daha çok kadro var bence..

memurlar.net diye bir site var..orda epeyce bilgi vardı..bir ara bakmıştım..da
        bu tarz sitelere gir bak..puanın iyiymiş..madem tanıdıklar falanda var,işler artık torpille yürüyor ne yazıkki ülkemizde ..sende değerlendir.

Yorum

kafkef,

Ortaöğretim (lise) mezunları ile üniversite mezunlarının ataması ayrı ayrı yapılır. Yani bu listedeki kadroların tamamı ortaöğretim mezunları içindir. Eğer düz lise mezunuysan, nitelik kodunda 2001 yazan kadrolar dışında herhangi bir tercih yapamazsın. Madem 83 puanın var, tercihlerini yap gitsin. Nitelik kodunda 2001 yazanları tercih et...

Yorum

yahu walla elimden tutan biri olmalı...ösym nin sitesinde tercihler değiştirilmez yazıyor ondan da korkuyorum...koskoca dersanede kimse yardımcı olmadı ya bana en çok bu koydu...memurlar.net e de baktım pek bişi anlamadım açıkçası...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Abalı View Post
              kafkef,

Ortaöğretim (lise) mezunları ile üniversite mezunlarının ataması ayrı ayrı yapılır. Yani bu listedeki kadroların tamamı ortaöğretim mezunları içindir. Eğer düz lise mezunuysan, nitelik kodunda 2001 yazan kadrolar dışında herhangi bir tercih yapamazsın. Madem 83 puanın var, tercihlerini yap gitsin. Nitelik kodunda 2001 yazanları tercih et...

peki çok sağol ben asıl olarak bunu öğrenmek istiyorum..yine de tek başıma yapmayacağım ama...mutlaka bir büyüğümle beraber yapacağım...

Yorum

kpss ile ataması yapılmış biri ile konuş o halde..

bende bilmiyorum ilgilenmedim fazla...kendisi işin içinde olmayan bilmez..
                ama yine de kpss forumlarında dolan biraz ,faydası olur..başlık aç..mutlaka sana yardımcı olabilcek olanlar çıkar..

Yorum

puanın gayet iyi muhtemelen olur bir yer. memurlar ile ilgili siteler var oralarda dolanıp sorman iyi olacaktır. ne de olsa tecrübeli kişilerle konuşmak daha iyidir.

Yorum

Puanın iyi falan değil. Adam gibi bir yer istiyorsan torpil araman gerek..

2. olarak ta "üniversitede rahat bir hayatım olsun" demen. Eğer paraya senin ve ailenin çok fazla ihtiyacınız yoksa, bir daha düşün..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ismael View Post

2. olarak ta "üniversitede rahat bir hayatım olsun" demen. Eğer paraya senin ve ailenin çok fazla ihtiyacınız yoksa, bir daha düşün..

bence de çok iyi değil... parauya ihtiyacımız çok fazla yok elhamdlillah...ama ben kendi çabalarımla okumaya devam etmek istiorum...tüketici olmaktan bıktım...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kafkef_92 View Post
                        yani normalde hedefim üniversite ama bir yandan da memurluk yapmak istiyorum bu mümkün sanırım...
                        tam gün memurluk yaparken devam şartı olan bir üniversitede okuman zor olur; belki de imkansız

Yorum

tam gün değil zaten istediğim yarı gün...o da olur mu onu bilemem...atanabilir miyim:S

Yorum

sürekli izin alamazsın ama kafkef..
                            karar verirken iyi düşün..ne istiyorsun..üniversite okumak mı ,lise mezunu devlet memuru olmak mı ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: ismael View Post
                              O kadar kesin konuşmuşsun ki, bu konuda nasıl bir bilgi birikimin var merak ediyorum...

Genelde açılan kadrolara atanabilmek için 70 taban puan şartı koyuyorlar ama atabilmek için en az 80 puan alman gerekiyor. Eğer 80 puan almışsan, tercih yerine göre güzel bir kadroya atanabilirsin.

Geçen sene bir kişi, 82 puanla Marmara Bölgesi'nde bir ilin Valiliğine memur olarak atandı. Bunu bizzat ben biliyorum. Lütfen anlamadığınız konularda konuşup insanların morellerini bozmayın.

Yorum

İşleniyor...
                              X