Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sizlere danışmak istedim...

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: lonely_hearth View Post
    tam gün memurluk yaparken devam şartı olan bir üniversitede okuman zor olur; belki de imkansız
    Öyle değil...

Eğer bir memur üniversite okuyorsa, çalıştığı kurum buna göre bir çalışma planı hazırlayıp o günlerde izin vermek mecburiyetindedir. Hatta üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisans yapsa bile kurum okuluna göre izin vermek mecburiyetindedir...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Abalı View Post
      Öyle değil...

Eğer bir memur üniversite okuyorsa, çalıştığı kurum buna göre bir çalışma planı hazırlayıp o günlerde izin vermek mecburiyetindedir. Hatta üniversiteden mezun olduktan sonra yüksek lisans yapsa bile kurum okuluna göre izin vermek mecburiyetindedir...
      Böyle bir yasal düzenleme var mı ? ilk defa duydum..iyiymiş o zaman..tabi mesai arkadaşları için kötü..demek ki işler onlara kalıcak.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: meva_ View Post
        Böyle bir yasal düzenleme var mı ? ilk defa duydum..iyiymiş o zaman..tabi mesai arkadaşları için kötü..demek ki işler onlara kalıcak.
        Elbette var... Ben de devlet memuru olduğum için, bu işler hakkında bilgim vardır...

Üniversite okuyan bir memur, bir ders programı alıp okula onaylatarak çalıştığı kuruma teslim ederse, kendisine ona göre bir izin çizelgesi hazırlanır. Ayrıca sınavı olduğu günlerde tamamen izinli sayılır. Bu verilen ziinlerden dolayı da maaşından herhangi bir kesim yapılmaz.

Yorum

Elbette var... Ben de devlet memuru olduğum için, bu işler hakkında bilgim vardır...

Üniversite okuyan bir memur, bir ders programı alıp okula onaylatarak çalıştığı kuruma teslim ederse, kendisine ona göre bir izin çizelgesi hazırlanır. Ayrıca sınavı olduğu günlerde tamamen izinli sayılır. Bu verilen ziinlerden dolayı da maaşından herhangi bir kesim yapılmaz.

süpermiş ben en kısa zamanda tercihlerimi yapmalıyım o halde...
          teşekkürler...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: meva_ View Post
            sürekli izin alamazsın ama kafkef..
            karar verirken iyi düşün..ne istiyorsun..üniversite okumak mı ,lise mezunu devlet memuru olmak mı ?

hayır hedefim kesinlikle üniversite okumak...yani eğer üniversitemi engelleyecek bir durum olursa zaten memurluğu sallarım rahat bir şekilde... tabi inşallah üni sınawları bana hayal kırılığı yaşatmazsa ki yaşatmayacak inşallah...

Yorum

O kadar kesin konuşmuşsun ki, bu konuda nasıl bir bilgi birikimin var merak ediyorum...

Genelde açılan kadrolara atanabilmek için 70 taban puan şartı koyuyorlar ama atabilmek için en az 80 puan alman gerekiyor. Eğer 80 puan almışsan, tercih yerine göre güzel bir kadroya atanabilirsin.

Geçen sene bir kişi, 82 puanla Marmara Bölgesi'nde bir ilin Valiliğine memur olarak atandı. Bunu bizzat ben biliyorum. Lütfen anlamadığınız konularda konuşup insanların morellerini bozmayın.

walla çok sağol ya moral katsayılarım tavan yaptı şu anda aslında zannedersem başarı kadar torpil de önemli yani...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kafkef_92 View Post
                walla çok sağol ya moral katsayılarım tavan yaptı şu anda aslında zannedersem başarı kadar torpil de önemli yani...
                Torpil elbette var ama şart değil...

Artık memur atamalarını ÖSYM tepeden yapıyor. Yani filancanın kızı, filancanın bacanağı geçmiyor. Ya en tepede, Bakanlıkta torpilin olacak, ya da hiç bir faydasını göremezsin. O torpil de çok istisnadır. Yani atananların küçük bir kısmı torpille atanır. Yerleştirmeler, üniversite sınavı yerleştirmesindeki gibi oluyor. Sistem aynı sistem. Bu yüzden torpil olayı neredeyse tamamen bitti. Eskiden olurdu bu işler...

Yorum

kpss de iyi bir puan elde etmişsin ,70 in sütünde kazanma olasılığın yüksek.ama memurlukta.hamili kart yakinimdir yazması gerekiyor.

Yorum

Yasal düzenleme var demişsiniz. Hangi kanun belirtir misiniz? Gerçekten merak etmekteyim çünkü çok kesin konuşmuşsunuz "izin vermek mecburiyetindedir", "elbette var" gibi. Bunları somut kanıtlarla gösterirseniz minnettar olurum. Merak etmemin sebebide haksız cıkarmak vs değil. Şu an devlet memurluğuna başlayacak olmam ve mayıs dönemimde de finallerimin başlayacak olması. Bu yüzden gerçekten böyle bir hakkım varsa bilmek isterim.

Yorum

İşleniyor...
                    X