Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Daha önce konu açmıştım Kafa Çalışıyor-Çalışmıyor diye-Düşünemiyorum

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Daha önce konu açmıştım Kafa Çalışıyor-Çalışmıyor diye-Düşünemiyorum

''ark sana yardımcı olmak çok isterim
    söyle başlayim
    eminimki kaldıgın anlar oluyor kendini düşünmeye falan zorluyorsun ama aklına hiç bir düşünce hakim olmuyor bir nevi hayal güçün kütleşmiş gibi hissediyorsun ama
    şunu unutma hiçbir insan zorla hayal kuramaz
    bu olumsuz düşünceleri kafandan attıgın zaman veya unutttugun zaman birçok düşünce beynini ele geçirmiştir ama sen tam o anda gene a ben düşünüyorum dersen gene kütleşeceksin bu böyledir
    toplum içinde kasılıyorum konusacak birşey bulamıyorum diyosun konuşacak bişey bulamamanın nedeni kendini ortama bırakmayip sürekli kendi beyninle çatışman
    emin ol çevrendeki kımse konuşurken senin kadar ince eleyip sık dokumuyor hatta düşünmüyor direk kelimeleri ortaya sunuyor sense çok düşündügün için takıntı haline getirdigin için birşeyler bulamıyorsun...
    kafandaki bu düşünceleri attiginda farkına varcaksın kı konuşmak için o kadar düşünmeye veya hayal lere gerek yok
    insan beyni çok karmaşıktır
    sen düşünmek istediginde beynine düşün demiyorsun düşüne bilecekmıyım diyorsun ama beynin sen böyle düşününce zaten kendini bu soruya odaklıyor o yüzden düşünemiyorsun hayal kuramıyorsun bu sen sunu yapmaya çalısıyorsun 1 beyne sahipsin ama hem düşünüp hemde başka bir beynin seni izleyip yorumlamasi gibi birşey deniyorsun kendını izlemeye çalışıyorsun dişardan bi nevi 2 birbirinden bagımsız beynin olsa yapabilirsin... sen kendi beynini senden farklı bir organmış gibi düşünüosun farkında olmadan çakışmalar burda başlıyor ve burda bitiyor umarım anlamıssındır yardımcı olabılmısımdır.''

alıntı bi arkadaş tam olarak benim sorunumu yazmış bundan nasıl kurtulabilirim destek almam gerekiyor mu mesela basket oynarken düşünebiliyorum bu bu düşünceyi unutuyorum ve herşey yolunda oluyor normal hayatta da unuttuğum zamanlar insanlara sıcak kanlı birisiyim insanlarla bişeyleri rahatça konuşabiliyorum rahatım sempatiğim ama tersi durumlarda herşey benim için çok zor derste söz alıp konuşmak bile çok zor.

3 gün geçmesine rağmen kimse bişerşey yazmadı beni bu durumum kendi kendime yarattığım bi takıntı olabilr mi bunu unutup hayatıma devam mı etmeliym ama unutmak istediğimde yine aklıma geliyor...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kemalatikancs View Post
      ''ark sana yardımcı olmak çok isterim
      söyle başlayim
      eminimki kaldıgın anlar oluyor kendini düşünmeye falan zorluyorsun ama aklına hiç bir düşünce hakim olmuyor bir nevi hayal güçün kütleşmiş gibi hissediyorsun ama
      şunu unutma hiçbir insan zorla hayal kuramaz
      bu olumsuz düşünceleri kafandan attıgın zaman veya unutttugun zaman birçok düşünce beynini ele geçirmiştir ama sen tam o anda gene a ben düşünüyorum dersen gene kütleşeceksin bu böyledir
      toplum içinde kasılıyorum konusacak birşey bulamıyorum diyosun konuşacak bişey bulamamanın nedeni kendini ortama bırakmayip sürekli kendi beyninle çatışman
      emin ol çevrendeki kımse konuşurken senin kadar ince eleyip sık dokumuyor hatta düşünmüyor direk kelimeleri ortaya sunuyor sense çok düşündügün için takıntı haline getirdigin için birşeyler bulamıyorsun...
      kafandaki bu düşünceleri attiginda farkına varcaksın kı konuşmak için o kadar düşünmeye veya hayal lere gerek yok
      insan beyni çok karmaşıktır
      sen düşünmek istediginde beynine düşün demiyorsun düşüne bilecekmıyım diyorsun ama beynin sen böyle düşününce zaten kendini bu soruya odaklıyor o yüzden düşünemiyorsun hayal kuramıyorsun bu sen sunu yapmaya çalısıyorsun 1 beyne sahipsin ama hem düşünüp hemde başka bir beynin seni izleyip yorumlamasi gibi birşey deniyorsun kendını izlemeye çalışıyorsun dişardan bi nevi 2 birbirinden bagımsız beynin olsa yapabilirsin... sen kendi beynini senden farklı bir organmış gibi düşünüosun farkında olmadan çakışmalar burda başlıyor ve burda bitiyor umarım anlamıssındır yardımcı olabılmısımdır.''

alıntı bi arkadaş tam olarak benim sorunumu yazmış bundan nasıl kurtulabilirim destek almam gerekiyor mu mesela basket oynarken düşünebiliyorum bu bu düşünceyi unutuyorum ve herşey yolunda oluyor normal hayatta da unuttuğum zamanlar insanlara sıcak kanlı birisiyim insanlarla bişeyleri rahatça konuşabiliyorum rahatım sempatiğim ama tersi durumlarda herşey benim için çok zor derste söz alıp konuşmak bile çok zor.
      Aynıları ben de yaşıyorum ama sanırım bu iki beyne sahip olmak istememizden meydana geliyor alıntıda da dediğin gibi. Bence tedavi ol diyeceğim ama bugünkü faciamdan sonra bunu söylemeye yeltenemiyorum. Ama iyi bir psikologdan (psikiyatr asla değil _ psikolog ve psikaytr ikisi birlikte olmalı bana kalırsa) randevu alıp bu dertlerini paylaş bence . Kuvvetli bir ilaç yazsın. Allh hepimizin şifasını verir umarım.

Yorum

Arkadasım yardım etmek isterim ama 3 defa okumama ragmen birsey anlayamadım:mellow:
        Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

''GALATASARAY''

Yorum

Biraz daha açıyım mesela birisi birşey dediği zaman buna karşı söylüyecek hiçbirşey bulamıyorum sadece suratına bakyorum düşünüyorum(aslında nasıl düşünemem gerektiğini bilmiyorum kendimi zorlamayıp olurunu bırakmaya çalışıyorum o zamanda bişey değişmiyor atamıyorum aklımdan) ama bulamıyorum zombi gibiyim fiziksel olarak varım zihinsel olarak yokum ama bu herzaman böyle değil mesela derste uyuyup uyanıyorum bi konu hakkında söyleyecek bişeyler bulabiliyorum.Bu şey herzaman benimle mesela bi film izlerken bile sorunlar aklımda(bu düşündüğümün kanıtı ama içinden çıkamıyorum) sorunun ne olduğuda belli değil.Mesela bi insanın ne düşünmesi gerekir?

Yorum

Biraz daha açıyım mesela birisi birşey dediği zaman buna karşı söylüyecek hiçbirşey bulamıyorum sadece suratına bakyorum düşünüyorum(aslında nasıl düşünemem gerektiğini bilmiyorum kendimi zorlamayıp olurunu bırakmaya çalışıyorum o zamanda bişey değişmiyor atamıyorum aklımdan) ama bulamıyorum zombi gibiyim fiziksel olarak varım zihinsel olarak yokum ama bu herzaman böyle değil mesela derste uyuyup uyanıyorum bi konu hakkında söyleyecek bişeyler bulabiliyorum.Bu şey herzaman benimle mesela bi film izlerken bile sorunlar aklımda(bu düşündüğümün kanıtı ama içinden çıkamıyorum) sorunun ne olduğuda belli değil.Mesela bi insanın ne düşünmesi gerekir?
            Biraz balık ye Omega 3 al
            biliyorum artık çok zor çok
            kuracak yeni bir hikayem yok.
            yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle

alt üst olmuş coğrafyanda
            cebinde bozuk paralarınla
            kendi mezarına selam durup
            boşver mi diyorsun kanasın.

Yorum

Ciddimi diyon Bu kadar basit olabilir mi sorunum?

Yorum

Ciddimi diyon Bu kadar basit olabilir mi sorunum?
                senin gibi bir tanıdığım vardı. hep psikolojik hep psikolojik dediler. meger kronik ANEMİ'miş doktor B12 vitamini verdi. simdi sorunları düzeldi.
                Sendeki sorun Zihin zayıflığı olsa gerek, psikolojik ilac almıyorsan. Ve kilo problemin yoksa, Omega3 hapını sana öneririm. Algı kapasitesini acaip yükseltiyor...
                biliyorum artık çok zor çok
                kuracak yeni bir hikayem yok.
                yine de uğraşıyorum rastgele bu eskimiş kelimelerle

alt üst olmuş coğrafyanda
                cebinde bozuk paralarınla
                kendi mezarına selam durup
                boşver mi diyorsun kanasın.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: LICHKING View Post
                  senin gibi bir tanıdığım vardı. hep psikolojik hep psikolojik dediler. meger kronik ANEMİ'miş doktor B12 vitamini verdi. simdi sorunları düzeldi.
                  Sendeki sorun Zihin zayıflığı olsa gerek, psikolojik ilac almıyorsan. Ve kilo problemin yoksa, Omega3 hapını sana öneririm. Algı kapasitesini acaip yükseltiyor...
                  Denemeye değer teşekkür ederim

Yorum

söylediklerini ben de kısmen yaşıyorum.mesela biriyle konuşurken o birşey anlatıyo senin cvp vermen lazım ama ağzından bişey cıkmıyo.ne diyceğini bilemiyosun.susup kalıyosun.bu sefer bi düşüncen yokmuş gibi,söyleyecek hicbirşeyin yokmuş gibi hissediyosun.bu sanırım rahat olamamaktan kaynaklanıyo.ince eleyip sık dokumamak lazım ne varsa pat diye söylemeliyiz belki de.ayrıca düşünebiliyosun merak etmebunun altında sosyal fobi,çekngenlik...falan olabilir
                    'hayatını bir vehme kurban etti.'

Yorum

ben de yaşıyordum bu sorunu özellikle geçen yıl.düşünüyorum ama ifade edemiyorum bir şey engel oluyor düşündüklerimi kelimelere dökmeme.aklıma söyleyecek hiçbir şey gelmiyor. doğru düzgün cümle bile kuramıyordum.biri soru sorduğunda cevap veremiyordum .gerizekalı mıyım diye düşünmeye başlamıştım .unutkanlık da hat safhadaydı.bilmiyorum senin yaşadıklarında bunlar mı
                      IşIk VER BANA !

Yorum

Nasıl birsey pek anlayamadım arkadasım ama psikolojik destek alın bence.Okb olabilir cözemedim.Bir insanın ne düsünmesi gerekir degilde,bir insanın ne düsünmem gerekiyor diye düsünmemesi gerekir bence.Yani bir konu hakkında düsünmemek degil bu,konusurken düsünmeden kelimeler cıkıyor agzımızdan mesela heceleri tek tek yerlestirmiyoruz bunun gibi bir kisiyle konusurkende dogaclama gelisir zaten o
                        Çılgın,hayat dolu ve hırçın SARIyla;Asil,olgun ve durgun KIRMIZInın dostluğu:

''GALATASARAY''

Yorum

Benim olmak istediğim bir kişilk var daha önce böyle bir insandım insanlara karşı sıcak kanlıydım insanlarla rahatça konuşabiliyor bundan hem ben hemde karşımdaki zevk alıyordu bi konu hakkında kendime özgü güzel fikirlerim vardı ve hayattan zevk alıyordum.Tam olarak anlatamamış olabilirim. Daha önce yazdığım sorunu istersem unutabilirim o yokmuş gibi davranabilirim gerçekten de zamanla unuturum şuanda benim için bir sıkıntı yok ama o tekrar olmak istediğim insan için ne yapmam gerektiğin konusunda ikilemdeyim unuttuğum zaman tekrar eskisi gibi olurmuyum?Kendiliğinden olurmu yani? Bide bişeyi fark ettim anlatmaya çalıştığım sorun sürekli aklımda.Bu aralar çok unutkanlaştım.Bu sorunun sürekli aklımda olması unutkanlığa neden oluyor olabilir mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: delideli View Post
                            ben de yaşıyordum bu sorunu özellikle geçen yıl.düşünüyorum ama ifade edemiyorum bir şey engel oluyor düşündüklerimi kelimelere dökmeme.aklıma söyleyecek hiçbir şey gelmiyor. doğru düzgün cümle bile kuramıyordum.biri soru sorduğunda cevap veremiyordum .gerizekalı mıyım diye düşünmeye başlamıştım .unutkanlık da hat safhadaydı.bilmiyorum senin yaşadıklarında bunlar mı
                            evet yaşadığım sorun bu nasıl halledebilirim bişey var bende ama ne olduğunu bulamıyorum..

Yorum

Sırf su konuya cvp yazmak ıcın uye oldum ) cunku bu durumun hayatı olumsuz etkıledıgını bılıyorum.ve yardım etmek ıstıyorum.

Çoğu kez dusunmusumdur : ya acaba normal ınsanlardan daha mı az calısıyor beynım , yada ben gerızakalımıyım dıye ..

Konusulanları aklımda tutamaz , kafamı bır turlu toparlıyamaz gelgitler yasar, aklımı sabıt bır konuya veremezdim ..
                              Sanki beynim 24 saat hıc durmaksızın calısmısta arıza yapmış motor gb olurdu
                              bana yetmıyormus gb gelırdı .

Baktım olay ciddi ciddi hayatımı , çevremle olan ılıskılerımı etkılıyor doktora gittim. Önce norolojıye gıttım ..
                              İçeri girer girmez doktor beye : ya ben galıba gerızekalı oldum demıstım ..
                              çok gulmustu doktor
                              Boyle hıssedıyordum cunku .. ne çalıstıgım dersı anlıyabılıyordum, ne okudugumu nede dınledıgımı aklımda tutamıyordum cogu zaman dınleyemıyordum sankı sureklı beynım yorgun, bıtmıs tukenmıs gb oluyordu ..

Bunları doktora anlattım :kendınce kan testlerı yaptı hıcbısey cıkmadı
                              Dinlendırıcı ılaclar verdı hıcbır işe yaramadı ..
                              Her kontrolde '' ya ben galıba aptal oldum artık '' deyınce ve bu konuda cok ısrar edınce dayanamadı ısrarlarım sonucu birtakım zeka duzeyını belırleyen testler yaptılar, sonucları cok komıktı . doktor beynımın normal ınsanlardan daha hızlı ve aktıf calıstıgını soyledı ve ekledı : bu tamamen norolojının dısında bır sorun ..

Önce psıkıyatrıse ordan psıkologa ordan da Endokrınolojı bolumune sevk edıldım.. Bır suru kan testlerının sonucunda Hipotroidit hastası oldugum ortaya cıktı .. Kandakı hormon degerlerı normal ınsanlara gore cok dusukmus bu Odaklanma , anlama güçlüğü , ezber sorunu , dıkkat dağalması , yorgunluk , bunalım gibi bırcok soruna yol acıyormus .. Tedavıye baslayalı 1 yıl oldu
                              Şimdi ezberım de yerınde , anlatılanı anlamam da ..
                              Bir de beynımı dınlendırmem gerektıgı soylendı bunu hala cozemedım nasıl yapılıyor bılen varsa yazsın )
                              cok uzun oldu ama demek ıstedıgım : hemen bır endokrın bolumune basvurun
                              butun değerlerınız ıncelensın .. daha sonra zaten yapılması gerekenler soylenır
                              meslea benım tedavım omur boyu surucek ..

Yorum

İşleniyor...
                              X