Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Artık çok tükendim!!Hayat hiç adil değil..

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Artık çok tükendim!!Hayat hiç adil değil..

Hayatta yaşadıklarım ve gördüklerim sonucunda hiçbir zaman adalete inanmadım..insan adaleti yok denecek kadar az..bence sadece insan adaleti değil dünya adaleti de yok denecek kadar az..tahmin ediyorum ki bu sözüme birkaç arkadaş karşı çıkacak hatta konuyu hemen bana çevirecek arkadaşlar da çıkacaktır ama çevrenizde olup biten olaylara baktığınızda haklı olduğumu fark ediceksiniz..üstelik insanın düşüncelerine yaşadıkları,gördükleri yön verir..
    tabiki insanın şuan bulunduğu haline hep şükretmesi de lazım yada kendinden kötü durumda olanları görüp şükretmesi de lazım bunların bilincindeyim..
    olayın iki yönü var; bir yönü böyle..bir yönü de gerçekten adalet yok..

şu ana kadar çok iyi bir insan oldum kimsenin kalbini kırmamaya çalıştım..hatta zamanında aptallık derecesinde iyiydim bana haksızlık yapanlara bile ses çıkarmazdım,güler yüzümü eksik etmezdim..hiç kul hakkı yememeye çalıştım..tabiki her insanın hatası olur hiçbir insan dört dörtlük değildir..ben sadece olabildiğince doğru dürüst olmaya çalıştım.elime geçense bir hiç..
    zaten hayatım bir hiçlikten ibaret..daha 17 günlükken babamı kaybettim..annem ve 2 abimle ortada kala kaldık..hakaret bile edilmeyecek kadar karaktersiz akrabalarımız çok iyi şekillerde yaşarken biz resmen kan kustuk..onlar da zor günler çekmiştir bilemezsin demeyin inanın onların nekadar iyi yaşadığını kendi gözlerimle gördüm.sonrasında alkolik bir abi hayatımızı ailevi yaşantımızı resmen cehenneme çevirdi..huzurlu tek bir günümüz olmadı..hergün kavga kıyamet sandalyeler havaya uçuşuyordu.bu korkunç ortamda doğal olarak hem annemin hem diğer abimin hem benim psikolojilerimiz mahfoldu...daha sonrasında yanlış bir evlilik yaptım.(bu tabi çok büyük bir oranla benim de suçum zaten hep kabul ederim evliliğim benim hayatta yaptığım tek büyük hatadır..ama işte o dönemler,kabus gibi hayattan sonra bir anlık boşlukla hata yaptım..şuan evliliğimde sorunlar var..çocukluğumdan beri gün yüzü çok az gördüm..ve şuan tükendim..gelinebilecek en tükenmişlik noktasına geldim..Biraz küçük emrah tribine girdim ama bunları acıtasyon olsun diye yazmadım kesinlikle sadece neden tükendiğimi bunların sebepsiz yada keyfi olmadığını sizlere anlatabilmek için bunları anlattım..

artık hiçbir şeye inancım kalmadı..sadece ben değilki ailemde annem ve abim de öyle..yaşam benim için z-sadece zorunluluk..bazen kendi kendime hayat çok güzel hadi uğraş çabala diyorum çok çabalıyorumda sanmayınki kendimi bıraktım gerçekten çabalıyorum ama her çabaladığımda aksi bir şey gelip beni ve ailemi buluyor..ben artık adalete yada insanlara hiç güvenmiyorum..adalet denen şey yok denecek kadar az..bu lafı zaten çoğu insandan duydum inanın adalete inanmayan çok insan var..böyle işte arkadaşlar..biraz uzun oldu ama okursanız sevinirim
    Last edited by mavi mavi; 01-03-2011, 12:41 AM.
    :10:

okudum hemde hepsini allah sabır versin şuan evlimisin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: depresyondayım View Post
      okudum hemde hepsini allah sabır versin şuan evlimisin
      çok sağol arkadaşım..şuan evliyim ama boşanma sürecindeyim...buarada senin de çok sıkıntıların vardı şuan nasılsın,daha iyimisin?

Yorum

bu dünyada adalet beklemeyin hata yaparsınız... adalet öbür tarafta var... genelde iyiler ezilir kötülere birşey olmaz hatta...

adalet yok yani kesinlikle yok zaten yüce RAB da bu dünyada adalet olduğunu söylemiyor bize...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mavi mavi View Post
          çok sağol arkadaşım..şuan evliyim ama boşanma sürecindeyim...buarada senin de çok sıkıntıların vardı şuan nasılsın,daha iyimisin?
          eh işte iyi sayılırım içim yanmıyor en azından.kaç senelik evlisin çocuk varmı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: kronikhasta View Post
            bu dünyada adalet beklemeyin hata yaparsınız... adalet öbür tarafta var... genelde iyiler ezilir kötülere birşey olmaz hatta...

adalet yok yani kesinlikle yok zaten yüce RAB da bu dünyada adalet olduğunu söylemiyor bize...
            bu dünyada adalet hiç yok doğru söylüyorsun..umarım öbür tarafta adalet vardır..

Yorum

eh işte iyi sayılırım içim yanmıyor en azından.kaç senelik evlisin çocuk varmı
              daha iyi olmana sevindim 4 yıllık evliyim..çocuk yok henüz..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: koc_burcu
                gerçekten yaşadıkların kolay değil..Ama güçlü bir karektere sahipsin senin yerine kendimi koyuyorum da nasıl dayanırdım bilemiyorum..
                çok sağol arkadaşım..güçlü bir karaktere sahipsin dediğin desteğin için de sağol

Yorum

ne tür sorunlar yaşıyorsunuz evlilğinizde?kurtarmaya çalışsanız aile eğitimi kitapları okumayı denedinizmi ben epey faydasını gördüm kitapların

Yorum

ne tür sorunlar yaşıyorsunuz evlilğinizde?kurtarmaya çalışsanız aile eğitimi kitapları okumayı denedinizmi ben epey faydasını gördüm kitapların
                    ben kurtarmaya çok çalıştım hatta eşime evlilik terapistine gidelim dedim yanaşmadı..ama bizim asıl sorunumuz evlilik öncesinden kaynaklı..ikimiz aslında büyük bir haya yaptık biz nerdeyse 8,9 sene çıktıktan sonra evlendik tabi o sırada çoğu şeyi tükettik..bir işi bukadar uzatmak zaten hata,ne olacaksa sonuçlandırmak lazım..buarada tabi bu evlilikte benim de hatalarım var sırf eşime asla suçlamıyorum ben sadece aramızdaki sıkıntıların boşanmayı gerektirecek kadar ciddi olmadığını savunuyorum eşime karşı..ama kabul etmiyor....buarad eşim işten çıkarıldı..şuan hiç iş aramıyor.sürekli bilgisayar başında oyun oynuyor yada film seyredyor..sorunumuz çok anlayacağın..böyle işte zor...

Yorum

bak işte bu büyük sorun sorumluluğunu bilmeyen erkek en çekilmezi sanırım
                      benim damadımda öyle gibi birbuçuk senelik evliler ama bu zamana kadar bi iş bulmadı
                      ne yapacağız bilemiyoruz bizde

Yorum

sen çalışıyormusun

Yorum

Dünyada adalet yok, Zaten adalete ihtiyaçta yok. Önemli olan güçlü olmak ve istediğin şey için sonuna kadar mücadele vermek.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mavi mavi View Post
                            şu ana kadar çok iyi bir insan oldum kimsenin kalbini kırmamaya çalıştım..hatta zamanında aptallık derecesinde iyiydim bana haksızlık yapanlara bile ses çıkarmazdım,güler yüzümü eksik etmezdim..hiç kul hakkı yememeye çalıştım..tabiki her insanın hatası olur hiçbir insan dört dörtlük değildir..ben sadece olabildiğince doğru dürüst olmaya çalıştım.elime geçense bir hiç..
                            İnsanın kendinden çok başkalarını düşünmesi iyi biri olmak anlamına gelmez. Herşeyden önce kendimizi düşünmekle mükellefiz çünkü herkes kendi hayatından sorumludur. Sırf başkalarını mutlu etmek adına haksızlık yapanlara ses çıkarmamanın mantıklı bir tarafı yoktur da bu bağlamda...

Dürüst olmaya çalıştınız...peki bunu insanlardan takdir görmek için mi yaptınız? Eğer bu amaçla yaptıysanız maalesef buna asla sahip de olamayacağınızı fark etmişsinizdir. Biz vicdanımız doğru olanın bu olduğunu söylediği, ruhumuz bu şekilde huzurlu olduğu için dürüst olmaya ve kul hakkı yememeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki aksini yaparsak belki kısa bir süre mutlu olur ama sonra bunun bedelini ağır bir şekilde öderiz. İnsan Allah'a duyduğu saygı ve vicdanıyla olan muhasebe için ahlaklı olmaya çalışmalıdır yoksa da bu dünyadaki beklentilere bağlanmak sadece hazin sonuçlar doğurur...

Size eziyet edenlere gelince bu dünyada bunun bedelini öderlerse hafif bir şekilde ödemiş olurlar fakat eğer hesap ahirete kalırsa korkarım çok zor da olacaktır. Bu yüzden içinizi ferah tutun ve artık geçip giden zulmleri de unutup Allah'a havale edin. Üzülmeyin, hiçbir şey silinmiyor her yaptığımızın sonuçlarıyla karşılacağız sonuçta...

Evliliğiniz için ise Allah sabır versin size... Sorumsuz bir eşle yaşamak zor olsa gerek. Siz yine de boşanmadan önce elinizden geleni gayreti gösterin ve anlatmaya, durumun vehametini göstermeye çalışın. Umulur ki eşinizin de basireti bunları görecek kadar vardır...

Selametle kalın...
                            bişnev...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anka_ View Post
                              İnsanın kendinden çok başkalarını düşünmesi iyi biri olmak anlamına gelmez. Herşeyden önce kendimizi düşünmekle mükellefiz çünkü herkes kendi hayatından sorumludur. Sırf başkalarını mutlu etmek adına haksızlık yapanlara ses çıkarmamanın mantıklı bir tarafı yoktur da bu bağlamda...

Dürüst olmaya çalıştınız...peki bunu insanlardan takdir görmek için mi yaptınız? Eğer bu amaçla yaptıysanız maalesef buna asla sahip de olamayacağınızı fark etmişsinizdir. Biz vicdanımız doğru olanın bu olduğunu söylediği, ruhumuz bu şekilde huzurlu olduğu için dürüst olmaya ve kul hakkı yememeye çalışıyoruz. Biliyoruz ki aksini yaparsak belki kısa bir süre mutlu olur ama sonra bunun bedelini ağır bir şekilde öderiz. İnsan Allah'a duyduğu saygı ve vicdanıyla olan muhasebe için ahlaklı olmaya çalışmalıdır yoksa da bu dünyadaki beklentilere bağlanmak sadece hazin sonuçlar doğurur...

Size eziyet edenlere gelince bu dünyada bunun bedelini öderlerse hafif bir şekilde ödemiş olurlar fakat eğer hesap ahirete kalırsa korkarım çok zor da olacaktır. Bu yüzden içinizi ferah tutun ve artık geçip giden zulmleri de unutup Allah'a havale edin. Üzülmeyin, hiçbir şey silinmiyor her yaptığımızın sonuçlarıyla karşılacağız sonuçta...

Evliliğiniz için ise Allah sabır versin size... Sorumsuz bir eşle yaşamak zor olsa gerek. Siz yine de boşanmadan önce elinizden geleni gayreti gösterin ve anlatmaya, durumun vehametini göstermeye çalışın. Umulur ki eşinizin de basireti bunları görecek kadar vardır...

Selametle kalın...
                              Arkadaşım iyi hoş akıl vermişsin de yazımı doğru dürüst okumadan akıl vermeye çalışmışsın..ben kendimden çok başkalarını düşündüm diye iyi biri olduğumu söylemedim..yada insanlardan takdir görmek için dürüst oldum falan demedim..yada başkalarını mutlu etmek adına haksızlık yapanlara ses çıkarmadım falan da demedim..sadece adaletli iyi bir insan olmaya hem dinimizin öngördüğü hem de ahlaki,etik kabul edilen davranışları yapmaya çalıştım dedim..

ki zaten bir insan böyle olması laızm..sadece ahiret ve diğer dünya için değil, bu dünyanın daha iyi daha yaşanılabilir bir yer olabilmesi için de insanların ,bazı insani duygularını kaybetmemesi ve biraz da olsa duyarlı olması lazım.Yani ben senin dediğin gibi ''İnsan Allah'a duyduğu saygı ve vicdanıyla olan muhasebe için ahlaklı olmaya çalışmalıdır yoksa da bu dünyadaki beklentilere bağlanmak sadece hazin sonuçlar doğurur.'' lafına hiç katılmıyorum.tamam insan tabiki Allah ve ahiret için ahlaklı olmaya çalışmalıdır ama sadece bunun için değil bu dünyanın daha yaşanılası bir yer olması için de bu dünyadada bazı şeylere dikkat etmek lazım..zaten bu tür şeylere önem vermeyen insanlar yüzünden toplum bu hale geliyor ya..ben kendi adıma eleştiri olarak sadece gereğinden fazla iyi ve düşünceli oldum ve bu yönümü eleştirdim..ve ailemle ilgili yaşadığım zorlukları paylaşmak istedim..

yazılanları tam okumadan ve o kişinin şuan neler yaşadığını farketmeden yazılan düz kalıp cevaplar son zamanlarda bu sitede çok arttı..ne yalan söliyim bazen sitenin eski halini özllüyorum..lütfen yazan arkadaşımızın o an ne anlatmak istediği şeyi tam fark etmeden cevap yazmayalım..en azından bana o tür yorumlar gelmesin..yine de cevabın için sağol..
                              Last edited by mavi mavi; 01-03-2011, 11:01 PM.

Yorum

İşleniyor...
                              X