Duyuru

Collapse
No announcement yet.

psikolojik şiddet

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: magicalsound View Post
    öncelikle merhaba arkadaşlar, ben yeni üyeyim

eminim pek çoğunuz arkadaş ortamında, aile ortamında veya iş yerinde bu durumla karşılaşmışsınızdır. hani espiri adı altında, kasıtlı veya farkında olmadan sürekli insanları iğneleyen, küçük düşüren, aşşağılayan insanlar vardır ya, işte ben bunlarla hayatım boyunca sayısız kez karşılaştım. şimdiye kadar bununla başa çıkmak için birçok yolu denedim; mesela, uzunca bir zaman bu sorunu görmezden gelmeye çalıştım fakat başaramadım ve tabiri caizse içim içimi yedi. geceleri kafamda o insanlarla kavga etmekten uykularım kaçtı. o insanlardan uzaklaşmayı denedim, fakat bu da geçici bir çözüm oldu çünkü bazılarıyla aynı ortamda bulunmaktan kaçmam mümkün değildi. hatta onlara onlar gibi kırıcı ve alaycı davranmayı bile denedim. ama açıkçası bunu da beceremedim. ve anladımki bu durum gelecekte bulunacağım her ortamda başıma gelebilir, dolayısıyla artık biz çözüm bulmalıyım.

bu tür insanların karşısında nasıl bir yol izlemeli ve bu psikolojik şiddetle nasıl başa çıkmalıyım?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim:12:
    Emin ol, seninle aynı durumu yaşıyorum. Görmezden gelmek belki çözüm olabilir, ama insanız biz; sabır taşı değil. Bazen başkalarını küçük düşürmeyi hayat felsefesi edinmiş kişiler oluyor. Birisinin açığını gördüğü anda yerin dibine sokuyor. Şaka için değil ciddi ciddi bunu yapıyor. Mesela durdukyere tartışma açıyor ve tartışmaya girersen seni yerin dibine sokuyor. Tartışmaya girme çünkü tartışmanın ustası cahillerdir . Önce seni kendi seviyelerine çekerler ardından yerin dibine sokarlar. Seviyeli biriyse zaten seni yerin dibine sokmaz.

Kendini iş hayatında ispatlamaya çalış. Senin ayağını kaydırmak isteyenler her zaman olacaktır bunu unutma. Önemli olan düşmemek değil düştükçe ayağa kalkabilmektir. Gerisinin de geleceğini düşünüyorum...

Yorum

açık konusuyorum onu yerin dibine sokarım. tek canımı sıkan sey bazen oyle dehaca cevaplar veriyom adam yerin dibine girdigini bile anlamıyo, etrafta zeki olan arkdslar varsa cakıyolar, çok hassasım bu konularda, zira ben ikinci planda bile olamıyodum zamanında diyere bi de mesajımı ajitasyonla susluyom tam super oluyo yeahhhhhhhhhh

Yorum

öncelikle merhaba arkadaşlar, ben yeni üyeyim

eminim pek çoğunuz arkadaş ortamında, aile ortamında veya iş yerinde bu durumla karşılaşmışsınızdır. hani espiri adı altında, kasıtlı veya farkında olmadan sürekli insanları iğneleyen, küçük düşüren, aşşağılayan insanlar vardır ya, işte ben bunlarla hayatım boyunca sayısız kez karşılaştım. şimdiye kadar bununla başa çıkmak için birçok yolu denedim; mesela, uzunca bir zaman bu sorunu görmezden gelmeye çalıştım fakat başaramadım ve tabiri caizse içim içimi yedi. geceleri kafamda o insanlarla kavga etmekten uykularım kaçtı. o insanlardan uzaklaşmayı denedim, fakat bu da geçici bir çözüm oldu çünkü bazılarıyla aynı ortamda bulunmaktan kaçmam mümkün değildi. hatta onlara onlar gibi kırıcı ve alaycı davranmayı bile denedim. ama açıkçası bunu da beceremedim. ve anladımki bu durum gelecekte bulunacağım her ortamda başıma gelebilir, dolayısıyla artık biz çözüm bulmalıyım.

bu tür insanların karşısında nasıl bir yol izlemeli ve bu psikolojik şiddetle nasıl başa çıkmalıyım?

yardımcı olabilirseniz çok sevinirim:12:
        Mesela şöyle bir konuşma yaparsan bence çok etkili olur;
        “bravo süper zekâ şimdi espri yaptın öyle mi? çok komiksin gerçekten dur tahmin edeyim, bunu beni sevdiğin ve neşelenmem için mi söyledin? Ya hiç komik değilsin ve nerde ne söyleyeceğini bile bilmeyecek kadar cahilsin. İnsanların hatalarına güleceğine kendini düzelt. Bu halinle senden hiçbir halt olmaz.”
        İşte böyle dostça konuşmaları sık sık yap insanlar yanında kendilerini eksik hissetsinler. Şaka olduğunu bilsen bile tepkini göster.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Antalyam View Post
          Emin ol, seninle aynı durumu yaşıyorum. Görmezden gelmek belki çözüm olabilir, ama insanız biz; sabır taşı değil. Bazen başkalarını küçük düşürmeyi hayat felsefesi edinmiş kişiler oluyor. Birisinin açığını gördüğü anda yerin dibine sokuyor. Şaka için değil ciddi ciddi bunu yapıyor. Mesela durdukyere tartışma açıyor ve tartışmaya girersen seni yerin dibine sokuyor. Tartışmaya girme çünkü tartışmanın ustası cahillerdir . Önce seni kendi seviyelerine çekerler ardından yerin dibine sokarlar. Seviyeli biriyse zaten seni yerin dibine sokmaz.

Kendini iş hayatında ispatlamaya çalış. Senin ayağını kaydırmak isteyenler her zaman olacaktır bunu unutma. Önemli olan düşmemek değil düştükçe ayağa kalkabilmektir. Gerisinin de geleceğini düşünüyorum...
          Sana katılmıyorum. Doğru olan kaçmak görmezden gelmek değildir. Bu bilgece de değildir. Kaçmak zayıflıktır. Savaşmadan kazanamazsın.

Yorum

ben senelerce maruz kaldım bu tür şiddete çok yıpratıcı ama yapacak bi şey bulamadım

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anka_ View Post
              en iyi yol araya mesafe koymak. üstün gelmek, onlar gibi olmaya çalışmak size daha çok zarar verir. Çünkü vicdanınız yaptığınızın doğru olomadığını söylerken onlar gibi davranamazsınız... Bunun haricinde,

---sohbetleri olabildiğince kısa tutmak
              ---onlardan ilgi, sevgi gibi hiçbir şey beklememek
              ---uzak durmak için bahaneler bulmak..vs gibi yöntemlerle hep uzak durmak en mantıklısıdır bence...

bir de genelde bu tarz davranan insanlar bir psikolojik ihtiyaçtan dolayı böyle davranabilir yani sizi aşağılama sebepleri size üstün görünmek, üstünlüğünü size kabul ettirmek olabilir. biraz özsaygılarını beslerseniz, biraz överseniiz davranışlarını size de iyi davranmak zorunda hissedebilirler. Çünkü insan övüldüğü kişiye iyi davranmak ister, övülmediğinden ise rahatsızlık duyarak ona zorluk çıkarmaya çalışır. bu yöntemlerle nasıl davranacağınıza karar verebilirsiniz...

bende sizin gibi düşünüyorum. muhtemelen kendini başka yönlerden ezik hissetmesinden kaynaklanıyo bu davranışları. çünkü bunun sağlıklı bir yanı yok.
              dediklerinizi dikkate alıcam. zaten olabildiğince az sohbet ediyorum kendisiyle.
              bana böyle davranan birini övebilirmiyim, bilmiyorum. içimden gelmiyo açıkçası, biraz kin tuttum sanırım.
              Last edited by magicalsound; 26-04-2011, 11:37 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: eylultuna View Post
                başkaldırıcaksın bunu hemen ve en sert şekilde yapıcaksın..

alttan alman sana yeniden sataşmak için bahane yaratır onlara...

asla asla ama asla empati kuramazlar.. çünkü çoğu sosyapat.. bu durumda uzlaşmak ta imkansız..

sertçe tepki başka çözüm yolu yok gibi... çünkü her yerdeler..

benim eltim takmıştı bana.. laf sokmalarına bir sene katlandım.. baktım alttan almak çözüm değil... çok sert bir dille ama yumuşak bir tepki verdim.. nasıl yani diceksin

ona söyliyeceğim herşeyi gülerek söyledim ama çok sert bir dille uyardım.. sonuç artık bana bulaşmıyor gerektiğinde yine yapıştırıyorum cevabı..

alttan almak gerçekten faydasız, katılıyorum. cidden sorunlu, kompleksleri olan insanlar bunlar.
                sorun çıkaran, ortamda gerginlik yaratan ben olmamak için hep sustum. ama artık gerçek bir tepkiyi hak ediyor.
                insanların karşısında bu tarz bir tepkiyle karşılaşmak onu büyük oranda yıldıracaktır. önce kırıcı olmayan bir cevap vermeyi deneyeceğim, ama devam ederse aynen senin gibi sözlerimi gülerek yumaşatıp, onun anladığı dilden konuşacağım.
                Last edited by magicalsound; 26-04-2011, 11:39 PM.

Yorum

hani bende bazen iğneleyici laflar sokarım, kendi yaptıkları hataları yüzlerine vurmak maksat...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Antalyam View Post

ne zaman kendimi kantlamaya çalışsam bu insan üstüme geldi ve beni aşşağıladı. bir süre öncesine kadar çok yılmıştım, resmen özgüvenim zedelendi. o varken olabildiğince az konuşuyordum. bunun kaçmak olduğunun farkına vardığımda hepsinden daha çok ağırıma gitti. görmezden gelmeye devam edemem artık. bu insanlar hep karşıma çıktı hep de çıkacak biliyorum. kırmak pahasına da olsa bana bir daha bunu yapmasına izin vermicem.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lagrima View Post
                      hani bende bazen iğneleyici laflar sokarım, kendi yaptıkları hataları yüzlerine vurmak maksat...
                      benim bu insana karşı en ufak hatalı bir davranışım olmadı ama. hatayı geçtim hiçbir kaba haeketim olmadı, hep saygıyı ve mesafeyi korudum. onun amacı bu değil, o egosunu tatmin ediyo. bulunduğumuz ortamda kendini böyle sevdirmeye, beni küçük düşürerek kendini kabul ettirmeye çalışıyo.

Yorum

benim bu insana karşı en ufak hatalı bir davranışım olmadı ama. hatayı geçtim hiçbir kaba haeketim olmadı, hep saygıyı ve mesafeyi korudum. onun amacı bu değil, o egosunu tatmin ediyo. bulunduğumuz ortamda kendini böyle sevdirmeye, beni küçük düşürerek kendini kabul ettirmeye çalışıyo.
                        ozaman takma kafana.. sende ona yap.. hatta gül geç ,, gülüp geçmek koyar sanırım... eski çalıştıgım yerde bir kadın vardı dinlemek istemediğinde, sinirlendiğindevs şunu derdi ama herkese... Anlıyorum seni bebeğim bugün kahvaltıda ne yedin? derdi ve giderdi kocamanda bir gülümseme kalırdın öylece.. bu arada anlattıklarının söylediklerinin laf sokmalarını falan duymadı d,inşemezdi...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: depresyondayım View Post
                          ben senelerce maruz kaldım bu tür şiddete çok yıpratıcı ama yapacak bi şey bulamadım
                          seni çok iyi anlıyorum. şimdiye kadar susmakla büyük hata yaptık. tepkimizi koymamız rahatsızlığımızı belirtmemiz lazım.
                          arkadaşların verdiği tavsiyeler bu konuda çok daha kararlı olmamı sağladı ve eminimki etkili olacaktır. umarım sende faydalanırsın ve bir daha kimse sana böyle davranamaz.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: lagrima View Post
                            ozaman takma kafana.. sende ona yap.. hatta gül geç ,, gülüp geçmek koyar sanırım... eski çalıştıgım yerde bir kadın vardı dinlemek istemediğinde, sinirlendiğindevs şunu derdi ama herkese... Anlıyorum seni bebeğim bugün kahvaltıda ne yedin? derdi ve giderdi kocamanda bir gülümseme kalırdın öylece.. bu arada anlattıklarının söylediklerinin laf sokmalarını falan duymadı d,inşemezdi...
                            şöyle alaycı hatta biraz küçümseyici bir bakış atıp gülmeyi planlıyorum. nasıl olur sence?

Yorum

şöyle alaycı hatta biraz küçümseyici bir bakış atıp gülmeyi planlıyorum. nasıl olur sence?
                              valla süper olur.. için içini yesede gülüp geçmelisin.. bizim patron öyle yapıyordu ne kavga ne gürültü.. biz sinir oluyorduk

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bir dost View Post
                                Dediğim gibi, ben sana karşı tutumunda aşırı bir değişiklik beklemiyorum. Bu o kişilerin kişilik yapısı. Bütünüyle değiştirmeleri çok zor olan bir şey.
                                Söylediğim şey sadece senin biraz rahatlaman adına bir fikirdi. Ben değişiklik olmazsa tepkini arttırmandan yana değilim. Çünkü dediğim gibi bu bir şeyler değişsin diye değil.

Not: Biraz karamsar da bakıyor olabilirim

Bu arada işten çıkarırlarsa sorumluluk kabul etmiyorum : ))
                                Yani önerim sadece beni bağlar, sana direkt git de şunu uygula şeklinde demiyorum
                                karamsar bekmıyorsun, bende aynı fikirdeyim
                                merak etme işten çıkarmaları gibi bir durum olamaz, rahatım bu bakımdan)
                                belki biraz benimde onu alaya almam ( yani söylediklerini takmadığımı belli etmek babında) etkili olabilir, o zaman çekinebilir gibime geliyor.
                                verilen bütün tavsiyeleri tek tek denicem, muhakkak en azından birinden biri başarılı olacaktır

Yorum

İşleniyor...
                                X