Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Neden İnsan Taklidi Yapmak Zorundayız ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Sen heveslerini , yaşama sevincini öldürmekten bahsediyorsun aslında

bence bırak onlarda bi kenarda dursun ..... Belki bi gün lazım olurlar
    Last edited by Sunset; 17-06-2011, 08:19 PM.

Yorum

üstteki mesajı başka konuya yazacaktım ....
      Last edited by Sunset; 17-06-2011, 08:18 PM.

Yorum

yalnız kalma korkusu. filmlerde de şarkılarda da hep yalnız kalmanın kötü olduğundan yalnız kalanın kötü insanlar ya da savunmasızlar olacağına inandırılır. biz de battığımız bi çukurda en yakınımızda duranları arkadaş belleriz kendimize. farkında olmadan da topluma itilmiş oluruz.

Yorum

sebebi açık; toplumun size vereceği değer özgüveninize özel bir katkı sağlıyor. toplumda kabul gören birisi olmak için her zaman gelişine vole çakarsan oskalarsın ve toplum denen canavar senin sen olmandan çok kendileri nasıl istiyorlarsa öyle olmanı ister. ama güzemli bir yol var ; insanın içinde Yaratan'a ve yaratılışa ve insana verilen kıymeti keşfetmişlik duygusu ağır bastığında öyle bir taklit yapıyor ki ; insanın ta kendisi oluyor
          ---- aynanın diğer yüzü her zaman karanlıktır ----

Yorum

Orjinal yazı sahibi: MEGAN View Post
            Yalnız olmak ALLAHA mahsus .

İster insan olalım ister başka bir canlı mutlaka bir topluluga katılmak gerekiyor ,doganın kuralında var .

Hayvanlar ,bitkiler bile genelde hep bir aradalar .Bir arada olmak yaşama savaşında guçlu olmanızı hayatta kalmanızı saglıyor .

İnsan taklidi yapmaya ne gerek varki .İvankov 'unda dedigi gibi içinizden geldigi gibi hareket et dogal ol,canın yalnız kalmak istiyorsa yalnız kal.

Toplum içine girmek istiyorsan aralarına katıl ,nasıl mutlu olucaksan öyle yaşamaya çalış .Yaşam senin istedigin gibi şekillendirebilirsin ,ama başkalarının tecrubelerinide goz onunde tutmakta fayda var ,en azından seninde aynı hatalara duşmeni engeller .
            güzel yorum.ek olarak insanlardan soyutlama kendini insansız hiçbir şey olmaz.elbet vardır kafana göre birileri

Yorum

taklit diyil bu insan neyse o dur hayvan hayvandır insan insan ha bazen istisnalar vardır.kötü gibi gözüküp iiçi iyi olan insanlar veya tam tersi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat058 View Post
                taklit diyil bu insan neyse o dur hayvan hayvandır insan insan ha bazen istisnalar vardır.kötü gibi gözüküp iiçi iyi olan insanlar veya tam tersi
                katılıyorum. bir insan bir insandır.. ben hiç gormedim bir insana bakıp bu ahtapottur diyen..ya da kaplumbagaya bakıp bu eşşektir diyen..her maddenin bir adı vardır..kabaca iki kulagı gozu falan olan dik duran(dort ayak uzerinde durmayan, iki eli olan iki ayagı olan) cisim insandır..her maddenin bir ismi vardır bunda da karısıklık yoktur diye dusunuyorum..saygılar..

Yorum

seni benimle dalga geçmek zorunda bırakan hayvani duygunun adı ne acaba kitap.demek istedimi anlayan anlar iki eli iki aya olan dik durabilene insan demek yalnıs olur.insanlık yürektedir dünyaya ve insaanlara bakıs tarzındır.yok insanlarla hep dalga geçiosan,aşalıosan hor görüosan,veya maddi manevi zarar veriosan o zman hayvansındır.lafım meclisten dışarı

Yorum

Konuyla alakalı olarak

Sosyalfobik düşünceler insanı bitirir...
                    Hayatın derin felsefesini yapmak kadar da gereksiz bir şey yoktur, kendi deneyimlerime göre.

Karnın aç olduğu zaman....artık hiç bir şeyin felsefesi, düşüncesi kalmaz

Hayatın tek felsefesi hayatta kalmaktır
                    Çözüm genelde ummadığımız, bakmadığımız yerdedir

Yorum

yaşamak için vur kazanmak için öldür hayat felsefem ŞAka tabi

Yorum

Orjinal yazı sahibi: murat058 View Post
                        seni benimle dalga geçmek zorunda bırakan hayvani duygunun adı ne acaba kitap.demek istedimi anlayan anlar iki eli iki aya olan dik durabilene insan demek yalnıs olur.insanlık yürektedir dünyaya ve insaanlara bakıs tarzındır.yok insanlarla hep dalga geçiosan,aşalıosan hor görüosan,veya maddi manevi zarar veriosan o zman hayvansındır.lafım meclisten dışarı
                        insan da bir hayvan çeşididir..hepimiz sosyal hayvanlarız..sanırım yanlış bir algılama söz konusu..benim dalga geçme gibi bir amacım yoktu..konuya dalga yontemini kullanarak cevap vermek bir kişinin gorusunu en etkili ve net biçimde ifade etmesini saglayabilir..durumu uzerine aldıgın için sorun olustu..

Yorum

maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisi bilimsel olarak konuya verilecek cevap olabilir..bilimsel cevabı da her zamanki gibi ben yazdım, buna da dikkat çekmek istiyorum..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Sunset View Post
                            Bu bile senin bazı ritüellere uyduğunun açık göstergesidir

Yeteri kadar içten olsan etrafında kimse olmaz bence ......... Mesela sinirlendiğinde birisine bağıramazsın istediğin gibi ..... Çünkü insanlara bunu yaparsan bidaha senin yüzüne bakmazlar

Taklit yaparsın .... İnsan taklidi
                            Sinirlendiğimde birine nezaket çerçevesinde gerekli sözleri fazlasıyla ve sözün sonundan başlayarak söylerim . Ama nezaketten uzaklaşmadan ve nezaket insan takliti yapmak değil İNSAN lığın ta kendisidir.

Yorum

ölü taklidi yap o zamn

Yorum

İşleniyor...
                              X