Değerli ziyaretçimiz forumu tüm özellikleriyle kullanmak için lütfen kayıt olun. Forumla ilgili detaylı bilgi sahibi olmak için SSS bölümümüzü ziyaret edin.
yalnız kalma korkusu. filmlerde de şarkılarda da hep yalnız kalmanın kötü olduğundan yalnız kalanın kötü insanlar ya da savunmasızlar olacağına inandırılır. biz de battığımız bi çukurda en yakınımızda duranları arkadaş belleriz kendimize. farkında olmadan da topluma itilmiş oluruz.
sebebi açık; toplumun size vereceği değer özgüveninize özel bir katkı sağlıyor. toplumda kabul gören birisi olmak için her zaman gelişine vole çakarsan oskalarsın ve toplum denen canavar senin sen olmandan çok kendileri nasıl istiyorlarsa öyle olmanı ister. ama güzemli bir yol var ; insanın içinde Yaratan'a ve yaratılışa ve insana verilen kıymeti keşfetmişlik duygusu ağır bastığında öyle bir taklit yapıyor ki ; insanın ta kendisi oluyor
---- aynanın diğer yüzü her zaman karanlıktır ----
taklit diyil bu insan neyse o dur hayvan hayvandır insan insan ha bazen istisnalar vardır.kötü gibi gözüküp iiçi iyi olan insanlar veya tam tersi
katılıyorum. bir insan bir insandır.. ben hiç gormedim bir insana bakıp bu ahtapottur diyen..ya da kaplumbagaya bakıp bu eşşektir diyen..her maddenin bir adı vardır..kabaca iki kulagı gozu falan olan dik duran(dort ayak uzerinde durmayan, iki eli olan iki ayagı olan) cisim insandır..her maddenin bir ismi vardır bunda da karısıklık yoktur diye dusunuyorum..saygılar..
seni benimle dalga geçmek zorunda bırakan hayvani duygunun adı ne acaba kitap.demek istedimi anlayan anlar iki eli iki aya olan dik durabilene insan demek yalnıs olur.insanlık yürektedir dünyaya ve insaanlara bakıs tarzındır.yok insanlarla hep dalga geçiosan,aşalıosan hor görüosan,veya maddi manevi zarar veriosan o zman hayvansındır.lafım meclisten dışarı
seni benimle dalga geçmek zorunda bırakan hayvani duygunun adı ne acaba kitap.demek istedimi anlayan anlar iki eli iki aya olan dik durabilene insan demek yalnıs olur.insanlık yürektedir dünyaya ve insaanlara bakıs tarzındır.yok insanlarla hep dalga geçiosan,aşalıosan hor görüosan,veya maddi manevi zarar veriosan o zman hayvansındır.lafım meclisten dışarı
insan da bir hayvan çeşididir..hepimiz sosyal hayvanlarız..sanırım yanlış bir algılama söz konusu..benim dalga geçme gibi bir amacım yoktu..konuya dalga yontemini kullanarak cevap vermek bir kişinin gorusunu en etkili ve net biçimde ifade etmesini saglayabilir..durumu uzerine aldıgın için sorun olustu..
maslowun ihtiyaçlar hiyerarşisi bilimsel olarak konuya verilecek cevap olabilir..bilimsel cevabı da her zamanki gibi ben yazdım, buna da dikkat çekmek istiyorum..
Bu bile senin bazı ritüellere uyduğunun açık göstergesidir
Yeteri kadar içten olsan etrafında kimse olmaz bence ......... Mesela sinirlendiğinde birisine bağıramazsın istediğin gibi ..... Çünkü insanlara bunu yaparsan bidaha senin yüzüne bakmazlar
Taklit yaparsın .... İnsan taklidi
Sinirlendiğimde birine nezaket çerçevesinde gerekli sözleri fazlasıyla ve sözün sonundan başlayarak söylerim . Ama nezaketten uzaklaşmadan ve nezaket insan takliti yapmak değil İNSAN lığın ta kendisidir.
Yorum