Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeniden Merhaba..

Collapse
This topic is closed.
X
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Yeniden Merhaba..

Uzun süredir foruma giremedim. Çünkü çalışıyorum.

Bundan bizene diyebilirsiniz. Hatta bu kız niye geldi şimdi? Yine ortalık karışacak diye de düşünebilirsiniz.

Ne kürt sorununu açacağım , ne başkasını suçlayacağım birşeyler için.

Hayatın bir düzeninin olduğunu ögrendim. Herkes aynı anda herşeyi elde edemiyormuş.

Kendimi geçtim ; 5 yaşındaki bir çocuk krallar gibi yaşarken , digerinin bir şeker alacak parası bile yok.

İçimi acıtıyor tüm bunlar. Bunların hepsi haksızlık.. Adalet yok bunun hiçbiryerinde..

-

Bir akrabamızla küstük. Kendisi halam oluyor. Evlenince bazı olaylar oldu. Dışlamışlardı kendileri beni.

1 haftadır peşimden ayrılmıyor kendileri. Bir yakın davranmalar. Birşeyler ısmarlamalar. Ne yalan söyliyim şimdi?

O gelse yanıma.. Böyle yapsa.. Sevinirim derdim.. Çünkü herşeye ragmen o benim halam.. En yakınım..

Ama öyle olmadı. Elimden geldiğince ondan uzak durdum.. Annemi görmeliydiniz.. Gözleri gülüyordu..

Ben hiçbir zaman onun gibi olamadım. Hiçbir ihaneti , kötülüğü içime sindiremedim. Öfkem varsa saklamadım.

Duygularımı gizli yaşayan biri de olmadım. Sadece hep yalnız agladım. Kimse üzülmesin diye hıçkırıklarımı tuttum.

-

Bir arkadaşım demişti ki ; Eger Allah olsaydı , duyardı. Acı çektirmezdi o kadar bize. O kadar dua ettim duymadı diye.
    Umursamamıştım. Ama şimdi görüyorum ki haklı. Eger Allah varsa bile iyi degil o.
    Cuma günü 18 ime gireceğim. Ama bunun heyecanını bile yaşayamıyorum. Hatta o günün çok çabuk geçmesini istiyorum.

-

Bu sözlerim bir kabulleniş degil. Tam tersine bir direniş olacak.

Onca sene din egitimi aldım. Boşunaymış. Yaz tatillerimi boşuna kaplamış o egitimler.

Keşke onun yerine daha yararlı birşeyler yapabilseymişim..

Ömrümün 17 yılını bir hiç ugruna mı harcadım ben ?

Kaç gecedir ne kadar çok yalvardım , yakardım ALLAH 'ım diye!.. Duymadı beni.. Duyamadı..

Ya da yoktu zaten öyle biri ? hani hep iyiler kazanırdı ?

Masallarda yaşatılmışız , en azından ben öyle büyütülmüşüm. Kandırılmışım..

-

Birşey daha söylemek istiyorum.

Hani ihanet ediyorsunuz ya bazı insanlara ..

Küçük görüyorsunuz.. Ya da o kişi çıkarlarınıza uymuyor.. Bir şekilde bir neden buluyor ve o kişiyi hayatınızdan çıkarıyorsunuz..

Sonra birşey oluyor , geri dönüyorsunuz..

Zaman herşeyin ilacı diye bir söz söylemiş olabilirler ama ihanetin degil.

-

Halam olacak o şahsiyet ; ölüm korkusundan gelmiş yanıma.

Bu kadar da olmaz dedirtecek dereceden. Maalesef arada böyle korkunç insanlar oluyor.

Sevgili halacığımın kanser riski varmış. Kalıbımı basarım o korkudan geldi. Bir de agzıyla itiraf etti!

Kızmıyorum , alıştım. Sadece şaşırıyorum. Hala yüzsüz olabilmelerine.

Yaz tatillerimi boşuna kaplamış o egitimler.

Keşke onun yerine daha yararlı birşeyler yapabilseymişim..

Ömrümün 17 yılını bir hiç ugruna mı harcadım ben ?

Kaç gecedir ne kadar çok yalvardım , yakardım ALLAH 'ım diye!.. Duymadı beni.. Duyamadı..

Ya da yoktu zaten öyle biri ? hani hep iyiler kazanırdı ?

Masallarda yaşatılmışız , en azından ben öyle büyütülmüşüm. Kandırılmışım..

17 yılımı harcadığın hiç demek hee eğer sen tüm bunlara hiç diyosan aldığın din eğitiminden bahsedemeyiz...
    "Özgürlük" diye böğürmeyi seversiniz hepiniz en çok; oysa ben, çevresinde çokca böğürme ve duman bulunan "büyük olaylara"a inanmayı unuttum

Yorum

mavi gözlü yakışıklıyı unutmuşsun sanırım

aişem , allah varsa bile iyi biri deil diosun ama bilmiyosun ki insanlar neler neler yaşıyorlar hadi boşver din'İ , allah'ı madem inanmıyosun alma adını ağzına şimdi bi sürü çok bilmiş çıkıp sana ağza alınmıycak laflar söylicek canın sıkılcak

Yorum

Orjinal yazı sahibi: XxXaspasiaXxX View Post
        17 yılımı harcadığın hiç demek hee eğer sen tüm bunlara hiç diyosan aldığın din eğitiminden bahsedemeyiz...
        Orjinal yazı sahibi: ayşeglk View Post

aişem , allah varsa bile iyi biri deil diosun ama bilmiyosun ki insanlar neler neler yaşıyorlar hadi boşver din'İ , allah'ı madem inanmıyosun alma adını ağzına şimdi bi sürü çok bilmiş çıkıp sana ağza alınmıycak laflar söylicek canın sıkılcak
        ağıza alınmayacak şeyler söylemeye gerek yok ki... inanç konusu kişiye özel, tartışılmaz bir konudur... İsteyen inanır, isteyen inanmaz, veya, isteyen istediği gibi inanır, düşünür ve yorumlar... saygı duyulması gerekir...
        Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: POZİTİF View Post
          ağıza alınmayacak şeyler söylemeye gerek yok ki... inanç konusu kişiye özel, tartışılmaz bir konudur... İsteyen inanır, isteyen inanmaz, veya, isteyen istediği gibi inanır, düşünür ve yorumlar... saygı duyulması gerekir...
          ben dindar biri dilim pozitif ama nolursa olsun herkesin inancına saygı duymak zorundayım , nitekim arkadaşımızın yaşı küçük isyanını bir şekilde dile getirmeye çalışmış ama şimdi kendini dindar sanan bikaç kişi çıkıcak saçma sapan iki laf edicek kızcazın morali bozulcak bunu söylemeye çalışıyorum

Yorum

ben dindar biri dilim pozitif ama nolursa olsun herkesin inancına saygı duymak zorundayım , nitekim arkadaşımızın yaşı küçük isyanını bir şekilde dile getirmeye çalışmış ama şimdi kendini dindar sanan bikaç kişi çıkıcak saçma sapan iki laf edicek kızcazın morali bozulcak bunu söylemeye çalışıyorum
            ben de senin düşüncelerini teyit etme açısından yazdım zaten... bu arkadaşımıza karşı bu şekilde konuşulmasının doğru olmayacağı yönünde...
            Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Bir arkadaşım demişti ki ; Eger Allah olsaydı , duyardı. Acı çektirmezdi o kadar bize
              Allah sevdiği kullarına acı, üzüntü yaşatırmış, başka şeylerle meşgul olmayıp, onu hatırlasınlar, ona dua etsinler diye. gerçekten de doğru değil mi. şahsen mutsuz olduğum, başıma kötü bir şey geldiği zamanlarda Allah'a daha çok ihtiyacım olduğunu hissedip, daha çok dua ederim.

Kaç gecedir ne kadar çok yalvardım , yakardım ALLAH 'ım diye!.. Duymadı beni.. Duyamadı.
              duymaması, duyamaması imkansız.belki istediğin şeyler senin için hayırlı olmayacaktır, o yüzden gerçekleşmemiştir.bak imzama mevlana ne demiş

hani hep iyiler kazanırdı ?Masallarda yaşatılmışız , en azından ben öyle büyütülmüşüm. Kandırılmışım..
              tabiki iyiler kazanacak. ama daha sınav bitmedi.sonuçlar henüz açıklanmadı
              Üzülme der Mevlana ..! İstediğin bir şey olmuyorsa ya daha iyisi olacağı için ya da gerçekten de olmaması gerektiği için olmuyordur. . .

Yorum

İnsanlar niçin intihar eder?
                Fakir bebeğin içemediği sütü, zenginin köpeği içiyorsa; bana adaletten bahsetmeyin !

Yorum

Bir düşünsene. Bir bardak var masada. Eline aldın. Ama sıkı tutmuyorsun sıkı tut sıkı tut diye etraftakiler söyleniyor. Yere düştü ve param parça oldu. Bir bardak daha koydular önüne. Birinin demesine gerek var mı şimdi sıkı tut diye ? O bardağı daha sıkı tutmaz mısın diğer bardakta dersini aldığın için ? Din konusu da böyledir belki.
                  Çok derin bir bilgiye sahibim diyemem. Ama bir düşün. Belki de bu farklı bir sınavdır. Aldığın din eğitimi '' Din eğitimi aldım.'' demek için mi yoksa sahiden bir şeyler öğrenmek için miydi diye ...
                  Bu kadar dertlenme. Duymadı beni, duyamadı demişsin. Böyle düşünme. Belki de yakarışların duaların başka bir yarana merhem olmuştur ...
                  Geleceğinde olacak bir olay belki de o yakarışlarla duayla yok olmuştur ...
                  Her ne olursa olsun bardağın dolu bir tarafı muhakkak vardır. O tarafı görme çalış. Hayatı zehir etme kendine ...

Yaşam ard arda gelen mevsimlerden oluşur.
                  Her insan mükemmel yazların ihtişamına ulaşmak için
                  birkaç şiddetli kışa katlanmak zorundadır.
                  Ve unutmamak gerekir ki, kışlar asla kalıcı değildir

Yorum

aişem tekrar hoşgeldin benim de,senin gibi bir dönem hem insan adaleti hem de Allah'ın adaleti hakkında kafamda soru işaretleri oluşmuştu..

öncelikle bence insan adaleti ve hukuk adaleti hiç yok denecek kadar az..Allah konusunda da bazen ben de içten içe sitem ediyorum,yüce Allah'ım niye beni görmedin niye buu kadar adaletsizlik var diyorum,üzülüyorum... ama yine de Allah'a inanan biriyim..tabi herkesin dini inancı kendine göredir,herkese saygı duyulmalıdır..

buarada inşallah hayatının bundan sonrası güzel geçer,istediğin gibi geçer..
                    :10:

Yorum

owww inanılmaz...insanların yüzsüzlüğünün hesabını Allah mı verecek? O war we Bir...sen çatlasan da patlasan da bu gerçek...hepimiz mutsuzuz..o zaman hepimiz Allahı reddedelim haşa...

insanlara irade verilmiş...we o iradelerini nereye kullandıklarına bağlı olarak ceza weya mükafat alacaklar...adalet bu dünyada olmamalı zaten..olursa imtihan olmazdı...

dua meselesine gelince...manevi açıdan eksik insanların duaları o kata ulaşmazmış...bunu sorgula önce...Allahı değil...kendini eleştir...sen kimsin ki Allahı sorguluyorsun? hangi nimetini göz ardı edeceksin? O halde körler,sakatlar isyana başlasın hemen? gözlerin war ellerin war...insanoğlu başlı başına kocaman bir nimet...sen de werilen nimetlerin şükrünü eda et..şikayet etme...daha kötüsü olursa şaşırma!!!

Yorum

Orjinal yazı sahibi: anlamsız View Post
                        İnsanlar niçin intihar eder?

Ahmakl ve ezik olduklarından...başka cevabı yok bunun...Allah düşürmesin...

Yorum

Pesimistik ; insanların inancını sorgulamak sana düşmez bu bir. İntiharın eşiğine gelmedim daha bu da iki. Allah var diyelim ; neden bu acıları çekiyoruz ? Ne gerek var ? Kader kitabında yazılmış nasıl yaşayacağımız , nereye basacağımız , nereye ... Eee o zaman bu dünyada olmamızın ne anlamı var ? Allah'ın canı sıkılıyorda bizi mi oynatıyor kukla yerine ? Üstelik Kur'anda o kadar çelişki var ki. Hem herkes istediği inancı yaşamakta özgür diyor. Hem de inanmayan cezasını çekecek. Söyler misin mantık bunun neresinde ? Tam bir saçmalık.

İmtihan konusuna gelirsek ; eşitlik olmalı. Herkes aynı şartlarda imtihan edilmeli.
                          Zengin biri varlık içinde yaşıyor , hadi malının zekatını da veriyor diyelim.
                          Fakir olansa darlık , yokluk içinde yaşıyor. Biri yardım eder diye bekliyor çogu zaman. Ama ne gelen var ne de giden.
                          Varlıkla yokluk ikisi birbirinden çok farklı şeyler. Taban tabana zıt. Her insan da dayanamayabilir.

-

İnsan bir yere kadar kendini avutabiliyor. Gerisi yok. Hiçlik.
                          Madem inançlısın. Madem müslümansın. Dinini daha güzel anlatmalısın.
                          İnanmıyorum diyene böyle sert çıkışmamalısın. Yanlış anlaşılırsın.
                          Herkes inancını kendi içinde yaşamalı.
                          Ne insanlar gördüm ; müslümanım deyip geçinen ama müslümanlığın hiçbir sıfatına uymayan.
                          Müslümanlık ; hoşgörülük gerektirir.
                          Ne yazık ki bu sende yok gördüğüm kadarıyla.

-

Canımı acıtıyor haksızlık.
                          Eger Tanrı varsa bir zahmet aklımdakileri açıklığa kavuştursun.

İyi günler.

Yorum

Ayşegül ; seni çok seviyorum biliyor musun ?
                            Forumda seviliyor musun sevilmiyor musun en ufak bir fikrim bile yok. Ama sana acayip kanım ısındı.
                            Her zaman objektifsin. Her zaman düşüncelisin yazdıklarında.
                            Mavi gözlüyü bile unutmamışsın
                            Haklısın. Öyle yapacağım.
                            Ne kadar yazarsam yazayım , hiçbirşey degişmeyecek.
                            En azından buraya yazınca rahatladım.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Aişem View Post
                              Ayşegül ; seni çok seviyorum biliyor musun ?
                              Forumda seviliyor musun sevilmiyor musun en ufak bir fikrim bile yok. Ama sana acayip kanım ısındı.
                              Her zaman objektifsin. Her zaman düşüncelisin yazdıklarında.
                              Mavi gözlüyü bile unutmamışsın
                              Haklısın. Öyle yapacağım.
                              Ne kadar yazarsam yazayım , hiçbirşey degişmeyecek.
                              En azından buraya yazınca rahatladım.
                              duyduğum bi şeyi kolay kolay unutmam aişem hafızam mükemmel ötesidir
                              rahatlaman güzel yaz dök içini ama dediğim gibi herkes benim gibi deil olumsuz tepkiler almaya razıysan söv sövebildiğin kadar , ama canın sıkılcaksa biraz daha içinde tutmaya çalış dini sitemlerini

Yorum

İşleniyor...
                              X