Kesinlikle... Gecem gündüzüm feda olsun severek yapıyorsam gerisi boş tabiki...
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Benim derdim...
Collapse
X
-
amacın müzisyen olmak mı yoksa bir barın gece programlarında çalan bir insan olmak mı ? bu iki durum arasında çok fazlaca fark var ..18 yaşından sonra virtüözite özellikte bir müzisyen olman çok zor.herşeyden önce ''kulak'' denilen sesleri ayırtedebilme özelliğin var mı bunu bilmemiz gerekiyor.bass frekansların 300 - 10 Hz arasında olduğunu biliyor musun peki ? bunu bilmenin müzisyen olmakla ne alakası var diyebilirsin biraz araştırma yaparsan ne demek istediğimi çok iyi anlayabilirsin.6 yaşında gitar çalmaya başladım ancak 2 yıl önce geçirdiğim kaza sonrasında sol serçe parmağım 4 yerden ve sol işaret parmağım 2 yerden kırıldı.kaslarımda ciddi yıpranmalar meydana geldi bu yüzden 2 yıl elimi süremedim gitara.şuan boş zamanlarımda 2.meslek olarak daha doğrusu hobi olarak tonmaisterlik yapıyorum ses sistemleri firmasında ve yüzlerce müzisyenle çalışıyorum.türkiyede bir müzsyen olmak istiyor musun gerçekten ? bunu kendine sorman gerekiyor..müzisyenlik dışarıdan bakıldığında çok cazip çok hoş olarak gözüküyor ancak bir süre sonra insanların geçim sıkıntısı başladığında aslında hayallerinin peşinden koşmanın o kadar da cazip olmadığını anlıyorsun.iş başında alacağın 50-100 tl sana gerçekten yetebilecek mi ? gittiğin her işte aynı parçayı 10 defa çalmak gerçekten mutlu edecek mi seni ? bunları yaşamadan bilemezsin şuan yapabilirim diyebilirsin kendince ancak gerçekten o kadar müthiş değil herşey.çocuk yaşta yeteneksiz bir insan gitar çalmaya başlasa bile çok fazla çalışma ile bunu ilerletebilir çünkü kemikleri tam oturmadığında gitarın klavyesine meyili çok daha fazladır 18 yaşındaki bir insana göre ancak kulak dediğimiz kavram yok ise müzisyen olma sıfatına asla erişemez.uzun lafın kısası eğer gerçekten kendine güveniyorsan ve gerçekten günde 7-8 saatini gitar çalmaya ayıracaksan ayrıca ciddi bir hocadan ders alacaksan neden olmasın ? herşey sende bitiyor insan istediği sürece yapamayacağı birşey yok inan ..asıl mesleğini eline alıp ek iş olarak bir bar programında çalabilirsin çok büyük zevkle ve inan böylesi herşeyden daha güzel oluyor.Last edited by zealist; 17-07-2011, 05:32 PM.
Yorum
-
Detaylı cevabın için çok teşekkür ederim... İyi bir aranjör olmak istiyorum, klavyeye başlamalıyım doğal olarak tabi... Bass frekansların 300 - 10 Hz arasında olduğunu ilk defa senden öğrendim. Bu işin ne kadar zor olduğunun, göründüğü gibi tozpembe olmadığının bilincindeyim. Ve emin olarak verdiğim karardan, suan gitgeller yaşıyorum, içim sızlıyor...
Orjinal yazı sahibi: zealist View Postamacın müzisyen olmak mı yoksa bir barın gece programlarında çalan bir insan olmak mı ? bu iki durum arasında çok fazlaca fark var ..18 yaşından sonra virtüözite özellikte bir müzisyen olman çok zor.herşeyden önce ''kulak'' denilen sesleri ayırtedebilme özelliğin var mı bunu bilmemiz gerekiyor.bass frekansların 300 - 10 Hz arasında olduğunu biliyor musun peki ? bunu bilmenin müzisyen olmakla ne alakası var diyebilirsin biraz araştırma yaparsan ne demek istediğimi çok iyi anlayabilirsin.6 yaşında gitar çalmaya başladım ancak 2 yıl önce geçirdiğim kaza sonrasında sol serçe parmağım 4 yerden ve sol işaret parmağım 2 yerden kırıldı.kaslarımda ciddi yıpranmalar meydana geldi bu yüzden 2 yıl elimi süremedim gitara.şuan boş zamanlarımda 2.meslek olarak daha doğrusu hobi olarak tonmaisterlik yapıyorum ses sistemleri firmasında ve yüzlerce müzisyenle çalışıyorum.türkiyede bir müzsyen olmak istiyor musun gerçekten ? bunu kendine sorman gerekiyor..müzisyenlik dışarıdan bakıldığında çok cazip çok hoş olarak gözüküyor ancak bir süre sonra insanların geçim sıkıntısı başladığında aslında hayallerinin peşinden koşmanın o kadar da cazip olmadığını anlıyorsun.iş başında alacağın 50-100 tl sana gerçekten yetebilecek mi ? gittiğin her işte aynı parçayı 10 defa çalmak gerçekten mutlu edecek mi seni ? bunları yaşamadan bilemezsin şuan yapabilirim diyebilirsin kendince ancak gerçekten o kadar müthiş değil herşey.çocuk yaşta yeteneksiz bir insan gitar çalmaya başlasa bile çok fazla çalışma ile bunu ilerletebilir çünkü kemikleri tam oturmadığında gitarın klavyesine meyili çok daha fazladır 18 yaşındaki bir insana göre ancak kulak dediğimiz kavram yok ise müzisyen olma sıfatına asla erişemez.uzun lafın kısası eğer gerçekten kendine güveniyorsan ve gerçekten günde 7-8 saatini gitar çalmaya ayıracaksan ayrıca ciddi bir hocadan ders alacaksan neden olmasın ? herşey sende bitiyor insan istediği sürece yapamayacağı birşey yok inan ..asıl mesleğini eline alıp ek iş olarak bir bar programında çalabilirsin çok büyük zevkle ve inan böylesi herşeyden daha güzel oluyor.
Yorum
-
olmuş olan birşeyi değiştiremeyeceğim için oturup üzülecek halim yok daha doğrusu bu kadar mantıksız değilim sanırım
ben her zaman mutluyum.
bass frekansını örnek vermemin sebebi de bu aranjör olmak istiyorsun.aranjörlük, dünyanın en sofistike işlerinden biridir, yaratıcılık ve derin teknik bilgi gerektirir. hangi alet hangi ses aralığında, hangisiyle beraber iyi tınlar, hangi tonalitede çalması kolaydır bilmesi gerekir bunların hepsini bilmek zorundadır..solfej,armoni,ritim bilgilerinin çok üst seviye olmasından ziyade batı-türk müziğinin yapısal özelliklerini ve müzik teorilerine çok fazlaca hakim olman gerekiyor..hayatında ilk defa dinlediğin bir parçanın armonisini seslendirip daha sonra çalabileceğini düşünüyor musun ? bu konservatuar sınavlarında piyanodan sol diyez sesi çıkarttıktan sonra aa bu sol diyez demek kadar basit değil bunu belirtmek isterim
kullandığın mikrofonlar bile her ses için farklı ,bir shure beta 58 ile bir shure sm 58 arasında çok fazla fark var .. bunları neden mi anlatıyorum ? türkiyede müzisyenim diye dolanan insanlardan olmanı istemiyorum çünkü gerçekten uzaktan bakınca çok gülünç oluyorlar..bu bass gitar çalarken sadece low ve tiz frekansları açmak kadar saçma birşey.hevesini yok ettiysem özür dilerim ama bunlar gerçek olan şeyler..eğer gerçekten bunları yapabileceğine inanıyorsan daha fazla zaman keybetmene lüzum yok
ama dediğim gibi türkiye şartlarında sana iyi getirisi olan bir meslek edindikten sonra boş zamanlarında keyif için müzik çalmak istiyorum dersen yada haftanın 1-2 günü bir barda çalmak istiyorum diyorsan elinden gelenin en iyisini yapacağından eminim
Last edited by zealist; 17-07-2011, 08:51 PM.
Yorum
-
Bu arada kulağımın olduğuna eminim, ama eğer başlarsam kursuna netleşir olup olmadığı... 3-4 yıldır kayıpsız formatta (wav,flac) mümkün olduğunca az mp3(320kbps geneli) dinlemeye çalışıyorum... Dediklerini yapabilecek miyim bilmiyorum ama, belki de yerinde olmak istediğim insanlar senin nefret ettiğin insanlar olabilir...
Orjinal yazı sahibi: zealist View Postolmuş olan birşeyi değiştiremeyeceğim için oturup üzülecek halim yok daha doğrusu bu kadar mantıksız değilim sanırım
ben her zaman mutluyum.
bass frekansını örnek vermemin sebebi de bu aranjör olmak istiyorsun.aranjörlük, dünyanın en sofistike işlerinden biridir, yaratıcılık ve derin teknik bilgi gerektirir. hangi alet hangi ses aralığında, hangisiyle beraber iyi tınlar, hangi tonalitede çalması kolaydır bilmesi gerekir bunların hepsini bilmek zorundadır..solfej,armoni,ritim bilgilerinin çok üst seviye olmasından ziyade batı-türk müziğinin yapısal özelliklerini ve müzik teorilerine çok fazlaca hakim olman gerekiyor..hayatında ilk defa dinlediğin bir parçanın armonisini seslendirip daha sonra çalabileceğini düşünüyor musun ? bu konservatuar sınavlarında piyanodan sol diyez sesi çıkarttıktan sonra aa bu sol diyez demek kadar basit değil bunu belirtmek isterim
kullandığın mikrofonlar bile her ses için farklı ,bir shure beta 58 ile bir shure sm 58 arasında çok fazla fark var .. bunları neden mi anlatıyorum ? türkiyede müzisyenim diye dolanan insanlardan olmanı istemiyorum çünkü gerçekten uzaktan bakınca çok gülünç oluyorlar..bu bass gitar çalarken sadece low ve tiz frekansları açmak kadar saçma birşey.hevesini yok ettiysem özür dilerim ama bunlar gerçek olan şeyler..eğer gerçekten bunları yapabileceğine inanıyorsan daha fazla zaman keybetmene lüzum yok
ama dediğim gibi türkiye şartlarında sana iyi getirisi olan bir meslek edindikten sonra boş zamanlarında keyif için müzik çalmak istiyorum dersen yada haftanın 1-2 günü bir barda çalmak istiyorum diyorsan elinden gelenin en iyisini yapacağından eminim 
Yorum
-
peki yolun açık olsunOrjinal yazı sahibi: sound11 View PostBu arada kulağımın olduğuna eminim, ama eğer başlarsam kursuna netleşir olup olmadığı... 3-4 yıldır kayıpsız formatta (wav,flac) mümkün olduğunca az mp3(320kbps geneli) dinlemeye çalışıyorum... Dediklerini yapabilecek miyim bilmiyorum ama, belki de yerinde olmak istediğim insanlar senin nefret ettiğin insanlar olabilir...
Yorum

Yorum