Orjinal yazı sahibi: angel_of_darkness
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Babamdam midem bulanıyor. Böyle hissedenler var mı?
Collapse
X
-
çok haklısın gerçekten ben babasından nefret eden biri değilim benim babamda sorumsuzdu ama sevgisiz değildi bize karşı seviyorum babamı hatta üzülüyorum onun için... yalnız çok haklısın herkes baba olmak için baba olmuyor doğum kontrol yönlerini bilmeden baba olanda var yani tuvalete attığı bir sperm hücresi de olabilir çocuk bazı babalar için bence iyi bir baba kutsaldır herkes değil bu anne de olsa böyle
-
Bunun "ağır" bir laf olduğunu anlıyorsunuz da, neden bu kadar ağır bir lafın bir (yada birçok) sebebi olduğunu düşünmüyorsunuz??? İnsanlar birbirlerinden, hele ki "baba" gibi hayatta ilk güveneceği kişiden bu derece nefret eder, iğrenir, düşünemiyorsunuz??? Bilmediğiniz konu hakkında, yorum yapmak çok kolay... Benim gibi sessiz biri, hayatım boyunca sizin gibi anlamadan, dinlemeden, bilmeden, körü körüne babasını, babalığı savunan insanlarla tartışmakla geçti... Siz hala diğer babaları, kendi babanızla kıyaslıyorsunuz!! hayata kimse kimseye benzemez!! Hayatta ne kadar kötü, ahlaksız ve insan sıfatına sığmayan insanların varlığından o kadar habersizsiniz ki!! Dilerim karşılaşmayın da.... Ama bu tarz insanların var olduğunu unutup da, haksız ve mantıksız söylemlerde de bulunmayın!!! Bazı şeylere bir anda tepki vermek yerine, "acaba bir evlat neden babası için bunu dedi" diye kafa yorulsa, azıcık düşünülse.... Düşünce tembeli bir milletiz maalesef!! Herkes kendi bildiğini bir o doğru bilirmiş... Biraz etrafa bakıp, dünyada neler oluyor, neler yaşanıyor, ne tip insanlar var, ne yapılıyor diye sormak, araştırmak, at gözlüklerimizden kurtulmak lazım!!! İnsan gibi insan olmayan, adam gibi adam olmayan insanlara "baba" sıfatını uygun görmüyorum!!! Biyolojik işlevlerle, sizin varoluş sebebinize "kutsal"lık verilmesini uygun bulmuyorum!! İster anne olsun bu ister baba... İnsan gibi insan olmayana bu sıfatlara "biyolojik"ten başka başlık yakışmaz...Orjinal yazı sahibi: koc_burcuben ağır bir eleştiri yaptığımı düşünmüyorum.Bilakis ''babasından iğrenen var mı?'' ifadesi çok ağır bir laftır.Ne yaşadığını bilemem ama insanlar varlığını unutup ana-babasına bu tür sövmesi hiç hoş değil.Peygamberimizin hadisini okursanız anlarsınız.Evet senin de tahmin edeceğin gibi şahane bir babam var annem ve babamla da grur duyuyorum.Eğer ortada bir grur duyulmayacak biri var sa o da ben imdir.Onlara layık olmayan biziz.Onlar değil.
Ayrıca, Peygamberimiz tüm hadislerini "insan"lar için söylemiş.... Siz beni hala anlamıyorsunuz ki, insanlığa layık bile olmayan, sıfatı "baba" olan kişiler için konuştuğumu anlamıyorsunuz!! Allah "benim karşıma kul hakkıyla çıkmayın" der... Peygamberimizin hangi hadisinde bunu reddeden bir hadisi var!! Ayrıca ortada sövme de yok..."İğrenmek" ne zamandan beri sövme başlığında... Siz sövme görmemişsiniz!...
Şahane babanız ve ailenizle, güzel düşüncelerinizi "anlayış", "mantık" çerçevesinde yeniden düşünün bence!! Ve bu düşünceye sahip insanlara en azından "saygılı" olun... Konuya destek olup, olumlu şeyler söyleyeceğinize, eleştiride bulunuyorsunuz..
Ben bu konuda söyleyeceğimi söyledim... Sıfatı baba olsun olmasın, kimseye karşı nefret beslemek iyi değil.. Çünkü nefret bizi yıpratır.. En iyisi yok saymak, görmezden gelmek.. Asla affetmek değil! Kul hakkını helal etmiyorsan, Allah da kul hakkına karışmaz zaten! Hele ki, Allah'ın karışmadığı birşey, insanlar hiç karışıp "neden helal etmiyorsun" da diyemez!!Last edited by angel_of_darkness; 26-11-2011, 01:08 AM.I've been alone all along
Yorum
-
Teşekkürler... Dediğinizde haklısınız.. Kolay kazanılmayan, biyoljik işlevden öteye gitmediğinde bir anlam ifade etmeyen sıfatlar: anne ve baba kelimeleri...Orjinal yazı sahibi: kuzunaz View Postçok haklısın gerçekten ben babasından nefret eden biri değilim benim babamda sorumsuzdu ama sevgisiz değildi bize karşı seviyorum babamı hatta üzülüyorum onun için... yalnız çok haklısın herkes baba olmak için baba olmuyor doğum kontrol yönlerini bilmeden baba olanda var yani tuvalete attığı bir sperm hücresi de olabilir çocuk bazı babalar için bence iyi bir baba kutsaldır herkes değil bu anne de olsa böyleI've been alone all along
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: angel_of_darkness View PostBana soruyorsunuz sanırım....
Benim bir tarifim olsa, "baba"yı geçtim, önce "insanlık" için yapardım..
hımmmm peki insanlıkla ilgili canınızı sıkan şey nedir ? yolunda gitmeyen temel olan şeyler nelerdir ? iyiler ve kötüler meselelerini çözmeyi mi düşünüyosunuz ? Ayrıca Türkiyeden farklı bir ülkeye gitme fırsatınız oldu mu ?
Yorum
-
İnsanlığın yolunda gittiğine dair iyimserlik içinde olmanız çok güzel.. Ama tüm dünyada olanları görmüyorsunuz demektir... Benden değil, haber bülteninden bile, gazetelerden bile öğrenebilirsiniz bence... Türkiye'ye değil, dünyaya özgü bir sorun bence; insanlığın yok oluşu ve insanların acımasızlığı...Orjinal yazı sahibi: dıskokralı View Posthımmmm peki insanlıkla ilgili canınızı sıkan şey nedir ? yolunda gitmeyen temel olan şeyler nelerdir ? iyiler ve kötüler meselelerini çözmeyi mi düşünüyosunuz ? Ayrıca Türkiyeden farklı bir ülkeye gitme fırsatınız oldu mu ?
Ve kendi çapımda kötü meseleleri çözdüğümü düşünüyorum...Ama iş, biresellikten çok toplumsallığa dönmeli..
Siz sordunuz diye cevap vermiştim...Siparişle, "istemekle" olacak, düzelecek şeyler olsaydı, dünya şimdi cennet olurdu!I've been alone all along
Yorum
-
................................sordugum hiç bir şeye cevap vermemişsiniz,, ayrıca iyimser buldugum bir konu da yok,,,bence eğitim ve öğretim, örenme isteği, pşişik özellikler dünya görüşleri, çözüm insanı olabilme, bunlar ülkemin temel sorunlarıdır...bir çok sorunun kaynağı budur... sizce nedir ?Orjinal yazı sahibi: angel_of_darkness View Postİnsanlığın yolunda gittiğine dair iyimserlik içinde olmanız çok güzel.. Ama tüm dünyada olanları görmüyorsunuz demektir... Benden değil, haber bülteninden bile, gazetelerden bile öğrenebilirsiniz bence... Türkiye'ye değil, dünyaya özgü bir sorun bence; insanlığın yok oluşu ve insanların acımasızlığı...
Ve kendi çapımda kötü meseleleri çözdüğümü düşünüyorum...Ama iş, biresellikten çok toplumsallığa dönmeli..
Siz sordunuz diye cevap vermiştim...Siparişle, "istemekle" olacak, düzelecek şeyler olsaydı, dünya şimdi cennet olurdu!
Yorum
-
Cevap vermekle çözüme ulaşacağımı sanmadığım için konuşmamıştım... Ama madem ısrarla soruyorsunuz, söyliyim... Sizin dediğiniz gibi eğitim ve öğretim eksikliğinin yanı sıra, ahlak, terbiye, vicdan ve inanç eksikliğinden insanlık sorununun kaynaklandığını düşünüyorum.. Herşeye at gözlüğüyle bakan, tek görüşle bakıp, ne olabilir diye çözüm üretmeyen, düşünmeyen; düşünce tembeli bir millet olduk çıktık... Çıkarlar için, para için, zevk için herşeyi yapabilecek ahlaki seviyeye getirildik... Vicdan denen bizi engelleyen o hissi ortadan kaldırdık.. Biri birine yardım edip, yanşıyorsa, çıkarı,faydası olmadan yanaşmıyor.. Emekmiş, insanlıkmış, dürüstlükmüş, namusmuş, şerefmiş, vicdanmış, tüm değerlerimiz yok edildi.. Ve belki de en önemlisi, saygıyı, terbiyeyi, anlayışı ve tahammülü kaybettik... Daha saymama lüzum yok sanırım..Orjinal yazı sahibi: dıskokralı View Post................................sordugum hiç bir şeye cevap vermemişsiniz,, ayrıca iyimser buldugum bir konu da yok,,,bence eğitim ve öğretim, örenme isteği, pşişik özellikler dünya görüşleri, çözüm insanı olabilme, bunlar ülkemin temel sorunlarıdır...bir çok sorunun kaynağı budur... sizce nedir ?I've been alone all along
Yorum
-
Tabi ki...zaten bir insan, kendisine kalıcı hasar vermeyen birinden, üstelik bir yakınından, neden bu kadar nefret etsin ki!!Orjinal yazı sahibi: dıskokralı View Postbir çok psikolojik sorunların kaynağıda bu tür sorunlardır galiba... artık yaşayabilmek gerçekten çok zor 24 saat açık bir zihine sahip olması gerekiyor artık herkesin...her yer güvensiz her şey güvensiz en ufak bir şeyi bile 3-5 kere düşünmek gerekiyor...
Güven duymak en zor iş zaten...çünkü kimseden emin olamıyorsunuz.. ne 20-25 yıllık evlilerden, "bunca yıllık kocamı tanıyamamışım" lafları işittim..
Hayat insanlık adına güzel devam eder umarım...
iyi forumlar..I've been alone all along
Yorum
-

Yorum