Duyuru

Collapse
No announcement yet.

İntihar etmek istiyorum ..... :(

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: bilinmeyenx View Post
    zaten müslüman olan eninde sonunda cennete girmeyecek mi? intihar etse de etmese de sonunda cennet yok mu? evet intihar ettiğin şekilde cehennemde, kabirde acı çektiğin doğru ama insan bazen yeter artık diyor! bu dünyada en zor şey yalnızlık. insanlar arasında yalnız olmak. varlar ama aynı zamanda yoklar. Allah inancım olmasa ve tek dayanağım yüce Rabbim olmasa şimdiye ölmüş olurdum.

İntihar ettiğin zaman sonunda Cennet yok ! Çünkü intihar etmek cinayet hükmündedir ve tövbesi de mümkün olmadığı için sonsuz cehennem var sonunda !

Ben bunu bir hocadan kendi kulaklarımla duydum. O yüzden kafamıza göre fetva vermeyelim lütfen. Kafamıza göre fetva veripte ağır veballer almayalım. Lütfen "Müslüman intihar etse de sonunda Cennet yok mu ?" tarzında yanlış bilgiler vermeyelim arkadaşlar !

Yorum

bende ankisiyete hastalığı var.hayatım berbat halde gözlerim kıpkırmızı.Kimse bana yardım edemiyor sabit bir düşüncede aklım devamlı ne yapacağımı bilmiyorum.Derdimi kimseye anlatamam çünkü çok büyük bir günah işlediğim için bu düşünce kafama yer etti.Panik ataklar geçirmeye başladım.Her sabah nefesim kesilerek uyanıyorum.Artık sıkıldım diyorum kendime bazen Allah'tan ölümü istiyorum dayanılmaz hale geldi çünkü fakat intihar edemem.Belkide Allah'ım işlediğim günahların cezasını çektiriyor bana.
      Herşey ummadığın kadar güzel olacak.. sabret.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bilinmeyenx View Post
        zaten müslüman olan eninde sonunda cennete girmeyecek mi? intihar etse de etmese de sonunda cennet yok mu? evet intihar ettiğin şekilde cehennemde, kabirde acı çektiğin doğru ama insan bazen yeter artık diyor! bu dünyada en zor şey yalnızlık. insanlar arasında yalnız olmak. varlar ama aynı zamanda yoklar. Allah inancım olmasa ve tek dayanağım yüce Rabbim olmasa şimdiye ölmüş olurdum.
        müslüman olan elinde sonunda cennete girecek diye bir bilgi yok bu tamamen insanların kendini rahatlatma psikolojisi.kurana gore kolay cennet yok.kendimizi kandırmayalım.
        Aşk başlamadan güzel,
        Kalplerde heyecan
        Bakışlarda korku olduğu zaman güzel...
        Birbirimize sezdirmemek için çırpınış,
        Başkaları görmesin diye çabalayış,
        Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği zaman...
        Aşk başlamadan güzel....

Yorum

ben fetva vermedim, ne haddime fetva vermek! sadece bu konuda araştırma yaparken internette bazı bilgilere rastladım. onlara istinaden yazdım.

Orjinal yazı sahibi: İNSANİ View Post

İntihar ettiğin zaman sonunda Cennet yok ! Çünkü intihar etmek cinayet hükmündedir ve tövbesi de mümkün olmadığı için sonsuz cehennem var sonunda !

Ben bunu bir hocadan kendi kulaklarımla duydum. O yüzden kafamıza göre fetva vermeyelim lütfen. Kafamıza göre fetva veripte ağır veballer almayalım. Lütfen "Müslüman intihar etse de sonunda Cennet yok mu ?" tarzında yanlış bilgiler vermeyelim arkadaşlar !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalfobik24
            müslüman olarak ve günahkar olarak ölen kişi, günahlarını çektikten sonra cennete girecektir, bu bilgi hadislerle sabittir.
            neden kuranda yok ozamn .yada varda ben mi gozden kaçırmışım.hadisleri yanılma payı cok yuksettir.ama kuranı yanılma payı yoktur.
            Aşk başlamadan güzel,
            Kalplerde heyecan
            Bakışlarda korku olduğu zaman güzel...
            Birbirimize sezdirmemek için çırpınış,
            Başkaları görmesin diye çabalayış,
            Gözlerim gözlerinin mavisine değdiği zaman...
            Aşk başlamadan güzel....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bayraktar89 View Post
              neden kuranda yok ozamn .yada varda ben mi gozden kaçırmışım.hadisleri yanılma payı cok yuksettir.ama kuranı yanılma payı yoktur.
              Arkadaşım intiharın hükmünü git herhangi bir cami hocasına sor veya Diyanetin fetva hattını ara ve sor. Kafamıza göre fetva vermeyelim !

Hadislere gelince... Ben intihar edenin cehennem'de kefaretini ödedikten sonra cennet'e gittiğine dair bir hadis görmedim !

İntihar ile ilgili hadisleri incele ! Bulamazsan git bir cami hocasına intiharın hükmünü sor veya dediğim gibi diyanetin fetva hattını ara ve sor.

İntihar eden sonsuz cehennemliktir. Hiçbir yere gidemiyorsan diyanetin internet sitesine gir bak !

Yorum

Orjinal yazı sahibi: bayraktar89 View Post
                Diyanetten fetva !

Link: http://www.diyanet.gov.tr/yayin/basi...dir.asp?id=874

Kendini öldürmek anlamına gelen intihar, İslâm dininde kesinlikle yasaklanan büyük günahlardandır.

Yaşama hakkı, Allâh tarafından insana bahşedilmiş en temel hak olup, kimsenin Allâh'ın verdiği canı almaya hakkı yoktur. Allâh'a kulluk için yaratılarak, imtihan için yeryüzüne gönderilen insanın dünyaya gelmesi kendi elinde olmadığı gibi dünyadan ayrılması da yetkisinde değildir; dünyaya gelmesi de, ölümü de ilâhî iradenin elindedir. İnsan, Allâh'ın verdiği ömrü sonuna kadar muhafaza etmek ve onu en iyi şekilde değerlendirmekle mükelleftir.

İntihar, ümitsizliğin, çaresizliğin, acının ve ızdırabın dramatik bir sonucudur. Kendisinin imtihan için dünyaya gönderildiğine inanan ve inancının gereği Allâh'a güvenip dayanan insan ise, asla ümitsizliğe, karamsarlığa düşmez. Sıkıntılara göğüs germek, acıya ve kedere karşı sabır göstermek, şartlar ne olursa olsun Allâh'a olan inanç ve güveni yitirmemek, Müslüman'ın temel karakteridir. Kur'ân-ı Kerim'de hayatta karşılaşılan sıkıntı ve problemlerin birer sınav aracı olduğu, bunlara karşı sabır göstermenin iyi Müslüman'ın vasfı olduğu bildirilmektedir (Bakara, 2/155-157, 177; Hac, 22/35).

Bir insanın ne kendini ne de bir başkasını öldürmeye hakkı yoktur. Yüce Allâh, Kur'ân-ı Kerim'de haksız yere cana kıymayı haram kılmış, cezasının ebedî kalınacak cehennem olduğunu bildirmiştir (Nisâ, 4/93). Aynı şekilde haksız yere bir kişiyi öldürmeyi bütün insanlığı öldürmek, bir kişiyi kurtarmayı da bütün insanlara hayat vermek olarak kabul etmiştir (Mâide, 5/32). Hz. Peygamber de, intihar eden kimsenin cehenneme gireceğini haber vermiş (Buhârî, Tıb, 56) ve işlediği günahın büyüklüğü nedeniyle, intihar edenin cenâze namazını kendisi kıldırmamıştır (Müslim, Cenâiz, 37).

İntihar eden kimse büyük günah işlemiş olmakla birlikte, dinden çıkmış olmaz; kâfir olduğu söylenemez. Bu sebeple, ihtihar edenin cenâzesi, diğer Müslümanlar gibi yıkanır, kefenlenir, cenâze namazı kılınır ve Müslüman mezarlığına gömülür. (İ.P.)

______

Kısacası sen görmemişsin yani. Demişsin ya "ben neden göremedim o zaman ?" diye. Nedenini bilmiyoruz ama intiharın hükmünü göremediğini ve bilmediğini biliyoruz !

______

Amacım polemik oluşturmak değil. Amacım yanlış bilgiyi yoketmek. Verdiğin bilgi yanlış ! İntihar eden sonsuz cehennemliktir !
                Last edited by İNSANİ; 22-07-2012, 10:54 PM.

Yorum

Selam tartışma sistematiği açısından burada diyanetin verdiği ayetlerde ve hadislerde kesinlikle sonsuza kadar cehenmemde kalır dinden çıkar diye bir şey yok. Bu konuda kesin bir fikir birliği yok he diyanet kesinlikle cennete gidemez dinden çıkar diye görüşünü açıklasa tamam. Kafa karışıklığını gidermek için belkide böyle yapmalı.
                  I'm fine. I'm just not happy.
                  G.House

Yorum

Ayrıca yine bakınız.

http://www.harunyahya.org/tr/AO-Sohb...ar-cinayettir-

Yorum

İntihar etmeyi ben de çok istiyorum.Annem ölmeme dünden meraklı zaten öleyim diye dört göz bakıyor intihar etsene deyip duruyor...Beni tek tutan işin ahiret kısmı.Yoksa bu hayatta yaşamamın hiçbir anlamı yok....
                      En acısız ve etkili intihar yöntemi hangisi?

Yorum

İşleniyor...
                      X