Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Orucu bozdum ama rahat değilim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Orucu bozdum ama rahat değilim

çok hassas bi yapım var

yaş olayları başda olmak üzere aşk, iş, eş, okul şubu ne varsa kendi açımdan bana söylenildiği zaman yada sorulduğu zaman çok kötü oluyorum
    çünkü çoğunda olumsuz ve eksik kalmış şeyler yaşanmamış şeyler var yaşanmadığı için yaşımı bile kabul etmiyorum mesela.
    acı gerçekler gibi geliyo bana. ama ben değilde birisi ''bunlar olmuş böyle yaşanmış acı ama gerçek kabul etmek zorundasın'' dese ''hayır, git başımdan, sorma, etme, öğrenme,öyle değil... vb cevaplar veresim yada davranasım oluyor bazen davranıyorumda
    karşımdaki kişi hassas yapıda olduğumu bilmediği için her şekilde soruyor değerlendiriyor yada davranış biçimini ona göre yapıyor.

çok hassas olmam başıma deprem felaketi gibi

şimdi olayı anlatmayacam ama dün yaşadığım bir olaydan ötürü, aslında olay falan yok benden kaynaklanıyor, ama rengim falan atmış sapsarı olmuşum. annem öyle diyor. yüzümü falan yıkadılar. dolmuşa bindiğimde kendimde değildim
    sıcakta ayrı perişan ediyordu

herşeyden çabuk etkilenip böyle olduğumu anlayan annem ''sana oruç falan yok'' diyip bana tutdurmadı bugün. zaten dün akşama doğru babama: biz buna oruç tutdurmayalım daha, sapsarı oldu bugün, kalır bi hastalığa hastanelerde uğraşıp dururuz zaten cansız,zayıf. dediğini duydum odadan.

bugün oruç tutmuyorum ama rahat değilim. ben yarın tutcam dedim ''hayır'' diyor. ne yapcam ben şimdi. ben evin içindeyken herşey huzurlu, sakin, neşeli, ekmek elden su gölden, tek sıkıntım arkadaşım yok. olanlarında kendilerine göre sıkıntısı var aramıyolar zaten sıcaktan onlar bile bunalmış. yalnızlığı pek dert etmiyorum. yalnızken kimse bana soru sormuyor şöyle böyle demiyor. evin içindede eski bi bilgisayarım var ıkına ıkına onla eğleniyorum müzik film falan. zaten oda eski olduğu için idareten idare ediyorum yani. ama dışarı çıkınca bi yere gidince sorulan sorulara konuştuğum kişiye lütfen bana hayatımı sorma yaşımı sorma işimi sorma ben kalpten gidecem yoksa diyesim var. ya arkadaşlık kur otur havadan sudan sohbet et yada benden uzak dur.ama onuda diyemiyorum cevap veriyorum sonra fenalık geçiriyorum ben. elimi yüzümü yıkıyolar.
    aynı şeyi askerdede yaşadım nizamiyede ağlamaya başladım nöbette. içimde beni mahveden duygular vardı düşünceler.herkez başıma toplandı.
    gece ay ışığıyla bile hüzünlenen adamdım. galiba biraz hastayım birde bi resimde gördüğüm bi kız vardı onu çok istedim yanımda olsun ama kim olduğu nerde olduğu bile bilinmiyordu. o resim beni öldürdü. hep gözmün önüne geliyor o resim.
    nasıl kurtulcam ondan bilmiyorum

ben oruç tutmuyorum bugün daha önceki ramazanlardada bazılarını tutmadım yine. çünkü her sene birşey yaşıyorum ya midem hasta ya başka bi yerim.

tek derdim o kızdı birde bi baltaya sap olmak beraberinde. o kız beni çok hasta etti. dualarımda yalvardım ALLAHIM o kız kimse bana yaz onu diye. ama yok ve karşımdaki insanın neden boşsun neden evlenmedin neden kız arkadaşın yok bunca seneler ne yaptın yaşın kaç,geçmiş soruları beni öldürüyor. desem ki 5-6 sene Allaha yalvardım resimde gördüğüm kızı karşıma çıkar diye karşımdaki anlamayacak hatta
    manyakmı lan bu insan resimde gördüğü bi kıza aşık olur mu bekler mi. harbi deli. ama ben bunları yaşadım. şimdide her yerim ağrıyor, önüme konulan en güzel meyvelere bile sadece bakıyorum yiyemiyorum
    sizce değdimi arkadaşlar kendime kıymama ve ALLAH bu tutmadığım oruçların hesabını sorcak benden demi. çünkü ben kulluk görevimide yapmadım yapamadım bi kız için mahvoldum sadece o değil askerliğimi bile hasta hasta okulu bile hasta hasta güzel bi kız uğruna daha hasta....işe gircek mecalim kafam kalmadı midem hergün öö öö geğirip duruyorum.
    bana konulan teşhisler: Anksiyete, Sosyal fobi, Hastalık hastalığı, Okb + Reflü
    kimse ben hastayım demesin
    bu sitede artık pek görünmeyecem. bazı arkadaşlarım için sadece gircem. benimle ilgili bi düşüncesi ve iletmek istediği olan özelden yazsın.

başlığı görünce 14 yaşımdayken orucu bozduğum aklıma geldı
    Hayatta yapabileceğiniz en büyük hata,
    sürekli bir hata daha yapacağımız KORKUSUDUR!

Hayat budur.Onu hissedin , onu yaşayın ve ondan hoşnut kalın .

Yorum

Arkadaşım, sağlam bir doktora gidin bence ve durumunuz oruç tutmanıza mani değilse tutun. Maniyse de dinen neden sorumluysanız(Öğrenirsiniz bilmiyorsanız) onu yaparsınız.

Bundan başka, Allah inancınız var madem, kadere rıza gösterin. Sadece oruç tutmaktan değil, zamanınızı bu tip şeylerle boşa harcamaktan da sorumlu değil misiniz? Kendinizden kötü durumda olanları düşünün. Herkes istediği konumda değil zaten, imtihan dünyası malum...

Bunun haricinde de, hayatta niçin istemediğiniz pozisyonda olduğunuzu düşünebilirsiniz. Yani yanlış hareketleriniz neler oldu, bunları tespit etmeye çalışabilirsiniz. Tabii, bunu da kendinizi düzeltmeniz gereken noktaları tespit etmek amacıyla yaptığınızı unutmadan yapmanız gerekir diye düşünüyorum. Yoksa, "benden artık birşey olmaz" havasına girebilirsiniz.

Fotoğraftaki kız da orada kalsın bence Fotoğraftan insan ne anlayabilir ki? Kızın huyunu suyunu bilmeden ona "aşık" olduğunuzu söylemeyin bence. "Aşk" ulvi bir duygudur, birini tanımadan ona nasıl aşık olunur? Sizinki tutku, saplantı olabilir gibime geldi. Olaya bir de böyle bakarsanız, "kız" kötü bir karaktere sahipse, belki de Allah'ın size lütufta bulunduğunu bile düşünebilirsiniz

Her zaman aklı selim ile davranmak mecburiyetindeyiz. Ve ümidimizi kaybetmemek... Böyle olunca, şerrin nasıl hayra dönüştüğünü yaşayarak görebiliriz. Mesela, bu haliniz sizin olaylara bakış açısını değiştirmeniz gerektiğini anlamanıza sebep olabilir belki...

Yorum

Sevgili Metin.. Orucu bozdun ve rahat değilsin... O zaman bunun çaresi var; yarından itibaren tekrar oruç tutmaya başlamak... Hepimiz insanız ve biz insanlar hata yapmaktan ve günah işlemekten âri(uzak)değiliz... Yapmışsın bir hata, artık bundan sonra önemli olan hatada ısrar etmemektir... Yani, yapılan hatayı anlamak ve hemen dönmektir... Bundan sonraki oruçlu günlerinde kolaylıklar dilerim... Unutma; kolayı herkes yapar, önemli olan zoru yapmaktır.. O zor olan şey de; böyle günlerde oruç tutabilmektir... Bol bol Allah'a dua etmeyi de unutma... Ne de olsa "bereket" ayı içerisindeyiz...
        Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Sevdiğim kızın ilk fotografını gördügüm zaman aklımdan çıkmamaya basladı tam 4 yıl geçti aradan ve tanışma fırsatı dogdu, 1.5 yıllık bir ilişkiden sonra ayrıldık.Su an o fotografı görmemin ardından 8 yıl geçmiş olmasına ragmen onu ne zaman görsem kalbimin nasıl attıgını neler hissettiğimi bilemezsiniz.Yaptıklarım için pişmanım çok çektirdim ama o yaslarda akıl bir karıs havadaydı
          ALL COPS ARE BASTARDS !

Yorum

Allah ın olmadığını kanıtlayamazsınız.Size inancınıza ya da inançsızlığınıza küfür ediliyor mu?,siz neden Allaha,müslümanlığa ve Diğer başlıkta (RAmazanla ilgili) ramazana söğüyor,küfür ediyorsunuz.
            Last edited by viraj; 25-07-2012, 06:59 PM.
            hiçbir şey için her şeyimiz olsun istiyoruz.
            ne kadar içi boş,göremiyoruz..yk

Yorum

Orjinal yazı sahibi: dethrone
              rahat ol orucu bozdugun için sana bişi olmucak allah diye bir şey yok zaten. oructa yalan oluyor bölelikle. dünyadaki en büyük bilim adamlari allahin varligina bir delil olmadıgı konusunda hem fikir rahat olabilrsin .
              O'nun varlığı her tarafta, baktığın her yerde o kadar açık ve net ki...İspata bile gerek yok... Bırak, dünyanın başka yerlerini, uzayın sonsuzluğunu.. Sadece, kendine dön ve kendi vücudunu incele yeter... Vücudundaki binlerce mucize, ahenk, düzen, intizam ve sanat... O'nun mucizesi olduğunu bağırıp duruyor.. "Büyük" bilim adamlarının O'na inanmamaları hiçbir şey ifade etmez... Bu bir bakış açısıdır... Bakmak vardır, bir de "görmek" vardır... Görmesini bilmeyince bilimadamlığı yetmez... (Konu uzun ve benim çıkmam gerekiyor, bunları da acelece yazdım)
              Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: efrail18 View Post
                Allah ın olmadığını kanıtlayamazsınız.Size inancınıza ya da inançsızlığınıza küfür ediliyor mu?,siz neden Allaha,müslümanlığa ve Diğer başlıkta (RAmazanla ilgili) ramazana söğüyor,küfür ediyorsunuz.
                efrail, sakin ol, lütfen...
                Mutluluk;paylaşmaktır...

Yorum

Bu kainat kendi kendine var oldu öylemi? Bilim adamların mı yarattı seni (Tövbe haşa) . Bilim adamı diyorsun onların yeni yeni buldukları şeyler 1400 küsür yıl önce zaten Kuran-ı Kerimde açıklandı.
                  Fırtınalara, ayazlara alışkınız biz.
                  Yeter ki, sırtımızdan vurmasın dost bildiğimiz..

Yorum

dethrone Maymundan mı geldiğine inanıyorsun. Bu senin sorunun. Ne haliniz varsa görün. Bilim adamlarınında sende gerçeği birgün öğrenirsiniz.

Yanlız, ne içiyorsun da foruma yazıyorsun ?
                    İnsanların inançlarına hakaret etme hakkın yok..

Yorum

İşleniyor...
                    X