Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bi soda bi sandeviç limonlu ve iki buzlu lütfen:)

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• bi soda bi sandeviç limonlu ve iki buzlu lütfen:)

ya aslında ben bu siteye tesadüf diyebileceğim bir olay sonucu geldimdi.Ama baktım ki hakikaten güzel şeyler var.Dedim benim sorunlarada bir el atsınlar, bunlar işi biliyor .Ya arkadaşlar benim sorunum insanlara güvenemiyor olmam.Kime dost dediysem (o hariç) sırtımdan vuruyor.Acaba bende mi bir problem var diyorum ama alınılcak kırınılcak birşey de yapmıyorum,kimseye güvenemez oldum gerçek hayatta.İnternet ortamına geleyim dedim.İlk önce bir arkadaş sitesi vardı oraya üye oldum.Gerçekten çok sevdiğim bir arkadaşım oldu.Sonra ortada hiçbirsebep yokken bana bir daha görüşmesek daha iyi olur dedi.Sebebini sorma ben de bilmiyorum dedi.Çok üzüldüm ama elimden birşey gelmedi.Daha sonra başka bir arkadaşla konuşmaya başladık.Onunlada çok iyi arkadaş olduk ya da ben öyle zannettim.Çünkü benim msn adreslerimin tamamını yürüttü, bunu ona söylediğimde inkar etti ve kanıtlayınca da beni sil dedi.Ona da eyvallah dedik.Sonra üçüncü bir arkadaşla konuşmaya başladım.Allah'ın hakkı üçmüş diyerekten.O da ortada hiçbir sebep yokken onu silmemi istedi ve bana çok kötü davranmaya başladı.Ya artık herkes bana böyle yapacakmış gibi geliyor.Bu olaylar beni çok vurdu,artık ağır geliyor kaldıramıyorum..Herkes beni çok neşeli zannediyor.Her gelen bir kazık atıyor.Kime ne tavır sergileyeceğime karar veremez oldum.Ne diyorsunuz bu işe :cry:
    0
    a:4:{i:231;a:5:{s:12:"polloptionid";i:231;s:6:"nodeid";s:6:"521994";s:5:"title";s:4:"Anne";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:232;a:5:{s:12:"polloptionid";i:232;s:6:"nodeid";s:6:"521994";s:5:"title";s:4:"Baba";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:233;a:5:{s:12:"polloptionid";i:233;s:6:"nodeid";s:6:"521994";s:5:"title";s:8:"İkisi de";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}i:234;a:5:{s:12:"polloptionid";i:234;s:6:"nodeid";s:6:"521994";s:5:"title";s:17:"Aslolan kardeştir";s:5:"votes";i:0;s:6:"voters";a:0:{}}}
    0%
    0
    Abey bi ateşini alabilir miyim?(Neron)

yaw aslında ben bunu paylaşıma yazıcaktım ama buraya gelmiş.Kusra bakmayın yaw :roll:

Yorum

Merhaba...

Yaşın kaç merak ettim?

'' Kime dost dediysem (o hariç) sırtımdan vuruyor '' demişsin. Seni sırtından vurmayan o hariç dediğin kişiye yoğunlaş bence...

Eğer kendinde bir sorun olmadığını düşünüyorsan -ki öyle olmadığını düşündüğünü yazmışsın- o zaman bence senin değerini bilecek birisi çıkmamış karşına... Genelleştirme bence insanları... Bak o hariç dediğin var. dediğim gibi ona yoğunlaş bence...

Annenle babanın boşanmalarına üzüldüm. Böyle şeyler gerçekten de hiç hoş değil ama ne yazık ki yaşanıyor ister istemez... Kendini onların yerine koy. Boşanmak zorunda kalmasalardı boşanmazlardı, öyle değil mi? Kimbilir belki de böylesi daha hayırlıdır. Soğukkanlı olmalısın, olabildiğin kadarıyla...

Aynı şekilde sana kazık atanlara karşı da soğukkanlı olmalısın...

Esen kal...

Yorum

Ya "o hariç" dediğim kişi benim gerçek hayatta en yakın arkadaşım, dostum herşeyim olan Nihan.Bu arada ben 17 yaşındayım, kazık atanlara istesemde bişey yapamıyorum ki, zaten kızmıyorum da üzülüyorum sadece o kadar .Cevap yazdığın için çok teşekkür ederim.

Yorum

slm arkadaşım..
          bende senin sorununu okudum fakat bence birazcık olayı büyüttüğüne kanaat getirdim.. inanki hayatta daha büyük sorunlar var.. şimdi bunları kafana takıp kendini yıpratırsan gelecekte savaşmaya gücün kalmaz..
          ben sana bu uyarıyı yapıyorum ama kendimde aynı hatalara çok defa düştüm ve bunların çok yanlış olduğunu zamanla anladım..
          birkere yaşın tam onyedi ve alıngan,kırılgan.. çılgın bir yaş..
          bence canını sıkmaya değmez şeyler bunlar..
          o arkadaşlarını zaten netten bulmuşsun.. onların arasında gerçek bir dostluk kuramak imkansız diil ama zor..
          onlar seni çok iyi tanımıyor.. sen onları çok iyi tanımıyorsun.. ortada sebeb yokken diyorsun bitiriyorlar arkadaşlığımızı..belki de onların tarafında cidden bir sorun vardır ama dediğim gibi onların hayatını yaşam tarzını bilmiyorsun..
          bence ön yargılı olma..
          kendini de üzme bunları takıntı yapma.. önünde uzun yıllar.. uzun arkadaşlıklar olucak.. sakın bunları problem olarak görme..
          zaman zaman hepimizin yaşadığı şeyler bunlar..
          yani bunların adı sorun diil..

saygılar..

Yorum

'' kazık atanlara istesemde bişey yapamıyorum ki, zaten kızmıyorum da üzülüyorum sadece o kadar ''

> Aynı şey benim için de söz konusu. Bana kazık atana kızamıyorum. Sadece üzülüyorum, o kadar... Belki de en iyisi budur, yani en doğrusunu yapıyoruzdur... Allah zaten onları görüyor, öyle değil mi?

Sen bildiğin yolda yürümeye devam et. Belki karşına başka Nihan'lar da çıkar...

Esen kal...

Yorum

çok teşekkür ederim arkadaşlar.demek ki tek ben değil mişim böyle olan, başkaları da varmış.Beni bir nebze de olsa rahatlattınız.İyi ki burdayım dedim kendime.

Yorum

Arkadaşlar hiç şaşırmayın bu durum kimsenin güvensizliği yada olayları abartmasıyla ilgili değildir. TABİATIN KANUNU BÖYLE. Kişiler menfaatlerine ve çıkarlarına dokununca hemen hayatından silip atıyor. Demekki yaşanılan ilişkiler çıkar ilişkisi. Bunda şaşırmanıza hiç gerek yok. Temkinli olacaksın. Yaklaşımlarını dikkatli seçeceksin. Gerçek dostum diyebilecek insanları hayatına sokacaksın.Sanal ortamdaki arkadaşlıklar çok güzel ama eğer karşındaki bunu rencide ediyorsun takılmayacaksın. Hadi ordan güle güle demeyi bileceksin..Önemsiz gibi gelebilen detayları iyi analiz edeceksiniz. Zamanla anlayacaksınız. Hayat bu işte arkadaşlar. İnişler ve çıkışlar..KİŞİYE DEĞERİNDEN FAZLASINI VER SANA GERÇEK YÜZÜNÜ GÖSTERSİN çok doğrudur. Tecrübeyle sabittir. Deneyinde görün..

Yorum

Anketin ile alakalı da bir şey yazmak istedim. Çıkan sonuç çok doğru. Anne va baba bir arada olursa bir çocuğun dünyasından çok güzel bir yaşam olur. İkiside aynı duyguları yaşarlar evlatlarını düşünürler. Annedeki duygular asla değişmez. Sen istediğin kadar büyü çoluk çocuk sahibi ol annen için hep aynı duygular geçerlidir. Ama annen ortadan yok olunca babanda seni tanımaz...Üzülme...HAYATINI DOLU DOLU YAŞA. KİMSE İÇİN DEYMEZ..HELE ARKADAŞ İÇİN HİÇ DEYMEZ.. Mühim olan eşin ve ailen...Onlardan kazık yeme arkadaşı silip atmak çok kolay ama aileni silemiyorsun..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: zeynep43
                    Anketin ile alakalı da bir şey yazmak istedim. Çıkan sonuç çok doğru. Anne va baba bir arada olursa bir çocuğun dünyasından çok güzel bir yaşam olur. İkiside aynı duyguları yaşarlar evlatlarını düşünürler. Annedeki duygular asla değişmez. Sen istediğin kadar büyü çoluk çocuk sahibi ol annen için hep aynı duygular geçerlidir. Ama annen ortadan yok olunca babanda seni tanımaz...Üzülme...HAYATINI DOLU DOLU YAŞA. KİMSE İÇİN DEYMEZ..HELE ARKADAŞ İÇİN HİÇ DEYMEZ.. Mühim olan eşin ve ailen...Onlardan kazık yeme arkadaşı silip atmak çok kolay ama aileni silemiyorsun..
                    teşekkür ederim ben de anne ve babanın bir arada olması gerektiğini düşünüyorum.Ama onlarında bir hayatları var biliyorum.Kimsenin başkaları yüzünden mutsuz olmalarını istemem.Sonuçta onlarında bir hayatı olduğunu anlamaya başladım.Her ne olursa olsun onları çok sevicem hep ben.Teşekkür ederim

Yorum

rumuzun türkçe karakter içerdiği için sitede bulunanların arasında birden fazla görünüyorsun. Tekrar üye olabilirsin.

Yorum

arkadaşım yazılarından anladığım kadarıyla zeki ve esprili birisin yani bu olaylardan ders alıp yeniden arkadaşlar bulmak elinde...Biraz olmazsa dolaş ailenle vakit geçir bak yaz geldi...Mutlu kal
                        -O Seyyıdınden Kacan bir kole...SnN

Yorum

MERHABA ARKADAŞIM
                          İNSANLAR YAŞADIKLARINDAN DERS ALMALI ONA GÖRE HAREKET ETMELİ AMA BİRİLERİYLE YAŞADIĞIN OLUMSUZLUKLAR YÜZÜNDEN KENDİNİ KAPATMAMALI UMUTSUZLUĞA KAPILMAMALISIN BAŞKALARINA MAL ETMEMELİSİN.DAHA YENİ BAŞLIYOSUN ÇOK KÖTÜ ÇOK İYİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜĞÜN İNSANLAR TANIYCAKSIN.
                          UMUDUNU YİTİRME HAYAT SEVİNCE GÜZEL SEVGİYLE KAL
                          GÜZEL BAK GÜZEL GÖR GÜZEL YAŞA

Yorum

Benim de önce gerçek dost deyip sonra beni şaşırtan arkadaşlarım oldu ama bunlara üzülmek yerine hep bu gibi insanlar hayattın sadece güzellikten ibaret olmadığını göstermiş oluyor ve insana bir ders veriyor diye düşündüm.Yani hayat hazinene bir tecrübe kazandırıyorlar insan ilişkileri konusunda.İnsanları daha iyi anlıyorsun ve ona göre davranıyorsun üzülmek yerine hayatı öğrendiğini düşünüyorsun böyle durumlarda.Sen hayatta yapman gerekenleri yap, güvenmediğin kişilere temkinli davran ki zarar görmeyesin ve bence eğer ciddi zararlar görmediysen hayat hazinene bir şeyler kattığını düşünebilirsin

Yorum

Kac tane gercek dostumuz var hayatta

sevgili arkadasim,
                              gercek dostu ne yazikki günümüz kosullarında bulmak nerdeyse imkansiz.Ben 26 yasindayim ama hala dostum diyebilecegim bir kisi bile yok.Zaten insanin hayatta ya bir yada iki dostu ancak olabiliyor o da sanslıysak eger. Kendim icin gonul rahatligiyla soyleyebilirmki ben elimden geleni yaptım dostlarım icin yada dost yerine koyduklarım icin. onlar kadir kıymet bilmediler bazi seylerin onune gecemiyoruz..Ama sen bana gore daha sanlisin.Cunku yasin daha cok genc.Suan yapacagın saglam arkadasliklardan belki biri yada birkacı zamanla dostluga donusebilir.Birde sana bir tavsiye insanlara ozelliklede yeni arkadaslık asamasında oldugun kimselere sakin baskalarindan gordugun zararları anlatma yada ben soyle yaptım ama onlar bana kotu davrandi aramadı sormadi gorusmek istemedi deme.Cunku bu durum yeni tanıstıgın insanlarda bu hemen bir antipatiye yol acabiliyor.Olumsuz kotu seylerden degilde guzel eglenceli komik seylerden bahset.Cunku insanlarin cogu olumsuz seyler dinlemekten hoslanmiyor soyleyemese bile daha sonrasinda fazla sik gorusmek istemeyebilirler sana karsi tavir koyabilirler .Cunku insanlar seni yeterince tanımadıkları icin neyi nicin yaptıgına anlam veremeyeceklerdir.Anlatman sana hic birsey kazandirmayacaktir...Bak sana yapılan br arastirmayı yazayım .japon bilim adamı prof dr Masaru Emoto nun calısması.Bilim adamı kulandıgımız kelimelerin ve ses tonumuzun suyun molekul yapisinıi etkiledigini tespit etmis soyle bir deney yapılmıs hatta.İki ayrı kavanoza aynı olcude bulgur koymuslar Birine hergun guzel sozler soyleyip sevgi dolu bir ses tonuyla konusmuslar.Digerine ise surekli bagirip cagirarak hakaret ederek olumsuz seylerden bahsederek konusmuslar.Surenin sonunda ne olmus biliyormusun guzel sozler soylenen kavanozdakilere bir sey olmuyoken digerinkisinin ise kuflendigi gorulmus.Yani suyun molekul yapısı etkilendigi icin malzemenin bozulmus ve dusunsene vucudumuzun yaklasık %75 sudan olusuyor bize soylenen yada baskasına soylenen kotu sozler yada olumsuz seyler bizi ne kadar etkleyebiliyor. O yuzden unut o tum yasadigin kirikliklarini.Ama kendine bir ders cıkarmayida unutma ki aynı hataları yapmayasin.Yanlis insalarla arkadaslık kurmayasın.Sana cok hosuma bir hikayeyi gonderiyorum.Dostlukla ilgili

Sizin kaç tane dostunuz var
                              --------------------------------------------------------------------------------

Oglan cevap vermis: "Ohooo yüzlerce..."

Babası ogluna açıklamıs.

"Bak oglum" demis insanın bir sürü arkadası olabilir ama yüzlerce dostu
                              olamaz. Dost dedigin diger arkadaslara benzemez. İnsanın hayatı boyunca
                              ancak 1 ya da 2 tane dostu olabilir.

Oglan saçma demis. Benim bir sürü dostum var ve hepsi beni sever ve her
                              zaman bana yardıma kosacaklarına eminim.

Öyle mi demis babası? O zaman gel seninle bir test yapalım.

Adam birkac tane tavuk kesmis ve baska birkaç ıvır zıvır´la birlikte bir
                              çuvala doldurmus. Çuval´dan kanlar akıyormus. simdi git demis bu çuvalı
                              arkadaslarına götür ve onlardan yardm iste. Çuvalı birlikte bir yerlere
                              gömün.

Çocuk çıkmıs yola, bir arkadasının kapısını çalmıs, arkadası elindeki kanlı
                              çuvalı görünce çocugun yüzüne kapıyı kapatmıs, baska arkadasları bir daha
                              onlarla konusmamalarını görüsmemelerini rica etmisler, çünkü hepsi çuvalın
                              içinde bir ceset oldugunu sanmıs.

Oglan yüzü allak bullak babasına dönmüs olanları anlatmıs. Babası demis;
                              "İste senin arkadaslarının dostlugu bu kadar. simdi al bu çuvalı
                              benim dostuma götür."

Oglan tekrar sırtlamıs çuvalı düsmüs yola. Babasının dostu kapıyı açıp,
                              oglanı ter içinde, elinde kanlı bir çuvalla görür görmez etrafa söyle bir
                              bakmıs ve hemen almıs içeriye. Sen Ahmet´in oglusun degil mi demis? Evet
                              demis çocuk. Ver elindekini diyerek çuvalı almıs. Arka bahçeye çıkarmıs,
                              arka bahçede bir çukur kazıp çuvalı gömmüs. Çocuga su ikram etmis. Bu arada
                              yetmemis, gömdügü yer belli olmasın diye sarımsak ekmis oraya.

Çocuk ben artık gideyim demis. Adam da babana söyle sarımsak tarlasına gözüm
                              gibi bakıyorum demis.

Çocuk gitmis babasına durumu anlatmıs, gerçekten senin dostun varmıs benim
                              ise sadece sıradan arkadaslarım demis. Yooo bitmedi demis babası, simdi
                              tekrar git dostumun kapısını çal ve açar açmaz yüzüne okkalı bir tokat
                              yapıstır. Çocuk olur mu hiç öyle sey demis. Olur olur, ancak o zaman
                              anlayacaksın dostlugun ne demek oldugunu.

Çocuk çaresiz utana sıkıla tekrar düsmüs yola. Kapıyı çalmıs. Babasının
                              dostu kapıya çıkar çıkmaz da babamın size iletmek istedigi bir sey var
                              demis. Nedir o demeye kalmadan çocuk okkalı bir tokat yapıstırmıs babasının
                              dostunun suratına. Üzülmüs bir yandan da nasıl vurdum diye.

Babasının dostu demis ki, benim de babana iletmek istedigim bir sey var...
                              Söyle o babana "biz bir tokata satmayız koskoca sarımsak tarlasını" demis!

İste böyle. Çocuk o zaman anlamıs dostlugun degerini ve babasının yüzlerce
                              arkadasın olacagına bir dostun olsun yeter derken ne demek istedigini...

Sen Gülerken yanındakiler de güler,
                              Ama aglarken yalnız aglarsın,
                              Onun için öyle bir agaca yaslan ki,
                              Asla yıkılmasın.
                              Öyle bir dost edin ki,
                              Asla bırakmasın.

Yorum

İşleniyor...
                              X