Duyuru

Collapse
No announcement yet.

4 yanım dert oldu

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• 4 yanım dert oldu

İnsanların dertlerini dinleyen onlara yardımcı olan ya da olası çözümler sunan bir kişi. Düşünün... Her an, her yerde ihtiyaç olan tarzdan bir arkdaştır bu. Böyle bir arkadaşım vardı. Tam anlamıyla böyle biri olmasa bile, bu yönüyle tanınıp sevilirdi. Yeni bir okula geçtiğimde onun gibi olmaya karar verdim. Yani zaten dinler ve çözümler üretirdim ancak "herkese" yaptığım bir şey değildi bu. Keşke öyle de kalsaydı...
    11-12 yıllık bir dostum var. Birlikte büyüdük. Aile dostumuzun kızı. Aileleri hep anlatan ve dinlemeyen tarzdan insanlar. "Ay geçen ne oldu biliyor musun" diye başlarlar tüm hayatlarını bir bir bir... Anlatırlar.
    Tahmin etmişsinizdir öyle tipleri. İşte bu arkadaşımında konuşma genlerini ailesinden almış. Yani zaten sessiz, mülayim bir çocuktum... Nasıl ezerdi beni, düşünün artık. Hala da öyle... Ben sürekli onun dertlerine koşarım; geçen aylarda hastalıktan ölüyordum resmen kız bu durumdan bir haber. Yalnızca o da değil artık. İnsanlara sürekli kendimden bahsettiğimde utanıyor ve çekiniyorum. "Of ya, ne bu kafamda et kalmadı sus artık be!" diye düşünecekler diye.. İnsan psikologlardan bile bu konuda çekinir mi? Ah ah... Bende de var yani hak etmiyorda değilim. :62: Şimdi arkadaşlarımın "hepsi" kendi dertlerini, olaylarını, sorunlarını anlatıp duruyor. Ya arıyorlar ya internetten;mesaj yoluyla ve ya son çare evime gelip anlatıyorlar.
    Hayır abicim, sakin olağan bir hayatı olan birisi olsam tamam derim. Kabulümdür. Ancak zaten evdeki olaylar ve içimdeki patlamalar hepsinin anlattıklarından çok daha fazlası. "Sana ne oldu?" "Nasılsın, hep ben mi anlatacağım yaae?" demiyorlar. Diyemiyorlar çünkü, evet hep onlar anlatacak. Bu ne ya, psikoloğa para vermek istemeyen herkes geliyor yanıma. Arkadaşıma dedim geçen; "Bir psikoloğa gitmeni tavsiye ederim." diye. Birtek özelde psikolog olduğunu ve 1 seansın 50 Tl olduğunu öğrenince işin rengi değişti. Benden çözümler almaya başladı filan. Napsam aceba? Bende mi ücretlendirsem. Saat başı 45 Tl. Hiç değilse maddi bir yararını görürüm bu işin. :39:

Aslında o kadar yoruldum ki... Kalplerini kırmak istemiyorum. Geçen 11 yıllık, anlattığım o dostuma "Annem çok kötü, zaten onun dışında da hayatımın iyi olduğu yok. Ve sen bana konuştuğun 10 sevgilinden 3.sü ile arandaki sorundan bahsediyorsun. Sağ ol x, inan şu an tek derdim o oğlan ve yaptığı saçmalıklar" dedim. Teselli etti filan.. Fakat aramızda bozuldu gibi.. Ardından "Sanki ölüm deşeğinde annen. Ne depresyona girmiştin yaaa" diye dalga geçti; annem iyileşince tabi :17: Ya; aramız bozulcak, kalpleri kırılcak, sinirlencem, vicdan azabı çekcem ya da tatilde oturup kitap okumanın keyfini çıkartmaktansa; telefonumda bekleyen 12 kişinin dert mesajlarını yanıtlamam gerekecek.
    Patlıycam!
    Bakış açısı önemlidir.

Orjinal yazı sahibi: Birazdahakoyusiyah View Post
    Patlıycam!
    Patlı can iyidir yaaa ! Hee! Buarada bişe sööliiim... Telefonunu sessize al... İlgi yoksunluğu da bayaa kötü ediyo insanı de mi?
    Aynasıdır insan insanın. . !

Yorum

bende aynıydım
      genelde dert anlatılan ben olurdum
      ben hep fedakarlık yapan oldum
      karşı tarafta tık yok
      bende yavaş yavaş kendimi çektim
      dert anlattımı kısa cvblar
      boş ver takma kafana
      olur böyle şeyler gibi yuvarlar cümleler
      sonra tatmin olmuyo tabbiki
      zamanla bırakıyo, hem aranda açılmıyo

eskiden, şundan olmuştur, böyle düşünmürtür gibi cümlelr kullnıp kafa yorardım
      şimdi olur böyle şeyler diyorum

tabbi ki özel zaman ayırdığım 2 arkdaşım var

Yorum

Orjinal yazı sahibi: tavşan View Post
        dert anlattımı kısa cvblar
        boş ver takma kafana
        olur böyle şeyler gibi yuvarlar cümleler
        sonra tatmin olmuyo tabbiki
        zamanla bırakıyo, hem aranda açılmıyo
        kesinlikle katılıyorum
        tatminkar olmazsan dert anlatmazlar sana kimseyi kırmadan çözülür bu sorun..

mutsuzluk bulaşıcıdır korumak lazım kendimizi bazen..

Yorum

ben bile bunaldım burada herkesin derdini dinlemene gerek yok tabi ki. ama yakın olduklarını da aynı kefeye koyma. onların da seni dinlemeleri ise sana bağlı. konuşma talebi hep onlardan geliyor ya da bu konuları onlar açıyor sen de bunun üstüne "ben onu dinledim o da beni dinlesin" diye düşünüp anlatıyorsan olmaz mesela. sen ihtiyacın olduğunda onları arayıp kendini anlatmalısın. tabi bunu da doğal ve rahat olarak yapmalısın, "sıkılacaklar" diye düşünürsen gerçekten de sıkılırlar.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: fincan View Post
            ben bile bunaldım burada herkesin derdini dinlemene gerek yok tabi ki. ama yakın olduklarını da aynı kefeye koyma. onların da seni dinlemeleri ise sana bağlı. konuşma talebi hep onlardan geliyor ya da bu konuları onlar açıyor sen de bunun üstüne "ben onu dinledim o da beni dinlesin" diye düşünüp anlatıyorsan olmaz mesela. sen ihtiyacın olduğunda onları arayıp kendini anlatmalısın. tabi bunu da doğal ve rahat olarak yapmalısın, "sıkılacaklar" diye düşünürsen gerçekten de sıkılırlar.
            Saati 200$`a herkesi dinlerim Hayatta bunalmam
            so you're saying there's a chance ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
              sen psikolog olsana, çok geç değil gece gündüz onların kazandığı paraları düşünmektense kendi paranı düşünmüş olursun

Yorum

sen psikolog olsana, çok geç değil gece gündüz onların kazandığı paraları düşünmektense kendi paranı düşünmüş olursun
                Kendi parami kazaniyorum da, benimki saati 25$, psikolog degil, psikiyatr olmak lazim, psikologlar edebiyat fakultesi mezunu, hani madem insanlarin parasini alacagim bari psikiyatr olayim da dediklerim bir ise yarasin, matematik zekasi olmayan bir insan, insan beyni uzerine nasil tutarli yorum yapabilir ki ? Birde klinik psikoloji diye bir sacmalik cikmis, yine edebiyat fakultesinden cikan psikologlarin sinavla girip kazandigi bir unvan, bu onlara daha fazla para kazanma sansi veriyor, ne tatli is yahu

Yorum

200$ az diil mi yaf?))

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sudakihayaller View Post
                    200$ az diil mi yaf?))
                    Eh iste, kisa gunun kari, tas attim da kolum mu yoruldu

Yorum

Kendi parami kazaniyorum da, benimki saati 25$, psikolog degil, psikiyatr olmak lazim, psikologlar edebiyat fakultesi mezunu, hani madem insanlarin parasini alacagim bari psikiyatr olayim da dediklerim bir ise yarasin, matematik zekasi olmayan bir insan, insan beyni uzerine nasil tutarli yorum yapabilir ki ? Birde klinik psikoloji diye bir sacmalik cikmis, yine edebiyat fakultesinden cikan psikologlarin sinavla girip kazandigi bir unvan, bu onlara daha fazla para kazanma sansi veriyor, ne tatli is yahu
                      günde 8 saat çalıştığını varsayarsak tanıdığım çoğu psikiyatristten daha iyi kazanıyorsun, boşver. saatte 200$ kazananlar da vardır ama az bir oran, isim yapacaksın falan filan

Yorum

günde 8 saat çalıştığını varsayarsak tanıdığım çoğu psikiyatristten daha iyi kazanıyorsun, boşver. saatte 200$ kazananlar da vardır ama az bir oran, isim yapacaksın falan filan
                        Problem su ki ben 8 saat calismiyorum gunde Istedigim kadar calisiyorum ve ara sira depresif bir hal aliyor hayatim ve kopuyorum yaptiklarimdan Yoksa saati 25$*8*22=4400$ yapar ki, bu beni 5 yil icerisinde emekli eder

Yorum

Eh iste, kisa gunun kari, tas attim da kolum mu yoruldu
                          konuşman bile gerekmiyo valla
                          dinliyo gibi yap o kadar)

Yorum

Problem su ki ben 8 saat calismiyorum gunde Istedigim kadar calisiyorum ve ara sira depresif bir hal aliyor hayatim ve kopuyorum yaptiklarimdan Yoksa saati 25$*8*22=4400$ yapar ki, bu beni 5 yil icerisinde emekli eder
                            meslek nedir? kacırmışım orayı

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sudakihayaller View Post
                              meslek nedir? kacırmışım orayı
                              Soylemedim ki kacirasin Teknoloji ile ilgili, yalniz birsey alip satmiyorum, sonra maliye kapima dayanmasin

Yorum

İşleniyor...
                              X