Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Allah'a havale ettiğiniz birileri oldu mu?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Allah'a havale ettiğiniz birileri oldu mu?

Hala yaptıklarını unutamıyorum o ise çok basit sıradan büyütülecek bir mesele olmamış gibi davranıyordu. Bana çok sıkıntı ve acı hissettiren bu kişiye bugün seni "Allah'a havale ediyorum mutlu olabileceğini düşünmüyorum" dedim. Kendimi şimdi kötü hissediyorum böyle şeyleri kişiye söylemek doğrumudur bilmiyorum. Yaptıklarını ileride hatırlasın diye söyledim.

Olma mı bea, oldu tabi.
    Aslında cezalarını ben vermeyi düşündüm, ama sonra nereye kaçacam dedim vazgeçtim.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: missvenus View Post
      Hala yaptıklarını unutamıyorum o ise çok basit sıradan büyütülecek bir mesele olmamış gibi davranıyordu. Bana çok sıkıntı ve acı hissettiren bu kişiye bugün seni "Allah'a havale ediyorum mutlu olabileceğini düşünmüyorum" dedim. Kendimi şimdi kötü hissediyorum böyle şeyleri kişiye söylemek doğrumudur bilmiyorum. Yaptıklarını ileride hatırlasın diye söyledim.
      Allah`a havale ettim, birden fazla insani, bazilarinin baslarina cok kotu seyler geldi, uzuldum mu ? Zerre kadar uzulmedim, cunku beni o derece uzmus birinin ayni aciyi cekmesini isterim, isterim ki anlasin nasil oluyor En son eski kiz arkadasimi havale ettim, uzerinden 20 yil gecse bile, bana yaptiklarinin karsiligini almasini diliyorum, diledim Pismanmiyim, hayir, kindarmiyim ? evet, iyi birsey mi peki bu ? Hayir, peki niye devam ediyorum ? Cunku ben buyum, fitratim bu.

Vicdansiz degilim, yanlis anlamayin ama herkese bana davrandigi gibi davranirim ben
      so you're saying there's a chance ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
        kindarmiyim ? evet, iyi birsey mi peki bu ? Hayir, peki niye devam ediyorum ? Cunku ben buyum, fitratim bu.

Vicdansiz degilim, yanlis anlamayin ama herkese bana davrandigi gibi davranirim ben
        Eskiden zerre kadar kin yoktu içimde, öyle bi yapım yoktu. Ama şimdi sorsan, oooovv fena kindarım. Öyle böyle değil..

Hayat bu, değiştiriyor insanı bazen. E o kadar acı yasayınca ve arada kazık da yiyince normal yani..

Yorum

Orjinal yazı sahibi: "enough" View Post
          Eskiden zerre kadar kin yoktu içimde, öyle bi yapım yoktu. Ama şimdi sorsan, oooovv fena kindarım. Öyle böyle değil..

Hayat bu, değiştiriyor insanı bazen. E o kadar acı yasayınca ve arada kazık da yiyince normal yani..
          Zaten hep yasanmisliklarla insan degisiyor, insan gorerek ogrenir, cocukken de buyuyunce de, ayni, ne gorursen, onu uygularsin. Psikolojinin temeli budur Gerisi hikayedir. Kindarlik hos degil, insan kendini yiyip bitiriyor, cok uzuluyorsun, en iyisi unutmak, bosvermek ama iste bende bir yerlerde o kin hep duruyor, yavas yavas duzeltmeye calisiyorum gerci, daha az umursayarak...

Yorum

Zaten hep yasanmisliklarla insan degisiyor, insan gorerek ogrenir, cocukken de buyuyunce de, ayni, ne gorursen, onu uygularsin. Psikolojinin temeli budur Gerisi hikayedir. Kindarlik hos degil, insan kendini yiyip bitiriyor, cok uzuluyorsun, en iyisi unutmak, bosvermek ama iste bende bir yerlerde o kin hep duruyor, yavas yavas duzeltmeye calisiyorum gerci, daha az umursayarak...
            Takıntılı olduğum konularda çok kindarım. Bunun dışında her durumda kin duymam, herkese duymam.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: "enough" View Post
              Takıntılı olduğum konularda çok kindarım. Bunun dışında her durumda kin duymam, herkese duymam.
              Deger verdiklerine mi kin duyarsin ? Insan kiymet vermedigi birisinin yaptigi seye genelde uzulmez, sallamaz degil mi ?

Yorum

Deger verdiklerine mi kin duyarsin ? Insan kiymet vermedigi birisinin yaptigi seye genelde uzulmez, sallamaz degil mi ?
                Tabii ki öyle, değer vermediğim birini iplemem. Ama değer verdiğim kişiyle açmaza girdiğimde, değer vermeye devam etmekle birlikte nefret hissederim ve kin duyarım. Ama seviyorumdur aynı zamanda.

Karman çorman duygular işte..

Yorum

Herkesi Allah'a havele ediyorum
                  Geçen sene çok kibirliydim ama bu sene mükemmelim...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::.
                    ordan bakınca güveniyor gibimı mi görünüyorum açlık tecavüz savaşlar bu dünyada olduğu müddetce soylenilen şeye inancım olamaz.sadece sözel bir ismi var benim için.bu yüzden adalet diyorsak afrika da açlıktan ölen çocuk yerinde olupda konuşmak gerek. BIZLER sıcak yerimizden tok karnımızla kuru kuru adaletten bahsetmek kolaydır.
                    Bende çok düşündüm bu konuları yabancı. Bende çok düşündüm
                    ... ve ruhunun ilhamını dinledi insan. Sonuçlara razı olmak şartı ile istediğini seçmekte ve şeçtiğini yapmakta özgürsün....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: mihrimah
                      tecavüz savaşlar bunları yapan insanlarr, Allah değil.ve hiçbir günah da cezasız kalmıcak açıkça belirtilmiş.suan ne dersem diyim bu konuda tatmin olmıcaksın tahmin ediorum ama diğer tarafa göç ettiğinde adaletiini ve vrlığını kesin kez anlıcaksın..iyi geceler
                      Aynısını yazıcaktım mihrimah

Kimsenin inancını sorgulamadım, isteyen inanır, isteyen inanmaz.

Fakat İNSANLARIN yaptığı kötülüklerin sonucunda ALLAH`I suçlamak çok ama çok saçma geliyor bana..

Yorum

keşke bende birilerinin yuzune seni allaha havale ediyorum diyip arkama yaslanabilsem rahat rahat.....

Yorum

Allah havale etmem çoğu zaman işime yaramıyor mümkünse şeytana havale edeyim

Yorum

Havale etsenizde etmesenizde Allah herkesin n'aptığını bilir ve eğer yaptıklarını burda çekmezse öbür dünyada muhakkak haklar bölüşülür. Bu dünya adaletli mi diye sorarsak adaletlidir. Herkes eşit derecede acı çeker çok acı çeken dayanıklı olur.

Mevlana kolayca affedin der. Ben bana acı çektiren birine teşekkür bile ettim bu acıyı bana yaşattığı için. Çünkü acıyı yaşıyoruz Sagopa'nın bir sözü var; bu günkü aklım olsaydı hata yapmazdım. hata yapmasaydım bugünkü aklım olmazdı. Acıyla insan daha dayanıklı olur ve olması gerektiği yeri görür, Allah'ın yanı.
                            Her şey değişecektir, doğaları budur. Bir gün başarılı, bir gün başarısız olacaksın; bir gün zirvede, bir gün dipte olacaksın. Ama içinde bir şey hep aynı kalacak ve o bir şey senin gerçekliğindir! (Osho)

Yorum

Sizlerin yazılarını okurken Mevlana'nın bir sözüne rastladım "Umut Verip Güven Aşılayıpta Yarı Yolda Bıraktığın İnsanın, Gönül Sadakasını İki Dünyada Da Veremezsin" İnşallah veremez beni unutamaz karşısına çıkan insanlar beni unutturamasın istiyorum...Merak ettiğim konu hiç ah ettiğiniz kişinin hayatı ne duruma geldi?

Yorum

İşleniyor...
                              X