Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Allah'a havale ettiğiniz birileri oldu mu?
Collapse
X
-
bazen için böyle bulut bulut olur, yağmur yağmaya başlayacaktır da sen zorla tutarsın kendini..yağdığında çünkü geri dönüş yoktur, artık yeni bir yerden yeniden başlamak gerekir.. Ama o gücü kendinde bulamazsın. O kadar yaşadığın güzel şeylerde hiç olur gider.. Anlatırsın kendini ama hep suçlanırsın çünkü karşıdaki bencildir, nankördür. Bir anda o olanları unutur, gider. Siz siz olun, kimseye güvenmeyin en ummadığınız kişi bile bi gün sizin düşmanınız olması için iyi bir adaydır. Evet, ben o kişiyi Allah'a havale etmekle de kalmıyorum, pişman olması için bol bol da dua ediyorum.. Eğer bir gün düşman olmak istemiyorsanız, size yapılan her güzelliği aklınızdan çıkarmayın. Umarsızca çekip gitmeyin çünkü gün gelir takılır akıla..O kişiye de sesleniyorum o kadar pişman ol ki parmak izleri gibi sana özel olsun ve için için yesin..ama elinden bir şey gelmesin..
Yorum
-
Farklı bir agnostik türüsün sen o zaman:113: agnostik düşünce tarzını benimseyen arkadaşa sesleniyorum sanırım bir arayış içerisindesin ben de şöyle bir destek vermek isterdim kendisine: Magnetik alan, elektrik akımı, elektron, radyasyon, radyoaktivite bunlar da görünmezdir hepsi birer kavramdır. Aslında bilinmezdir ama insanlar anlamlı kılmak ve ölçebilmek için bu kavramları koymuştur. Magnetik alanı hissedersin, elektrik akımını hissedersin Allah'ın adaletini de hissedersin gözlemlemek istersin öldükten sonra adalet tecelli edecek ama dünyada da sana kötülük yapan gözyaşı döktüren birinin dünya da da cezasız kalmamasını istersin Allah'ın sopası yok tabi ama kimbilir o da başkalarına verdiği sıkıntıya karşılık o da bazı güçlükler ve zorluklarla karşılaşır tanık olduğun zaman şaşırırsın hiçbirşey tesadüf değildir
Yorum
-
söyliyim ne durumda,yaşamak bile istemiyor şuan.Orjinal yazı sahibi: missvenus View PostSizlerin yazılarını okurken Mevlana'nın bir sözüne rastladım "Umut Verip Güven Aşılayıpta Yarı Yolda Bıraktığın İnsanın, Gönül Sadakasını İki Dünyada Da Veremezsin" İnşallah veremez beni unutamaz karşısına çıkan insanlar beni unutturamasın istiyorum...Merak ettiğim konu hiç ah ettiğiniz kişinin hayatı ne duruma geldi?
Yorum
-
Neden durduk yere muhalif olayım inanmak inanmamak sana kalmış etrafına baktığında nasıl bir düzen ve denge olduğunu anlayacaksın kanıtları da yok değil sadece görmek istersen görürsün hiçbirşey rastgele ve tesadüf oluşmamış aksine hayranlık duymak gerekir. Suyun molekül yapısına bak H2O hadi başka molekül bağlarıyla su elde ette görelim? İnsan bedenine bir bak Kanın %92'si, kemiklerin %22'si, beynin ve kasların %75'i su. Bu yüzden dünyanın %80'i deniz ve okyonuslardan oluşuyor alsana bir denge..Bu kadar tesadüflüğü bile akıl edersen görürsün yabancı..Orjinal yazı sahibi: .::yabancı::.@missvenus bunlar cok basit bir şekilde tespit edeiliniyor bir kere:P tamam.muhalif olmak istiyorum dersen...olur sorun değil.
Yorum
-
Onlar gibi olamıyorum bende "Benim yapacağım hiç bir kötülük Allah' ın vereceği cezadan daha büyük olamaz". güzel söz iyi bir bakış sağol mavi-siyahOrjinal yazı sahibi: mavi-siyahBenimde Allah'a havale ettiğim insanlar oldu. Bende aynı senin gibi yüzlerine söyledim.
Asla hakkımı helal etmiyorum, bana yaptıklarınızı her neşiklde olursa olsun yaşamanızı istiyorum dedim.
Aslında bende onlar gibi kötülük yapabilirdim hem yapıma aykırıydı,hem yapsaydım benimde onlardan farklı bir tarafım olmazdı, hemde değmezdi.
Benim yapacağım hiç bir kötülük Allah' ın vereceği cezadan daha büyük olamaz.
Kimsenin yaptığı kötülük yanına kar kalmamıştır...
Yorum
-
Oldu annemin bazı hareketleri,kardeşimin bazı hareketlerinde Allah'a havale ettiğim oldu.Çünkü konuşmak bazı zamanlarda daha beter ediyor tartışmayı bir taraftan bi taraf alttan almak zourunda.Ve hep aynı suçlamalar yapmadığın şeylerin yapmış gibi konuşulması bu yüzden Allah'a havale ediyorum.Kimseye birşeyi kanıtlayamazsın,kanıtlamak da istemem,uğraşmam.Allah biliyor ne yaptığımı.Öbür dünyada hesaplaşırız artık.En iyisi Allah'a havale etmek.İnsanlar birbirini yargılıyorlar.Bence bu çok saçma çünkü kimin tamo larak ne yaptığını ne düşününp de yaptığını bilemezsin.Orjinal yazı sahibi: missvenus View PostHala yaptıklarını unutamıyorum o ise çok basit sıradan büyütülecek bir mesele olmamış gibi davranıyordu. Bana çok sıkıntı ve acı hissettiren bu kişiye bugün seni "Allah'a havale ediyorum mutlu olabileceğini düşünmüyorum" dedim. Kendimi şimdi kötü hissediyorum böyle şeyleri kişiye söylemek doğrumudur bilmiyorum. Yaptıklarını ileride hatırlasın diye söyledim.
Yorum
-
-
Ameller niyetlere göredir.İçinden niyetini değiştirebilirsin.Geri al bu havale etme işini.Niyetini değiştir.İçindeki sıkıntı geçecek elbet.Çünkü sen kontrol mekanizmasındasın.Orjinal yazı sahibi: missvenus View PostHala yaptıklarını unutamıyorum o ise çok basit sıradan büyütülecek bir mesele olmamış gibi davranıyordu. Bana çok sıkıntı ve acı hissettiren bu kişiye bugün seni "Allah'a havale ediyorum mutlu olabileceğini düşünmüyorum" dedim. Kendimi şimdi kötü hissediyorum böyle şeyleri kişiye söylemek doğrumudur bilmiyorum. Yaptıklarını ileride hatırlasın diye söyledim.
Yorum

benim bu konuda hala umudum var
Yorum