Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Mutsuzluğun dibindeyim

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Mutsuzluğun dibindeyim

Herkese selam. Uluslararası ilişkiler bölümünden bu yıl mezun oldum. Ancak ingilizcem yeterli düzeyde değil. Babam mezun olmadan önce yurtdışında dil okuluna gidersin dedi. Ancak mezun olunca işler değişti. Yollayamayacak maddi yetersizliklerden dolayı. Ailemin yanında yaşıyorum ve bu benim için nedense çok zor. Çok sıkılıyorum. Bitirdikten sonra yurt dışına giderim sonra İstanbul'da iş ararım yüksek lisans yaparım hayalim vardı. Ancak 3-4 ay içinde bu hayallerimin hepsi suya düştü. Kaldığım yere yeni taşındık, dolayısıyla hiç arkadaşım yok. Yapacak hiçbir şey yok burada. Her sabah uyandığımda aynı şey. Çok sıkılıyorum ve içime acayip kapandım. Annem bu bölümü seçmeseydin madem, bir şey olamayacaksın, evde oturursun ancak diyor.Bense çok ağlıyorum, aileme hep yüküm. Babama birkaç hafta önce Kpss kursunu sordum, o da devlete yönelmemi istiyordu. Ama bulunduğum yerde iyi bir kurs yok. Başka yer gitmem gerek. Olmaz dedi. Siz bu durumda olsanız ne yapardınız? Ben sadece ağlayıp çoğu zaman ailemi kırıyorum ama aslında kendime zarar veriyorum.

hic uzulme, bugune bugun lisans mezunusun...kpss sinavlarina girmek icin belli donemler var, internetten arastirma yapicaksin, sinav tarihlerini ogreniceksin, 2013 haziranda diyelim ki sinav, kendine hazirana kadar bir plan yapicaksin, bulundugun yerde illaki kitapcilar vardir yoksa bile internet uzerinden yayinevlerinden soru bankalari ,deneme setleri satin alicaksin, cogu zaman indirimli bile oluyor..kpss icin olusturulmus forumlari takip ediceksin, gecmis donemde cikmis sorulari cozuceksin ve arkadassiz, yeni tasindigin, cevren olmadigi bir yerde evde gecen bu zaman senin icin sinava hazirlanmak adina bulunmaz bir firsat olacak..icinde bulundugun ortami yararina cevirmek senin elinde..evet bugun bi kac dil bilmiyorsan, yurt disi kulturun, iyi referanslarin, is tecruben yoksa uluslararasi iliskiler bolumunden mezun olup is bulman cok zor ama memur olmana engel degil bu..ben cok sosyal bir buyuk sehirde, 8 ay disari cikmadan, internet olmadan sabah aksam soru cozup, konu calisarak memur oldum ve su an gelirim de, konumum da iyi ama bununla da sorunlar bitmiyor..her zaman yeni sorunlar cikiyor insanin karsisina ama hayat bu, mucadeleci olucaksin..bol sans dilerim.

Yorum

valla bu devirde lise mezunuda olsan üniversitede mezunu da olsan hatta yurt dışında eğitim alsan torpilin referansın olmadıktan sonra iş bulman çok zor....
      bende tekniklise mezunuyum çok güzel bir işim var benim yaptığım işi istanbulda yapanlar köşeyi dönüyor ama benim imkanım olmadığı için küçük şehirde yaşıyorum...

Yorum

seni çok iyi anlıyorum umarım her şey yoluna girer..benim içinde öyle tabi.

Yorum

ders ders çalışşş

Yorum

İnsan sürekli evde oturunca umutsuzluğa daha çok kapılıyor. Tüm gün yaptığım ev içinde amaçsızca oturmak. Haftasonu Ales var ona giricem bakalım kaç puan alıcam. Ama Ales'in de benim için bir anlamı kalmadı artık. Yabancı dil olmadıktan sonra - ki bunun için de KPDS ya da ÜDS gerekli- sırf laf olsun diye yeniden kafa patlatmak istemiyorum. Şimdi diyorum Ales'ten sonra faydası olmayacağını bile bile o dandik kursa mı kayıt olsam, en azından düzenli ders çalışırım. Program yaparım. (kpss-a için) Sabahleyin bile en geç kalktığım saat 9 ama tüm gün yapacak bir şey olmadığı için bugün kendimi zorladım 11'e doğru uyandım.O kadar boş vaktim var ki iyice köreldim. Her sabah mutsuz bir şekilde kalkıyorum. Annem benimle konuşmak dahi istemiyor, çünkü çok sinirliyim. Ales'e çalışmadım değil, ancak son iki haftadan beri soruları okumak bile külfet geliyor. Evde boş vaktimin olması iyi bir şey ama canım bir şey yapmak istemiyor. Çok mızmızım değil mi? Bu durumdan bir çıkış yolu bulmak istiyorum bir an önce. Yoksa sonum hiç iyi değil.

Yorum

Ya da İngilizce kursuna gidip özel sektörü mü denesem? Ben hep kendimi özel sektöre göre ayarladım ama babam sürekli öteledi. Staj yapmana gerek yok, sen okulla kursu birlikte yürütemezsin gibi şeyler. Aslında hatanın çoğu ben de, içimde bulunduğum durumu babama yıkıyorum gibi. Tamam babam da hatalı sözünü tutmadı ancak o da üzgün ve şu saatten sonra yapacak şey bunu düşünmek değil, başka çözüm yolları aramak. Ama dediğim gibi evde oturmak ben de güven eksikliği yarattı ve burada arkadaşım olmaması beni gittikçe asosyal biri haline getirdi.

Yorum

12345678 nickinden bile sıkıldığını resmediyor...Hiç nick alırken bile bir çaba sarfetmemişsin)
                aslında sana ne söylesem bilmiyorum çünkü benim sana söylemem den ziyede kendin kendine söyleyip eyleme geçmelisin.İlk başta neden kendine engel oluyorsun? ilk aşman gereken şey kendine olan engelin.Kendine engel olmamamak için neler yapabilirim demelisin.Daha sonra imkanlara gelirsek. elindeki imkanları kullanarak bir işe girip en azından güven konusunda bir şeyler kaybetmemek için girebilirsin.Biraz daha kendini geliştirip bir şeyler yapabilirsin. Yada bir işte çalışıp para biriktirip yurtdışına gidebilirsin gibi bir şey...Sadece yapman gereken nerden başamalıyım sorusu olmalı? ne yapmak istediğini bilmiyor ortada kalmışsın.
                "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Ben iş bulamıcam böyle giderse. Tüm gün evde oturucam, bir bakmışım yıllar geçmiş. Peki nasıl bir işte çalışmam gerek "yabancı"? Bu arada beni cevaplayan herkese teşekkür ederim.

Yorum

1...8 yani bu konu üstünde daha yoğun ve detaylı konuşmak gerek. realist olmak gerekiyor senin neler yapabileceğin ve neler yapamayacağın imkanlar hepsi bir masaya konulup ölçülüp tartışılır. Cok sevdiğim yakın bir arkadaşım uluslar arası ilişkileri bitirip şuan uluslar arası bir işletme de çalışıyor.dernek türü cok memnun işinden ve bir cok projelerle her gün daha fazla büyüyor. ve sürekli şehir dışında sen de neden böyle bir şey yapamayasın ki, ve özellikle bu işte özgüven durumu cok önemli, sonuçta ilişkiler senin işin. insanlarla ilişkilerin özgüvenin tam olmalı ki kendini gösterebilesin.Bu yüzden asla umutsuzluğa düşme. zaten şuan konu açıp yardım istemen bile pes etmediğin ve mücadele halinde olduğunu gösteriyor.
                    Şuanda nasıl bir iş bulabilirsin. başvuruda hiç bulundun mu? ing. dil eğitimi için neler yapıyorsun.
                    "Umut olmasına var, sınırsız denecek kadar umut var, ama bizim için değil." Franz Kafka

Yorum

Orjinal yazı sahibi: 12345678 View Post
                      Herkese selam. Uluslararası ilişkiler bölümünden bu yıl mezun oldum. Ancak ingilizcem yeterli düzeyde değil. Babam mezun olmadan önce yurtdışında dil okuluna gidersin dedi. Ancak mezun olunca işler değişti. Yollayamayacak maddi yetersizliklerden dolayı. Ailemin yanında yaşıyorum ve bu benim için nedense çok zor. Çok sıkılıyorum. Bitirdikten sonra yurt dışına giderim sonra İstanbul'da iş ararım yüksek lisans yaparım hayalim vardı. Ancak 3-4 ay içinde bu hayallerimin hepsi suya düştü. Kaldığım yere yeni taşındık, dolayısıyla hiç arkadaşım yok. Yapacak hiçbir şey yok burada. Her sabah uyandığımda aynı şey. Çok sıkılıyorum ve içime acayip kapandım. Annem bu bölümü seçmeseydin madem, bir şey olamayacaksın, evde oturursun ancak diyor.Bense çok ağlıyorum, aileme hep yüküm. Babama birkaç hafta önce Kpss kursunu sordum, o da devlete yönelmemi istiyordu. Ama bulunduğum yerde iyi bir kurs yok. Başka yer gitmem gerek. Olmaz dedi. Siz bu durumda olsanız ne yapardınız? Ben sadece ağlayıp çoğu zaman ailemi kırıyorum ama aslında kendime zarar veriyorum.
                      Bu kadar karamsar olmana gerek yok ben ingiliz dili ve edebiyatı okuyorum, üst sınıflardan çogu arkadas özel ders veriyor.Kurslara gelince gerçekten sana faydalı olabilecek bir kurs bulursan gitmeni öneririm.Ama inglizce istedikten sonra ögrenebilecegin bir dil.İçine girdikçe karısıyor ama sıkıntı yok ustesinden gelebilirsin.Mesela benim biraz da Almancam var yanına bir de ispanyolca ya da rusca koyarsam harika olacak.İş sende bitiyor istedikten sonra neden olmasın ?
                      Benim bir yakınım var adam gemide çalısıyordu 18 ulke dolastı ve su an rusça, ingilizce konusabiliyor.Görünüşte bu adam hoduk ne ruscası dersin ama biliyor işte Ben de diploma almak için surunuyorum bu saçma sapan egitim sistemiyle
                      ALL COPS ARE BASTARDS !

Yorum

Haftasonu Ales'ten sonra bir ingilizce kursuna başlamayı düşünüyorum. Ayrıca fabrika fabrika dolaşmayı planlıyorum. En azından neyim eksik onu göreyim? İş başvursu internetteki kariyer sitelerinden yapıyorum. Az önce babamla da konuştuk, ben bulunduğum yerden gitmek istiyorum, ama bunun için de iş bulmak gerek.mesela istanbul olabilir. Burada yaşamak istemiyorum. Bir diğer sorun da bu.

Yorum

ingilizce'ni geliştir bence de. kurs şart değil ama zaten evde boşsun o açıdan da iyi gelir.

Yorum

him iyi plan bence iyi ve olabilir hedefler.. nerde oturuyorsun şuan.ıstanbul da değil misiniz. bende ıstanbuldan kaçmak istiyorum.hehe daha sakin bir şehir lazım bana. kendi mesleğiniz hakkında araştırma yapıp bu bölümde olan insanlar la diyalog kurmaniz çok faydasi olur.tecrübeli kişiler size daha olumlu gerçekçi yol gösterebilir.

Yorum

hahaha cemyılmaz geldi aklıma. 2 üniversite bitirdim.boğaziçi ne gülmüştüm o espriye

Yorum

İşleniyor...
                              X