Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Şizofreni belirtileri nelerdr ?

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Şizofreni belirtileri nelerdr ?

s.a arkadaşlar cümleten herkese hayırlı forumlar .....
    arkadaşlar ben yaklaşık 10 senedir dermansız depersyon hastasıyım ve bazı antideresan ilaçlar içiyorum fakat uzun süredir kontrole gitmiyorum..
    neyse velhasıl beim sorum şu acaba ben şizofrenimi oldum ?
    bende bazı normal olmayan gelişmeler var mesela banyoda aynanın karşısında elimi yıkarken kendi kendime sanki karşımda birisi varmış gibi knuşuyorum ailem sesimi duyunca banyoda kiminle konuşuyon diyor hiçkimseyle dedim zor inanadırdım valla.
    onun dışında emek yerken burnuma pis kokular geliyor mesela bu gün sabah çay içerken bardaktan değişik kokular geliyor efendime söylim çok aşırı agresifleştim en basit şeylere çabuk sinirleniyorum hemen taarruza geçiyorum sizce ne yapmam lazım bunlar şizofreni belirtisi midir ????

evet bu yazıyı okumuştum saol ...

Yorum

Bende çok düşünürdüm şizofrenmiyim diye çoğu belirtileri kendimde arardım.
      Kara saç ak defterle geldik, Ak saç kara defterle gidiyoruz..

Yaşlı Çocuk.!

Yorum

yav şimdi bilimsel den ziyade ben daha çok burdaki şizofreni hastası olan arkadaşlardan bilgi almak istedim. mesela o sein dediğin yzıyı okudum bazı belirtiler bende var şimd diyecekler ki doktora git doktora en son gittiğimdebeni hastaneye yatırmak istedi ailemle görüşmek istedi bende çekindim aileme konuyu açamadım hastaneye yatmadım şimdi gitsem doktor eski deterleri açacak o yüzden çekiniyorum ...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: badee
          bildiğim bir şizofreni yok aramızda olan varsa yardımcı olur sabret ama herkes hastanede yatman tarafında olacaktır
          evet öyle olabilir ama çevreme en öenmlisi aileme nasıl açıklarım bunu çevremdeki insanlar neder ?
          kimse benim bu durumumu pek bilmiyor etrafıma nasıl açıklarım nederim ?

Yorum

evet öyle malesef ... 23

Yorum

Orjinal yazı sahibi: badee
              dahada küçükmüş yaşın kıyamam ya
              çok üzüldüm şimdi elimden bişey gelmeyince iyce kötü oldum
              ama hastaneye yatacak kadar ilerlediyse geçirdiğin her gün senin zararına olacak

ilgin için saol tşke derim ...
              hastalığın ilerleme konusunda ciddmisin ?
              hayin felek bu yaşta olacak şey mi bu ! yaşıtlarım gezip tozup gününü gün ederken benim şu yaşta saçlarım ağrıdı şimdi bende çok içerledim ...

Yorum

ahhh ulan hhh hayin felek ....
                ben ne şansız ne bahtsız adamım allah kahretsin lanet olsun ......

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Derdi çok View Post
                  ahhh ulan hhh hayin felek ....
                  ben ne şansız ne bahtsız adamım allah kahretsin lanet olsun ......
                  Yahu arkadasim ne oluyor, sakin ol. 23 yasinda kocaman adamsin, kendine acimayi birak. Hastaneye yatmak korkunc birsey degil, asil korkunc olan hastaligini reddetmek. Ayrica sen kendi kendinin sizofren oldugunu anlayamazsin, bunun icin hastaneye ve doktora gidersen, gercegi ogrenirsin ve rahatlarsin, belirsizlik en kotu seydir.

Ayrica diyelim ki sizofrensin ?? Eee nolmus, hayat bitti mi ? Ilaclar var, cozumler var, hem bircok insan normal hayatina devam ediyor...

Eski defterler derken ?
                  so you're saying there's a chance ?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: defiance View Post
                    Yahu arkadasim ne oluyor, sakin ol. 23 yasinda kocaman adamsin, kendine acimayi birak. Hastaneye yatmak korkunc birsey degil, asil korkunc olan hastaligini reddetmek. Ayrica sen kendi kendinin sizofren oldugunu anlayamazsin, bunun icin hastaneye ve doktora gidersen, gercegi ogrenirsin ve rahatlarsin, belirsizlik en kotu seydir.

Ayrica diyelim ki sizofrensin ?? Eee nolmus, hayat bitti mi ? Ilaclar var, cozumler var, hem bircok insan normal hayatina devam ediyor...

Eski defterler derken ?

evet haklısın ama ne yapim cinnete geldiam ...
                    eski defterlerden kastım daha önceki doktorlarda beni hastaneye yatırmak istedi ama ben kabul etmedim şimdi doktor dosyamı görünce neden yatmıon diye soracak .. ???

Yorum

evet haklısın ama ne yapim cinnete geldiam ...
                      eski defterlerden kastım daha önceki doktorlarda beni hastaneye yatırmak istedi ama ben kabul etmedim şimdi doktor dosyamı görünce neden yatmıon diye soracak .. ???
                      Hocam hastaneye yat, korkma ve oraya tedavi amacli olarak yat, kimin ne dedigini de bosver, bu isi geciktirme, doktor niye yatmiyorsun diye sorarsa, o zaman kendimi hazir hissetmedim dersin gecersin, merak etme birsey olmaz. Hastane yemekleri cok iyi olmayabilir ama inan bana orada gecirdigin zamanin cok faydasini gorursun, yalniz bu ise inanarak git, butun mesele inanmak, korkma, korkarak hicbirsey olmaz hayatta. Uzerine git ve hayatinin geri kalanini elinden gelen en iyi sekilde yasa. Bak bugun bu sansin var, yarin olmayabilir. Sorunlar sen cozum icin geciktikce buyurler. Sizofren tanisi kolay konulan bir tani degildir. Kendine hemen yakistirma hastaliklari.

Yorum

Durumunuzda tam anlatmadığınız detaylarda var sanırım sadece depresyon tedavisi için psikiyatristler yatırma kararı almaz. bu sıraladıklarınız dışında ne sorunlar yaşıyorsunuzki hastahaneye yatmanız öneriliyor. sizi anlayabiliyorum malesef psikiolojik rahatsızlıkları halen toplum olarak saklı tutuyoruz. ama bunu ailenizden gizlememelisiniz onlar eminim sizin en iyi koruyucunuz yardımcınız olacaktır.araştırın ve iyi bir psikiyatrist bulun ve asla verdiği ilaçları içmemezlik yapmayın eğerki yatmanızı ön görüyorsada yatın çünkü bu ileriniz için iyi olacaktır. ayrıca burnunuza kötü kokular geldiğinizi söylemişsiniz buna benzer bir kaç konu okumuştum formda ama tam hatırlayamıyorum bunu takıntı yapmış olabilirsinizde ilaçların etkiside olabilir. o nedenle acilen tedavi olun
                        Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: Milaa View Post
                          Durumunuzda tam anlatmadığınız detaylarda var sanırım sadece depresyon tedavisi için psikiyatristler yatırma kararı almaz. bu sıraladıklarınız dışında ne sorunlar yaşıyorsunuzki hastahaneye yatmanız öneriliyor. sizi anlayabiliyorum malesef psikiolojik rahatsızlıkları halen toplum olarak saklı tutuyoruz. ama bunu ailenizden gizlememelisiniz onlar eminim sizin en iyi koruyucunuz yardımcınız olacaktır.araştırın ve iyi bir psikiyatrist bulun ve asla verdiği ilaçları içmemezlik yapmayın eğerki yatmanızı ön görüyorsada yatın çünkü bu ileriniz için iyi olacaktır. ayrıca burnunuza kötü kokular geldiğinizi söylemişsiniz buna benzer bir kaç konu okumuştum formda ama tam hatırlayamıyorum bunu takıntı yapmış olabilirsinizde ilaçların etkiside olabilir. o nedenle acilen tedavi olun
                          evet bazı detaylarda var ...
                          doktora ben son gittiğin görüşmelerde ciddi manada intihar düşüncelerim olduğunu söyledim.
                          ve so sıra gerçekten çok düşünüyordum hala düşünüyorum gerçi ama doktor bu yüzden atırmak istedi beni. bunun dışında yalnız kaldımda kendi kendme konuşuyorum sanki karşımda biri varmış gibi hemde yüksek sesle eskiden de konuşurdum ama sadece içimden şimdi sesli konuşuyorum sanki karşımda biri varmış gibi sizce bunlar normal şeyler mi ? + aşırı agresif birisiyim en ufak şeyde parlıyorum ....

Yorum

doktora ben son gittiğin görüşmelerde ciddi manada intihar düşüncelerim olduğunu söyledim.
                            ve so sıra gerçekten çok düşünüyordum hala düşünüyorum gerçi ama doktor bu yüzden atırmak istedi beni. bunun dışında yalnız kaldımda kendi kendme konuşuyorum sanki karşımda biri varmış gibi hemde yüksek sesle eskiden de konuşurdum ama sadece içimden şimdi sesli konuşuyorum sanki karşımda biri varmış gibi sizce bunlar normal şeyler mi ? + aşırı agresif birisiyim en ufak şeyde parlıyorum ....
                            Kendi kendine konusup sizofren olmayan insanlar taniyorum, bak yine soyluyorum, kendine sizofren tanisi koyamazsin, intihar dusuncesi eger surekli olarak aklina geliyorsa, vakit kaybetmeden doktoruna git. Asiri agresiflik olayini da anlat. Hepimizde normal olmayan bir suru davranis var ama cok azimiz ciddi psikolojik rahatsizliklar yasiyoruz.

Yorum

şizofreni belirtisi taşısaydınız bunu doktorunuz sizle mutlaka paylaşırdı. intihar eğiliminiz varsa doktorunuz yatırma konusunda haksızda değilmiş. belliki sizinki ileri derecede depresyon şizofreni daha derin ve vahim bir durum sizin şizofren olduğunuzu sanmıyorum. bazı insanlarda vardır bu durum kendi kendine konuşma benimde babam kafasında hesap yapar kendi kendine konuşur bazen gülerek takılırız. ama herhangi bir ruh sağlığı olduğundan değil kişilik özelliği belki sizde yeni başladı bu durum o yüzden düşündürüyor olabilir. ama zaten insanın kafası doluyken kendi kendine konuşur. o nedenle paniklemeyin derim ve doktor kontrolünü asla aksatmayın
                              Denizdeki damlaları sayın desem sayar mısınız? Canlar damladır, sonunda aynı denize damlayacağız.

Yorum

İşleniyor...
                              X