Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kadın erkek eşitligi....

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

Orjinal yazı sahibi: KATTRE View Post
    medeni kelimesini ben kendi çocuklarım için kullamadım , tabiki bir hınç oluşur insanın içinde öfke duyulur mutlaka ama tutup saçını başını mı yolayım yani ? buda benim yapıma ters işte ....
    ya yapıyla ne alakası var bende elimde kadın saçlarıyla gezmiyorum hergün ben normalde kavga bile edemem sevmem yüksek sesi ama öyle birşey olduğu zaman ne yaparım hayal bile edemiyorum... kadına şiddete hayır yerine mazluma güçsüze savunmasıza şiddete hayır desek ...
    deli ruh hali bazen iyi gelir ama biz çok abarttık ....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: melinya View Post
      kadına şiddete hayır yerine mazluma güçsüze savunmasıza şiddete hayır desek ...
      :41:............

Yorum

kadin hangi durumlarda dovulur idiopatik birkac ornek verir misin

Yorum

Orjinal yazı sahibi: schrödingerinkedisi View Post
          kadin hangi durumlarda dovulur idiopatik birkac ornek verir misin
          Kadın şu durumlarda dövülür diye bir şey yoktur. Yukarıda bir kaç örnek olay verdim o durumda tekrar söylüyorum karşındakinin cinsiyetinin hiç bir mahiyeti yoktur. Yani sırf kadın diye herşeyi yaptığı halde özellikli bi ayrıcalık talep edemez.

Yorum

vallahi düşünmek dahi istemiyorum ama o an elime verseler ne yaparım bilmem... öyle bir sahnede sen durupta içinde hiçbir hınç oluşmuyorsa insani birşey olmadığını düşünüyorum... tavuklar bile civcivine yanaş bakim ne yapıyorlar sana...
            Ben şiddete karşıyım ve kimseye şiddet uygulayamam diye beni insansızlıkla suçlayamassın bu ağır bir ithamdır melinya ! herkesin olaylara bakış açısı ve çözümü farklıdır saygı duymalısın duymuyorsada yargılayamassın !....
            GİDENE DUR DEMEM ....

Yorum

Orjinal yazı sahibi: KATTRE View Post
              Ben şiddete karşıyım ve kimseye şiddet uygulayamam diye beni insansızlıkla suçlayamassın bu ağır bir ithamdır melinya ! herkesin olaylara bakış açısı ve çözümü farklıdır saygı duymalısın duymuyorsada yargılayamassın !....
              ben yargılamadım kattre yanlış anlama sadece böyle bir duygunun kendi mantığım çerçevesinde insani olmadığını düşünüyorum dedm sen insan değilsn demedim. yanlış anladıysan afedersin ancak bu da benim görüşüm etiketlememişim sadece düşüncemi belirtmişim ikisi ayrı şeyler...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: idiopatik View Post
                Kadın şu durumlarda dövülür diye bir şey yoktur. Yukarıda bir kaç örnek olay verdim o durumda tekrar söylüyorum karşındakinin cinsiyetinin hiç bir mahiyeti yoktur. Yani sırf kadın diye herşeyi yaptığı halde özellikli bi ayrıcalık talep edemez.
                herkesin kriterleri farklidir..kimisi kadin sunu yaparsa dovulmeli der kimisi bunu yaparsa dovulmeli..herkes kkendi penceresinden bakar..hangi davranis olursa olsun dayak disinda secenekler tercih edilmelidir..aksi durum ilkelliktir..

Yorum

Bir ilişkide (evlilik veya arkadaşlık olsun )eşlerden biri karşısındakini devamlı aşagılıyor ,kuçumsuyorsa kufrediyorsa zaten her şey sona ermiş demektir .

Böyle biriyle bir arada olmanın hiçbir manası yok ,yapılacak en dogru hareket o ilişkiyi bitirmek sonlandırmaktır .

Ama soru eger kadına el kalkarmıysa ,tabiki kalkabilir .Genelde hep magdur kadınlar ilgi odagı olmakta ,onlara hak verilmekte korunmaktalar .

Peki ,ya kadınlardan şiddet goren erkeklerin durumuna ne demeli .Her ne kadar pek dikkat çekmesede kadın şiddetine maruz kalan azımsanmayacak oranda erkekler mevcut .Ama bu arkadaşlar toplumun önyargıları ve bakış açıları nedeniyle çektikleri acıyı ortaya dökememekte ,herşeyi sineye çekmekteler .

Mademki kadına el kalkmaz ,o zaman erkegede kalkmamalı .
                  ANCAK ANLATABİLDİGİNİZ KADAR , ANLAYABİLİRİM .

Yorum

İnsanların birbirine dayak atması eşitlikmi? Bence aşşağılık bir durum. O kadar içinden çıkamadığın sorunların varsa çık git. Şiddete başvurunca sorunlar çözülüyor mu? Yoksa içinde biriken kini kusmakmı tek amacın?

Erkek kadını dövse eşitlik mi sağlanacak. Peki kadınlar erkeklere nazaran daha güçsüz varlıklar. Erkek dayağı hak ediyorsa o zaman ne olacak? Yani dövemeyeceğiz, eşitlik bozulacak...

Dayakla eşitlik olsa, hakim döverdi her önüne geleni heralde.

Şiddetten nefret ediyorum, bir kadına el kaldıracak kadar çaresiz bir erkek bence dünyadaki en aşşağılık erkektir.

Yorum

herkes kavga etsin spor yapmaz olduk millet olarak kadın eğer dayak yeme durumundaysa karşılık vererek durumu eşitlemeye çalışsın

KuzuZade
                      Derdest etti gönlümü serabınla gelen nazarın, n'ola ki aslına rücu etse suret-i nigarın..BeyZade
                      BEYNİNİZİ değiştirin , HAYATINIZ değişsin... ( Dr. Daniel G. Amen )
                      Psikiyatrik rahatsızlığı olan bu kitabı okusun etkili çözüm bulacaksınız. !

Yorum

hey neler oluyor buralarda böyle ?

yani aslında okudukça aydınlanıyorum bilgileniyorum

böyle güzel bence
                        Last edited by *SunRaider*; 14-12-2012, 08:38 PM.

Yorum

Orjinal yazı sahibi: suskun_styla View Post
                          kadınlarla erkekler eşit haklara sahiptir bu medeni kanundada böyledir.
                          her iki kesim içinde vicut dokunulmazlıgı fln vardır.
                          buraya kadar herşey normal,
                          bişi soracam yalnıs anlasılmasın madem kadın erkek eşit,erkekler kendi arasında kavga edebiliyoken sonucta bi taraf hep kavgayı baslatan taraf olmuştur ondan sonra yumruklar tekmeler konusur,kadınlarda niye böyle diyil,yani kadına el kalkmaz diyolar kalkmazda,kadın seni tahrik ediyosa öyle açıklıktan bahsetmiyorum.seni sürekli aşalıyosa,küfrediyosa,nie dövülmesin hani kadın erkek eşitligi,nerde şimdi burda erkegin hakkı,kendini lafla kurtaramıosa erkek yani karsındaki laftan anlamıosa napacak dövecek mecburen ben kadına kalkan ele karsıyım.ama kadından kadınada fark var.yani herkese kaldırılmamalı,gercekci bi dünyada yasıoz şimdi diyenler olacaktır kavga kötü bişi ister erkek erkege ister kadın kadına,ben burda kadın erkek kavgasından bahsediyorum.kadınlar aciz insanlar diyil,erkekler kadar güclü hatta daha güclü belkide,
                          aynı şeyleri bir erkek kadına yapıyorsa nerde şimdi kadının hakkı? elinin gücü yetmeyeceğine göre kadın bu durumda erkeği bıçaklama hakkına sahiptir mesela.
                          o kadının sözel saldırısına sözel karşılık veremiyorsan aciz bir insansın. sözel karşılık veremediğin için senden fiziksel olarak güçsüz olan bir kadına şiddet uyguluyorsan 2 kere acizsin, ek olarak içgüdülerinin üstüne gelişim kaydedememiş ilkel bir canlısın.

Orjinal yazı sahibi: DIABLO View Post
                          evet başka bir seçenek kalmıyor zaten ,ben zaten hani o anda karınla adamı yakalarsın görürsün cinnet geçirirken ki hali düşündüm de şiddet olabilir dedim...onun dışında zaten direk sonsuza dek hayatına bir kalemde silmek en doğrusu olacaktır
                          sen cinneti o an geçirmiyorsun, şimdiden "öyle bir şey olsa şunu yaparım bunu yaparım" diyerek şu an hazırlıyorsun o zamanki davranışını.
                          bu söylediklerimide hemcinslerim yanlış anlamasın ancak bugün öz çocuklarına eziyet eden o kadını gördükten sonra hak verdim yani ....
                          sence tr'de kadınların şiddete maruz kalma nedenlerinin kaçta kaçını oluşturur öz çocuğuna eziyet etmek?

kadına şiddete hayır demek "herkese şiddet uygulanabilir ama kadınlara uygulanamaz" demek değil. bu, yaygınlığı nedeniyle önceliği olan bir toplumsal sorun. erkeklerin birbiri arasındaki şiddet de olmaması gereken bir şey, ama fiziksel üstünlüğünü kullanmak bundan daha farklı. bakıma muhtaç bir yaşlıya, küçük bir bebeğe uygulanan şiddetle aynı kategoriye girer erkeğin kadına uyguladığı şiddet.

Yorum

ben şidddete karşıyım fincan ancak dediğim tarzda insanlar insanın damarına basarsa bunun kadını erkeği olmaz... dediğim gibi duyguların cinsiyeti yoktur herkes te aynı etkiyi doğurur ve cinsiyete göre tepki verdirmez... ben güçsüz mazlum ve savunmasız insanlara karşı şiddete karşıyım cinsiyeti ne olursa olsun...

Yorum

Orjinal yazı sahibi: sosyalhobik24

kadına şiddete karşıyımda,, takıldığım nokta ))

kadının sözel saldırısına karşılık verilemeyebiliyor hacım )) (bu erkeğe şiddete giriyor)

yok hayır verilebilseydi ben verirdim,, çenem iyidir )

bknz : yok böle bişi

imkansız
                              geliştiriverin kendinizi o zaman )
                              duygusal şiddet diye bir şey de var evet, ama asla fiziksel şiddete gerekçe olamaz. fiziksel olan son bulsun, sonra duygusal şiddete karşı hep beraber mücadele ederiz.

Yorum

zaten kadınla erkek eşit olmadığı için kadın dövülmezzz

kadınla eşit şartlarda olmalısın
                                sana kelimeleriyle zaara veriyorsa sende aynı şekilde cvb vereceksinnn

ilk defa kedinin cvb mantıklı buldumm

Yorum

İşleniyor...
                                X