intihar etmek cok garip bir sey mi.Dinimizin genelde islam olmasi yonuyle biraz ters geliyor olabilir ama hayattan beklentisi olmayan veya amaci olmayan biri icin garip mi ki.Genel olarak dusuncelerinizi alabilir miyim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
intihar hakkinda
Collapse
X
-
insanın kendi yaşantısı hakkında söz sahibi olması gerekir.. intihar, ötenazi gibi durumlar bence çok da yadırganmamalı.. sonuçta yaşama karşı bi ilgi beslemeyen kişiler, yaşama katlanamayan ve işkence çekenler için bir çıkış noktası da olabilir.. eğer bu kişi inan biri ise sonuçlarını göze alabiliyorsa bu kararına saygı duymak gerekir.. ama eninde sonunda ölümle yüzleşicez ve bunun için gerçekten katlanılmaz bi durum yoksa yaşanabilir.. yaşayan ölü olmak da bi seçimdir mesela.. yaşayan ölüler de olabiliriz. hepsi bizim kararımıza kalmış.. ama insanı intihar düşüncesinden alıkoyan aslında ne zaman nerede nasıl öleceğini merak etmek de olabilir.."sen hiçbir işe yaramaz değilsin. Seni senden çalan toplumdur."
Tezer
http://www.sinirda-hareket-var.blogspot.com/
-
intihar kolay olmadığı için garip bence. ötenazinin serbest bırakılması, çözümü olmayan hastalıklarla acı çekenler için bir çözüm olabilir. ama intihar? hmm benim de aklımdan geçmiyor ve hatta denemedim değil. ama kesin ölecek yolu bulmazsan sıkıntılı ve zor. uyku hapının moda olmasının sebebi uykunda acısız ölmek. bunun dışında korku alıkoyuyor bence birçok kişiyi. bunu da birçok şeyin arkasına saklıyorlar. yine de yaşamak için bir sebep bulmak iyidir ya. yarının ne getireceği belli olmuyor.
(bu arada kayıp, çıkış noktası olabilir demişsin, sonraki mesajlarda din üzerinden bombardımana tutlacakmışsın gibi geldi bana
)
:65:Orjinal yazı sahibi: V. HUGOİYİ OLMAK KOLAYDIR, ZOR OLAN ADİL OLMAKTIR.
Yorum
-
Orjinal yazı sahibi: terim View Postintihar kolay olmadığı için garip bence. ötenazinin serbest bırakılması, çözümü olmayan hastalıklarla acı çekenler için bir çözüm olabilir. ama intihar? hmm benim de aklımdan geçmiyor ve hatta denemedim değil. ama kesin ölecek yolu bulmazsan sıkıntılı ve zor. uyku hapının moda olmasının sebebi uykunda acısız ölmek. bunun dışında korku alıkoyuyor bence birçok kişiyi. bunu da birçok şeyin arkasına saklıyorlar. yine de yaşamak için bir sebep bulmak iyidir ya. yarının ne getireceği belli olmuyor.
(bu arada kayıp, çıkış noktası olabilir demişsin, sonraki mesajlarda din üzerinden bombardımana tutlacakmışsın gibi geldi bana
)
bunu bilemeyiz ki.. bilmem kaç bilinmeyenli denklem gibi, elimizde pek bi veri de yok.. hani gidip de dönen birileri olsa neyse
bu kadar bilinmeyenli bi denklem üzerinde tartışmaya girmem
"sen hiçbir işe yaramaz değilsin. Seni senden çalan toplumdur."
Tezer
Yorum
-
Allah'tan saat geç
adamı cehennemde kavurma yapıyorlar çıkıp gelse intihara gerek kalmazdı herhalde korkudan ölürdük
olaya etraflıca bakmak gerekirse intihar konusunda din hariç bütün resmi ve bilimsel kaynaklar nötr. mesela şuan yarınki ceza sınavıma çalışıyorum ve md 84; intihara yönlendirme. kanunlarımız intiharı suç olarak kabul etmiyor sadece azmettiren vb. kişileri cezalandırıyor. (görüş açıklamak azmettirmek değildir, kalkıp kimse savcılığa gitmesin şimdi boşuna
). yine de dediğim gibi etmemek için bir sebep bulmak iyidir. mantıklımı değil mi bilmem ama iyi yani. ben üzülecekleri üzmek istemiyorum mesela tek sebebim olarak. onun yerine şimdi 900 sayfa kadar bir metin okuyorum. madde kusucam birazdan.
:65:Orjinal yazı sahibi: V. HUGOİYİ OLMAK KOLAYDIR, ZOR OLAN ADİL OLMAKTIR.
Yorum
-
kolay gelsin terim.. maddeyi koyduğun iyi oldu, kimseyi herhangi birşeye azmettirmem artık
bilinçli vatandaş oldum 
beni de intihardan alıkoyan gerçekte nerede nasıl ne zaman öleceğimi merak ediyorum.. sırf meraktan yaşıyorum yani
"sen hiçbir işe yaramaz değilsin. Seni senden çalan toplumdur."
Tezer
Yorum
-
Bu kadar ilgili olmaniz ,eski mesajlarimi okumaniz beni gercekten mutlu etti.Aslinda ben bi sorunum oldugunu hissediyorum cogu zaman ama daha bulamadim.Daha iki hafta once forumda intihar edecegim diyenlere ne kadar aptallar diyordum su anda uyusturucu ilac kullaniyorum.Artik kafa da yapmiyor dozaj arttirmak da istemiyorum.Neyse benim ruh halim asiri dalgali eski mesajlara bakinca bu cok kolay goruluyor zaten.Az once ne kadar ugrasip ailemin beni yetistirdigini dusundum ama hala intihar cepte.Orjinal yazı sahibi: RecepSolarBenim anlatım tarzım farklıdır. Ben sana kendi anlatım tarzım ile anlatayım.
İslam dinine göre zaten intihar etmek günahtır ve kişinin yeri direk cehennemdir. Genelde hadisler ve ayetler bu yönde.
Kötü kul olursada cehennemde de yandıktan sonra cennete girebilme ihtimali vardır. İslam ve diğer dinler genellikle bu şekilde söyler.

Hayat güzeldir. Deniz , kum güneş , çalışmak , yaşamak , dolaylı ve dolaysız ibadetler , vs ler hepsi güzeldir.
Nefsinizinde üzerinde hakkı vardır. Nefsinize zulmetmeyiniz. Helal dairesinde zevk sefada vardır.Ufak tefek günahlarıda o kadar fazla kafaya takmaya gerek yok. Maksat bizler için büyük günahlardan kaçınmak.
Ha tabi arada can sıkıcı olaylar oluyor. Onlarada katlanıyoruz artık ne yapalım.
Ben senin istediğin şekilde cevaplıyım. Sen yaşarmıydın diyorsan 200 sene yaşasam üstüne daha başka sene yokmu biraz daha yaşıyım derim.
Hastalıklara yakalanırsam onlarıda çözmek için yaşadığım zamanın doktorları ile araştırmalarına yardımcı olur ve yaşamak için mücadele ederim. Tabiki eninde sonunda ölücez elbet , onuda geciktirebilmek için elimden geleni yaparım.
Ölüncede büyük ihtimal varsa günahlarım biraz yandıktan sonra cennete giderim.
Bana görede çözülmeyecek hiç bir sorun yoktur. Gerek normal tibbi yöntemlerle , gerek alternatip tibbi yöntemlerle.
Ölüm olacaksada Allah nefesimizi nereye kadar müsade etti ise oraya kadar yaşamak lazım gerekir diye düşünürüm.
Başkasınında bu konuda ne düşündüğüde umurumda değil açıkcası.
Peki kişi inancı yoksa ne yapacak , anlam, mana amaç boşluğuna düşüyor bunlar ne yapacak diyorsan , inansın derim zararını görmez aksine faydasını görür. İlla inanmıyorsa kimseye zarar vermeden gene hayatını yaşasın derim. Yaşamak herkesin en doğal hakkıdır.
Yaratıcı ilede fazla kavga etmemek lazım. Araştırmak , öğrenmek güzeldir de fazlada üstüne düşmemek lazım.
Şeytan Allahın en yakınına kadar gelmiş bir varlık ve oradan sürülmüş bir varlık. Tehlikeli bir varlıkla mücadele ediyoruz. Şeytandan daha akıllı , daha zeki , daha da uyanık olmak lazım.
//////////////////////////////
Senin geçmiş yazılarınada baktım. Arada bir 30-60 sn vb hayattan kopma oluyor demişsin.
Psikiyatristin sana ne dedi bu konuda ?
Beyin röntgenleri mr çekimleri vb yaptırdın mı , bir sonuç çıktımı bu konuda ?
Birde lisede okuyorum demişsin ,derslerin mi kötü gidiyor ?
////////////
bu arada uzman desteği almak istersen ki al derim , bu siteye üye olabilirsin
www.doktorsitesi.com
Buradan psikiyatri ,psikoloji , nöroloji bölümlerinden konunun uzmanlarına sorabilirsin daha iyi yardımcı olabilirler , farklı güzel fikirler sunabilirler.
1 üyelik ile 1 soru sorabilirsin ve 1 hafta sonra 1 soru daha sorabilirsin.
Farklı üyelikler alıp 1 günde daha fazla sorular sorabilirsin veya ufak bir ücret ödeyip aklına geleni sor sana büyük ihtimal cevaplarlar.
Yorum
-
Normal kafayla harbiden cok zor geliyor aci cekerim gibi dusunuyorsun ama rahatsizsan gayet kolay oluyor.Orjinal yazı sahibi: Serex View Postintihar etmek çok kötü bişey yahu ben denedim cesaret bile edemedim,ama merak ediyorum,kolay bişeyse sonunda çok büyük ızdırap yoksa bende düşünüyorum.
Yorum
-
insanı yaşama bağlayan misal %30 din %70 psikolojidir bence.. psikolojin ne kadar bozuksa intihara o kadar yakınsın veya uzaksın,,tamamen dinle alakalı değil ,intihar edenler içinde imamlar,hocalar,din adamları yok mu var ee hani günahtı ,Allah kaldıramıyacağın yükler vermezmiş bir de mesela öz babası tarafından tecavüze uğrayan bir kızın yaşadığını hiç kimse kaldırılabilir bir yük olarak gösteremez bana ..Orjinal yazı sahibi: not4avaible View Postintihar etmek cok garip bir sey mi.Dinimizin genelde islam olmasi yonuyle biraz ters geliyor olabilir ama hayattan beklentisi olmayan veya amaci olmayan biri icin garip mi ki.Genel olarak dusuncelerinizi alabilir miyim.Last edited by sibel_87; 05-02-2013, 07:43 PM." Önce hayaller ölür, sonra insanlar. "
- Shakespeare
Yorum

Yorum