Orjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi
View Post
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
intihar
Collapse
X
-
doktora gitmene gerek yok, ani hız gerektiren sporlar yap.
100 metre koşmak, yüksek atlama gibi.
Yani maraton tarzı ya da futbol, basketbol, voleybol gibi sporlar boyu uzatmaz. Zaten genetik olarak uzun olanlar o sporu tercih ediyor.
Voleybolda belki ani sıçrayışlar(smaç) boy uzamasına katkı sağlayabilir.
Ama hareketlerin çok hızlı ve ani olmalı.Bunları kafamdan uydurmuyorum, bilimsel olarak kanıtlanmış. Ama spordan daha da önemlisi beslenme. Büyüme hormonlarını tetikleyen (glutamin gibi) besinler alman iyi olur. Ayrıntılı listeyi daha sonra veririm.
Aslında düzgün yapsan 20-21 yaşına kadar, en azından 5-6 cm katkı sağlar diye düşünüyorum.Hiç yoktan iyidir.
Zaten boy uzamasında iki şey çok etkili. 1- Genetik 2- Beslenme
Sporda , iyi beslenme ile katkı sağlayabilir.
Maalesef bunları bize zamanında öğreten olmadı. Ben yetersiz beslendim bir de küçükken halterle de çok uğraştım.Ne ağır kiloların altına girdim.
Rehbersizdik işteLast edited by Obsesif_Fatihi; 29-07-2013, 05:14 PM.İster mermi kullansın, ister oy pusulası, insan iyi nişan almalı, kuklayı değil kuklacıyı vurmalı.
Malcolm X
Yorum
-
Boyum kisa, kafam calismiyor, boyum kisa,ustelik ailemde benden nefret ediyor, e ben o zaman intihar ediyim. Var mi boyle bir sey ya. Daha cocuk sayilirsiniz, neyin temeli lazim. Alin orta birinci siniftan itibaren geri de kaldiginiz derslerin kitabini, internette harcadiginiz zamanin yarisini ders calismaya harcayin, azicik gayret edin bir seneye toparlarsiniz herseyi. Hem tembel, hem hic birseyden memnun olmayi bilmeyen evlatdan ben de nefret ederim, sorun bakalim ailenize kim yatirim yapmis, size verilmeyen firsatlar onlara verilmis mi?
Yorum
-
ne yanı onlara yapılmadı diye bizede yapılmayacakmı sene 2013 olmuş o zaman yapmasalardı çevremdeki herkesın cocugu özel ders dershane v.s gibi yerlere gitti dışarı çıkacakları zaman ceplerınde parayla cıktılar ben dışarı cıkmıyorum parasızlıktan kıyafetsizlikten ama hala yaranamıyorum aileme sorun buOrjinal yazı sahibi: delin-quency View PostBoyum kisa, kafam calismiyor, boyum kisa,ustelik ailemde benden nefret ediyor, e ben o zaman intihar ediyim. Var mi boyle bir sey ya. Daha cocuk sayilirsiniz, neyin temeli lazim. Alin orta birinci siniftan itibaren geri de kaldiginiz derslerin kitabini, internette harcadiginiz zamanin yarisini ders calismaya harcayin, azicik gayret edin bir seneye toparlarsiniz herseyi. Hem tembel, hem hic birseyden memnun olmayi bilmeyen evlatdan ben de nefret ederim, sorun bakalim ailenize kim yatirim yapmis, size verilmeyen firsatlar onlara verilmis mi?
Yorum
-
glutamin nedir hocamOrjinal yazı sahibi: Obsesif_Fatihi View Postdoktora gitmene gerek yok, ani hız gerektiren sporlar yap.
100 metre koşmak, yüksek atlama gibi.
Yani maraton tarzı ya da futbol, basketbol, voleybol gibi sporlar boyu uzatmaz. Zaten genetik olarak uzun olanlar o sporu tercih ediyor.
Voleybolda belki ani sıçrayışlar(smaç) boy uzamasına katkı sağlayabilir.
Ama hareketlerin çok hızlı ve ani olmalı.Bunları kafamdan uydurmuyorum, bilimsel olarak kanıtlanmış. Ama spordan daha da önemlisi beslenme. Büyüme hormonlarını tetikleyen (glutamin gibi) besinler alman iyi olur. Ayrıntılı listeyi daha sonra veririm.
Aslında düzgün yapsan 20-21 yaşına kadar, en azından 5-6 cm katkı sağlar diye düşünüyorum.Hiç yoktan iyidir.
Zaten boy uzamasında iki şey çok etkili. 1- Genetik 2- Beslenme
Sporda , iyi beslenme ile katkı sağlayabilir.
Maalesef bunları bize zamanında öğreten olmadı. Ben yetersiz beslendim bir de küçükken halterle de çok uğraştım.Ne ağır kiloların altına girdim.
Rehbersizdik işte
Yorum

Yorum