Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sizce Hangsini Yapmalıyım. ( İKİ ARADA BİR DEREDE )

Collapse
X
  • Filtrele
  • Zaman
  • Göster
Clear All
new posts

• Sizce Hangsini Yapmalıyım. ( İKİ ARADA BİR DEREDE )

Arkadaşlar ben evden dışarı çıkmak istemiyorum, Hayattan zevk alamıyorum. İntahar takıntım vardı fakat o tamamen sonlandı.

Artık sadece hayattan zevk almama ve dışarı çıkmak istemiyorum.

Neyse;

Aile hekimime danıştım ve şuana kadar ne olduysa hep düzeldim onun yardımıyla. Bana CİPRALEX hapını verdi kullan dedi.

Ailemin baskısı yüzünden( Antidepresan bu sen delimisin kullanacan ) demelerinden dolayı kullanmadım.

1 Ay sonra geçmedi bu ve ben artık pskiyatriye gitme kararı aldım. Oda bana şu hapları verdi;

prozac 20 mg

anafranil 25 mg

paxil 20 mg

Ben hayatım boyunca böyle ilaçlar kullanmadım. iLK defa kullanacam . psikiyatrinin verdiği ilaçları google da aratırdım, birisi intihar düşüncem yoktu bu hapla beraber düşünmeye başladım gibisinden yazılar okudum.

Pskiyatri 2 dakika dinledi , Aile hekimi 1 senedir dinliyor.

Psikiyatri ilaçları: prozac 20 mg, anafranil 25 mg , paxil 20 mg

Aile hekimi ilaçları : Cipralex 10 mg

Hastalık : Hayattan zevk alamama, dışarı çıkamama, İşe girmek istememe

Soru : Sizce Aile Hekiminin dediğini mi almalıyım yoksa Psikiyatri mi

Bende intahar etmek istiyorum hapın yanetkisi benimkide napmamız gerekiyor ?

Yorum

depresyon için kullanmıştım cipralex bi işe yaramadı şimdi prozac kullanıyorum çk daha iyiyim tabi yanında ek ilacım da var.Ama senin teşhisini bilemiyorum tabi ayrıntılara inmek lazım.

Yorum

Hapın yanetkilerinde zaten intahar düsüncesi yazıyor ve oda bende var suan .

Yorum

bende seninle aynı şikayetlerden gittim prozac verdi hafif bir ilaçmış benim ailemde ilaçlara seninkiler gibi yaklaşıyor ama içicem prozac uykusuzluk yapabilir diyip yanında birde xanax 0.5 verdi bence içmelisin psikiyatristin verdiği ilaçalrıda aile hekimine götür onunda fikrini al
          “I can never read all the books I want; I can never be all the people I want and live all the lives I want. I can never train myself in all the skills I want. And why do I want? I want to live and feel all the shades, tones and variations of mental and physical experience possible in life. And I am horribly limited.”
          --Sylvia Plath —

Yorum

antidepresanların bi çoğunda uyarı yazıyo intihar düşüncesi olanlarda dikkatli kullanılmalı diye.ona göre ek ilaçlar da yazmış ztn dr sana

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HiperaktifHipotalamus View Post
              Hapın yanetkilerinde zaten intahar düsüncesi yazıyor ve oda bende var suan .
              doktoruna gidip söylediğinde değiştirir ilacını
              “I can never read all the books I want; I can never be all the people I want and live all the lives I want. I can never train myself in all the skills I want. And why do I want? I want to live and feel all the shades, tones and variations of mental and physical experience possible in life. And I am horribly limited.”
              --Sylvia Plath —

Yorum

Bu hapın yanetkisi olan intahar düşüncesi tamamen farklı normaldede düşünüyordum ama günah diye engel oluyodum simdi cok farklı kafam güzel gibi aynı takmıyorumhayatı ahireti din ws ws nedense

Yorum

Orjinal yazı sahibi: HiperaktifHipotalamus View Post
                  Bu hapın yanetkisi olan intahar düşüncesi tamamen farklı normaldede düşünüyordum ama günah diye engel oluyodum simdi cok farklı kafam güzel gibi aynı takmıyorumhayatı ahireti din ws ws nedense
                  şaşırtıcı değil bizim gibi çoğu insan bu evrelerden geçer,yinede doktora gitmelisin.
                  --Sylvia Plath —

Yorum

Ailem baskı yapıyor git işe gir git işe gir

Arkadaş dışarı çıkmak istemiyorum ki işe gireyim. 2 aydır evdeyim .

Yarın aile hekimim kararı bana bırakacaktır %100 ve ben yine düşünecem.

Sonuçta ilk kez kullanacam.

Dediğim gibi : Hayattan zevk alamama, Dışarı çıkmak istememe, İşe girmek istememe ama evde de oturmak istememe

BİRİ BAYILTMALI BENİ BENCE

Yorum

Orjinal yazı sahibi: denishan7 View Post
                      Ailem baskı yapıyor git işe gir git işe gir

Arkadaş dışarı çıkmak istemiyorum ki işe gireyim. 2 aydır evdeyim .

Yarın aile hekimim kararı bana bırakacaktır %100 ve ben yine düşünecem.

Sonuçta ilk kez kullanacam.

Dediğim gibi : Hayattan zevk alamama, Dışarı çıkmak istememe, İşe girmek istememe ama evde de oturmak istememe

BİRİ BAYILTMALI BENİ BENCE
                      depresyona girmişsin sanırım prozac üstesinden gelmemize yarıdm edecektir sende başlada bakalım etkileir neler ben iki gündür kullanıyorum
                      --Sylvia Plath —

Yorum

sizce psikolojiden aile hekimi mi daha iyi anlar yoksa psikiyatris mi?

Yorum

Orjinal yazı sahibi: koç_umbenim View Post
                          sizce psikolojiden aile hekimi mi daha iyi anlar yoksa psikiyatris mi?
                          dinlemeyen psikiyatristten çok dinleyen aile hekimini tercih ederim
                          --Sylvia Plath —

Yorum

Aile Hekimi 1 sene boyunca dinliyor Nitekim psikolog un gibi oluyor ve Biliyorsunuzki onlar Uzman Baş hekimlerdir

Psikiyatrisler , 2 dakika dinliyor yazıyor. Sende garip garip bakıyorsun nerden anladı la diye.

Bilmiyorum nasıl bişey.

Yorum

kararını aile hekiminden yana kullanacaksın gibimegeliyo kafanda bitmiş aslında olay.

Yorum

İşleniyor...
                              X